Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz no už jsem si ho koupila, přece jenom říkají, že by se ta listovka měla brát tři měsíce před plánovaným otěhotněním
Já s femibionem začínám od října a těhotenství plánuju na leden…mě taky doktor říkal, že listovku tak 2-3 měsíce dopředu. A budete brát i to Ečko, když už je v tom femibionu???Tam už ta denní dávka je…
@Izzz ty jo, tak to jsem zvědavá za tebe!!!
Ale vždyť ty jsi taky chvíli po revizi, ne? To se může menstruace i zpozdit a nebýt pravidelná…
@unhappy já budu protože mi doktorka řekla, přímo vit. E 200 v tom femibionu je ho jen 13 mg
@marinka5 no já právě četla, že doporučená denní dávka vitamínu E je 10 mg/den…mám opravdu strach, abych to nepřepískla. A tím, že ve femibionu už je 13mg, jak píšeš, tak už to přesahuju… ![]()
Tak já to udělám asi tak, že selen, zinek a hořčík budu brát denně a vit. E a femibion zatím obden a měsíc před snažením bych si dala vše denně…v podstatě když jsem byla na imunologii tak jsme tam byli v polovině ledna a to nám řekla, že tohle všechno mám brát a v březnu jsme se měli začít snažit…takže ten měsíc by ten zbytek mohl stačit, kdyby se náhodou poštěstilo hned napoprvé
Po revizi jsem od 20.7., jedna ms už byla, přišla po 32 dnech tak, jak to bylo vždy…tak jsem ji čekala a zatim neni…testnu ještě večer a ráno, at mám klid
mám pocit, že femibion jako takovej stačí měsíc předem…já to tak udělám
@unhappy zapátrala jsem v emailech a něco jsem našla…dřív jsem psala do nějaké internetové poradny
Hezký den,
jak jsem uváděl v minulém sdělení, doporučená denní dávka vitaminu E pro dospělého člověka se pohybuje mezi 10-20mg. Po časově omezenou dobu lze však přijímat i mnohonásobně vyšší množství (400-600mg). V případu svalových dystrofií se mluví dokonce o 2g pro die. U těhotných (nastavajicích gravidních, kojicích) nastavuje dávku lékař. 200mg každých 24 hodin se tedy není zapotřebí obávat. Tokoferol (vit. E) má mimojiné podporovat vlásečnicovou cirkulaci, reologicky zlepšovat tok krve, antiskleroticky bránit cévním uzávěrům. Může synergicky posilovat účinky antikoagulačních léčiv (warfarin, heparin, hirudin, rivaroxaban, dabigatran, jež neberete) a potencovat tak možnost krvácení. U farmak antiagregačních (např. Vaše acetylsalicylová kyselina=Godasal, klopidogrel, tiklopidin, indobufen, dipyridamol..) hypoteticky může
nastat obdobná situace. Nicméně po zadání diskutovaných léčiv do programu vyhodnocujího případné lékové interakce, byla daná kombinace shledána neškodnou. Dle mého názoru by muselo opravdu jít o masivní předávkování tokoferolem, aby mohlo k hemorragickým komplikacím dojít. Berte prosím v potaz, že jde o běžný vitamin přítomný v mnoha potravinách a poživatinách. Prozatím mi bylo ctí. Pro případně další dotazy jsem k dispozici. Příjemný konec víkendu přeje Lukáš D.
@Izzz no ty jo, tak to držím pěsti…ikdyž jsem četla v nějakých diskuzích, že spousta žen otěhotněla do měsíce po revizi (i po opakovaných potratech) a vše bylo ok!!
@marinka5 díky za email. Hned jsem klidnější a kupuju i Ečko
Už mi z toho fakt docela haraší a nechci nic zanedbat nebo naopak přehnat!
Taky uvažuju, že ten femibion budu brát obden a měsíc před plánovaných těhotenstvím budu brát denně.
@Izzz: můžu se zeptat, vy nemáte nařízenou povinnou pauzu? My nesmíme 3 měsíce, tak jsem si říkala, že po tu dobu bude jen gumisex, kdyby v tom našem problému hrála roli ta pošahaná imunita.
Zítra v 10.00 kontrola, tak jsem moc zvědavá jak pochodím s tou žádankou na imunitu ![]()
No my máme počkat do ledna…ale spíme spolu už 3 roky přerušovaně a nikdy nic… ![]()
Hm, to víš, tak to je metoda nemetoda, asi jako ta naše půl roku před 1. těhu. Sledovali jsme plodný a neplodný dny a fungovalo to, páč jsem měla vždy silný ovulační příznaky. Po první potratu jsem ke měla až 4. cyklus a to jsem hned otěhotněla, tak jsem zvědavá, kdy se srovnám teď. Tak dej vědět jak to dopadlo.
@Izzz No jo, ono to kolikrát přijde, když to nejmíň chceš…ale tak test ukáže!!Normálně jsem úplně nervózní za tebe.. ![]()
Naordinovala jsem si psycholéčbu šokem. Včera prochajda s mimiňákama kámošek, dnes celej den pořad 16 a těhotná na MTV a celkem to funguje. Občas mě i napadá, že by to mohlo příště už kur. a vyjít
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.