Pád z postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5633
4.7.14 10:10

@Senayle mě taky příbuzní říkali ať neblázním a nejezdím se vším na pohotovost, když mi z postele spadl sedmiměsíční syn. Přesto jsem jela a byla z toho prasklina lebky. Je ale fakt, že mě malý spadl na parkety a ne na koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.7.14 19:49

Tak bohužel i já se dnes přidávám k těm které spadlo dítě. Dneska ráno mi spadl syn 7 měsíců z postele 50 cm vysoké. Já to bohužel neviděla, jen rána a pak křik. Byl to okamžik, okamžitě jsem ho zvedla, do toho vlítl přítel, seřval mě jak psa ( ani se mu nedivím). Malý plakal asi něco přes minutu, nechtěl ani prso, ale hrál si jako obvykle, usmíval se ale i přes to jsem nemeškala sbalila 3 letou dceru malého a šup autobusem na chirgui co máme vzdálenou 20 km. Takový strach jsem nezažila ještě nikdy. Poslaly nás na rentgen a doktorka konstatovala že sknčíme jen s modřinou, že na snímku nic nevidí, mám ho jen pozorovat ale že to bude ok a že se to stane ještě několikrát. Tak jsem jí řekla že budu ráda když už se to nestane nikdy. Po cestě zpět vypil čaj, doma jsem ho nakojila a jak si unrkl tak hnědý sliz. Já se tak vylekala že začal zvracet. Naštěstí mě mamka uklidnila že to je to mléko s čajem. Můžu jen říct že i když to mám na papíru od doktorky že to je OK, tak jsem pořád ve stresu. Malý konečně usnul, ale já jsem u něj co 20 min a kntroluji a myslím že budu kontrolovat ještě dlouho. Nejraději bych si nafackovala, dokonce i tchýně a všichno okolo to chápou jen doma mám tichou domácnost, ale co hlavně že bude malý v pořádku. A kdybych měla reagovat na hlavní příspěvek, tak musím říct že nechápu maminku které spadne 6 týdenní dítko a ona píše tady co má dělat a že to je 15 hodin po tom co spadlo. Hlavně že to tenkrát dopadlo dobře a vám všem i sobě přeji aby už se to nikdy nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
7.7.14 22:08

@chivava Je dobře, že je malý ok, ale jak už jsem psala výš, rtg kromě prasklé lebky nic neodhalí, takže je zbytečný, protože s prasklou lebkou se nic nedělá, nechává se srůst. Jinak nechápu tichou domácnost, náš malej spadl několikrát, je strašnej divočák, teď je mu 2,5 a aspoň při pádech zvedá hlavu :D Ale chtěla jsem tím říct, že já jsem, když jsme jeli šít, bulela a manžel nikdy nic nevyčítal, spíš se mě snažil uklidnit, že se to prostě vždycky nedá uhlídat a je pravda, že se to může stát každému, klidně i tvému příteli, takže takové přehnané reakce nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
7.7.14 22:13

Tak to já bych teda nejela a už vůbec ne s 7 měsíčním po pádu z 50 cm :mrgreen: Náš malý v 7m už obcházel nábytek a těch pádů přímo na hlavu bylo několik denně.. Tehdy měřil tak 73 cm takže to byl pád z thle výšky.. Poprvé nám ve 4m spadl asi z 40cm do štěrku a krom odřeného nosu nic.. Kdybychom měli jet s každým pádem tak si můžeme před úrazovkou rozložit stan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
7.7.14 22:17

@chivava Jinak tedy vašeho manžela bych chtěla doma, zasloužil by profackovat ;) Aby na mě někdo řval, že mi spadlo dítě a ještě se mnou nemluvil 8o :roll: Děti prostě padají, padat budou a s věkem častěji a častěji..

Prý i to je důvod proč není srostlá fontanela - kvůli častým pádům když se dítě učí stavět - tím, že je měkká hlava tak pruží a dítě si neublíží..?? Někde jsem to četla co je na tom pravdy nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.7.14 10:24

Já vám ho holky klidně půjčím :) No všichni kolem mě to chápou, dokonce i tchýně, prostě jen on to nepochopí. Hlavně že jak šel s malou do akváče, tak dcera přiletěla celá rozjařená že jela sama na tobogánu. Ten blb jí nechal jít nahoru po železných schodech samotnou. Kdyby se jí tak něco stalo, ale to se většinou nestane. A v zimě když jsem zakázala jít podel kolejí že jí může podjet noha, tak to jsem byla padlá na hlavu, proč by jako měla padat. Ani ne pár minut, mal podjela noha na ledě a už byla na kolejích, jediné štěstí že tam bylo plno sněhu. No nechám chlapce pěkně vydusit, dneska jsem uvažovala zda vůbec budu vařit, ale to nikde nespěje, takže jsem uvařila. Jinak malého jsem celou noc pozorovala, jsem totálně KO. Budil se skoro jako vždy co 2 hodiny, reaguje, žvatlá, hraje si, dokonce to vypadá že ani ta boule nebude tak velká. Takže věřím že to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
9.7.14 19:52

@chivava reakce chlapa je teda hodně blbá. Mě naštěstí taky vždy uklidňuje a utěšuje.
Já jsem při pádu nadávala jednou a to tchýni, protože se malý praštil do hlavy a ona se neměla k tomu mi to říct. Všimla jsem si toho jen díky tomu, že měl odřeninu na hlavě. Nikam bych s ním při takovém pádu nejela, ale když to vím tak si ho hlídám že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.7.14 22:03

pád z gauče

Ahoj holky,

mám doma syna - 9 měsíců a minulý týden v pondělí syn spadl z gauče v obýváku na zem. Buhužel tam byl stůl a při pádu se praštil hlavičkou o nohu stolu. Já jsem pád neviděla, akorát jsem se vracela ze záchodu. Slyšela jsem jak syn spadl, okamžitě začal brečet. Já ho po pádu hned utěšila, nasedli jsme do auta a vyrazili k doktorce. Ta nahmatala synovi bouli na hlavě, prohlídla ho a jeli jsme domů. Jenže to odpoledne byl spavej, prospal skoro 7 hodin téměř v kuse, několikrát se probudil jen na pár minut a pak zase hned usnul. Ten den odpoledne jsem vyrazila se synem okamžitě do nejbližší nemocnice, pak jsem byla vyděšená k smrti. Tam syna paní doktorka prohlídla, k tomu, že syn pořád spí uvedla, že to může být i virózou a poslala nás na rentgen hlavičky. Večer jsem volala znovu doktorce, že syn je apatický, nejí. Paní doktorka sdělila, že rentgen hlavičky syna dopadl dobře a spavost může být i následkem rozjíždějící se virózy. Požadovala jsem neurologické vyšetření, ale v nemocnici neměli dětského neurologa. Večer syn začal trošku reagovat na okolí, zajímal se o hračky a vypil trochu i mléka. Já si oddychla, že nejhorší je za námi.
Druhý den to bylo už lepší, odpoledne syn pospával, ale nespal 7 hodin v kuse.
Drama nastalo ve středu, manžel přijel z práce domů již v poledne kvůli výpadku elektriky. Pracoval z domova na služebním počítači, já pak odpoledne odjela na rehabilitaci do nemocnice a manžel si všiml, že syn má velkou hlavu. Začal prohmatávat hlavičku syna a objevil na levé straně hlavičky měkou bouli o velikosti dlaně dospělého člověka. Já jsem se mezi tím akorát vrátila z rehabilitace zpět domů a ihned jsme společně vyrazili do nejbližší nemocnice na dětské oddělení. Tam syna paní doktorka vyšetřila, řekla že ta boule na hlavě je normální a pro náš klid nám napsala doporučení na vyšetření na dětskou neurologii do Prahy.
Tak jsme jeli do Prahy a ještě po cestě v autě jsme si říkali, že doktorka syna vyšetří, řekne že je vše v pořádku a pojedeme zpět domů. Přijeli jsme do Prahy a tam nastaly jeden šok za druhým. Neuroložce se syn nezdál, zejména to, že si šetřil pravou ručičku a dále měl svislý pravý koutek. Doktorka nás hned poslala opět na rentgen a pak hned na jipku dětské chirugie a traumatologie. Na JIPCe syna uspali, aby mu mohli udělat ct hlavy. Rentgen v nemocnici v Praze už ukázal prasklinku v lebce o velikosti 4 - 5 cm a ct hlavy potvrdilo ty nejhorší obavy - krvácení do hlavičky. To krvácení bylo tak masivní, že krev vytačila levou část mozečku ze středu a hrozilo poškození mozkového kmene, naštestí se krev nedostala přes mozkovou kůru a nerozlila se po mozku a ta velká měkká boule na hlavičce syna to byla krev, která se tlačila ven skrz prasklinu na povrch hlavičky. Hlavní dětský neurochirurg říkal, že kdybychom přijeli zítra, syn by byl mrtvý.
Syna hned operovali, od minulého týdne od středy do soboty byl v umělém spánku, v sobotu ho začaly probouzet. Dneska měl další vyšetření hlavičky, to naštěstí dopadlo dobře. Nejpozději tento týden v pátek bych měla se synem ležet na dětské neurologii. Syn má trošku menší hybnost v pravé ručičce, ale dle sdělení doktora by se to mělo rozcvičit rehabilitací.
Teprve dneska to všechno na mě úplně dolehlo, jsem těsně před zhroucením. Pořád si vyčítám, že jsem tomu pádu mohla zabránit…

Příspěvek upraven 16.07.14 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
14.7.14 23:19

@kyticka007 ježiš, to je strašné :( držím palce, ať je maličký brzy ok, nechápu, že to lékaři tak podceňovali, když měl takové příznaky :zed: jste úžasní, že jste to nenechali jen tak!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
14.7.14 23:24

@kyticka007 Vůbec to není tvá vina, stane se to každému a taky většina nemá žádné další problémy, u vás to byla prostě smůla :( A hlavně za to můžou lékaři, protože pokud si volala, že malej pořád spí, nejí atd.., tak měli udělat CT hned a ne čekat :zed: Přeji, ať je prcek brzo v pohodě a ty si nic nevyčítej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.7.14 11:58

pád z gauče

Dneska jdeme za synem do nemocnice. Už se moc těšíme. Syn už je z nejhoršího venku, když to půjde dobře, tak bych mohla už zítra s ním ležet na dětské neurologii, nejpozději v pátek. Už se blýská snad na lepší časy. Ještě synovi budou dělat vyšetření EEG, ale věřím, že všechno bude dobré. Mám dojem, že jsem zestárla nejmín o dvacet let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.7.14 20:21

Tak jsme dneska byli za synem v nemocnici a už je na tom mnohem lépe. Dokonce se na nás i smál, poznal nás. To byla moje další noční můra, představa, že syn by mě nepoznal je hrozné. Bohužel to hrozilo následkem toho úrazu, masivního krvácení do hlavičky a to způsobilo posunutí mozečku. Věřím, že při synovi stál a pořád stojí samotný Bůh, který ho ochraňuje.
Ve čtvrtek už budu se synem ležet na dětské neurologii. Spadl mi obrovský kámen ze srdce a manželovi taky. Také děkuji za povzbuzení. Moc mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
15.7.14 20:36

@kyticka007 ježiš…tečou mi slzy když to čtu, ještě že to tak dopadlo, že jste se nenechali odbýt :hug: :potlesk: a pak věřte doktorům :( :zed: přeju malému brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
15.7.14 20:44

@kyticka007 Jsem moc ráda, že je maličkému už lépe a hlavně, že k němu můžeš co nejdřív do nemocnice nastoupit. Přeji, ať už je jen dobře a brzy vás pustí domů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.7.14 21:20

Na dětské neurologii si asi ještě pobudeme, ale to mi vůbec nevadí. Jsem naopak ráda. Ještě v neděli to vypadalo tak, že hybnost pravé ručičky bude horší a hrozilo, že i psychomotorický vývoj by byl tak na úrovni 5 měsíců. Motorická činnost pravé ručičky je zhoršená, to nás čeká rehabilitace, kromě rehabilitace pak během pobytu na dětské neurologii ještě vyšetření EEG a buh ví jaká další vyšetření. Pak doktor taky říkal, že po propuštění z nemocnice musíme syna sledovat a pokud hybnost pravé ručičky se bude zhoršovat, tak musíme okamžitě přijet do nemocnice, neboť hrozí znovu hematom na mozkové kůře. Ale já věřím, že už toto nás nepostihne a bude to vše jen dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák