Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julieee píše:
@alky tak je uplne zlaty, neni uz nemocny a normalne nekdy az cucim jak me prekvapuje![]()
To je dobře
![]()
Ahoj, Holky prosim je tady nekdo kdo žije s AS, potřebovala bych vedět jak si pomaha ten váš od stresu, děkuju moc ![]()
Nebo mi poradte nejakou vebovku kde je napsane jak AS řeší stres díky moc
@Julieee píše:
Nebo mi poradte nejakou vebovku kde je napsane jak AS řeší stres díky moc
Já jsem taky svého času hodně hledala všechno, co se týká tématu kolem žití s AS partnerem anebo i o stresu apod., Ale fakt moc toho nikde není a navíc myslím, že i to téma zvládání stresu je individuální stejně jako u lidí bez AS. Nejdůležitější asi je, uvědomit si, jestli je člověk vůbec schopen unést tu „jinakost“ partnera s AS, protože on opravdu neví, na co se ho ptáte nebo co po něm chcete v oblasti projevu emocí, protože jeho mozek skutečně toto v sobě nemá.. A je to dost bolestné žití než si uvědomíme, že se s tím zkrátka nedá hnout… a buďto to přijmeme anebo odejdeme.. a i ten odchod nejde jen tak, protože partner s AS si vás zařadí do svého života navždy a připomíná se.. i když není třeba schopen sám s námi dál žít. Momentálně to trochu zase prožívám, no…
@Julieee píše:
Ahoj, Holky prosim je tady nekdo kdo žije s AS, potřebovala bych vedět jak si pomaha ten váš od stresu, děkuju moc
No můj to neuměl. Uzavřel se, komunikace žádná, a ani žádné metody neznal.
Resp. když byl ve stresu, byl protivný. Radši na něj nemluvit, nechat být.
@andelka83 píše:
No můj to neuměl. Uzavřel se, komunikace žádná, a ani žádné metody neznal.
Resp. když byl ve stresu, byl protivný. Radši na něj nemluvit, nechat být.
To souhlasím, protože dovedl být i prudce nepříjemný a jedovatý, až to pěkně zabolelo
@alky píše:
To souhlasím, protože dovedl být i prudce nepříjemný a jedovatý, až to pěkně zabolelo
To ano. A můj si na tom ještě zakládal. Bral to jako svou zajímavou schopnost, ublížit tam kde to bolí, úmyslně.
Mě se zda, že to zapijí, a schovava to předemnou, jednou jsme se bavili ja se spiš snažila at mi to vysvetli, nedokazal pochopit, že předemnou nemusi nic tajit a dela to dal
@Julieee oni jsou strašně uzavření. I kdyby nevím co, nesvěří se, neotevřou. Nechápou čemu by to mělo pomoct. Pak se strašně diví že vztah skomírá.
@andelka83 píše:
To ano. A můj si na tom ještě zakládal. Bral to jako svou zajímavou schopnost, ublížit tam kde to bolí, úmyslně.
No, je to prostě těžké, těžší než běžný vztah, i když povahy jsou různé, ale s AS je to ještě takové nějaké jiné, absolutně „nezachytitelné“..
@andelka83 píše:
@Julieee oni jsou strašně uzavření. I kdyby nevím co, nesvěří se, neotevřou. Nechápou čemu by to mělo pomoct. Pak se strašně diví že vztah skomírá.
Bingo, přesně tak, naprosto tajnůstkařící
@Julieee píše:
Mě se zda, že to zapijí, a schovava to předemnou, jednou jsme se bavili ja se spiš snažila at mi to vysvetli, nedokazal pochopit, že předemnou nemusi nic tajit a dela to dal
Ano, oni umí být upřímní, ale jen kde chtějí, řeknou věci na přímo, když chtějí ranit například, ale jinak člověk zjišťuje, že přes veškerou komunikaci jsou to jenom takové srandičky a vlastně o druhém nic nevíme.. U mě to bylo ještě o tu dálku komplikovanější, že šlo hodně o písemnou komunikaci, která se odehrávala různě, kdy třeba odpovídal až po dvou-třech dnech apod… Jakoby nepotřebovali vůbec nic sdílet, jenom v přítomném okamžiku si to užijí i sdílejí, ale jako by se jich to víc nedotklo, klidně se odmlčí, jakoby ten druhý neexistoval… no, těžko s tím žít
No, v podstatě mi na to řekl, že nic nevim a tim cela dizkuse zkončila,
takove období mame jednou za měsíc
@Julieee píše:Škoda, že tu nepíše někdo s většími zkušenostmi, já asi moc radit nemůžu, ale je fakt, že se sice někdy snažil domluvit, když jsem o to požádala, ale později mi třeba vmetl, že si připadal jako „na koberečku“, vůbec to asi nevnímal jako moji upřímnou snahu si porozumět, domluvit se, vysvětlit si…
No, v podstatě mi na to řekl, že nic nevim a tim cela dizkuse zkončila,
takove období mame jednou za měsíc