Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ked sa bojis tak je od manzela naozaj pekne ze s tebou ostal, aj ked poniektore to tu znevazuju. Nie je to ale riesenie, asi by som sa naozaj zamyslela nad stahovanim pokial je to s tymi susedmi take zle… nemozes predsa zit v strachu cely zivot ![]()
@rodinka4 píše:
Ked sa bojis tak je od manzela naozaj pekne ze s tebou ostal, aj ked poniektore to tu znevazuju. Nie je to ale riesenie, asi by som sa naozaj zamyslela nad stahovanim pokial je to s tymi susedmi take zle… nemozes predsa zit v strachu cely zivot
od manžela je to hezké, od ní krajně sobecké, chlap si nemůže jednou za xměsíců skočit s kamarádem a bratrancem na dvě hodiny pokecat, protože je to moc narychlo, nemůže se hnout od dospělé ženské, protože je to paranoidní hysterka.
Já se bojím tak, že když manžel není doma, spím s kuchyňským obr nožem pod polštářem obložená pepřovými spreji, nijak to nesouvisí s místem bydlení, spíš s mým magorským strachem, přesto by mě ani ve snu nenapadlo, takhle omezovat dospělýho chlapa, protože já jsem nenormální hysterka, chce to sebereflexi a pracovat na sobě, nikoliv hloupě omezovat okolí, ono totiž tomu milujícímu okolí to jednou značně začne lézt na nervy.
@terinka4444 pre niekoho obmedzovanie, pre niekoho kompromis
pokial on s tym bez problemov suhlasil nie je o com… pokial by ho do toho prinutila, tak to je uz horsie… pride mi dost odvazne nazyvat ju hned paranoidnou hysterkou… a poniektore reakcie tu tiez boli dost hystericke v zmysle konecne sa mozem na niekom vyburit
ako keby tu poniektore striehli na kom si vybit zlost ![]()
Kompromis? Co vidíš kompromisního na tom, že on nemůže na pokec s kamarádama, protože je to narychlo a nestihlo ba se pro manželku zajistit hlídání v podobě kamarádky nebo sestry? Prostě je to omezení toho druhého, něco jiného je, že ji chlap miluje a zůstane s ní doma. A že to není extra fér napadlo i samu zakladatelku, proto založila tuto diskuzi. Kompromis to tedy nebyl, manžel prostě zůstal, protože narychlo by se nesehnal nikdo, kdo by s ní zůstal doma, takže mu nezbylo nic jiného.
@rodinka4 Tak kompromis si teda opravdu představuji nějak jinak: např. jednou jdu ven já, jednou ty, u hlídání dětí se prostřídáme. Nebo já teď půjdu s klukama na pivo, ale domluvíme se na době, do kdy se vrátím a kdyby byl nějaký problém, okamžitě přijedu. To jsou kompromisy. Né že on zůstane doma, protože se ona paranoidně bojí. A to říká ta, která se bojí i u sebe doma v paneláku, kde jsou všude, i na patře super sousedi ![]()
Myslím, že záleží na tom, jak jsi ho musela přesvědčovat. Pokud stačily jen smutný oči a říct, že se sama bojíš a nikdo nemůže přijít na návštěvu, tak je to v pořádku. Pro jednou.
Každopádně doporučuji koupit si kvalitní pepřák za pár stovek (nejlépe policejní) a příště ten strach překonat. Ten pocit, že se máš jak účinně bránit dělá hrozně moc.
@terinka4444 @SussieS tak neprinutila ho k tomu ak som dobre pochopila, ostal z vlastnej vole, takze je to kompromis a ani mu nepovedala ze uz nikdy nemoze ist nikam bez nej alebo kamaratmi… teraz nejdem, lebo by ti to nepadlo dobre, pojdem nabuduce je pre mna kompromis
ale kazdy to ma nastavene inak a vnima veci inak… ja sa teda vobec doma nebojim, takze som takuto situaciu nikdy neriesila, ale viem ze manzel by ostal keby som ho o take cosi poziadala z nejakeho (aj menej zavazneho) dovodu a necitil by sa ani pod papucou ani do niecoho dotlaceny
od toho sme tu jeden pre druheho aby sme si pomohli aj v takychto mozno pre niekoho trapnych (pre zakladatelku vaznych) situaciach
ale to je len moj nazor, lebo u nas to tak funguje a ani jeden z nas nema s tym problem, vobec s nim nemusite suhlasit…
@rodinka4 Mně prostě přijde přitažené za vlasy, že se ve svém vlastním bytě bojí natolik, že není schopná tam zůstat sama ![]()
@SussieS to aj mne
uz by som tam nebyvala keby som mala tento problem…
@rodinka4 @SussieS Holky, ono si stačí přečíst jiné příspěvky paní, která má problém být sama. Ono to nebude tím, že by měla být sama doma, spíše se jedná o pocit toho, že doma dělá vše, a chlap chodí jen do práce a za zábavou
Je to spíše nějaký psychický problém, se kterým bych se já osobně obrátila na odborníka.
@carnation tak ine jej prispevky som necitala
ani na to velmi nemam cas, ale pokial je to naozaj tak potom to naozaj nemuselo byt o kompromise ![]()
@Shyka píše:
Ahoj, nejsem si jistá, jestli jsem zvolila vhodný název diskuse, ale posuďte samy. Manžel do hospody často nechodí, a když jde, máme hlídání a jdeme oba, bud spolu, nebo každý zvlášť. Problém je v tomto. Manželovi zavolal kamarád, že za dvě hodiny bude se švagrem v hospodě, ať dorazí. Je to dost narychlo, ale - Bydlíme v původním městském domě, na kraji města. Je to pěkný dům, tři byty, ale teď jsme jediní, kdo v domě bydlí. Ulice příliš obydlená není, je to spíš taková obchodní ulice. Každopádně naproti v domě bydlí takoví šílenci - feťáci, věčně uřvaná, opilá cháska. Ne, že by nás rušili, plastová okna jsou plastová okna. Ale já se tu prostě sama s dcerou jenom bojím. Já vím, možná je to zbytečné, ale prostě sousedy nemáme, a ty co bydlí naproti přes ulici, těch se prostě bojím. Takže jsem manžela požádala, aby prostě nechodil, že tu nechci být sama (většinou když už někam jde, přijede za mnou ségra nebo tchýně, nebo kámoška). Povídal, že to chápe, a už to nijak neřešil, ale mně je to najednou hrozně líto. Že jsem mu to zatrhla. Jak byste to řešily vy? Předtím, než jsem ho požádala aby nechodil, jsem pár lidem zavolala, jestli nechtějí přijít posedět, ale bylo to moc narychlo.
Neřešila bych to nijak, já bych nikdy příteli nepřiznala, že se bojím být sama, jsem totiž děsná „hrdinka“
Ale jinak být tebou, bych výčitky neměla, však mu tam jistě nic neuteklo, může jít příště, až nebudeš sama. Taky nemám ráda tyhle akce narychlo, člověk už má přece jen jiné plány třeba. Je vidět, že máš doma správnýho chlapa, co tě nenechá ve štychu
Nedramatizovala bych to, stalo se, ale s tím strachem by asi bylo třeba něco dělat. Já se teda taky doma zamykám na deset západů, když má přítel noční, obhlížím z oken jestli někdo nevytlouká kolem baráku a pepřák mám vždy po ruce
Teď jsme si teda pořídili dobrmana, tak se mi hned bude klidněji spát, teda až vyroste
Ale u tebe už je to asi moc, když tam musíš pořád někoho mít ![]()
@carnation píše:
@rodinka4 @SussieS Holky, ono si stačí přečíst jiné příspěvky paní, která má problém být sama. Ono to nebude tím, že by měla být sama doma, spíše se jedná o pocit toho, že doma dělá vše, a chlap chodí jen do práce a za zábavouJe to spíše nějaký psychický problém, se kterým bych se já osobně obrátila na odborníka.
máš pravdu, podle ostatních příspěvků je tam spousta jiných problémů a tenhle bude asi zástupný
Ahoj, nechci zakladat novou diskuzi, tak obnovuji..
Vadili by vam, kdyz by manzel chodil do hospody a vy nevedely kam, na jak dlouho cca. Nereagoval na sms. Mne dnes jen napsal, jdu na jedno, ale necekej na me pokud si unavena..
Mne to mrzi ze dviu duvodu. Mam o nej strach, on vi ze se casto budim a kdyz se zdrzi, tak bych byla rada kdyby napsal. Ja to delam tez ci mi napise on, kdyz neusne, tak kdy dirazis a ja odpovim, ale on ne.
Navic on kdyz se napije tak to neni hezky. Nedela to casto, vetsinou v norme, ale kdyz se zpozdi napr. Jak dnes po 3. Rano a ja netusim kde je a neodpovida, mam strach. On kdyz se fakt opije, ma problem dojet, usne na zastavce, jednou vyfakoval na zastavce jednohi narkomana co se do nej pak pustil..
Dalsi vec, jsem v 8. Mesici a hrozi mi, ze rodit budu driv a chci po nem, aby byl ready kdyby neco..no a jak je videt, kdyz si vyrazi jde to stranou..mne dnes tak v noci tvrdne bricho, ze nemuzu spat a honi se mi hlavou co kdyz zacne porod, kde je, nestali se mu neco..jsem vystresla, nepotrebuji aby jel domu, ale odpovedet jeste sedime ci neco a budu klidnejsi, ze bych se mu dovolala a ze je ok. Jenze to ma vyple vetsinou..ja mu verim, nebojim se, ze by nekde zahybal, ale nejsem na to zvykla, vhci toho tolik, ze kdyz se zdrzi, ozve se a bude na tel a strizliv kdyz kdykoliv muzu rodit. Navic vi jak jsem z toho vyplasena, ze bych rodila o mesic driv, defacto o dva, jsem 32 tyden. Vzdyt opo nem nechci, aby nikam nechodil..
Nechidi casto a kdyz uz, do 1 byva doma. Cca 4×-5× tydne. Jenze kkdyz udela tohle, vadi mi to, fakr me to stresuje zrovna na konci tehu to mic neprida. Prijde mi, ze to ale neni schopny pochopit. Vadilo by vam to taky?