Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Adrasteia snidane:tuky, kokosak, olivac, avokado, maslo, ghi, vejce, prava sunka, kvalitni uzenina, bez pridavku skrobu a cukru…slanina, kvalitni dlouhozrajici syry, domaci 24 hodin fermentovany jogurt, tvaroh tvrdy, zeleniny..
obed:maso se zeleninou, houbami, tukem…na miliony zpusobu, vsechny druhy masa…ryby…vecere jak kdy…nekdy k obedu ovoce a nekdy zase k veceri, ruzne salaty s jogurtem a medem…obcas dezerty, pecene anebo cerstve..atd atd,,,je toho moc, nemam moc cas
hlavne hodne druhu zeleniny
a ovoce vybiram to nejprospesnejsi
grep, kiwi, banan, maliny, boruvky, tresne…meloun, taky orechy…ty s nejlepsimpomerem tuku, cili liskace, makadamiove, kesu, mandle pekany, asi zavrene hrst na den,…kokos…atddddddddddd
@Jana525 píše:
@KackaDoup ja bych to nedala, jela jsem Gasp asi dva mesice a nesedelo me to. Tiky vicek, nesoustredenost, bolest v kostech. Ocividne mi neco chybelo. Ale dietu moc dobre znam, mam tu o tom celou knihu a verim, ze to muze pomoci s urcitymi zdravotnimi problemy, ale pro me to neni, prece jenom tech karbohydratu potrebuji trosku vic, nez jen ze zeleniny. Je super vedet o nekom, kdo to drzi dlouhodobe, ze je bez problemu
adetoxiakce organismu ke ketere zakonite pri techto dietach nastava, tak tu proste provazi ruzne neprijmne projevy, jak s epostupne telo cisti…deje se tak i po delsi dobe…telo se uplne vycisti tak za 3,4 roky.
@KackaDoup na to ja nemam cas ani energii. Mam dceru jeste na horsi diete a uz to je pro me zahul. Takze ted jsem spokojena s francouzskym zpusobem stravovani. @Adrasteia precti si knizku Proc Francouzky netloustnou od Mireille Guilan nebo Francouzska dieta od Montignac, taky se na ne chystam, zatim mam jen zakladni body z netu, ale je to hodne o mysleni a dodrzovani par zasad. Ale pro me je to stvorene, ja vzdycky milovala tenhle druh kuchyne a nechapala, jak muzou byt Francouzsky, tak hubene.
Jak ja jim, takze hlavne bez chemie. Pak bez lepku, protoze mi nedela dobre, takze chleba mam celozrny z ryz. a nebo pohank. mouky bez drozdi. Prilohy jim celozrne a nebo brambory, ale v rozumnem mnozstvi, tvori na taliri jen doplnek. Mleko nepiji, vyjimecne si dam tvaroh nebo syr, ale spis jako delikatesu, nepovazuji mlecne vyrobky za nutne k zivotu. Jim vejce, veskere maso, ryby. Z tuku pouzivam maslo, sadlo a nebo olivovy olej extra virgin. Jim hodne zeleniny, ovoce, kdyz chci mlsat, dam si slehacku s ovocem a nebo kousek horke cokolady. Mam rada treba zeleninove polevky.
@KackaDoup píše:
@Adrasteia snidane:tuky, kokosak, olivac, avokado, maslo, ghi, vejce, prava sunka, kvalitni uzenina, bez pridavku skrobu a cukru…slanina, kvalitni dlouhozrajici syry, domaci 24 hodin fermentovany jogurt, tvaroh tvrdy, zeleniny..
obed:maso se zeleninou, houbami, tukem…na miliony zpusobu, vsechny druhy masa…ryby…vecere jak kdy…nekdy k obedu ovoce a nekdy zase k veceri, ruzne salaty s jogurtem a medem…obcas dezerty, pecene anebo cerstve..atd atd,,,je toho moc, nemam moc cashlavne hodne druhu zeleniny
a ovoce vybiram to nejprospesnejsi
grep, kiwi, banan, maliny, boruvky, tresne…meloun, taky orechy…ty s nejlepsimpomerem tuku, cili liskace, makadamiove, kesu, mandle pekany, asi zavrene hrst na den,…kokos…atddddddddddd
Děkuju. Zjišťuju, že tedy jíme zhruba stejně, jen já mám navíc ten celozrnný chleba nebo celozrnný kus kus nebo luštěniny. Luštěniny jsi zapomněla jmenovat, nebo je z nějakého důvodu nejíš? Mimochodem jsem si vzpomněla, že jedu doma několik receptů z emimi přímo od tebe - tuším, že to bylo nějaké rizoto se zeleninou a semínky apod.
Takže až na to pečivo se stravujeme v podstatě stejně.
A na lusteniny jsem samozrejme zapomnela, ty jim take, ale zas v rozumne mire.
@Jana525 píše:
@KackaDoup na to ja nemam cas ani energii. Mam dceru jeste na horsi diete a uz to je pro me zahul. Takze ted jsem spokojena s francouzskym zpusobem stravovani. @Adrasteia precti si knizku Proc Francouzky netloustnou od Mireille Guilan nebo Francouzska dieta od Montignac, taky se na ne chystam, zatim mam jen zakladni body z netu, ale je to hodne o mysleni a dodrzovani par zasad. Ale pro me je to stvorene, ja vzdycky milovala tenhle druh kuchyne a nechapala, jak muzou byt Francouzsky, tak hubene.
Jak ja jim, takze hlavne bez chemie. Pak bez lepku, protoze mi nedela dobre, takze chleba mam celozrny z ryz. a nebo pohank. mouky bez drozdi. Prilohy jim celozrne a nebo brambory, ale v rozumnem mnozstvi, tvori na taliri jen doplnek. Mleko nepiji, vyjimecne si dam tvaroh nebo syr, ale spis jako delikatesu, nepovazuji mlecne vyrobky za nutne k zivotu. Jim vejce, veskere maso, ryby. Z tuku pouzivam maslo, sadlo a nebo olivovy olej extra virgin. Jim hodne zeleniny, ovoce, kdyz chci mlsat, dam si slehacku s ovocem a nebo kousek horke cokolady. Mam rada treba zeleninove polevky.
Díky. Tak já jím taky skoro stejně, akorát tedy jím mléčné výrobky - mléko tedy ne, jen někdy kozí. Taky jíme bílé živé jogurty a sýry - převážně kozí. Chleba jím celozrnný žitný nebo peču hlavně pro syna z alternativních mouk - jáhlová, pohanková, ovesná. Takže až na ty mléčné výrobky ve tvém stravování nevidím nějaký zásadní rozdíl.
@Jana525 Jo, ještě ten chleba z rýžové nebo pohankové mouky bez droždí - ten kupuješ nebo pečeš? Jestli ho pečeš, tak bych ti byla vděčná za recept. Já tedy peču z alternativních mouk, ale pokud je to chleba nebo housky, tak používám droždí.
@Adrasteia ono jde asi prave o to, ze kazdy ma jinak ten pomer cukry, tuky a proteiny. Ja mam prilohy jen jako doplnek na taliri a nekdo jiny je zas muze mit jako hlavni slozku stravy. Je to o tom, co dela komu jak dobre a na to si nakonec stejne kazdy musi prijit sam.
@fashion_victim83 píše:
@KackaDoup ja jim taky tak, rekla bych, ze to je dost paleo.Ja treba snídam skoro denne vejce a rozhodne ne jedno, ale tri, čtyři (taky mam 180cm/65kg). jedno by me jednak nezasytilo na x hodin, ale taky nevěřím bubu strasakum, ze se maji jist dve týdne kvůli cholesteroluU me jsou slané snídaně top - mícháne vajicka (se slaninou, bez),natvrdo-k nim sunka, sýr, sušené rajčata, omeleta se spenatem, frittata, ztracené vejce, k tomu zelenina i ovoce a hrstka orechu a to je moje snídaně. Chleba fakt jen nekdy a vychází to na krajicek, dva tydne (a ten zitny je takovy malý ctverec).Po takové snídani nema člověk hlad fakt dlouho. A nekdy si dam sladkou-Livance, palacinky, akorat proste použiju jinou mouku (kokosová, mandlova) nebo treba banán a vajicka atd. Mleko nekdy normalni, jindy rostlinne. Nejsem nijak striktni, nekdy si dam mugcake z vloček a k tomu tvaroh a ovoce, ale to spis na chut, do hodiny mam hlad a honí me mlsa. A hlavně všechno co nejmíň uprevene-kdyz vidím v sestavenem jidelnicku ochuceny jogurt, pufovany chleba, cerealie, džus apod, tak si jen pomyslim „hruza“.Spravne by mel byt jogurt bily a hodit si tam borůvky/jahody svoje, misto cerealii max neprazene vločky, misto dzusu odstavnit ovoce nebo udělat zeleninové smoothie apod.Neni to žádná veda, ale kdyz Havlicek propaguje fitness sušenky, tak bych si tak poklepala na čelo a behem tri minut si udělala zdravé cookies z cottage.Stejne tak pomazanku si udělám z tvarohu a dalších veci a ne ze si ji koupím hotovou s trvanlivosti pul roku a šesti eckama, soli atd.
Nevím, že něco takového propagují. Ale tedy já dostala za úkol (jídelníček od Havlíčka a Cajthamlové) jíst pouze bílý jogurt např. s ovocem. Džus pouze z doma odšťavněného ovoce, rozhodně ne kupovaný. Jestli to fakt propagují, tak mi připadá, že to sice udělají jako reklamu pro peníze, ale když k nim přijde klient a zaplatí si, tak mu dají „ty správné rady“ do kterých kupované sušenky, lupínky a ochucené jogurty rozhodně nepatří. Navíc jsou to věci, které Cajthamlová snad v každém díle hází lidem do koše. ![]()
@Adrasteia kupuji,ale nejsem v CR. Je sice drazsi, ale snim jen tak 200 gramu za den, takze se to da.
Obcas si pecu svuj, uplne jednoduchy, misto drozdi davam vinny kamen jako kypr. prasek. Je to jen mouka, troska oleje, nejaka seminka, voda, aby to melo konzistenci, ze se to na plechu neroztece a mam cerstvy.Muze se mouka nastavit i makem, pridat treba troska jabl. octa, ja si tak rada pecu, co me napadne. Ale je spis vhodny jako trhaci k necemu, protoze z neho nejdou krajet pekne platky.
@Jana525 Díky. Vinný kámen dávám pokud peču synovi buchtu - třeba z jáhlové mouky slazenou medem nebo javorovým sirupem. Do housek jsem dávala jen droždí.
@Jana525 píše:
No ja cetla v rozhovoru s jednou Ceskou, co leta zije ve Francii, ze Francouzky netloustnou proste proto, ze nezerou. Pry hrozne rady vari ty jejich mega vecere a jsou velmi pohostinne, ale samy z te vecere temer nic nejedi
ale nic smerodatneho, jen proste zkusenost.
@Svandu jo, taky jsem to cetla, rekla to ta blazniva Ema Smetana.
Oni jedi, ale male porce, v tom je to tajemstvi, male porce, pouze trikrat denne a neupiraji si, to co maji radi.
@Adrasteia prosimte vis co obsahuje celozrnné pečivo? Při dietě není vhodné!
@Jana525 a co ti mohlo chybet? v pecivu ani skrobu neni nic…v pecivu neni nic co by nebylo v zelenine…z dalsimi bonusy…mozna jsi jedla nevyvazene…na to mam pomucku, sacharidy plnim, zeleninou, ovocem, medem..denne naprosto dokonale…jinak ja uz jsem ted dal…zajimam se o rezistenti skroby…treba bataty…protoze jsou protizaneltive stjne jako tyhle diety, resim momentalne jak to sladit, ty bakerie tvori B12 a K vitamin,,,cili asi pridam bataty.
jeste cekam na odbornika, come v tom povede 

moje pomucka, abych vse splnila :https://cronometer.com/ dieta je vec jedna, ale musi clovek zajisit aby mu skutecne NIC duleziteho pru ní nechybelo..denne musim mit splneno, obcas samozrejme se stane