Pád z postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4560
3.7.14 22:33

@Lejaa Jo ta hláška je dobrá. :mrgreen: Myslím, že bude v pořádku, ale i tak se mi srdce zastavilo. Normálně už v tuto dobu spím. Teď nevím, zdali vůbec usnu. Každou chvíli se chodím na malého koukat a ten si spokojeně spinká v postýlce. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
3.7.14 22:33

@Senayle
To si rika kazda. Muj malej si dokonce spalil ruku o kamna, a to jsem byla 2 metry od nej. Taky jsem si cestou do nemocnice rikala, co jsem to za matku, ze ho neohlidam. Ze mu zabalim veci a dam ho do babyboxu aby mu nasli lepsi maminku, ktera na nej da pozor. Nekdy to proste uhlidat nejde.

Příspěvek upraven 03.07.14 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
3.7.14 22:34
@Aspera píše:
@Senayle tak podle něj to není, tohle byl můj výmysl. :)

Okopírovali to od Tebe!!! :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.7.14 22:35
@Senayle píše:
@Aspera @bobr123 @Ivčis Jsem si říkala, mě se to stát přeci nemůže a je to tady!!!

Přesně to si říká každej:) I já jsem si to říkala a když se nám to stalo, tak jsem si připadala, že jsem totálně selhala:)
Hned jsem volala švagrové-doktorce a její rady a klidný hlas mě naprosto uklidnili:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
3.7.14 22:36

@Daisy Veronica Tu první maminku tedy taky nechápu. S tím jsme za jedno. Děkuji, taky přeji hlavně zdravíčko. Opravdu je to to nejdůležitější. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.7.14 22:38
@Senayle píše:
@brulinka Taky jsem začala brečet a rvát autosedačku ze skříně, že musíme OKAMŽITĚ jet. Manžel se mě snažil uklidnit. Byla jsem v hrozný hysterii. Pak když jsem mluvila s mamkou, tak mi přesně taky řekla, že jsou děti gumové. :D

Jako bych viděla sebe:-D
Syn si už dávno normálně hrál a já pořád lítala s hysterickým brekem po bytě a balila věci :-D
Nakonec jsme fakt jeli, no jeli, ale nevyjeli :-D bylo to v zimě, vylezli jsme před barák, oba hodili tlamu - byl to jeden z těch dní, kdy ćhodníky a silnice byly jako sklinka :-D
Pak jsem volala té švagrové a dětskýmu. Ten se nakonec dojel na malého podívat, ale vše bylo OK, pak jsem ještě další den koukala na ty oči..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
3.7.14 22:46

Pro uklidnění: když mi spadl první syn(asi 3×, byl velice akční), pokaždé jsem jela hysterická na pohotovost. Naposled mi moudrý pan doktor řekl, že pokud dítě spadne z výšky menší než je samo, tak se mu opravdu většinou nic nestane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.7.14 22:47

Mně hlavně přijdou vtipné ty hlášky s cestou do nemocnice. Pokud jste tam byly, tak asi víte, co tam doktoři udělají: přesně to, co popisuje Pudloslava, prohlédnou. A nařídí rentgen, který dítě děsně vystresuje a stejně by odhalil jen poškození lebky, ne „pouhý“ otřes mozku nebo krvácení do mozku, na to by se musely použít jiné zobrazovací metody, které jsou drahé a hysterickým matkám se (rozumně) nedělají.

Po tom, co jsem po prvním pádu jela (a rvala si vlasy a kritzovala se atd.) už vím, že je třeba to brát s rezervou, a že kvůli pravděpodobnosti zlomku procenta, že dítěti něco je (hraničící s nulou) mu dopřát jistotu stresu a pruzení, tak do toho už nejdu. A schvaluju to i ostatním rozumným maminkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
3.7.14 22:48

Díky holky všem za uklidnění. :hug: :kytka: :hug: Cítím se už ve větší pohodě. Nejsem už tak rozklepaná, každopádně to mám pořád před očima. :roll: Snad se mi podaří usnout. :oops:
Děkuji opravdu všem a přeji krásnou dobrou noc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
3.7.14 22:50

@Senayle pádů ještě opravdu bude, i u nás bylo, ten poslední byl opravdu ošklivý pád z velké výšky, neváhala sem a přijela rychlá, byla na jip přes den, pak na noc už na normoš pokoji. Jelo se vyšetření za vyšetřením, Káťa místo aby v klidu odpočívala tak sem s ní pobíhala po nemocnici, tu na oční, tu na rtg, tu na sono, tu na neurologii…, no prostě, pokud se cítíš na to, aby si dítě den, dva hlídala a fakt není ten úraz takový, že vyžaduje ošetření, je možná i lepší zůstat doma, to dítě má větší klid. Jde o to vyhodnotit rizika a to získáš časem, veř, že se ještě x-krát třískne, spadne, narazí.
Teď v noci prcka hlídej, ona platí zásada že dítě klidně spí a maminka bdí. V nemocnici byla s náma holčička, která spadla z gauče, byla pozorována dva dny.
Snad sem tě nevystrašila a k něčemu ti to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25341
3.7.14 22:52

@Senayle Kdybych se takhle měla stresovat z každého pádu na hlavu naší mladší, tak jsem na psychiatrii. Jak začala stoupat, tak pravidelně padala na záda. Sledovala jsem, ale k dotktorovi jsme nejeli nikdy… teď už nastěští stojí pevnější a z postele už taky umí slézt ;)
Takže klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.7.14 22:58

Buď v klidu, nám malej taky několikrát spadnul na hlavu, párkrát jsme jeli a pak to vzdali, je to takovej divočák, že by člověk musel být na pohotovosti pořád, teď je mu 2,5 a už se naučil padat aspoň tak, že tu hlavu vždy zvedne a nebouchne se do ní :) A jinak nechápu příspěvek od. @Daisy Veronica, protože pokud by měl člověk jezdit s každým menším pádem na pohotovost, tak ty RTG budou mít daleko větší následky než ten pád. a to nemluvím o tom, že z RTG se pozná max prasklá lebka, se kterou se stejně nic nedělá, nechává se srůst. Pokud by měl krvácení do mozku, tak se to pozná z CT a to mu nikdo dělat nebude, dokud nebudou příznaky, že je něco v nepořádku, tzn. zorničky, zvracení atd…(slova dr), takže takový výjezd na pohotovost a RTG je stejně k ničemu, možná jen pro dobrý pocit matky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.7.14 22:59

Buď v klidu, nám malej taky několikrát spadnul na hlavu, párkrát jsme jeli a pak to vzdali, je to takovej divočák, že by člověk musel být na pohotovosti pořád, teď je mu 2,5 a už se naučil padat aspoň tak, že tu hlavu vždy zvedne a nebouchne se do ní :) A jinak nechápu příspěvek od. @Daisy Veronica, protože pokud by měl člověk jezdit s každým menším pádem na pohotovost, tak ty RTG budou mít daleko větší následky než ten pád. a to nemluvím o tom, že z RTG se pozná max prasklá lebka, se kterou se stejně nic nedělá, nechává se srůst. Pokud by měl krvácení do mozku, tak se to pozná z CT a to mu nikdo dělat nebude, dokud nebudou příznaky, že je něco v nepořádku, tzn. zorničky, zvracení atd…(slova dr), takže takový výjezd na pohotovost a RTG je stejně k ničemu, možná jen pro dobrý pocit matky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
3.7.14 23:01

Pokud byl pad brzdeny tebou, tak bych se nestresovala, mne starsi dcera stahla asi 5m mimi z postele, primy let a v pohode, podruhe slitla sama mou blbosti a taky to ustala, ty deticky jsou gumove, kdyz pad vidim a vim, ze dite nespadlo na neco, nedpadlo do neprirozene polohy, tak jen sleduju, zda se chova ok. Kdybych za ty dva roky, co mam dve deti, jezdila pokazde na pohotovost, tak jsem tam minimalne dvaceytkrat :) zatim jsme byli jen jednou, protoze jsem pad nevidela a bylo vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
3.7.14 23:06

Pardon, poslala jsem omylem 2× :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie