Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tady přestalo pršet, dokonce svítí sluníčko, ale zvedá se vítr ![]()
Tak za Prahou východně: slunce, nijak dramatický vítr… Neznáte někdo nějakou předpověď? To se to má ještě zhoršit nebo tímto je ta „hrůza“ za námi?
@aiwwa píše:
Pokud máš studnu, tak vodu čerpáš čerpadlem a to je na elektřinu.
Ve studni je vhodné ponechat i ruční pumpu. ![]()
Obzvlášť, když je stylová. ![]()
…„Kráva! A druhá! Nebo to byla stejná kráva?…“
jedna z mých oblíbených filmových hlášek, tentokrát z filmu Twister (Tornádo), tak nějak se hodí na pár situací, třeba na dnešek. ![]()
Ať vám zvířátka i věci zůstanou na původních místech. ![]()
Jo a bacha, zítra přes den ještě foukne. Sice ne až tolik jako dnes, ale pro někoho to může být překvápko. ![]()
Příspěvek upraven 10.02.20 v 10:29
Teď mi ukazovala kolegyně videa z Nymburku, tam to muselo taky pěkně foukat, pár ulítaných střech… Bydlím asi 30 km od Nymburka.
@jannina1 trošičku mě štve, že jsem na základě vyhlášených varování a ranniho vichru nechala dítě ze školky doma a zrušila domluvenou práci, že aby nikdo nemusel na silnice… -_- teď si prijdu malilinko jako hysterka ![]()
Momentální odhady situace najdete na windy.com
https://www.windy.com/?…
![]()
Lze si i někam kliknout a pod praporkem najdete šipku, která pak dole rozvine pruh.
![]()
edit: momentálně vede Fichtelberg (Krušné hory) 150 km/h a v česku Milešovka 100km/h.
Jinak fouká o dost míň. ![]()
Příspěvek upraven 10.02.20 v 10:47
No, ja myslim, ze to media trochu zvelicily. Ano, v nekterych oblastech to je komplikovanejsi. Ale co si budeme, minuly tyden tady v okoli taky litaly strechy, padaly stromy (to samy v Jesenikach). A ve zprávách o tom prakticky nestekl ani pes. ![]()
Rekla bych, ze to nejhorsi mame za sebou ![]()
@AvajBr píše:
No, ja myslim, ze to media trochu zvelicily. Ano, v nekterych oblastech to je komplikovanejsi. Ale co si budeme, minuly tyden tady v okoli taky litaly strechy, padaly stromy (to samy v Jesenikach). A ve zprávách o tom prakticky nestekl ani pes.Rekla bych, ze to nejhorsi mame za sebou
No právě jsem psal : Bacha, kdo má nějakou škodu a hodí na to plachtu, tak o ní může zítra zas přijít.
…
Krušné hory: 150 km/h
Praha Ruzyně 80km/h
Tak kromě 7 minutového extra vichru a deště nic no ![]()
Nevím zda mám být ráda, či byt zklamaná.. protože jsem čekala nevím co..asi že se lidi budou držet za sloup, aby neuletěli či co.
@AvajBr píše:
No, ja myslim, ze to media trochu zvelicily. Ano, v nekterych oblastech to je komplikovanejsi. Ale co si budeme, minuly tyden tady v okoli taky litaly strechy, padaly stromy (to samy v Jesenikach). A ve zprávách o tom prakticky nestekl ani pes.Rekla bych, ze to nejhorsi mame za sebou
Ja bych rekla, ze spis bud rada, ze vas to minulo. U nas to byla docela sila a Plzensko to taky schytalo. V Krušných horách je vitr 120-150 km za hodinu.
Ráno v Brně vypadalo takto, jenže je lepší věci nepodcenit. Pár let zpět to tu základce odválo kovovou střechu. Tam kde mají rodiče dům kompletně popadaly smrky v okolí. Je lepší předcházet, nepodceňovat a kdyžtak se kochat hezkým ránem ![]()