Odnaučení psa do domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
20.8.14 12:07
@scentini píše:
@Boudová to by jsi se divila, naší RR jsou často s nama v přízemí doma, ale jsou chvíle kdy rádi se hrnou do kotce. I pes chce mít chvilku klid a to se řvoucí dcerou a někdy chaosu u nás doma nejde.

Kotec doma pro klid psa není špatný nápad. Ale musí to být místo, kde opravdu bude v klidu a bude to jen jeho - ne, že mu tam to děcko poleze ( ostatně v tomto je to celkem jedno, jestli je to kotec nebo vlastní křeslo, deka ). Ovšem nechala bych to na vůli psa, kdy si tam půjde odpočinout a kdy řvoucí děcko zvládne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.8.14 12:09

Odnaučte ji štěkat. Separací docílíte jen frustrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 12:10
@Pipet píše:
S takovou logikou by si nikdo neměl pořídit zvíře dřív než dítě? :nevim:

@pegink Z pohledu toho psa jste udělali strašnou věc. Jeho smečka, kterou miluje, ho už nechce. Jí je šumák, že jste za dveřma, chce být s váma.
Když v přírodě smečka vyžene vlka, tak je nejpravděpodobnější, že sám bez ostatních nepřežije. Proto ona se tak zoufale snaží být zase s vámi.
Procházky jsou tomu psu k prdu. Potřebuje ideálně lovecký výcvik - k tomu se narodila. Nebo aspoň nějaké pachové práce, učit všelijaké triky, zabavit jí hlavinku. Na procházce si možná trochu unaví nohy, ale dá si šlofíka a zas je plná energie - proto doma štěká jak pako.

Jasně, že na vesnici je plno psů u boudy a nazdar - ale nejsem si jistá, že tak jsou spokojení.
Jsou plemena - třeba špicové - která byla určená k hlídání dvorku - takový pes je venku celkem spokojený, ale i ten potřebuje kontakt s pánem.
Nebo pastevci, kteří samostatně hlídali někde ohradu s ovcema…

Souhlas, toho psa je třeba zaměstnat nějakou smysluplnou činností - ne jen na procházkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.8.14 12:10

@Choupinette nechapu jak to svagr mysli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
20.8.14 12:12
@g.sandova píše:
@Choupinette nechapu jak to svagr mysli

Ze je nemyslitelne mit mimino a psa v byte pospolu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
@Pipet píše:
Což je v této situaci úplně jedno :lol:, když už psa mají.

to sice jo, ale ty si reagovala na můj příspěvek a tak jsem došla k názoru že já si nemám pořizovat psa dříve než dítě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
MDK
10952

@pegink musím souhlasit s holkama. Bohužel, pokud byl pes zvyklý bývat s vámi v domě, je pro něj teď hodně stresující, že ho necháte najednou venku. Nechápe to a jak píšou holky, bude si to dávat do spojitosti s tím, že budete mít doma brzy miminko. Já radím taktéž vzít psa zpět, protože jestli ti vadí štěkání, myslíš že škrábání a neustálé mlácení do dveří, popřípadě kňučení, štěkání a vytí venku nebude dítěti vadit? :think: Já jsem u obou dětí (mimin)měla doma vždy psa a nebyli to žádní prcci, u syna jsem měla doma vlčáka, u dcery labradorku. Oba psi bydleli s náma s možností kdykoliv vyběhnout na zahradu. Taky štěkali a oba to byli a jsou velcí hlídači, ale jak to tu již bylo zmiňováno, dítě si zvykne a nebude s tím mít problém. Naše děti spíš probudilo bouchnutí dveří než to, že jim pes přímo u hlavy zaštěkal.

Dle toho, co píšeš, se mi zdá, že psa máš ráda a opravdu se mu věnujete. Mám to stejně, ale to víc mě zaráží, že uvažujete nechat po 4.letech psa venku. To bych nikdy neudělala, vždycky to jde nějak vyřešit. Myslím, že zbytečně zmatkuješ předem, možná se budeš divit, jak to pejsek po narození mimča zvládne. :pankac: :kytka: A naše fena je taky šílená z ohňostrojů a dělobuchů…právě proto jí umožním být co nejblíž u nás(tzn.je schovaná u mě pod peřinou a klepe se),ale vím, že je ve větším bezpečí, než kdybych jí nechala na zahradě.

Doufám, že to doma ještě promyslíte a rozhodnete se co nejlíp. :kytka: Hlavně prosím tě ne žádné elektrické obojky a ohradníky. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 12:13
@Choupinette píše:
Nam rekl svagr, ze mit mimino a psa zaroven v byte (mala rasa) bude sebevrazda. Ze umre z chlupu, ze ho budu muset odnaucit z gauce atd. :think: jsme jedini na svete, kdo bude strasne riskovat zvolit souziti psa a lidskeho mladete.Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:06

Neboj, nejste jediní. ;) My ty psy máme dva - velké plemeno a budeme to „riskovat“ taky. ;) Bratránek mi pro změnu tvrdí, že je to týrání psů mít je doma. :mrgreen: Se mají, oproti jeho psům permanentně zavřeným v kotci, bo není plot, jak prasata v žitě a dle jejich pohledů soudím, že jsou spokojení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.8.14 12:14
@Choupinette píše:
Ze je nemyslitelne mit mimino a psa v byte pospolu. :roll:

No tak mu rekni, ze to jde. At se prijde podivat k nam. Tri deti, dva psi, kocour. V panelaku. Pekinez umrel vloni. Zvladl prichod tri deti, kocoura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.8.14 12:15

@Boudová Tak jasně, jsou zvyklí od štěňat, mají celou velkou místnost při sebe, každej ma svoji postel. Je pravda, že jsou dva tak se spolu zabavi. Pak mám dva jorky zvyklí dělbou spat v posteli, nenapadlo by mě je vyhazovat. Spí sembou nebo v uloznym prostoru pod kolibkou. Hodit psa z gauce ven do průjezdu, je pro mě nepředstavitelny. Bych nemohla být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.8.14 12:15

Ahoj, my máme 2 čivavy a nikdy bych je nevyhodila z ložnice. Jsou zvyklí spát s námi v posteli, takže malou jsem měla jen v postýlce. A štěkání jí nevadilo a taky štěkají docela často. Když jsem přijela domu z porodnice tak jako první jsem jí přdstavila psům a nechala očichat. Žárlení se nekonalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.8.14 12:16
@Choupinette píše:
Nam rekl svagr, ze mit mimino a psa zaroven v byte (mala rasa) bude sebevrazda. Ze umre z chlupu, ze ho budu muset odnaucit z gauce atd. :think: jsme jedini na svete, kdo bude strasne riskovat zvolit souziti psa a lidskeho mladete.Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:06

tchyně taky furt jen blbě kecá, že to bude katastrofa (máme 2 čivavy). Můžou na gauč i do postele a tak to i zůstane, jen ona to nemůže rozdýchat. Ale je pravda, že tak povrchní člověk jako ona nemůže v životě pochopit, že pro mě jsou to členové rodiny. Rodím za 6 týdnů a už teď furt špekuluje, co když bude malá alergická a nemůže překousnout, že ani tak psy nedám pryč a budu to řešit individuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 12:19
@Nikolllet píše:
tchyně taky furt jen blbě kecá, že to bude katastrofa (máme 2 čivavy). Můžou na gauč i do postele a tak to i zůstane, jen ona to nemůže rozdýchat. Ale je pravda, že tak povrchní člověk jako ona nemůže v životě pochopit, že pro mě jsou to členové rodiny. Rodím za 6 týdnů a už teď furt špekuluje, co když bude malá alergická a nemůže překousnout, že ani tak psy nedám pryč a budu to řešit individuálně.
Že tchýni vzkazuji, že jeden astmatik a jeden alergik vyrostli na statku se zvířaty, s kočkami a psy v baráku, normálně dělali seno, váleli se v trávě a žijou do dnes. ;) A kupodivu lépe a s méně problémy, než dva jim podobní vyrůstající ve sterilním prostředí.

Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.8.14 12:20

A ještě jsem někde četla, že dítě které vyrůstá v domácnosti se psem má odolnější imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
20.8.14 12:21

Chudák pes. Je rozmazlený, nevychovaný a místo výchovy se dočká separace a elektriky. Začne na toho lidského „vetřelce“ žárlit a netroufám si říct, jak to dopadne.
My máme 3 hovawarty a pitbula venku, ale od mala, jsou smečka, ale když chtějí, jsou v baráku. Kvůli tomu, že bych je nebyla schopna odnaučit štěkat a drápat dveře, bych je netrestala. A věř, že ten „odsun“ 4 letého psa pro něj trestem je.
Každopádně ať se rozhodnete jakkoli, ruce pryč od elektriky! Je to týrání psa neschopnými pány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný