Odejít či zůstat? ;-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poustevnice
9.9.13 18:04

Takže tam zůstáváš hlavně proto, že jsi vitariánka - frutatiánka???

• Citovat
  • Upravit
106
9.9.13 18:23

Já bych řekla, že zakladatelka ví, že asi udělala chybu, ale to že by svého partnera znala delší dobu neznamená, že by teď nutně musela být v pohodě. Ono je vždycky v něčem těžké žít v zahraničí a zvlášť když jsi na mateřské, takže tak trochu izolovaná. Něco o tom vím, mám taky manžela cizince a malé dítě. Nemohla by sis s ním ještě promluvit a říct mu cos napsala sem? Třeba říct, že víš, že ses nechovala vždycky správně, žes byla protivná a tak, ale, že bys ráda ještě ten vzah zachránila, akorát se ti zdá, že on to už vzdal…

S tím případným odchodem to totiž nebude tak lehké. Není pravda, že když se dítě narodí v ČR je český občan a můžeš si ho do ČR jen tak odvézt. Záleží na tom, kde skutečně žijete a pokud dítě odvezeš z jeho bydliště bez souhlasu partnera, jedná se o únos. Pokud by se tvůj partner o malou soudil, pravděpodobně by vyhrál. Na stránkách ministersva zahraničí je ke stažení brožura mezinárodní rodiny v krizi, kdyby bylo nejhůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 21:01

Veada: presne, myslím, že už vzdal. i kdyz od vcerejska to je lepsi. ale to je vzdycky tak a pak je to zase hnus.
jo to uz jsem mu rekla a on mi rekl, ze uz me ma za jinyho cloveka. stejne me jinou udelal on.
a vy zijete v cr??
no ja si nemyslim, ze by mi branil, kdyz se rozhodnu pro odchod, spis jeho mama by zesilela kuli maly samozrejme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.13 21:03

A vy s tim ovocem ;) evidentne mezi vama neni frutarian se uz radeji neozyvejte. a nobl robl zivot?? haha uply opak se tady zije primitivne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.13 21:05

Poustevnice: ne frutarian, jim i zeleninu a orechy pro tuk a protein, ale to je jedno. ma to pro me vysokou hodnotu, ze muzu si dat s malou hrozno a nebat se ze je to necim nastrikane, melouny, fiky, datle, cokoliv…

• Citovat
  • Upravit
106
10.9.13 03:14

Ne, my taky žijeme v zemi manžela - v Peru, ale já jsem tam žila už několik let před svatbou, mám tam práci a jsem tam zvyklá, přesto když máš dítě hodně se toho změní…
Ty třeba taky jen potřebuješ více času, aby sis zvykla. Nevím jak dlouho tam už jsi, ale jestli má tvoje dcera 13 měsíců a narodila se v ČR, tak to zase asi tak hodně dlouhá doba nebude. A třeba se tvůj přítel, až uvidí, že opravdu chceš na tom vztahu pracovat, začne taky snažit.
Je to holt těžší než se snažit zachraňovat vztah s Čechem, ale za mě byste to měli ještě zkusit, i kvůli dcerce. Třeba ti pomůže i to, až se pořádné naučíš jazyk, budeš více samostatná atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
10.9.13 07:01

Precetla jsem celou diskuzi. Nechapu proc si sem jdes pro radu, kdyz vsechny rady shazujes - je dobry tata, nechci aby mala mela nekvalitni ovoce, nechci to a tamto… Nakonec to zavrsis tim, ze prijede tvoje rodina, ktera situaci uvidi na zivo a rekne ti svuj nazor. Co kdyz se partner bude pretvarovat pred rodinou? A to nemas vlastni hlavu, aby ses rozhodla, musi za tebe rozhodovat mama/tata/teta co ja vim kdo? Nastesti nemam v okoli nikoho s psych. problemy, takze nevim, jak by se s tebou melo jednat, ale chlacholeni a utesovani, jak to bude dobry, ze se to urcite samo vyresi, kdyz jsi jak pises uplne na dne po psychicky strance ti dle meho rozhodne nepomuze. Chodis jenom k psychiatrovi? Obecne se rika, ze psychiatr leci tabletama, kdezto psycholog si s clovekem promluvi, vyslechne, poradi bez posmechu apod. Sama jsem taky parkrat byla, psychiatricka hned cpala prasky, psycholog vyslech.. Pokud se nechces zivota tam u vas vzdat a chces zustat s partnerem, chces vztah zachranit, oba vite ze to neni ideal, tak si zkuste najit nejakyho „manzelskyho“ poradce, sice manzele nejste, ale to je jen formalita, kus papiru o tom, ze chcete byt spolu, takze by vam treba on pomoci dokazal…

Příspěvek upraven 10.09.13 v 08:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ale alena
10.9.13 07:28
@Clairisek píše:
Precetla jsem celou diskuzi. Nechapu proc si sem jdes pro radu, kdyz vsechny rady shazujes -je dobry tata, nechci aby mala mela nekvalitni ovoce, nechci to a tamto… Nakonec to zavrsis tim, ze prijede tvoje rodina, ktera situaci uvidi na zivo a rekne ti svuj nazor. Co idyz se partner bude pretvarovat pred rodinou? A to nemas vlastni hlavu, aby ses rozhodla, musi za tebe rozhodovat mama/tata/teta co ja vim kdo? Nastesti nemam v okoli nikoho s psych. problemy, takze nevim jak by se s tebou melo jednat, ale chlacholeni a utesovani, jak to bude dobry, ze se to urcite samo vyresi, kdyz jsi jak pises uplne na dne po psychicky strance ti dle meho rozhodne nepomuze. Chodis jenom k psychiatrovi? Obecne se rika, ze psychiatr leci tabletama, kdezto psycholog si s clovekem promluvi, vyslechne, poradi bez posmechu apod. Sama jsem taky parkart byla, psychiatricka hned cpala prasky, psycholog vyslech.. Pokud se nechces zivota tam u vas vzdat a chces zustat s partnerem, chces vztah zachranit, oba vite ze to neni ideal, tak si zkuste najit nejakyho „manzelskyho“ poradce, sice manzele nejste, ale to je jen formalita, kus papiru o tom, ze chcete byt spolu, takze by vam treba onpomoci dokazal…

:palec: Taky nevím co zakladatelka vlastně chce, chce názor, ale všem pak píše ať už radši nepíšou :mrgreen:
Proč aspoň nenapíšeš kde žiješ - myslíš že tě podle toho někdo pozná? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
437
10.9.13 08:18
@Ale alena píše: :palec: Taky nevím co zakladatelka vlastně chce, chce názor, ale všem pak píše ať už radši nepíšou :mrgreen:
Proč aspoň nenapíšeš kde žiješ - myslíš že tě podle toho někdo pozná? :nevim:

No přesně tak. Já myslím, že by jí to nic neudělalo, kdyby napsala, kde žije. Takto si opravdu někdo může myslet, že je to vymyšlené..A s těma názorama? Taky souhlasím, každého, kdo jí napíše pravdu hned pomalu vyhazuje z diskuze..Tak si to vyřeš sama, když jsi tak chytrá, proč sem teda vůbec jdeš pro názory a pro rady???tomu nerozumím..Neboj, už psát nebudu :P Ale ráda si počtu, koho dalšího pošleš s pravdivým názorem někam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.9.13 09:38

ON ti pobláznil hlavu, ON z tebe udělal jiného člověka… Ty jsi u toho nebyla? Zažila jsem pár lidí, kteří se fanaticky stravovali jinak, než většina běžné polulace a moc se s nimi bavit nedalo o ničem jiném, než o jídle. Nevím, možná je to v tvém kmeni běžné, tak se omlouvám, třeba tam maso ani nemáte. Ale např. moje kamarádka taky jí hlavně ovoce a zeleninu a úplně nenávistně mluví o kuchařských pořadech v televizi, o rychlém občerstvení atd, o tlustých lidech. Jídlo je její životní program. A taky je pořád jakože naštvaná. Možná to tomu tvému partnerovi taky vadí tvůj způsob života a výchova společného dítěte. Já osobně každého, kdo je schopen si korigovat své stravování obdivuju, nemám pevnou vůli. To jen aby mě někdo nenapadl proto, že proti nim něco mám. Nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.13 10:39

Vim, ze je to nepravděpodobné, ale nechci aby mě někdo poznal.
z diskuze posílám jen ty, které se mě snaží ponižovat a o to ve sve situaci nestojím.
veada: kamaradka tady to ma podobne jako ty, pred tim nez meli mimi, tak se tu stihla zabydlet atd.. jenze ja byla hloupá.
kobliha: muj pritel je z nasi stravy nadseny, zlepsil se nam zdravitni stav a vzhled a cítímese lépe, takže tam problém určitě nebude…

• Citovat
  • Upravit
8877
10.9.13 11:26
@Anonymní píše:
z diskuze posílám jen ty, které se mě snaží ponižovat a o to ve sve situaci nestojím.
veada: kamaradka tady to ma podobne jako ty, pred tim nez meli mimi, tak se tu stihla zabydlet atd.. jenze ja byla hloupá.
kobliha: muj pritel je z nasi stravy nadseny, zlepsil se nam zdravitni stav a vzhled a cítímese lépe, takže tam problém určitě nebude…

Hele opravdu pokud tam chceš zůstat a nechceš malé brát tátu, tak zkuste nějakou tu poradnu, psala jsi, že místní jazyk už celkem ovládáš, tudíž by tam neměla být ani taková jaz. bariéra a třeba by vám to pomohlo a začlo by vám to klapat. Jinak ještě k tomu, jak jsi psala, že nechceš aby tě malá viděla plakat - dítě to vidět nepotřebuje, jsou vnímavější, vycítí z tebe, že nejsi v pohodě, i když se tak budeš tvářit a to pro ni taky není dobré ;-) A kdyžtak se pokus být „silěnší“ a míň brečet před chlapem, vlastní zkušenost z těhu. Jsem obecně dost citlivá, rozbrečím se kvůli dost blbostem a pak když mi chlap řekne něco i třeba jenom trošku nepříjemným tónem tak mě to taky rozbrečí :lol: Měla jsem s tím problém hlavně v těhu díky hormonům, párkrát jsme se chytli, pak si to vyříkali. Vždycky když jsem se rozbrečela nebo byla otrávenější, tak byl i chlap. Povídal pak, že když takhle brečím, nebo vidí že mě něco trápí, i když to třeba neřeknu, tak má pak pocit, že on dělá něco špatně, takže na tomhle zkus opravdu u sebe zapracovat (k tomu by možná pomohl ten psycholog, který by s tebou mluvil a necpal tě jen tabletama) a třeba se pak dostaví opravdu změna i u něj, nebude to ze dne na den, ale možné je vše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ale alena
10.9.13 12:13
@Anonymní píše:

No kdo tě zná, tak tě pozná stejně - frutariánka žijící s malým dítětem a mužem na malém ostrově, takových asi moc není, promiň ale prostě mám pocit že se zase někdo dobře baví..
A neboj už psát nebudu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.13 13:34

Clairisek: presne tak to mam a mela jsem v tehotenstvi, tak si predstav co se mnou udelalo, kdyz jsem zjistila, ze mi skryva tu jeho bejvelku v nasem budoucim byte :-/ dlouho jsem se z toho nemohla probrat. jeste jak na sebe ty lzi nabaloval, hnus. od ty doby jsem uplne jina, podrazdena, ubrecena. a taky mi porad opakoval, co porad dela spatne a mebylo navic zle z toho, ze si nemuze priznat svoji chybu..

• Citovat
  • Upravit
15404
10.9.13 13:36
@Anonymní píše:
Clairisek: presne tak to mam a mela jsem v tehotenstvi, tak si predstav co se mnou udelalo, kdyz jsem zjistila, ze mi skryva tu jeho bejvelku v nasem budoucim byte :-/ dlouho jsem se z toho nemohla probrat. jeste jak na sebe ty lzi nabaloval, hnus. od ty doby jsem uplne jina, podrazdena, ubrecena. a taky mi porad opakoval, co porad dela spatne a mebylo navic zle z toho, ze si nemuze priznat svoji chybu..

hele a co by se stalo, kdybyste dítě neměli? Rozešla by ses s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí