Paní učitelky, dotaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3459
28.7.21 22:49
@SAJ píše:
Podle mě by to mělo být zaplaceno s příplatkem.

Tak to nevím. Ale přeci u běžného zaměstnance mimo školství to je tak, že pokud má zkrácený úvazek a je mu nařízena práce nad jeho úvazek není to bráno jako práce přes čas, ale jako výkon práce až do naplnění plného úvazku (40h), to co je nad 40h je bráno jako práce přes čas. Takhle to bylo před mojí RD u zaměstnanců, možná má školství výjimku… :think:
Plus tedy zaměstnavatelé rádi dávají do smluv, že ve mzdě jsou už zákonné přesčasy zahrnuty. :zed: no a plus teď nově vymýšlejí různé odměny za to, že člověk nechodí k lékaři. :zed: :pocitac: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
28.7.21 22:52
@SAJ píše:
Aha, tak ne - je to jinak:

Pokud máte kratší úvazek, slovo přesčas zde neplatí a šéf vám práci nad stanovený úvazek nařídit nemůže. A jestliže by práci navíc požadoval, pak s ní musíte souhlasit… Ale je zde další háček - za práci „navíc“ u zkráceného úvazku vám nenáleží ani náhradní volno, ani přesčasový příplatek.

https://www.finance.cz/…ecny-uvazek/

Dobré vědět. Myslím, že by mě ani nenapadlo za těchto podmínek suplovat. A jsme zase u těch práv…

Jo tak to je to co píšu. Ale ono musíš souhlasit asi i s prescasem, když máš plný úvazek. Jen často to je právě uz ve smlouvě. Tedy ve firmách. Ve školách snad ještě ne! Tam snad ještě nějaká práva a lidskost aspoň trochu funguje. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.7.21 22:59
@roba18 píše:
Jo tak to je to co píšu. Ale ono musíš souhlasit asi i s prescasem, když máš plný úvazek. Jen často to je právě uz ve smlouvě. Tedy ve firmách. Ve školách snad ještě ne! Tam snad ještě nějaká práva a lidskost aspoň trochu funguje. :hug:

U nás je zvykem suply neodmítat, ale náš zástupce nám zase vychází vstříc a umožňuje přehazovat hodiny a vzít si tak volno i ve školním roce (bez dovolené). Ale suply máme placené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
28.7.21 23:26
@SAJ píše:
U nás je zvykem suply neodmítat, ale náš zástupce nám zase vychází vstříc a umožňuje přehazovat hodiny a vzít si tak volno i ve školním roce (bez dovolené). Ale suply máme placené.

Máte skvělé vedení. Proč by člověk odmítl supl, když z toho něco má. Minimálně dobré vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.7.21 23:30
@roba18 píše:
Máte skvělé vedení. Proč by člověk odmítl supl, když z toho něco má. Minimálně dobré vztahy.

No… Dobré ano, korektní vztahy taky máme… Ale skvělé? :think: To by vypadalo jinak. :mrgreen:

Nicméně, mít placené suply polovinou toho, co kolegové s plným úvazkem, nedělala bych je. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
29.7.21 06:48
@SAJ píše:
Podle mě by to mělo být zaplaceno s příplatkem.

Ne, do plneho je to bez priplatku, ale zas muzes odmitnout.

EDIT: docitam a koukam, ze uz jste k tomu taky dosli… Nojo, to je tak když člověk reaguje hned :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:17
@Anonymní píše:
Zdravím všechny paní učitelky, zajíma mne, zda je možné učit ve státním školství na, ale jen poloviční úvazek, kolik času tam pak reálně trávíte a za kolik… dále mne zajímá, zda bych mohla učit třeba 2 stupeň, případně na střední, když mám vystudovane učitelství pro 1. stupeň.
chci učit angličtinu a španělštinu- z těchto dvou jazyků mám Bc. z filosofické fakulty, mgr. z pedagogiky jsem si pak dodělala, ať právě můžu učit ve státním školství. Předtím jsem dělala lektora několik let, pak 5 let doma s dětmi, dodělala jsem si Mgr z pedagogiky, ale po 5 letech doma vůbec nevím, jak to vlastně reálně chodí…

Nemas kvalifikaci pro 2. ani 3. stupen. Nestaci bc.
Cas straveny ve skole se odviji od dane skoly, mnozstvi prace, mimoskolnich aktivit. Platy pedagogu jsou dohledatelne. Pri plnem uvazku zacina na 32 t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:17

Příspěvek upraven 29.07.21 v 07:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:20
@P4ja píše:
No, teoreticky bys jako prvostupňák neměla. Základku možná, ale s tou střední je to dost úlet. Myslím, že si můžeš dodělat doplňující pedagogické studium. My tam měli státnice z pedagogiky, didaktiku tobě by uznali to mgr. a musíš mít české státnice z jazyka. Tzn. u tebe státnice z aj. a španělštiny. Certifikáty nebrali.

A čas. Počítej, že na začátku je to hodně o přípravách, ale jazyk se dá dobře nachystat. A potom toho je spousta na opravování.

A peníze. Podívej se do tabulek, tam to najdeš. Praxi ti uznají z lektorování.
ma vystudovanou pedagogiku, nema radne vystudovany obor pro 2. a 3. stupen.
@vokishka píše:
I na zakladce? Vim, ze u nas se to hodne resilo. Strkali to nejvic tem s nizkym uvazkem, právě kvuli tomu, ze je to levnější. A maji vic času.

vsak ti to saj psala. Pri nizsim uvazku se supluje do uvazku za 100%, pri plnem uvazku za 200%, proto skola usetri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:21
@roba18 píše:
Prosím bez jakého příplatku mohou dávat suplování do plného úvazku? Nerozumím. Děkuji

do uvazku 100%, nad uvazek 200%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:24

No a pak jsou ve skolstvi jeste neplacene suply pojmenovani jako dohled nad zaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64939
29.7.21 07:33
@matkabagristy píše:
vsak ti to saj psala. Pri nizsim uvazku se supluje do uvazku za 100%, pri plnem uvazku za 200%, proto skola usetri.

No to jsem psala od zacatku ja a SAJ psala, ze ne, ze i tak maji priplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:36
@SAJ píše:
To záleží na smlouvě. Pokud bude mít smlouvu na např. 0,5 úvazku, suplovat zdarma bude pouze do 0,5 úvazku, víc jen placeně.Pokud bude mít smlouvu jako externista, dostane zaplacené pouze reálně odučené hodiny. Tedy i suply.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64939
29.7.21 07:42
@matkabagristy píše:

Uplne nevim, jak to myslis. Ja psala, ze do plneho uvazku je to bez priplatku, na to SAJ reagovala tim citovanym. A myslela tim, ze pokud ma smlouvu na pulku, tak nad to dostane plně placeno, jako jini učitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
29.7.21 07:48
@vokishka píše:
Uplne nevim, jak to myslis. Ja psala, ze do plneho uvazku je to bez priplatku, na to SAJ reagovala tim citovanym. A myslela tim, ze pokud ma smlouvu na pulku, tak nad to dostane plně placeno, jako jini učitelé.

Ani pri plnem uvazku nemusim oducit vsechny hodiny. Staci treba, abych v pondeli decka nekam doprovazela a od utery muzu suplovat zadara.
Kolik a kdy nalezi priplatek za suplovani uz jsem tu psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat