Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
A můžu říct, že bych byla ráda, kdyby byl svět zase v pořádku.
Už mě to s. e.r. e a obtěžuje.
@g.sandova píše:
v karantény je známý jsou cela rodina. Jejich dcera byla pod jednou střechou s nakazenou učitelkou
No, dyt to řikám, cochcárna. Já bych jako kontakt kontaktu karanténu odmítla a byla bych v právu. Nařízení a doporučením to neodpovídá.
@ivašot. píše:
Tak já třeba tuhle vyslechla debatu dvou ženských v kavárně, že by se testovat nenechaly, že to je stejně jen sbírání vzorků DNA…
Jo aha
to je stejné jak jedna moje kolegyně odmítá jít na pracovní lékařskou prohlídku, protože by o ní měli zdravotní info. ![]()
Já už to vidím tak, že se to rozdělí na dva tábory. Ten, co na testy nepůjde, protože to kolem je šílený nářez a velké problémy pro lidi kolem. Stejně se to nezastaví. A druzi, co budou trasovat samy sebe, všem to řeknou, co je viděli 14 dní dozadu.
Před plánovaným SC mi test dělali, sakra měla sem odmítnout a dělat taky scény, mohla bejt pr.del
![]()
@shadowbabe píše:
Před plánovaným SC mi test dělali, sakra měla sem odmítnout a dělat taky scény, mohla bejt pr.del![]()
Proč scény. Prostě se v klidu zeptat, jestli je to povinné ze zákona.
@Heinich píše:
Proč scény. Prostě se v klidu zeptat, jestli je to povinné ze zákona.
A je teda?
@lolink píše:
A je teda?
Pokud test nařídí hygiena nebo praktik v rámci karantenních opatření, tak je povinný, viz
MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ
Ministerstvo zdravotnictví jako správní úřad příslušný podle § 80 odst. 1 písm. g) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 258/2000 Sb.“), nařizuje postupem podle § 69 odst. 1 písm. i) a odst. 2 zákona č. 258/2000 Sb. k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2 toto mimořádné opatření:
@shadowbabe píše:
Před plánovaným SC mi test dělali, sakra měla sem odmítnout a dělat taky scény, mohla bejt pr.del![]()
Tak by tě nejspíš poučili a vysvětlili, že s tebou budou zacházet jako s Covid pozitivní. Šoupli by tě na samotku, doktoři a všichni k tobě chodili v obleku. Jaké scény??
A naopak, pokud test „nařídí“ zaměstnavatel, soused, školka, škola, stará Blažková tak pochopitelně povinnný není a tímpádem jej ani nehradí pojištovna
do jaké míry je povinný, pokud si jej nařídí sama nemocnice např před operací, to netuším, nicméně nemocnice nesmí nutit jiného lékaře zvenčí, např praktika
aby vydával žádanky na test který si nařídila sama nemocnice
má si jej provést sama, a do jaké míry se mu pac. musí podrobit, to nevím
nicméně kdyby Vám odmítli provést indikovaný SC jen proto že u nich nechcete podstoupit jejich test na coronu tak mají samozřejmě problém, to nesměj…nesměj váš poškodit neprovedením nutného SC
Mě se děje to, že dětská odmítla dítě s nihilitidou vyšetřit, prej údajně k ní "nesmí vstoupit do ordinace " dokud nebude mít celá rodina testy negativní
a tak dospělí, zcela zdraví, bez kontaktu po mě vymrčují testy, ne, nepošlu je, neprovedu, naštěstí po dlouhém vysvětlování pochopili proč ne
dětská nemůže nařizovat jen tak z plezíru testy dospělým lidem, které nemá v péči
jestli toto začnou dětský hromadně dělat, asi se půjdu střelit do lesa, nemám na to sílu
![]()
@Markéta80 píše:
@Borrealis to nedělej, ještě napíšou žes měla covid
A bude jako další položka ve statistice „zemřela s Covid v těle“ ![]()
@lilith1 píše:
Je a s hodně velkou pálkou..cca 10 let
fakt? já myslela, že je to 6 měsíců až 3 roky ![]()
@Borrealis píše:
Mě se děje to, že dětská odmítla dítě s nihilitidou vyšetřit, prej údajně k ní "nesmí vstoupit do ordinace " dokud nebude mít celá rodina testy negativnía tak dospělí, zcela zdraví, bez kontaktu po mě vymrčují testy, ne, nepošlu je, neprovedu, naštěstí po dlouhém vysvětlování pochopili proč ne
dětská nemůže nařizovat jen tak z plezíru testy dospělým lidem, které nemá v péči
jestli toto začnou dětský hromadně dělat, asi se půjdu střelit do lesa, nemám na to sílu
tak oni to rodiče i pochopí a celkem rádi, ale výsledek je teda jaký? jeden doktor jim nevyšetří dítě, když nebudou mít testy a druhý doktor jim ty testy odmítne provést. Doktoři jsou v pohodě a rodiče s dítkem v pr…
Nemyslím to zle, ale podle mě by si to doktoři měli ujasnit hlavně mezi sebou a pak mezi sebou a MŠMT, jinak tady rodiče lítaj s nemocnýma či zdravýma dětma sem tam a rvou si vlasy bezmocí…