Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ijiaga píše:…je to od tebe nezodpovědné…
Ještě po roce by měla dostat céres ![]()
Nám malý při vystupování z autobusu vypadl z kočárku na zem. Nikdy pokud dítě se nechová jinak než normalně bych nejela na pohotovost. Někdo za ten nemocniční personal musí platit. Já chápu obavy ja z toho byla vyklepaná i druhý den ale přijde mi to že by spíš mě zavřeli do bohnic kdybych jim volala že mi dítě spadlo z postele a nic mu není. I s otřesem mozku což je nejvetší pravděpodobnost co se může stát doktor nic neudělá
Taky jsem si pak všimla, že už je to rok starý
Mě se po tom pádu zdálo divný úplně všechno, takže jak říkám radši milionkrát zbytečně…já jsem teda vyklepaná pořád a už jsou to 4 dny, pořád jí kontroluju a za svým názorem, že po pádu nejed alespoň k obvoďákovi je NEZODPOVĚDNÉ si stojím…lepší než si to pak celý život vyčítat
![]()
@Ijiaga píše:
po pádu nejed alespoň k obvoďákovi je NEZODPOVĚDNÉ si stojím…lepší než si to pak celý život vyčítat![]()
No já nevím, je pád a pád, každá na to máme svůj názor, každopádně jakékoliv nestandardní chování je signálem k okamžité akce. Jinak po pádu se může projevit problém údajně do 14 dnů.
Mně prcek taky „hapal“, nejeli jsme, ale sledovala jsem ho řádně, včetně monitoru dechu.
Jo, tak bez monitoru bych nedala ani ránu, ted jsme ho už nepoužívaly, ale kvůli pádu jsem znovu obnovila jeho funkci…bojím se pořád a hlavně Agátka je ted beze mě úplně stracená v noci nad ní musím stát dokud tvrdě neusne, jak ne tak hned vejrá a kouká kde se vyklubu ![]()
Annanei, vidíš to a my jsme zrovna ten případ, kdy se všem všechno zdálo ok, a přitom nebylo.
Můj 7měsíční syn mi spadl z postele z výšky 50cm na dřevěné parkety. Byla to vteřina, jen jsem se otočila k dceři. Ležel na zádech a plakal. Normální pád, normální boule…jenže něco mi říkalo, že to není dobré a i přes protesty tchánovců, že jsem hysterka, jsem jela na pohotovost.
Synovi praskla lebka v délce 3cm. Naštěstí se nedostavily komplikace a stačila krátkodobá hospitalizace.
Takže nepodceňovat pády a na hlavu už vůbec ne - nechci strašit, ale náš malý ani nebyl spavý, ani nezvracel, ani neměl rozšířené zorničky, prostě nic z toho, plakal asi minutu a měl malou bouli, to je všechno.
Dobrý den mám dotaz, mi dnes spadla 7 měsíční holčička z postele na lino ze 40 cm, pořád pláče, v nemocnici jsme byli, v autosedačce je klidná, ale když jí vezmu tak brečí jak pominutá, v nemocnici nic nezjistili. Asi bude jen potlučená. Váš malý taky plakal?
@Jířa 5 Můj plakal když spadnul ale jenom chvíli než jsem ho utišila. Neni to tim že kdž jí držíš mačkáš místo kde je potlušená
Jakkoli s ní pohnu tak brečí, možná už se bojí pohybu, v posteli se radši ani nepohne a přebalovat to je trauma pro obě.
Jířo, a dělali malé v nemocnici rentgen? Pokud ano a nic nenašli, tak je v přořádku a asi pláče z jiného důvodu než kvůli pádu. Synovi našli prasklinu na lebce na snímku z RTG ![]()
Dělali, hlavičku i nožičku, tu nechce natáhnout. i ze spaní pláče. asi je to jen namožené, už fakt nevím
Ahoj, hele holka spadla, nevim jak ma 17mesicu, musela se bouchnout o stolek ma vepredu boulicku ale kdyz sem se otocila pro ni lezela na zadech, asi pul hodky na to si ve drepu ublinkla, pri hrani -mezi tim nejedla pred padem presnidavku, smrdelo to zvratkama, ale byla to jen voda, mam dilema jestli hlidat nebo jet volala jsem do detsky, rekla, ze mi nemuze rict at zustanem doma, venku fucak a zima do detsky to mam hodinu mhd, co mam delat uz sme byly oblecene ze jedem ale v kocaru hned usinala, tak ja nevim
?svlikly jsme se ze budu pozorovat oci normal..neblinka dal, vim ze nejste lekari.. Ale co by ste delaly
Ahoj, tak nám je 5,5m a ve čtvrtek mi malá zpadla z postele, já to neviděla
,slyšela jsem řev, tak jsem letěla
jsem prvnička, tak jsem byla tak vyplašená, že jsem si o radu zavolala na 155 a poslaly nám posádku ta nás odvezla do nemocnice, tam jsme byly přes noc na pozorování a asi teda dobrý…Odvoz jsem taky neměla proto jsem volala sanitku asi jsem zbytečně plašila, ale radši budu 10× zbytečně plašit než jednou nějakej průser, taky souhlasím s Jarunou a myslím, že je to od tebe nezodpovědné…