Pád z postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
29.7.14 20:09

Tak nám dneska malá spadla z toho modrého Fisher Price lehátka, má půl roku :( Přijeli jsme domů a já šla rychle vařit a manžel malou dal do lehátka (nepřipoutal ji) a šel se rychle sprchovat. Malá se posadila a předklonila a přepadla na zem :,( :,( Strašný řev spadla na obličej. Nebyla to moc velká výška. Ale na čele má strašnou bouli. Jak poznám prasklou lebku? Sledovali jsme ji, zorničky ok, po chvíli se už smála, a hrála si, ted pojedla mlíčko a usla. Budeme ji chodit budit, at víme jestli je ok… Je to ale hrozné :( :( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.7.14 20:33

@brulinka
chápu a soucítím. Ale neboj, určitě bude v pořádku:) Půl roční dítě už není úplný prťousek, zvládne to. Navíc z toho lehátka to není moc velká výška. Buzením nic nepokazíte naopak.. A když se bude malá zítra normálně chovat, papat a tak, tak to bude v pohodě:) Pokud chceš mít jistotu, zajeď aspoň do poradny, ať ji skouknou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
29.7.14 21:01

@brulinka Nemusíte budit úplně, stačí, když zareaguje na to buzení a třeba se převalí ;) Neboj nic to nebude, to lehátko není vysoké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.7.14 21:56

Neboj, to bude v pohodě. A hlavně ikdyž papá. Děti jsou gumový. Rozšířené zorničky ukážou otřes mozku, ale neměj strach, z toho nic dalšího nebude. Prasklá lebka se dá zjistit pouze rentgenem anebo s CT vyšetření. Pro jistotu a tvůj klid bych zítra zajela s malou k doktorce.
Riziko komplikací je jedno ku milionu, i když u nás to zrovna bohužel bylo. Ale ty bud v klidu, jestli má malá bouli na čele, tak nic dalšího z toho nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
30.7.14 09:36

Tak naštěstí je vše ok, večer sice nechtěla moc spát, ale to dělala i dříve takže to nepřikládám tomu pádu. Celou noc sebou šila, takže jsem ji ani moc nebudila.. Zorničky jsou ok, i papá, hezky si hraje. Jen má na čele bouli, ale i ta je menší než včera. :hug: No aspon se manžel poučil, že ji OPRAVDU musí připoutávat v tom lehátku, i když ten jejich tří bodový pás :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.7.14 09:46

Tak paráda:) Neboj, boulí ještě bude! Pak otupíš. Syn co začal chodit, tak má každý den novou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
30.7.14 11:09

No manžel mě včera chválil, že jsem to docela dobře zvládla, žádné hysterické scény a pod… U prvního pádu, jsem mu řvala do telefonu at okamžitě přijede, že jedeme do nemocnice!!! :-D :-D
Měla jsem i docela strach aby nespadla na nos, a třeba si ho nezlomila.. No chudinka moje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
26.4.15 13:49

Před měsícem nám spadl malý z postele na parkety, nikam jsme nejeli, jen ho na radu dr. sledovali. Podle všeho to na něm nenechalo žádné následky, ale nevím, za jak dlouho by se projevily nějaké komplikace? Asi před dvěma týdny jsem si všimla zezadu na hlavičce jak se upíná krk takových bouliček - na rehabilitacích i pediatrička tvrdí, že to jsou jen mírně zvětšené uzliny a natáhlé šlachy krku, že na rentgen to není. Ale já mám už před očima otok mozku a podobné hrůzy. Hrozí po měsíci ještě nějaké riziko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
26.4.15 19:44

@honeyjenny Ty bouličky budou zvětšené uzliny, taky jsem to měla a měla to i malá. No ted z odstupem času, těch páádůů bylo už tolik. Máme dokonce i ulomený zub. :,( Ty pády o kterých jsem psala předtím to bylo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
11.12.17 10:57

Dobrý den,

chránit své děti proti úrazům v domácnosti můžete mnoha způsoby. V dnešní době existuje spousta vychytávek a zábran, které Vám s tím pomohou. V sekci Bezpečnost dětí naleznete jejich recenze. Zatím jich tam moc není, a proto bychom Vás chtěly požádat o pomoc.

Máte zkušenosti s některým z uvedených pomůcek? Pak prosím přidejte recenzi, která pomůže ostatním maminkám při výběru.

Můžete také vložit recenzi výrobku , který na stránce ještě chybí. Díky tomu můžete sdílet ještě více zkušeností.

Děkuji a přeji, ať máte doma co nejméně úrazů :srdce:
adminka Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 19:12

Dobrý den, oživuji diskuzi.
Máte někdo zkušenost s tím, že by z pohotovosti hlásili pád dítěte na sociálku?
Raději anonymě.
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12330
10.2.18 19:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, oživuji diskuzi.
Máte někdo zkušenost s tím, že by z pohotovosti hlásili pád dítěte na sociálku?
Raději anonymě.
Děkuji :kytka:

já s tím zkušenost nemám, ale nedivila bych se kdyby to hlásili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
10.2.18 19:21

Nemám s tím zkušenost a naopak bych se divila, kdyby to hlásili. Teda pokud bys tam nebyla jinak pečená vařená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
10.2.18 19:25

Byli jsme se synem na pohotovosti v jeho 11 měsících, zakopl a spadl hlavou na roh skříňky (naštěstí ne ostrý) - během minuty ohromná boule - to jsem ještě neviděla. Na pohotovosti vše v pořádku, vyšetřili, udělali rtg, nic nehlásili ani se nevyptávali. Pokud tam není dítko každou chvíli, tak to určitě nikde hlásit nebudou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.18 19:25

Nám dítě spadlo v 9měs. z přebalovacího pultu. Nikdo to nikam nehlásil, bylo mi z toho mizerně i tak. Je to blbé, ale jsou to věci, které se někdy prostě stanou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák