Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné otěhotnět dva dny před MS, když beru antikoncepci? ![]()
@NinaT píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné otěhotnět dva dny před MS, když beru antikoncepci?
pokud bereš antikoncepci správně, nemělo by být možné otěhotnět žádný den cyklu
Ja otehotnela pres MS.bez vypadku, bez zvraceni i bez prujmu, ktere mohou ovlivnit pusobeni HA. neltere bylinky snizuji ucinnost antikoncepce - nekolik bylinek uzivajicich se napr na nervy.ted nevim presne ktere, jestli trezalka nebo si to pletu. pokud mate pravidelny cyklus, ovulace ms probiha cca v pulce, ale znam i zeny, ktere otehotnely pri ms. takze mozne to je. udejte test.
@mattez píše:
Ja otehotnela pres MS.bez vypadku, bez zvraceni i bez prujmu, ktere mohou ovlivnit pusobeni HA. neltere bylinky snizuji ucinnost antikoncepce - nekolik bylinek uzivajicich se napr na nervy.ted nevim presne ktere, jestli trezalka nebo si to pletu. pokud mate pravidelny cyklus, ovulace ms probiha cca v pulce, ale znam i zeny, ktere otehotnely pri ms. takze mozne to je. udejte test.
tak to by si musela dělat testy furt…
@mattez píše:
já žádné bylinky neužívám
takže budu doufat
a jestli v brzkých dnech nedorazí MS, udělám si test.
A jak to tedy potom je s menstruaci, když se řekne „otěhotnět před menstruaci“? Proběhne ještě nebo už ne? A pokud ano, ktera se tedy potom bere jako poslední? Tahle nebo ta před tím? ![]()
Příspěvek upraven 02.10.15 v 21:25
@JakBo Neproběhne, „otěhotnět před menstruací“ znamená, že došlo ke zpoždění ovulace a kdyby k tomu otěhotnění nedošlo, tak by se velmi pravděpodobně opozdila i ta MS.
@j.a.n.i1 Děkuji. A jak je to v případech, kdy již těhotné ženy ještě třeba několik cyklů menstruuji? Mají menstruaci v terminu a mohou otěhotnět při takto opožděné ovulaci?
@JakBo moc nechapu tvou otazku, pokud je zena tehotna a menstruuje, tak se zeptej odborniku proc. Tehotna uz je takze nemuze jeste jednou otehotnet..takhle chapu tvou otazku, jinak ji moc nechapu…promin ![]()
Kdyz jsemse snazila otehotnet, mela jsem jednou cyklus 24 jednou 28 a porad se to stridalo. Takze mas 14 dni na vyvynuti vajicka a nasleduje ovulace. Tudiz pokud jednou je 24 a jednou 28 nebo cokoli jineho, stejne by mel vyvoj vajicka byt stejny 14 dni a pak ovulace(tak nejak).
Pokud neotehotnis v dobu pred a pri ovulaci prijde menstruace, pokud jo tak se zacne pocitat tve tehotenstvi od prvniho dne tve menstruace. Pokud ale jsi tehotna a menstruujes, to se musis zeptat odborniku jakto je, je to asi rarita, takze to nikdo moc poradne nevi co a jak.
Mozna to neni odpoved, ale chtela jsem aspon neco napsat. Je to z internetu, ne z me hlavy
Ahoj, asi před 4 měsíci jsem přestala brát HA. Menstruace se 2 měsíce po vysazení vždycky dostavila přesně na den, a teď už mám zpoždění 7 dní
v den kdy jsem to měla dostat tak nám s přítelem praskly 2 kondomy ( nevím jak jsme to dokázaly teda
) vím že den před otěhotnět nemůžu ale bojíme se že se mi to taky po vysazení mohli posunout dny kdy otěhotnět mohu zrovna na ten den. Testy jsem si dělala už tři a vždycky jen jedna čárka. Tak nevíme a čekáme. Máte některá podobnou zkušenost? Jak velká může byt pravděpodobnost že jsem těhotná nebo to bude spíš jen opoždění z vysazení?
@Vicky12 Děkuji Ti za Tvou snahu mi co nejlépe odpovědět!
Možná jsem Můj dotaz napsala tak, že to šlo pochopit různě. Myslela jsem to tak, jestli když má někdo tu opožděnou ovulaci a při ni otěhotní, jestli potom ještě dostane menstruaci nebo už taky ne?
@JakBo píše:
@j.a.n.i1 Děkuji. A jak je to v případech, kdy již těhotné ženy ještě třeba několik cyklů menstruuji? Mají menstruaci v terminu a mohou otěhotnět při takto opožděné ovulaci?
Pak ji s velkou pravděpodobností budou mít opožděně, protože doba od ovulace do MS se u člověka příliš nemění, na rozdíl od doby od MS do ovulace, která může sakra lítat.
@JakBo nemel by dostat uz nic, ale muze se asi stat pokud je to fakt tesne pred men.
Ahojky holky, mám jeden dotaz. Ve čtvrtek jsem ještě měla plodné dny, a tak jsem to s přítelem zkusily. Doufala jsem v to, že to určitě vyjde, ale dneska v pondělí 11., jsem dostala menstruaci, mám ji takovou světlejší, ale měla jsem ji dostat až 18… myslíte že když jsem ted dostala menstruaci 4 dny po oplodnění, tak není možnost abych byla těhotná? Strašně mě to štve, nevím co si myslet. Strašně si přejem mít miminko
prosím zkuste mi říct váš názor, děkuji moc.