Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kup mu mikinu bez kapuce ![]()
Ano, vadilo by mi to. Ale asi k tomu má nějaký důvod… ![]()
Třeba na Vánoce se oblékáme i na doma slušněji, mikinu s kapucí bych nestrpěla.
Tak jsem to přečetla svému muži, který tu vedle mě stojí v příjemně vyhřátém bytě v paneláku ve svetru s kapucí a dost jsme se nasmáli
on ji nosí, protože je mu zima na hlavu, pomalu i v létě 🤷♀️
Myslím, že důvod je psychický. Cítí se v ní jistě, má ji jako ochranu.
Sranda je, že třeba na některých školách mají vyloženě ve školním řádu, že žáci nesmí mít na hlavě kapuci.
Ale že to bude dělat takhle starej chlap, to mě fakt nenapadlo.
Proto si myslím, že to má psychický původ už.
Není to normální.
Chápu, že si dá venku kapuci, když fouká. Za bolest uší nebo parézu to nestojí.
Ale doma by mi to vadilo. V interiéru je to dětinské, pubertální chování.
To by mi teda vadilo hodně. Taky bych to otevřeně řekla.
@Rosebery píše:
Myslím, že důvod je psychický. Cítí se v ní jistě, má ji jako ochranu.
Sranda je, že třeba na některých školách mají vyloženě ve školním řádu, že žáci nesmí mít na hlavě kapuci.
Ale že to bude dělat takhle starej chlap, to mě fakt nenapadlo.
Proto si myslím, že to má psychický původ už.
Není to normální.
To u dcery ve škole taky kapuci mít nemohou ve vyučování. A když bylo před vánoci, tak měli ve škole adventní kalendář. A jeden den tam bylo, že mohou sedět ve vyučování v kapuci. Tak to byla všeobecná radost.
Jinak u sestry, kde učí, tak tam má občas takové výstřelky, že tam někdo sedí v kabátě, v čepici, přijde bos… A jde o studenty, kteří mají nějaké psychické problémy, problémy se sebepřijetím, sebevědomím, v kolektivu…
@Lu66 píše:
Já bych mu jí sundala a zeptala se na co si to jako hraje.
Já ne, naopak bych ji začala před ním nosit taky a ještě navíc s kšiltovkou pod ní.
Ale pokud to už graduje roky, má to psych. návaznost anic s tím zakladatelka nezmůže.
Ježíš, chodím doma v mikině s kapucí a vážně by mě nenapadlo, že z toho bude psycho analýza, nebo to může někomu vadit ![]()
Normálně mě zebe za krkem, když to musíte vědět
Chodím bosa, zima mi není, jen za krk mi prostě táhne, co je na tom? ![]()
@Rosebery píše:
Já ne, naopak bych ji začala před ním nosit taky a ještě navíc s kšiltovkou pod ní.
Ale pokud to už graduje roky, má to psych. návaznost anic s tím zakladatelka nezmůže.
nebo odpárat kapuce ze všech mikin
v práci taky má kapucu?
@lamour píše:
Ahoj. Jdu s divným dotazem, ale zajímá mě názor druhých.
Můj muž doma (v paneláku, kde je +24 stupňů) POŘÁD chodí s kapucou na hlavě. Furt vidíte jen tu „kápi“…
Stejně sedí třeba u mých rodičů na návštěvě…
Není nám 20, není to mladej „skejťák“. Je mu 44 let…
U stolu, na gauči, v posteli!!! ano!, pořád má na hlavě kapucu…
Vadilo by vám to?
Mě to strašně rozčiluje, má jí do obličeje a chodí tu jak duch… pořád…
Díky za názory.
Kapuce doma, natož v posteli by mi vadila
. Syn zase nesundá tlustou mikinu, ale tam to doufám přejde věkem. Teď když je chladno, je to O. K., ale odbourat to v létě, to je náročný výkon
.
@Fiducia píše:
Ježíš, chodím doma v mikině s kapucí a vážně by mě nenapadlo, že z toho bude psycho analýza, nebo to může někomu vadit
Normálně mě zebe za krkem, když to musíte vědětChodím bosa, zima mi není, jen za krk mi prostě táhne, co je na tom?
@Lama Lama píše:![]()
no, přesně. Spím ve 14ti stupních, ale v obyvaku ve dvaceti nosím čepici. První sundam bundu, pak mikinu, cepice přijde na řadu až když je to na tričko. Na popud tenhle diskuze jsem se ptala svého psychologa a žádnou diagnózu mi nepřišil, kvůli čepici mi zatím neopustí, ale prej mi nesluší.
No tak ale mít ji naraženou na návštěvě už je krapet podivné. ![]()