Paréza brachiálního plexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
301
11.9.12 13:45

Mony, to je perfektní. Mám radost s vámi, že Lucinka ručičku tak hezky zapojuje. Držím vám palce, ať dnes dopadne kontrola dobře. Ale předpokládám, že ano :palec:. Určitě dej hned vědět, ať nás dlouho nenapínáš :mrgreen:.

Danuš, na vás jsem teda taky zvědavá, co vám dr Mencl řekne. Není nikde dáno, že když se ručka hýbe i přes vytržený nerv, že se musí operovat. No, však uvidíte. Oni vědí nejlépe, co pro vás bude nejlepší. Ale rozhodně bych teď cvičila co nejvíc, jestli to jde.

Jinak holky, my zítra odjíždíme do lázní, tak mám žaludek jak na vodě. Už balím snad týden. Dneska jsem vydrbala auto, ať nejsme za čuníky :mrgreen: a večer už jen naházím tašky do auta a můžem hned ráno frčet. Tak jsem zvědavá, co nám řeknou. Janík nás ve čtvrtek dožene, takže mám obrovskou radost, že tam nebudeme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
11.9.12 13:59

Stou ručkou je to teď pomale ze dne na den začal ji zvedat rovně nahoru a občas si ji položí na nožku, ale mám strach že nám zas zítra rehabka řekne že je to špatně že to táhne prsním svalem! co myslíte taky tak vaši prckové začínali?
Lázně si užijte a snad nám pak napíše další super pokroky :-) a to jedete na měsíc nebo kdy se vracíte?
Mony taky jsem napjatá, teď už to máte určitě za sebou a jedete domů s dobrými výsledky co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
11.9.12 21:31

Danuš, s ručičkou to tak opravdu začíná. Ale těžko srovnávat, když jsme tvého Peťulku neviděli. Tak snad vás rehábka zítra potěší.
Do lázní jedeme na pět týdnů a Janík snad ještě o něco dýl. Vůbec se mi tam nechce, je to hrozně dlouho. Staršího Péťu mám u rodičů na tři týdny a pak zbylých 14 dní bude chodit do školy. No bude mi hrozně moc chybět. Na jaře byl s námi, to bylo super. Ale teď už to finančně nejde. Už jenom ty blbý regulační poplatky budou sedm tisíc. Za Péťu by to bylo dalších patnáct :roll:. A kde jsou další věci jako internet, bazén, atd. No a manžílek mi samozřejmě bude chybět taky. Pořád si ale říkám, že to dělám pro Matíka a to mě pak takové chmury přejdou.
Určitě brzy napíšu, jak tam válčíme.
Mějte se, :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.12 12:41

Takže holky Mencl říkal že se to od minule razatně zlepšilo, že to vypadá že to zvládneme bez operace, ale uplně jisté to bohužel ještě není, ale i tak mám velkou radost…:) naměřil nám na obouch svalech m deltoid a m biceps br…při úsilí četné polyfázické AP více MJ do 3,5mV vůbec teda nevím co to znamená každopádně je to tedy lepší než minule, a AMS total máme 86, což tedy taky nevím co znamená a zajímalo by mě jak by to mělo vypadat u zdravýho svalu…Kdyby jste některá z vás o tom věděla něco víc tak to sem prosím napiště byla bych moc ráda. Závěr tedy částečný denervační syndrom n. musculocutanus a n. axilaris s pokračující reinervací. Za měsíc jedeme znova na kontrolu a podle něj tam by se rozhodlo, ale to už párkrát říkal. Mám trochu strach aby se přeci jen nepřiklonil k té operaci… Ale jinak mám velkou radost že se to tak zlepšilo, za odmenu jsme Lucinku vzali do n. c Chodov do Bambule koupili jí nějaký hračky, za to všechno co si malinká vytrpí si to zaslouží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
12.9.12 15:52

Mony ještě jednou, to je super jsem moc ráda za tebe, určitě se operace vyhnete, tomu věřím :-)ty hodnoty by mě taky zajímali kolik by měli být a hlavně to AMS total

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
12.9.12 21:03

Mony, to je bomba :potlesk: :palec:. My jsme měli napsáno ve zprávě úplně to samé a za měsíc se operace nadobro odpískala. Přesně tam bylo o tom, že při úsilí, pokračující reinervace atd. Zkrátka doslova to samé :pankac:. To AMS total znamená nějaké obodování stavu podle jejich tabulek. Párkrát jsem si všimla, že koukal do nějakých papírů a podle toho bodoval a pak to sečetli. Myslím, že to budou procenta. Ale to je jen moje doměnka. Já teď u sebe nemám ty naše zprávy, ale začínali jsme, myslím, na 67 a skončili něco přes devadesát (97?). Nevím to poslední číslo přesně, ale když jsem nedávno doma skládala zprávy podle datumu, tak jsem si všimla, jak to rostlo. A AP (akční potenciály) jsme měli ze začátku třeba jen do 0,5 a na konci taky 3,5.
Takže obrovská gratulace a myslím, že teď už můžu, že teď už vám to nezakřiknu. Už jen podle toho, co píšeš, že Lucinka s ručkou zvládá, jste na dobré cestě.

My už jsme se zabydleli v lázních a od zítra začínáme s procedůrami. Tentokrát máme ošetřujícího lékaře primáře. Dneska nám dělal příjem a když Matíka zkouknul, řekl, že ta ruka bude fungovat velice dobře a ať co nejdéle leze, že má čas. Tak z toho jsem měla obrovskou radost.
No a dnes jsem tady potkala dvě dětičky, které jsou po operaci plexu. Musím říct, že jsem čučela, jak dobře ty jejich paciny vypadají :potlesk:. Moc se těším na Kubištu s Jančou, protože to budu asi teprve zírat.

Zdraví Martina a lázeňský švihák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.12 23:53

Ahojky všem. Chtěla jsem se zeptat, zda jste u svých dětiček také zaznamenaly, že občas s ručičkou moc nehýbají a jindy ji mají aktivnější??? Rehabka mi řekla, že je to normální, i nám dospelákům se chce někdy více lenošit nebo odpočívat…Uklidnila mě jen na chvíli. Teď se s Májou kolikrát doslova peru při cvíču na bříšku. Už jsem začala cvičit s tím, že ji pokládám se skrčenými koleny a jakoby si sedla na nohy, pak ji tzv. zalehnu, aby mi neujela dopředu a stimuluju stahování lopatky…Je to sakra boj… Na zádech se mi začíná občas prohýbat a zaklánět hlavičku, už jí zabavuju různýma zvukama a občas už nevím, jak si pomoci… Musím se přiznat, že jsem držela plyšovou hračku v puse a hlavou jsem kývala, aby chrastila… Jako blázen!!! :mrgreen: Na boku je to lepší, ale ty svaly nejsou tak aktivní, jako na bříšku. Jenže tam mi pořád utíká prdelkou, takže jsem ji dávala zadeček mimo stůl a udržet hlavičku, když tou zdravou ručičkou máchá je opravdu těžké… Takže teď bojuju s ní a ona se mnou. Ani slzička, ale jak se dokáže rozčílit… Takový malý uzlíček a kolik má síly… :D Hodněkrát jsem více spocená, než-li Mája… Naše první EMG s hodnotami Ampl v mV byly dosti nízké, oproti zdravé ručičce. Nejnižší hodnoty byly median - APB wrist 1,9, elbow 0,6, axila 1,1, ep 0,1. Teď v září jedeme do HK znovu na EEG a v říjnu do rizikové poradny a na kontrolu hematomu na nadledvince. Holky jste šikulky, že takto skvěle zvládáte rozcvičovat parézy, i ty operované. Kolikrát jste byly s dětmi na EMG než Vás poslal lékař na operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
13.9.12 15:54

Holky, takto jste měli krásný výsledky AMS total oproti nám, my měli na začátku jen 25 a po druhý 47,takže oproti vám nic! Sonali kolik jste měli vy na prvním EMG a kolik Janík? to by mě zajímalo, když vy jste taky byli na operaci.Jsem zvědavá kolik nám naměří tentokrát, protože ručku rovně zvedá docela pěkně, jen ten ohyb vázne! rehabce se to pořád nezdá že by to byla C7,protože žeprý ktomu nic moc neodpovídá, že jí spíš přijde že by to mohla být C5 a C6,tak se uvidí po operaci co mi napíšou do operačního protokolu a snad mi ho teda dají!
Martast ty lázně vám vážně nezávidím, hlavně kvůli tomu odloučení, mě stačily ty 4dny kdy jsme byli na CT a teď několik dní když pojedem na operaci a už teď jsem ztho nervní že tu zas Terku nechám, natož na měsíc! ale zas když vám to pomůže…taky otom hodně uvažuji že až Petřík bude větší, tak bysme zkusili zažádat, teď po operaci určitě ne a ještě se mi zdá malý. V květnu bude mít rok, tak někdy předtím bych to začala asi vyřizovat nebo co myslíte kdy je nejlepší tam jed?
Smisekpetula my to máme úplně to stejný někdy je Petřík aktivnější někdy nedělá skoro nic že mám strach že zas přestal nadobro. Rehabka mi říká že je to taky tím jak je unavený a taky hlavně jak zacvičíme, jak se rozcvičí. A u toho cvičení to máme úplně nastejno, Peťa má sice 3.5m, ale taky váží skoro 7kg a už se dokáže pěkně bránit a největší problém my dělá udržet hlavičku. Ten cvik co jsi psala jak pokrčíš nožky a jakoby si na ně sedne jsme taky zkoušeli a když to sním dělala rehabka měl na stehýnkách petechie (krvavý podlitinky)hrozně u toho cviku plakával a doma jsem to sním nebyla schopná zacvičit vdycky mi vyklouzl a taky jsem měla strach abych mu nevykloubila kyčel nebo nezlomila kost (rehabka říkala že nemám moc tlačit, že jedna maminka dokonce zlomila stehenní kost a to teda musela hooodně tlačit, protože stehenní kost je jedna z nejsilnějších na těle)no a furt mě vyklouzával, tak jsem se s rehabkou domluvila na jiný cvik.
Já bych Petříka u cvičení ani nemohla nijak zabavovat on tak hrozně plače, že nevnímá dokola nic dalšího. Já jsem u toho taky víc spocená jak Petřík, někdy cvičím jen v podprsence a i tak ze mě lije, sakryš kdybych tak u toho aspoň hubla, když tak makám :lol:
Smisekpetula a kolik jste vy měli poprvý výsledek na AMS total?
My jsme na EMG byli 2× a natom druhém se rozhodl pro operaci, ještě před CT nám měl dělat EMG po třetí, ale zrovna neměl čas. Určitě nám ho bude dělat ještě před operací aby viděl jestli se tam něco zlepšilo nebo ne.
Taky si říkám jak jsou holky šikovný jak ty parézky dokáží rozcvičit, pořád mám pocit že toho máme ještě tolik před sebou a furt mám strach aby se nám to taky povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
13.9.12 23:30

Ahoj holky! Poslední dobou nějak nestíhám - pustili jsme se do rekonstrukce domku - a taky jsem poslední týden byla s náladou na bodu mrazu. Měla jsem ještě jednu schůzku s p. Urbanem, chtěl ještě jednou zkusit nastimulovat Bernáška, tentokrát ale těma samolepícíma elektrodama a opět se mu to nepodařilo:( Takže mi prozatím koupi přístroje na domácí elektrostimulaci nedoporučil, že je to zbytečné. Prý máme chodit tak jak teď, 2× týdně a jestli/až začne reagovat, tak teprve ho trápit denně. Proč to tak je, je prý možný z více důvodů - prý to může teď být ve fázi těsně před nějakým skokem, nebo to může být odumřelé… Ani jedna z verzí se mi nezdá - na elektroléčbu už nereaguje 2m, tak skok už by asi nějaký byl a zas kdyby to mělo tak brzy odumírat, tak by neoperovali i roční děti, ne? No, už jsem se trochu zdrchala a zas věřím, že to bude dobrý.

Moni, gratuluju Lucince k pokroku! Zní to krásně, moc vám to přeju.

Dani, řekla bych, že jsme to před operací měli hodně podobné - Ben taky začal zvedat ruku kolmo nahoru, těsně před prvním nástupem ji začal i trochu ohýbat. Podrobnou zprávu z EMG nám nedali, jen papír s tím, že je patrný úplný denervační syndrom atd. Čísla žádná. Z druhého EMG už něco máme, ale nerozumím tomu:
Deltoid: v klidu četné fibrilace, v akci z více vpichů tri a polyfasie 1-3MJ, AP do 0,8mV.
Biceps: v klidu četné fibrilace, v akci z více vpichů redukovaný nábor 3/5 do 0,4 AP.
AMS total tam nikde není:( (To druhý a zatím poslední EMG dělal mudr. Brzezny, ten taky řekl, že to na operaci zatím není a pak přišel Mencl a rozhodl pro operaci.

Divný je, že s bicepsem mu nakonec při operaci nedělali nic, jen na základě toho, že už právě ručku vleže ohýbal. Ale tam není od té doby změna, oproti gravitaci to nezohne! Na to, že to není zoperované a má se to hojit samo..no, začínám být nervozní:(

Jo, a operační protokol jsem si vyptávala asi před měsícem a obratem mi ho s. Cidlinová mailem poslala.

Martast, Janík10, užijte si v rámci možností lázně, ať vám to tam rychle uteče a hlavně ať to klukům pořádně pomůže! Co máte všechno za procedury?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.12 00:00

Ahojky, jak jsi psala o těch krvavých podlitinkách, Mája měla takové malé tečinky, jako odřeninka, ale po čase to zmizelo. Nevím, zda to bylo ono. Já jsem ten cvik na stehýnkách zkoušela jen jednou. Moc mi to nešlo… Spíš trénuju na boku a na bříšku se mi teď moc nedaří. Ale je to den ode dne jiné. Jednou nejde bok, pak na zádech a teď zrovna na bříšku. AMS total netuším jaký je, ve zprávě je nadpis MOTOR NCS, nějaká tabulka s čísly a pod ní interpretace a závěr. Teď v září bych si o tom chtěla promluvit s neuroložkou, co ona na ty dané výsledky. Jinak odloučení od staršího prcka věřím, že je náročné. I já mám doma dvou a půl letého prďolku, kterého uspávám ještě do teď na sobě. Jak byl narozený dřív a v jeho třech měsících mu v HK operovali tříselnou kýlu ve varlátku nějak jsem si ho rozmazlila, rozhýčkala. Je to zlobidlo, ale je moje. Mája měla náročný začátek, ale dělá pokroky. Po porodu hýbala jen dvěma prstíky a teď ručičku zvedne, v lokti ohne, hračku na chvilku udrží a dlaň rozevírá… Hodně sleduje staršího bráchu a pokaždé na něj musí vidět, takže na stole se mi přetáčí na bok, aby na něj viděla a v klubíčku se mi snaží dostat se do sedu. Myslím, že teď v pěti měsících bude mít něco přes osm kilo nebo i možná k devíti. Do poradny jdeme 25.9. poté dám vědět. Uvidíme… Jak zvládáš s druhým miláčkem s holčičkou? Co manžel, pomáhá a zapojuje se do cičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
14.9.12 21:00

Ahoj holky,
tak už frčíme na plný pecky. Dneska jsme měli dopoledne cvíčo se mnou, cvíčo s fyzioterapeutkou, bazén, ergoterapii (procvičování formou hraní), elektrostimulaci a vířivku. Odpoledne pak ještě jedno elektro a cvíčo s fyzio a ještě večer se mnou. Matěj už mi při obědě odpadával, takže je vidět, jak je to pro děti náročné. Teď už chrní jak špalek a nevzbudí ho ani moje šmejdění po pokoji.
Dneska jsem mu nechala dát tejp na ten jeho paleček, jak se mu často stáčí do dlaně. Už to totiž vypadá, že to začíná mít jako zlozvyk. No, zkusím to. Ale trošku to dělá i zdravým palečkem a neuroložka říkala, že by to dělal, i kdyby byl bez parézy. Uvidíme, uvidíme. Zatím se mi to moc líbí, protože paleček i když se pohybuje, dovnitř nezajede.
Jinak už čtyři lidi tady mi řekli, že ta ruka bude perfektní, že už teď vypadá moc hezky :potlesk:. A vždycky k tomu dodají - a to už nám jich tady pod rukama prošlo, takže víme. Jsem šťastná jak blecha. Dneska se Matík dokonce několikrát podrbal na hlavě, i když seděl :palec:.
No, taky mi z toho odloučení od Péti není zrovna lehko, ale pořád si říkám, že je mu u babi fajn a nic mu tam nechybí. Však co vám budu povídat, dneska večer mě ani nechtěl k telefonu :lol:. Koupil si z kapesného od tatínka hru The Sims a paří na compu. Tak dlouho po ní toužil a jelikož se u babičky sny stávají skutečností, je v sedmém nebi :mrgreen:. Ale je to moje zlato, pokaždé když s ním telefonuju, chce, abych si dala mobil nahlas, aby ho slyšel Mates a on na něj volá a povídá mu. A Matýsek mu svoji svahylštinou zase vypráví, asi jak ho tady mučí :mrgreen:

Smisek, já těm tvým výsledkům moc nerozumím. Asi jak to není ta jehlová EMG a dělá to jiné pracoviště, tak ty zprávy jsou holt jiné :?

Dani, s tím hubnutím jsi mě pobavila. Já taky vždycky říkám, že je škoda, že se nedá cvičit pupkem. Bicáky už mám vyrýsované jak z fitka, tak by to chtělo ještě ten pekáč buchet na břiše :mrgreen:. Ale máš recht, spocená jsem taky vždycky tak akorát na vyždímání. Paní cvičící tady v lázních říkala, že děti s parézou jsou rváči. Že jsou to jinak úplně zdravé děti a mají sílu. No, Matýsek už má krásných 13 kg ve 13 měsících.
S tou zlomenou kostí jsi mě dostala :cert:. Kriste pane, co s ním ta mamča dělala? Já Matýska při té poloze dám zadečkem ke mně a zalehnu ho. To mi neuteče a můžu krásně držet jednou rukou hlavičku a druhou rukou bod na lokti.

Sonali, kdy vy zase jedete na kontrolu na Vinohrady? Možná už jsem se ptala, ale nějak si to nepamatuji. Možná by EMG ukázala, jaká aktivita je teď v bicepsu. Asi bych se objednala být tebou a chtěla aspoň trošku vysvětlit od dr Mencla, co se asi tak ve svalech momentálně děje :nevim:. Každopádně držím palce, ať je to ten stav před nějakým dalším skokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
15.9.12 20:26

Soni tomu nějak nerozumím, jak Bernášek nereaguje na elektrostimulaci? ono to dítě na to nějak reaguje či nereaguje? já myslela že se každý dítě stimuluje a má vliv na udržení nervů a svalů a ne že se to ještě rozlišuje zda na to dítě reaguje či ne? stím jsi mě docela zarazila a mám snad ještě větší strach z operace…neříkej mi že ty svaly mohli odmuřít? to snad ne…když už se dítě musí trápit operací a nakonec se zjistí že to není ok že nic nepomáhá, takto by mě docela dost zneklidňovalo. Soni a když Berny před operací zvedal kolmo ručičku, tak to po operaci zapoměl nebo to pak taky dělal? slyšela jsem prý to dítě vše po operaci zapomene(nebo jak je to narušeno operací)že to pak zas nedělá a jede na od začátku a na novo?
Smisekpetula se starší sestřičkou se to dá, teď začala chodit do školky, tak máme dopo jen pro sebe a dá se to!
Martast takto je skvělý že Maty má takový skvělý vyhlídky, alespoň co ti tam řekli, myslím že to matku povznese o trochu nahoru a oto víc se kolem toho více snaží! mě kdyby někdo řekl že je Petřík na dobrý cestě vrhnu se do toho snad 100× víc, než když mi řeknou že kdoví jakto bude, že je to s ručkou špatný, to pak člověk namá na nic náladu a přijde mu vše zbytečný!
Ale koukám že vtěch lázních se nenudíte že máte pořád něco co? to vám to tam musí tak rychle utíct když je nějaká procedůra a zachvíli se zas budete vracet za svými miláčky domů a s dalšími pokroky :potlesk:
Holky a to jste si domluvili termín abyste tam byli společně? je to fakt super když tam máte někoho známýho můžete sněkým pokecat a srovnávat, hned si myslím že je ten pobyt příjemnější.
Vkolikati jste poprvý jeli do lázní? a kolikrát ročně jezdíte?
jojo stím hubnutí maminek by to bylo fanj, když už u toho s dětmi tolik makají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.9.12 01:17

Dani, já tomu sama moc nerozumím. Jak jsem psala, přijde mi divné, že p. Urban zmínil i variantu, že už to nějakým způsobem odumřelo, protože nám říkali, že ke změnám tohoto typu dochází až kolem roku věku, taky proto se ty děti operují do prvních narozenin, pak už ne (teda teď mluvím o neurochirugické operaci, ne o přenosu celých svalů). Takže doufám, že mu to „naskočení“ prostě jen víc trvá… Správně by mělo docházet ke svalovému záškubu. Jestli jsem to dobře pochopila (dyžtak mě prosím opravte), tak ten přístroj si vybere speciálně ten porušený nerv, který není ničím zásobovám, nastimuluje ho - vede vzruch a tak může ten sval škubnout i v místě, kde do té doby nemohl, protože byl inervován. Je možné, že by Bernášek na vyvolání reakce potřeboval silnější proud, teď dostává 18-19mA, přes 20 se p. Urban bojí jít - nemá s tím zkušenosti…
Každopádně se nenervuj, máte velkou výhodu, že na tu operaci jdete brzy, rozhodně dřív než my, vaše šance se dost zvětšují! A stejně doufám, že my to budem mít dobrý taky:)
S lázněmi bychom se mohli domluvit třeba spolu - pokud tedy nebudeš chtít jet dřív. Já bych to viděla až tak na jaře, přijde mi, že teď má plný brejle toho domácího cvičení + elektra, nedokážu si představit, že by třeba 4t vydržel ještě větší zápřah, to by skolilo i mě:) Takže asi pojedem až po tom prvním roce, s tímto rozhodnutím souhlasí i všichni naši fyzioterapeuti i neuroložka.
Jo a s pohyby po operaci problém nebyl, tak jak ji zvedal před, tak ji dával i po sundání prubanu. Blbý bylo jen to znovuzvykání na ten cvičící režim, jak jsme z toho vypadli a užívali si normální život, tak to pak byl boj. Ale asi za 14dní jsme si zas zvykli:)

Jinak musím Benyho pochválit - během tohoto týdne se začal plazit, což není žádná výhra, ale dneska už výrazně víc zkoušel na kolínka. O to se snažil snad už před měsícem, paretická ručka se mu vždy podlomila, ale dneska celkem pokrok a už se na ní větší chvilku udrží a párkrát si vždycky zapéruje:) Rehabka říkala, že lezení je v této situaci daleko lepší než plazení, páč při lezení ruku prostě trošku zapojovat musí. Tak když už se chce hýbat, ať je to aspoň menší zlo. V plazení bychom mu jinak museli prý i bránit, aby si úplně nazakódoval špatné poh. vzorce.

Martast, tedy, to musí být nádherný pocit, slyšet taková krásná slova! Moc vám to přeju. Užívejte lázeňského ruchu a pozdravuj Janíka:)
Ad. naše EMG - objednali jsme se na 9.10., bez tří dnů 4m od první operace. Uf, doufám, že nás povzbudí, že to všechno má smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
16.9.12 10:04

Soni já tomu taky nijak nerozumím, ale po operaci budeme nejspíš taky potřebovat elektrostimulaci, takže až dojedem vezmu si od tebe prosímtě kontakt a taky bych se s panem Urbanem chtěla spojit.Jsem zvědavá jestli to na nás bude působit, protože tady v okolí nevím kde by nám elektrostimulaci udělali, když jsem se na to ptala každý mi řekl že si na mimčo netroufne! Myslíte holky že je to hodně potřeba po operaci stimulovat, asi jo že?
Soni to já taky dřív jak v roce otom nepřemýšlím, Petřík má rok až v květnu, takže nejdřív od června nebo července, chtěla bych jed asi spíš na léto, říkám si že se Terka více zabaví že bude venku a rychleji jí to bude utíkat než když by přes zimu musela být zavřená doma, nebo pak leda i vtom září když by chodila do školky, no uvidíme, ale termíny jsou asi dlouho objednávací co? a ty by jsi raděj chtěla do Jánských nebo do Boskovic?
A kdy zas jedeš do Olomouce, my jedem v PO na 11:45h třeba se zas potkáme :-)
No my zas tak dřív na operaci nejdem než vy Petřík ji bude mít přesně na jeho 4měsíce a vy jste byli tuším v pěti a půl? no a ještě není jasný zda půjdem, já jsem nahromadě bolí mě celý člověk, v krku…tak mám strach aby to děcka nechytli a hlavně kdoví jaký bude mít krvák, já sama beru železo aby se mu to co nejvíc zlepšilo, ale uvidíme, zda se to primářce bude líbit nebo ne :nevim:
To se mi moc nezdá že by to Bernáškovi odemuřelo Mencl mi říkal že je nejlepší operovat od 3-6m, ale že ikdyž je to později do toho roku tak se to ještě dá, takže neboj určitě to bude vpohodě :palec:
No právě to zvykání na cvíčo pak bude asi něco, my už si teď potom CT taky docela odvykli, cvičíme, ale stejně mi přijde že mu to extra nejde, pořád si říkám že se na to po operaci vrhnem ze všech sil, budu si chtít domluvit Olomouc aspoň 2× týdně, abysme do jara nebo do toho jeho prvního roku viděli nějaký pokroky!
no holky včera jsem se úplně vyděsila, no nejen že má Petžík to nemocný zápěstí o 1.5cm užší, ale taky se mi zdá že má skoro o 1cm kratší ručku, jsem ztoho úplně vyděšená, sice jsem se to snažila měřit a on mi trochu ručkou ujížděl, ale asi má :,( mám strach aby se mu nezkracovala ještě víc…myslíte že to po operaci cvičením dohoníme? mám strach že už ne…
To je Bernášek šikulka, že už se tak plazí nebo zkouší :potlesk:
Soni vy jedete na EMG 9.10?takto se tam budem akorát míjet, tedy jestli nás do tý doby pustí domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.9.12 21:23

Dani, my teď zas jedem jen 1× týdně, mají teď nějakou akci, konferenci, kurz, nevím co, tak nemá čas nás vzít víckrát - což mě štve, protože nám to zrovna jde hůř, daleko víc vzdoruje, snaží se vykroutit a mě bere strašně moc pozornosti vůbec to, abych ho udržela:( Teď jedu ve středu, tuším na 11.
Jinak každý týden, o který je operace dřív, je k dobru, tak vám moc moc držím pěsti, abyste byli oba fit a mohli teď v září jít! Zkus se ládovat céčkem (vyšší než DDD), na takový ty obyčejný podzimní kašlíky a rýmy nám to loni docela zabíralo. No a s železem ji dyžtak snad Mencl ukecá, výrazné zvednutí hladiny je opravdu dlouhodobou záležitostí a ručka by moc čekat neměla.
Nj, je to boj, ale určitě bude líp. Uvidíš, jak tohle největší napětí hned po operaci z tebe spadne! Bernášek mi fakt teď poslední dny dělá radost, dneska se na paretické ručce udržel výrazně víc než včera, krásně na kolínkách péroval, takže ruka nestrádá, ale trošku sílí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí