Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Litta spíš je zvláštní že jemu to nevadí
. Zase je fajn že na to nešli hned v 15 ale jednou a rok nic je takové asi né moc časté
Otázka jestli s jinym partnerem by to bylo jiné. Je fakt že po prvnim sexu jsme si říkala že teda nic extra a co na tom všichni mají a manžel ten na první sex vzpomíná jako že to bylo fajn ![]()
@Markéta80 Že čekali do 16 nebo až teda do těch 19, tak to bylo naopak asi vhodné. Ne každý je na to připravený v patnácti a je super, když se to neuspěchá. Ale že od prvního sexu uběhl rok a nic už dál nebylo, to je fakt extratrpělivý chlap, až bych ho nazvala mučedníkem.
Asi bych mu to moc nevěřila no.
Jednou ochutnal,… ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
předem se omlouvám, že tady otravuju s takovýmto problémem, ale už fakt nevim co s tím a myslím si, že vaše rady by mi možná mohli pomoci něco udělat. Je mi 20 let a mám takový problém. Bude to rok, co jsem měla poprvé sex se svým přítelem (letos spolu budeme 5 let), vše bylo v pořádku, byl na mě hodný, netlačil na mě, ale od té doby jsme už sex znova neměli, protože jsem to nechtěla. Od té doby mi navrhoval asi třikrát, že bychom to mohli „zkusit“, ale já prostě nemůžu. Když se to mělo uskutečnit podruhé, tak jsem z toho vycouvala, byla jsem z toho prostě nesvá a nechtělo se mi do toho, tak jsem řekla ne. Navíc jsem si začala všímat, že moc nemusím jakékoli intimnosti. Nikdy jsme se nelíbali a mě to ani nevadí, protože mě to neláká. Ani moc nemusim, když mi dá třeba ruku na koleno, nebo když se ke mně přitulí, ani nemusím, když mě plácne po pozadí nebo mi na něj šáhne. Přijde mi, že se to začíná stupňovat, že mi to vadí čím dál víc. Příteli jsem to neřekla, protože nechci aby ho to mrzelo, je hrozně hodny a já mu nechci ublížit. Teď to prostě zrovna cítím tak, že nic z toho k životu nepotřebuju, sex mě prostě nezajímá, neláká mě to zkusit znova a myslím si, že sex prostě nepotřebuju. Je mi jasné, že to není normální, rozhodně ne u člověka v mém věku, a proto vás žádám o radu.
Už jsem vážně v koncích.
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek a předem děkuju za vaše odpovědi.
Doporučuji zajít si k sexuologovi. Dost často to může být způsobeno nízkou hladinou hormonů. Pokud se tedy opravdu nejedná o asexualitu.
@Litta no on asexuál nebude když se jí dotýká ale budoucnost ten vztah nemá
, bez sexu málokdo vydrží celý život. My taky čekali rok ale myslim že to bylo tim že jsme netušili jaké to je
ale p sexu rok pauza a zkoušel to na ní jen 3× je takové fakt zvláštní no ![]()
Asi by bylo dobré zajít k sexuologovi, jinak bys mohla o svého partnera přijít. I kdyby byl třeba zlatý, tak tohle by dlouhodobě nevydržel určitě nikdo! Možná se jedná o frigiditu nebo je v tom fyzická či jiná psychická příčina, odborník by měl poradit více a co s tím. Chceš vůbec mít partnera? Chceš mít rodinu? Pokud s tím svým postojem rychle něco neuděláš, může do budoucna o všechny partnery takhle postupně přijít a nezbyde ti nic! Ale nechci tě děsit, jen tě vyhecovat, abys někam rychle zašla, než bude pozdě!
Slova některých z vás byla hodně krutá a teď opravdu lituju, že jsem sem vůbec psala o radu. Nečekala jsem, že se tu lidé budou chovat jako blbý puberťáci a akorát urážet. Takže vám můžu říci jen to, že pokud nemáte nějakou radu nebo něco, co by opravdu pomohlo v této záležitosti, tak si své úžasné komentáře nechte radši pro sebe. Těm kteří jste se mi snažili opravdu poradit moc děkuju.
Taky mam takovy problem jsem ale po druhem porodu a strasne me to boli celkove tlak a to uz bude zachvilku rok od porodu nevim uz co stim kolikrat bych treba i chtela tak to zkousim ale pak jak ma dojit na vec tak strasna bolest a nevolnost antikoncepci uz neberu jelikoz mi delala potize
tak uz mam z toho hlavu na prasknuti :/
Dobrý večer. Skúsim sa vám zveriť zo svojim problémom. Mám pocit že moja partnerka má buď odpor ku mne alebo k sexu so mnou. Trvá to už 4 roky a ja neviem ako dlho to ešte vydržím. Nechcem jej byť neverný. Všetko začalo keď sa nám narodil syn. Budú mu 4 roky. I v tehotenstve sme mali sex častejšie. Kým nebola tehotná tak sme sa milovali 2-3× do týždňa. Ako náhle sa nám narodil syn tak máme sex tak 3-4× do roka. a to len na moje veľké naliehanie. V súčasnosti už ani nespíme spolu v jednej posteli.Nech urobím čo urobím tak počujem:Nech mně. Mám seriál hrám hru na PC. Niesme najmladší. Je nám cez 40.Už som fakt zúfalí.
Zufalec : te obdivuju bracho bab je hromada takze sup do toho ona nic vedet nemusi. Keci o tom ze je unavena jsou blbost kdyz se chce vsechno jde. Takze si najdi babu a na ni s prominutim tady se…r. nikdy se to nezlepsi zensky jsou takovy narodi se decko chlap jde stranou hlavne kdyz nosi prachy. A rici me manzelka ze ve 40 jsme stari tak se zbalim a vypadnu pric a nikdy me uz neuvidi… takovy keci…
@KiwiT píše:
Nechápu urážky na osobu zakladetelky nebo jejího přítele. To se tady lidé nedokáží smířit s tím, že každý je jiný? Že každému vyhovuje v sexu jiné tempo? Že pro každého není sex na prvním místě, ale více si cení toho člvěka jako osoby, se kterou si rozumí?
to jiste, ale mit sex po ctyrech letech a pak rok zase nic nebude mit nic spolecneho se sexem na prvnim miste
@zúfalec píše:
Dobrý večer. Skúsim sa vám zveriť zo svojim problémom. Mám pocit že moja partnerka má buď odpor ku mne alebo k sexu so mnou. Trvá to už 4 roky a ja neviem ako dlho to ešte vydržím. Nechcem jej byť neverný. Všetko začalo keď sa nám narodil syn. Budú mu 4 roky. I v tehotenstve sme mali sex častejšie. Kým nebola tehotná tak sme sa milovali 2-3× do týždňa. Ako náhle sa nám narodil syn tak máme sex tak 3-4× do roka. a to len na moje veľké naliehanie. V súčasnosti už ani nespíme spolu v jednej posteli.Nech urobím čo urobím tak počujem:Nech mně. Mám seriál hrám hru na PC. Niesme najmladší. Je nám cez 40.Už som fakt zúfalí.
Promluv si s ní o tom, zkoušel jsi to? Pomáháš jí nějak v domácnosti? Má nějaký stres v práci, s dítětem? To všechno jsou věci, co snižují libido. Promluv si s ní, dej jí najevo, že je to pro tebe nepříjemné a že bys to s ní rád řešil. Z nieho jí neobviňuj, jen jí řekni, jak se cítíš. Navrhni nějaký víkend jen vy dva někdy pryč. Případně potom manželská poradna.
@Venetia píše:
to jiste, ale mit sex po ctyrech letech a pak rok zase nic nebude mit nic spolecneho se sexem na prvnim miste
Ale jsou lidé, pro které sex není vůbec důležitý a je vhodné si to uvědomit. Nebo tací, kteří mají jiné tempo a jinak to vnímají. Pokud někomu někdo radí, tak se musí brát v potaz všechny možné varianty a ne jen „já to mám takhle a všichni, co to tak nemají, jsou špatní“.
@Andreww píše:
Zufalec : te obdivuju bracho bab je hromada takze sup do toho ona nic vedet nemusi. Keci o tom ze je unavena jsou blbost kdyz se chce vsechno jde. Takze si najdi babu a na ni s prominutim tady se…r. nikdy se to nezlepsi zensky jsou takovy narodi se decko chlap jde stranou hlavne kdyz nosi prachy. A rici me manzelka ze ve 40 jsme stari tak se zbalim a vypadnu pric a nikdy me uz neuvidi… takovy keci…
Dokiaľ sme spolu nedokážem ju podviesť. Máme spolu syna. Stále si hovorím ako by sa na to díval on až bude dospelí a tiež si hovorím ako by sa na to dívali moji predkovia.Pre nich by to bolo niečo nepochopiteľné opustiť ženu s dieťaťom.
KiwiT:Stres v práci? Do práce nechodí. Nemusí. Jediné čo musí je odviezť syna ráno do školky a popoludní ho vyzdvihnúť. Pomoc v domácnosti? Neviem čo by som mal ešte viac robiť. Povysávam navarím i keď nie každý deň ale tak trikrát do týždňa. Porozprávať sa o tom? To už som skúšal a vždy to končí tým že za to možem ja.
@zúfalec Promiň, jestli ti nasadím brouka do hlavy, ale nemá někoho ona? ![]()
@zúfalec píše:
KiwiT:Stres v práci? Do práce nechodí. Nemusí. Jediné čo musí je odviezť syna ráno do školky a popoludní ho vyzdvihnúť. Pomoc v domácnosti? Neviem čo by som mal ešte viac robiť. Povysávam navarím i keď nie každý deň ale tak trikrát do týždňa. Porozprávať sa o tom? To už som skúšal a vždy to končí tým že za to možem ja.
V tom případě by asi nebylo od škody, aby si ona našla nějakou práci, popřípadě koníčky. Každopádně nebylo by od škody navrhnout manželskou poradnu. Lepší, než být kvůli tomu zbytečně frustrovaný. Jestliže je to po porodu, tak to nejspíš nebude kvůli podvádění, spíš změna hormonů, popřípadě něco podobného. Nepřestala například brát dlouhodobou HA / naopak nasadila po porodu?