Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mr. Wolf, rád tě tu zase vidím.
Sice vím, že máme úplně jiné problémy, spojuje nás snad jen to, že se nemůžeme seznámit…
Dobře, žes začal sportovat, na moje libido to vliv tedy nemělo, jednu dobu jsem se dokonce řadil mezi asexuály, ale od doby, co jsem přesedlal na seznamování s cizinkami, přeřadil jsem se nakonec mezi demisexuály. Ony ty cizinky jsou prostě víc sexy, nemůžu si pomoct, snaha seznámit se s Češkou vždycky pro mě bylo celkem utrpení a ta fyzická přitažlivost skoro na nule, s těmi cizinkami to jde lépe a skoro samo a ačkoli jsem v jiné diskusi zmínil, že jsem si moc nepomohl, když člověk odfiltruje ty „divné“ cizinky, najde se fakt pár takových, se kterými je radost si povídat a seznamovat. Problém je vzdálenost… Seznamování v Čechách, obecně jsem nabyl dojmu, že žena má tisíce důvodů, proč něco nejde. To jsem v cizině moc nezažil. Po poslední návštěvě ciziny v prosinci a nových zkušenostech už začínám věřit, že tu pravou přece jen najdu, že chyba není u mě, že by mě ženy nechtěly. To spíš já nechci momentálně je.
Teď už jde jen opravdu o to narazit na tu spřízněnou duši, se kterou máme společné cíle.
Že to chce už jenom více času a trpělivosti, ale jsem na správné cestě.
Vyprávět je co, ale patří to spíš do diskuze Povedené zážitky ze seznamky.
Já jsem nikdy nechtěl házet ženy do jednoho pytle, ale musí se nechat, že ten rozdíl seznamovat se zde a daleko v cizině je fakt markantní. Je mi stále záhadou, čím to je.
Asi prostě opravdu platí „jiný kraj, jiný mrav“. A že my Evropané jsme pro ně atraktivní.
Na emimino jsem se po pár měsících vrátil zase nasát trochu toho češství a písemné komunikace v češtině, jinak bych tu češtinu snad dočista zapomněl. ![]()
Uvidíme, jak to s námi půjde dál, dáme si zase vědět, hodně zdaru, @Mr. Wolf. ![]()
@PetrBk píše: Více
Jednoduše, bude jí cca 40 a výše a to píšu jako vrstevnice
nad 50 je to tutovka
@Venetia píše: Více
no cau, jak zijes?
doufam, ze vse dobre.
hele, to ze zenska lovi chlapa, to bylo vzdycky,
prece se rika to prislovi,
„rozhodla se, ze se do ni zamiluje“
a tohle casto fungovalo,
chlapovi staci nechat plynout udalosti a jlavne se behu casu nebranit.
vzdycky s enejaka najde, pokud on nebude sedet jen doma,
ktera to na nej zkusi,
pravdou je, ze ja tu rozumuji,
ale sam jsem take natvrdly na ty zenske jemne priblizovaci manevry,
obcas i na ty zjevne,
krasne se mi to kdysi ukazalo, se dvema sousedkami, jsme kdesi byli v obchode v nejakem vestibulu,
kdyz jsm evysly ven, tak s edo me obe pustily, ze jsme nemehlo, ze jsme tu zenskou, ktera tam byla mel lsbalit, ze to prece bylo jasne, ty mi daly nakladacku za to, ze jsme s exzachoval jako total nemehlo, az s emi to v hlave rozlezelo, tak jsme si rikal, ze sjme s etam mel vratit, kdyz mi ji tak dohazovaly a odvest si ji s sebou. Samozrejme jsme ji tam mezi temi lidmi vnimal, dokazal bych ji i zbezne popsat, i co drzela v ruce, ale nejak jsm eproste prehledl ten signal, nebo ty signaly, ktere patrily mozna me, ktere zenske vyhodnotily jako naprosto jasne a nezamenitelne.
tak nejak to muze take vypadat, kdyz si zenska vyhledne takoveho noumu, jako jsem ja
Zdravím zdejší diskutující. Je dobré vidět, že diskuze do které jsem dříve tak hojně přispívat, je opět obnovená. Víte po tom, co byly v březnu dva suprové Cony Comic-Con a Trpaslicon mám náladu na diskuze. Mezitím jsem dosáhl mety 40 let věku. O svých důvodech proč zůstávám ve „statutu“ panictví jsem už dříve psal menší slohovku, takže se radši nebudu opakovat. Kdo by měl zájem stačí se vrátit o pár stránek.
Vyjádřím se k hojně probíranému tématu balení. Samozřejmě v 95% případů má aktivní roli muž. Ale to neznamená, že naopak se to nikdy nestává. Když si zrekapituluji dosavadní život, tak se mi stalo asi dvakrát, že se žena pokoušela balit mě. No stejně jim ani mě to k ničemu nebylo, když jsem to ignoroval. Poprvé to bylo na Vysoké škole a už si to moc nepamatuji. Asi to vzdala, když jsem nijak nereagoval. Zajímalo mě tehdy jenom učení. Naposledy to bylo poměrně nedávno asi 2 nebo 3 roky zpátky na firemním vánočním večírku. Pořád říkám, že tyhle firemní večírky jsou zlo
. Tam jsem dostal od kolegyně přímou nabídku na sex. Pochopitelně byla značně opilá, jinak by ji to asi nenapadlo. Já jsem abstinent, takže alkohol u mě nepřichází v úvahu. No reagoval jsem tak, že jsem se opatrně vypařil. Celé to byla taková divná situace. Někdo jiný by možná reagoval jinak. Já nad podobnými situacemi přemýšlím v širším kontextu a mimo jiné si už představuji, jak by se ona asi druhý den cítila, kdybych na to kývnul. Nemluvě o tom, že bych stejně nevěděl co dělat a asi by to byl dost trapas jako to poprvé bývá. ![]()
@Tomas85F
kdyz to tak ctu, tak tvuj problem je,
ze neumis vypnout mozek a nechat se vlacet zensklou a osudem,
O vsem premyslis a tvoje IQ=150 je ti proste na zavadu,
zenske maji dost casto rady „zviraztka“ nikoli mysliciho suchara.
A, ze mas sance o tom svedci, ze prece jen zenske neco zkusi,
reknes, ona bykla opila, to sice ano,
ale tvoje sucharstvi, premysleni ji za strizliva odrazuje,
takze az si dala tak to zkusila,
znovu, priste vypni mozek,
@Tomas85F píše: Více
Zdravím tě. To je hezký příběh. Tu nabídku si měl určitě využít. No být abstinent, to je asi další nevýhoda. S tím já naopak nemám problém a piju všechno, co teče
. Hlavně s kolegy na různých oslavách, večírcích a tak. Ten alkohol prostě uvolňuje zábrany.
Je ale vidět, že jsme do jisté míry podobní. Bohužel já jsem asi ještě větší kopyto, protože mně se něco takového stalo mnohokrát, ne jen dvakrát v životě. Teď dokonce vzpomínám na jeden okamžik, kdy jsem studoval na VŠ a dělal brigádu v zahraničí jako pomocná síla. Byla tam jedna servírka, tak v mém věku, možná trochu mladší, cizinka. No koukala na mě pořád, jak na svatý obrázek, nosila mi nápoje, usmívala se na mě, dávala mi i napít. O polední pauze sedávala u stolu a já asi tak měsíc, co jsem tam dělal jsem kolem toho jejího stolu pokaždé prošel a neřekl jí absolutně nic a nic neudělal
. I když byla cizinka, mluvila anglicky, takže bychom se domluvili. No zaznamenal jsem opravdu hodně iniciativy ze strany opačného pohlaví. Naposledy mi kolegyně na jednom rozlučkovém večírku hladila ruku
.
No u mě to opravdu bude autismus. Celý život mám prostě pocit, že bych potřeboval nějaký návod jak vlastně správně žít. Terapeutka mi pořád dokola vysvětluje, že nic takového není. Bohužel bych potřeboval návod i na to, jak začít vztah nebo jak s nějakou ženou alespoň navázat ten sexuální vztah. Na druhou stranu, i když by takový návod existoval, bylo by to ode mě takové nepřirozené. Pořád bych si říkal, musíš udělat to, aby se stalo to. Nebyla by v tom ta spontánnost.
Nedokážu se prostě s lidmi propojit. Mám velmi úzký okruh zálib. Poslouchám jen specifikou hudbu z videoher a filmů, která se mi líbí. Vařím úzký okruh oblíbených jídel
. Navíc si pro sebe neustále opakuji nějaké věty z videoher a filmů, co mi utkvěli v paměti. Pro autisty je tohle normální. Pořád šíleně overthinkuji a to až do takové míry, že nemůžu usnout a ráno jsem v práci groggy. @Pesimistaa píše, že musíš vypnout mozek. To by mě docela zajímalo, jak to udělat, protože na mě by asi působila jen lobotomie nebo mozková smrt
.
Každopádně já jsem se teď začal intenzivněji věnovat sportu a můj život alespoň díky tomu dostává trochu řád. Jaké máš zájmy ty? Jsou to spíše samotářské zájmy, nebo chodíš někam do společnosti? Máš kamarády?
@Mr. Wolf píše: Více
Nevím, proč nehledáš mezi autistkami
Na sítích je dost skupin s podobným zaměřením. Pohybovala jsem se v tomhle prostředí pár let a můžu říct, že se to tam párovalo opravdu hodně, a často byly aktivní i holky. Sice je fakt, že z mých pozorování a z toho co po čase vyplynulo byli často nejaktivnější v balení muži s nějakými patologickými rysy či narcisové, ale to tvůj případ nebude ![]()
@WhiteCrow píše: VíceČau
@D. C. píše: Více
Ahoj, taky tě tu znovu rád vidím
. A kam na ty cizinky chodíš? Myslím, že když jsme si chvíli psali, tak jsi uváděl, že si z jižních Čech. Větší šance potkat nějaké cizinky máš spíše v Praze, ale možná v Praze působíš kvůli práci nebo tak nějak. Nebo prostě jezdíš do ciziny? ![]()
Mně se paradoxně taky nabízí možnost na podzim vycestovat do exotiky, ale nevím, jestli bych tam někoho chtěl hledat. Asi ne ![]()
@Pesimistaa píše: Více
A je to vlastně pro mě problém? Mě to tak nepřijde. S někým v práci? Nevím. A co bylo potom? Přemýšlela nad tím, co by s námi bylo dál? Navíc bych se jí tak jako tak musel zmínit, že by to bylo poprvé. Co by si pomyslela? Vyvolává to spoustu otázek. Jinak si myslím, že máš pravdu. Moje chování ženy spíš odrazuje. Upřímně nechápu, že ta šance vůbec byla. Ten den byl celý zvláštní a naše vzájemná komunikace nezačala na tom večírku ale do podrobností zabíhat nebudu. Nejspíš v tu chvíli prostě jiný vhodný subjekt před sebou neměla. ![]()
@Mr. Wolf píše: Více
Příběh asi zajímavý a tím, že je pravdivý zároveň trochu děsivý. Myslím, že kdybych zmínil její věk, tak by jste asi ty a Pesimistaa divili. A ještě víc by jste se divili, kdyby jste viděli její fotku. Nejsem samozřejmě takové hovado, abych ji tady zveřejňoval. No je to prostě „úplně jiná liga“ než já. K alkoholu mám naprostý odpor, takže rozhodně ne. Spíš to, že jsi byl v takových situacích často znamená buď, že jsi se víc pohyboval na místech, kde se takové věci stávají nebo jsi prostě pro ně přitažlivější. Čert ví.
Osobně mi z toho tvého příběhu se servírkou přijde, že se chovala spíš jenom přátelsky než, že by v tom bylo něco víc. Ta kolegyně na rozlučkovém večírku možná ano. Přeji, ať ti terapeutka pomůže. Já u někoho takového nikdy nebyl a ani nemám potřebu. Jinak teda taky poslouchám specifickou hudbu z filmů a videoher jmenovitě téměř cokoliv od Johna Williamse nebo Deloraine atd. A jídlo si vlastně taky vařím specifické vzhledem k tomu, že jsem vegetarián ale nedělám z toho vědu. A moje zájmy jsou vesměs samotářské. Čtení a psaní knih. V poslední době se snažím psát intenzivně. Dále hraní her a to offline - žánr RPG. Kromě toho scifi a fantasy filmy. Poslední dobrý film na kterém jsem byl „Spasitel“ mimochodem doporučuji. Když se něco koná, tak jdu rád na dobrý „Con“ viz. předchozí příspěvek nebo na „Svět knihy.“ Kamarády mám. No není jich moc. ![]()
@Tomas85F
pro me je problem, ze mnoho zenskych je pro me „necitelnuych“,
nez s emi podari jim zacit rozumet, pochopit je,
tak mi povetsinou uz davno zdrhly,
paradoxem je, ze nektere pak po par letech mely chut se vracet,
jenze ono uz bylo zase obsazeno,
takz eto vase, ze zenskym nerozumite,
to je u me, a asi i u mnoha jinych, standard,
to bych neresil,
jak si to zenska zaridi, tak to bude se mnou mit
@KKubula píše: Více
Asi že ho má dobývat žena
Nebo být alespoň přímá v komunikaci.
@Pesimistaa píše: Více
To asi je standard, takže si každý hledá tu čitelnou. Když se ještě jednou vrátím k tomu příběhu, co jsem napsal. Co to vypovídá, když v opilosti řekne něco takového někomu kdo je téměř ve čtyřiceti panic (v té době mi bylo 37 - 38)? A teď když si představíš, že jsi s ní ve vztahu a někde v opilosti potká někoho jiného, kdo běžně nahání ženské a umí je přemlouvat. Jak by to dopadlo? A jinak my taky nejsme všichni a za všech okolností čitelní. Já se běžně nesvěřuji s tím, že jsem asexuál. To musí být z toho některé logicky zmatené. O to víc tyhle co se s nimi potkávám na pravidelné bázi v práci. On je důvod, proč má většinou v seznamování aktivní roli muž. Je to pro tyhle baliče nakonec asi jednodušší než to má třeba @Mr. Wolf ![]()