Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Jana525 aha, no vidis, to ja uz si ani nepamatuju, v cem jsem to cetla. Tusim ale, ze v cekarne u zubare ![]()
Ja teda radeji jim velke porce zdraveho jidla nez naopak
ale tak ja hlavne hodne sportuju, ja si nemuzu dovolit se nenajist.
Jinak je to proste diskutabilni. Co je a co neni zdrave. Je spousta jidla, po kterem se dobre hubne, ale zdrave neni ani nahodou, je spousta jidla, ktere je sice bio a bez aditiv, ale vyzivovy profil nula apod. Proto vsechny ty odbornerady a „pravdy“ je treba brat s rezervou.
@AndreaS92 píše:
@Adrasteia prosimte vis co obsahuje celozrnné pečivo? Při dietě není vhodné!
Otazka je, co je celozrnne pecivo, co je dieta a co je realny zivot. Jako zit bez peciva jde celkem snadno a je to rozhodnuti kazdeho, nicmene cyklovat si zivot na obdobi redukce a „normalni stravy“ je trochu sebemrskacske..
@AndreaS92 píše:
@Adrasteia prosimte vis co obsahuje celozrnné pečivo? Při dietě není vhodné!
Já jsem ale při hubnutí žádnou dietu nedržela.
Stravovala jsem se normálně zdravě a hýbala se. Diety, které záměrně vynechávají některé pro tělo důležité potraviny, jsou špatné a nebezpečné. Co obsahuje celozrnné pečivo vím. Jenže si ho nesmíš plést s obyčejným tmavým chlebem nebo obarvenými rohlíky. Celozrnné pečivo je většinou žitné a obsahuje celé kousky zrn. Já ho jedla jednou i dvakrát denně a zhubla jsem v pohodě cca 16 kg, takže ano, je při hubnutí velmi vhodné. ![]()
@Svandu píše:
Otazka je, co je celozrnne pecivo, co je dieta a co je realny zivot. Jako zit bez peciva jde celkem snadno a je to rozhodnuti kazdeho, nicmene cyklovat si zivot na obdobi redukce a „normalni stravy“ je trochu sebemrskacske..
Naprosto souhlasím. Pro mě je dieta sprosté slovo. Pokud si člověk vybere zdravý způsob stravování v množství vhodném pro něj osobně a k tomu se hýbá, tělo brzy získá zdravou váhu. Pokud ale někdo drží „dietu“ a potom se vrátí k zažitému způsobu stravování, tak je to vždycky průšvih.
@novakova.t Ber to takhle, ze to co ted delas, je pro tve telo to nejlepsi a jednou ti podekuje.
Pokud se vratis zpet ke spatnym navykum a nezdravemu jidlu, sama si kopes hrob a ubiras si roky.
Se zdravym jidlem budes mlada, krasna, zdrava, fit. Se spatnou zivotnim stylem, jen tucna, unavena a strhana.
To ze mas chut na spatne jidlo, ze zpusobene tim, ze se cistis a vsechny ty latky jdou do krve, to vyvolava zpetne chute. Nic vic, uklidni se a dej si mrkev
![]()
Proc, kdyz jdou lidi do hubnuti a diet, si pak stezuji i kdyz vi, co to ma za nasladky, achjo lidi
No já ti asi poradím následující:
Do běžného režimu „diety“ určitě začleň i nějaké zdravé mlsky, nebo se z toho zblázníš. Podívej, jak vyšiluješ už po týdnu
Například já si moc ráda dávám občas k snídani banánové lívanečky (1 banán + 2 vejce, natři maličkato burákového másla a čerstvý banán). Je to lahoda, zdravé a troufám si tvrdit, že vhodné do diety. Nebo si dát občas 99 % čokoládu k svačině, třeva dvě řádky ke kafi. Tak to dělám já. Ráno si taky dělám koktejly s ovocem a nasekanýma mandlema, je to lahoda a přitom zdravé a dietní (dávám hodně proteinu)
Pokud máš chutě dej si prostě jednou týdně svoji oblíbenou „prasárnu“. Třebas burger, svíčkovou se smetanou a se šesti, řízeček se salátem. Já tedy dodržuji jedno „hřešící“ jídlo týdně a s postavou není problém, spíš naopak to nakopne metabolismus a pro hubnutí je to vlastně ještě výhoda ![]()