Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To u dcery ve škole taky kapuci mít nemohou ve vyučování. A když bylo před vánoci, tak měli ve škole adventní kalendář. A jeden den tam bylo, že mohou sedět ve vyučování v kapuci. Tak to byla všeobecná radost.Jinak u sestry, kde učí, tak tam má občas takové výstřelky, že tam někdo sedí v kabátě, v čepici, přijde bos… A jde o studenty, kteří mají nějaké psychické problémy, problémy se sebepřijetím, sebevědomím, v kolektivu…
A co v rousce?
Zakladatelko, že Ty chodis doma taky nějak podivně?
@Karamba2020 píše:![]()
nebo odpárat kapuce ze všech mikin
v práci taky má kapucu?
Kde dělá, zakladatelko?
@Eustress píše:
To nenosí ani slipy?
Ne, stačí kapuce. Každý si chrání to nejcennější, ne?
@inkakřivák píše:
Ne, stačí kapuce. Každý si chrání to nejcennější, ne?
@Cizinka 999 píše:
Mají to tak I lidé s AS a ti nemají žádnou psychickou nemoc, ale chrani se tak proti světu, zvuku.
Proti partnerce, v případě zakladatelky?
@lamour Vadilo by mi, že chodí do postele v mikině (pokud tedy nemá speciální spací). Jinak ať si tak je, asi je mu to příjemné…
Jen bych mu možná taktně naznačil, že nošením kapuce se z něj kapucínský mnich nestane.
@Jana525 píše:
A to, ze se v te kapuci citi bezpecneji neni psychicky problem?Samozrejme, ze je
Tak v tom případě má v létě psychické problémy 50% populace, protože brýle na sobě mají nonstop a to nejen na slunci.
Není to dle mého psychický problém, pokud by byl, v tom případě by měl psychický problém úplně každý v něčem jiném, ale měl by…takže bych psychický problém nebagatelizoval na neproblémy
Následně by ti někdo, kdo má opravdu psychické problémy, mohl napsat, no jestli je tohle psychický problém, tak jej rád/a vymění za ten svůj opravdový ![]()
https://www.spirala-ops.cz/…nich-nemoci/
když tak mně to tam zkus najít, na co by jsi tu kapuci, brýle, atp. napasovala ![]()
@Anonymní píše:
Aspergeruv syndrom je zařazen v mezinárodní klasifikaci nemoci.
Ale neni to nemoc psychicka
@LindenSkyHope píše:
Je to tak. Mám doma těžkou Aspergerku, bez kapucí.
Co to znamená, myslela jsem, ze aspergr je mentálně ok, v některých oblastech fakt dobry (treba pamet, matika), „jen“ problemy socialno. Ale koukala jsem na kriminalu Vysocina a tam ten aspergr vypadal jako mentalne hodne pod prumerem, částečně omezena svéprávnost.
@LindenSkyHope píše:
Jestli máš doma dva autisty, tak klobouk dolů a hodně štěstí. Mně stačí bohatě jedna pubertální s přidruženou agresí. Kdyby mi chodila doma v kapuci, tak by to byl můj nejmenší problém v životě.
Holky jsou už docela v pohodě, mají své mouchy. Jedna má k tomu adhs a druhá Ads s nadprůměrné inteligenci, a AS je spis slabsiho razu.My jsme na to přišli u nich až v pubertě, jak to obvykle u holek bývá.
@vokishka píše:
Co to znamená, myslela jsem, ze aspergr je mentálně ok, v některých oblastech fakt dobry (treba pamet, matika), „jen“ problemy socialno. Ale koukala jsem na kriminalu Vysocina a tam ten aspergr vypadal jako mentalne hodne pod prumerem, částečně omezena svéprávnost.
As je strašně siroky pojem, proto je rozdělen do více Kategorii. Asperger se dnes už nepouziva
@boricmytu píše:
Tak v tom případě má v létě psychické problémy 50% populace, protože brýle na sobě mají nonstop a to nejen na slunci.Není to dle mého psychický problém, pokud by byl, v tom případě by měl psychický problém úplně každý v něčem jiném, ale měl by…takže bych psychický problém nebagatelizoval na neproblémy
Následně by ti někdo, kdo má opravdu psychické problémy, mohl napsat, no jestli je tohle psychický problém, tak jej rád/a vymění za ten svůj opravdový
https://www.spirala-ops.cz/…nich-nemoci/
když tak mně to tam zkus najít, na co by jsi tu kapuci, brýle, atp. napasovala
Tak ty bryle nosime jako ochranu pred sluncem a taky jako modni trend a doma je snad nikdo nenosi, ne?
Pokud mam doma neustale kapucu, protoze se v ni citim bezpecneji, tak je v tom asi nejaka psychicka pricina, proc se tedy bez kapuce citim v nebezpeci.
@Anonymní píše:
Aspergeruv syndrom je zařazen v mezinárodní klasifikaci nemoci.
Autism spectrum disorder is a developmental disorder, not a mental illness in the traditional sense. Though listed in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5)—a handbook used by healthcare professionals to diagnose mental health conditions—autism is classified as a neurodevelopmental disorder.