Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lamour píše:
Ahoj. Jdu s divným dotazem, ale zajímá mě názor druhých.
Můj muž doma (v paneláku, kde je +24 stupňů) POŘÁD chodí s kapucou na hlavě. Furt vidíte jen tu „kápi“…
Stejně sedí třeba u mých rodičů na návštěvě…
Není nám 20, není to mladej „skejťák“. Je mu 44 let…
U stolu, na gauči, v posteli!!! ano!, pořád má na hlavě kapucu…
Vadilo by vám to?
Mě to strašně rozčiluje, má jí do obličeje a chodí tu jak duch… pořád…
Díky za názory.
A nechrani se pred hlasy, hukotem v hlave?
@Jancka_K píše:
V té kapuci má určitě všitý alobal. Brání se, aby ho nemohli ovládat z družice. Nemá dvojí život, něco jako špión… nebo mimozemšťan?
A určitě to má od nějakého zdejšího odborníka na covid. Musí se nějak chránit. ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem to přečetla svému muži, který tu vedle mě stojí v příjemně vyhřátém bytě v paneláku ve svetru s kapucí a dost jsme se nasmálion ji nosí, protože je mu zima na hlavu, pomalu i v létě 🤷♀️
Nosí to i v kině, na plese, v práci, venku?
Já bych mu aspoň nekupovala pyžamo s kapucí. A nedávala upravovat oblek a košile.
Zakladatelka nám už asi nenapíše. Přitom logické by bylo se ho na to zeptat. ![]()
@inkakřivák píše:
Já bych mu aspoň nekupovala pyžamo s kapucí. A nedávala upravovat oblek a košile.
Oblek s kapucí by mohl vypadat dobře. ![]()
Myslím, že jsi odhalila díru na trhu.
![]()
@g.sandova píše:
AS je řazen do psychiatrických diagnóz.
Je to tak. Mám doma těžkou Aspergerku, bez kapucí.
@Cizinka 999 píše:
No moje jedna nechodí a druhá často, každý autista je jiný, jako I my. Ale mají jedno společné a to že jsou rychle vyčerpani s lidi, zvuku, svetla atd. nekdo min a někdo vic
Jestli máš doma dva autisty, tak klobouk dolů a hodně štěstí. Mně stačí bohatě jedna pubertální s přidruženou agresí. Kdyby mi chodila doma v kapuci, tak by to byl můj nejmenší problém v životě.
Všichni tu mluvíte o psychickým problémech a naschválech atp.
Ale u té kapuce, nebo pokrývky hlavy je to tak, že člověk, co to tako začne nosit, tak si na to zvykne, jistě znáte pořekadlo „zvyk je železná košile“ a tohle bude ten stejný případ.
Jakmile začnete nosit nějakou pokrývku hlavy, nebo brýle a nosíte to pravidelně, tak to následně z nějakého důvodu potřebujete více a více a to aniž by jste to na začátku dělali s tím, že to máte z nějakého postranního úmyslu, ale následně se bez toho nějak necítíte a tohle bude nejspíš ten stejný případ, on se v té kapuci cítí bezpečněji, stejně jako spousta z Vás co přes celé léto nesundá brýle z hlavy a ano i doma je někdy nosíte ve vlasech.
@boricmytu píše:
Všichni tu mluvíte o psychickým problémech a naschválech atp.Ale u té kapuce, nebo pokrývky hlavy je to tak, že člověk, co to tako začne nosit, tak si na to zvykne, jistě znáte pořekadlo „zvyk je železná košile“ a tohle bude ten stejný případ.
Jakmile začnete nosit nějakou pokrývku hlavy, nebo brýle a nosíte to pravidelně, tak to následně z nějakého důvodu potřebujete více a více a to aniž by jste to na začátku dělali s tím, že to máte z nějakého postranního úmyslu, ale následně se bez toho nějak necítíte a tohle bude nejspíš ten stejný případ, on se v té kapuci cítí bezpečněji, stejně jako spousta z Vás co přes celé léto nesundá brýle z hlavy a ano i doma je někdy nosíte ve vlasech.
A to, ze se v te kapuci citi bezpecneji neni psychicky problem?
Samozrejme, ze je
@lamour píše:
Není plešatej.
Není feťák.
Nevím…
Když se ho zeptám, je vzteklej, že proč mi to vadí
Na Vánoce to už nevydržel můj 70+ otec a řekl mu, jestli „By si nemohl sundat tu kapucu, když si k němu přisedá na gauč…“
Opravdu nevím, proč to dělá
Chci jenom vědět, jestli by vás to taky tak sr.alo, až znechucovaloMně je z toho úplně blbě…
Dělá to roky… není to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Ale dělá to VELMI často
A že to resis až teď! A tady! ![]()
@lamour píše:
no… dlouho… roky… no… ale čím dál víc…
To ještě jde - čím dál víc?
@Rosebery píše:
Myslím, že důvod je psychický. Cítí se v ní jistě, má ji jako ochranu.
Sranda je, že třeba na některých školách mají vyloženě ve školním řádu, že žáci nesmí mít na hlavě kapuci.
Ale že to bude dělat takhle starej chlap, to mě fakt nenapadlo.
Proto si myslím, že to má psychický původ už.
Není to normální.
A co když má problém se zakladatelkou?