Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DustInTheWind píše:
„Normální“ taky není se rozejít, jen je to v dnešní době velmi rozšířené.Prostě si myslím, že není na místě ho totálně odsoudit, když zhodnotil své možnosti a vzal to realisticky, i když navenek působí necitelně.
Stejně by velice pravděpodobně za pár let skončil v roli „neviditelného sponzora“, který akorát narušuje klídek nové rodinky, takhle to skončilo stejně bez toho drama mezitím.
Ale to jsou vsechno jenom domnenky. Ted exka kontakt nabizi. Rozchody jsou na nic, oba rodice pak musi spolknout horkou pilulku na x let, potlacit ego a jesitnost. A o tom jsou tve prispevky - nez jakkoli poskodit sebe, tak hodit decko pres palubu, prece ze sebe nebudu delat blbce, udelam si decko nove. Vzdat to a opustit trilete dite je vrchol srabactvi. To dite si ho uz nepamatuje.
@agus121 píše:
Ex s ním celkem vymetla, alespoň podle jeho slov. Zranila ho hlavně její nevěra a stěhování k novému příteli spolu se synem ze dne na den. Její verzi samozřejmě neznám. Pak ho ještě urazila soudem kvůli alimentum, nakonec soud rozhodl méně než on sám nabízel. On má syna rád, hezky o něm mluví, vzpomíná na jeho narození a jeho první tři roky života, které s ním byl. Jedost hrdý, pokud nebude vychovávat syna v kompletní rodině, prostě odmítá zasahovat do jeho výchovy jakýmkoli způsobem. Prý by to nebylo dobré pro syna měnit mu prostředí ve kterém vyrůstá. Tvrdí, že když bude starší tak to pochopí. I když já nevím, já pochybuji o tom, že si k němu ještě vybuduje někdy nějaký vztah. Já přítele vnímám jako racionálního a schopného člověka, zatím mě nezklamal, miluji ho. On nenávidí když se k němu někdo zachová nekorektně, což asi bývalá udělala. Chci prostě aby pochopil, že syn za to nemůže a měl by se s ním setkávat (ať to je i třeba jednou za dva měsíce). Do výchovy zasahovat asi nemá smysl, v tom ho chápu.
Ma ho tak rad. To je k placi. Ty mu to veris. ![]()
@agus121 píše:
Ex s ním celkem vymetla, alespoň podle jeho slov. Zranila ho hlavně její nevěra a stěhování k novému příteli spolu se synem ze dne na den. Její verzi samozřejmě neznám. Pak ho ještě urazila soudem kvůli alimentum, nakonec soud rozhodl méně než on sám nabízel. On má syna rád, hezky o něm mluví, vzpomíná na jeho narození a jeho první tři roky života, které s ním byl. Je dost hrdý, pokud nebude vychovávat syna v kompletní rodině, prostě odmítá zasahovat do jeho výchovy jakýmkoli způsobem. Prý by to nebylo dobré pro syna měnit mu prostředí ve kterém vyrůstá. Tvrdí, že když bude starší tak to pochopí. I když já nevím, já pochybuji o tom, že si k němu ještě vybuduje někdy nějaký vztah. Já přítele vnímám jako racionálního a schopného člověka, zatím mě nezklamal, miluji ho. On nenávidí když se k němu někdo zachová nekorektně, což asi bývalá udělala. Chci prostě aby pochopil, že syn za to nemůže a měl by se s ním setkávat (ať to je i třeba jednou za dva měsíce). Do výchovy zasahovat asi nemá smysl, v tom ho chápu.
A pak že ženský jsou zhrzený. Zklamala ho ex a trestá tím syna nezájmem.
@DustInTheWind dělá že dítě neexistuje. To prostě normální není. Na to omluva není. Ona ho něčím naštvala tak nechce ani jejich dítě
Jo to je realistické no. Kašlu na to a udělám si nové dítě
To normální prostě není.Vůbec o vlastní dítě nebojoval. To přece není jako že se mne nelíbí spotřebič a koupím nový
Takhle si může nasekat 10 dětí? nebo že se rozešli tak už o dítě nestojí? naposled dítě viděl ve 3 letech, to pro to dítě asi taky bylo fajn ne že najednou se už neukázal. Copak mu asi ta máma má říct. Jo tatínek na tebe platí ale nechce Tě ani vidět
Copak asi jeho rodiče?
@tulipán píše:
Ma ho tak rad. To je k placi. Ty mu to veris.
Věřím tomu, že když s ním byl, udělal pro něj všechno. Kdyby i teď něco potřeboval, pomohl by mu jak by věděl. Jen má problém zasahovat do nějaké nové rodiny, která podle něj funguje. Podle něj zůstane už jen tím, kdo platí. Každopádně, nějak by se se synem setkávat měl. Pokud se to do roku nezmění, vztah s ním asi nemá smysl.
@agus121 píše:
Ex s ním celkem vymetla, alespoň podle jeho slov. Zranila ho hlavně její nevěra a stěhování k novému příteli spolu se synem ze dne na den. Její verzi samozřejmě neznám. Pak ho ještě urazila soudem kvůli alimentum, nakonec soud rozhodl méně než on sám nabízel. On má syna rád, hezky o něm mluví, vzpomíná na jeho narození a jeho první tři roky života, které s ním byl. Je dost hrdý, pokud nebude vychovávat syna v kompletní rodině, prostě odmítá zasahovat do jeho výchovy jakýmkoli způsobem. Prý by to nebylo dobré pro syna měnit mu prostředí ve kterém vyrůstá. Tvrdí, že když bude starší tak to pochopí. I když já nevím, já pochybuji o tom, že si k němu ještě vybuduje někdy nějaký vztah. Já přítele vnímám jako racionálního a schopného člověka, zatím mě nezklamal, miluji ho. On nenávidí když se k němu někdo zachová nekorektně, což asi bývalá udělala. Chci prostě aby pochopil, že syn za to nemůže a měl by se s ním setkávat (ať to je i třeba jednou za dva měsíce). Do výchovy zasahovat asi nemá smysl, v tom ho chápu.
Po třech letech už je stejně pro syna dávno cizí člověk. Ať už to byla chyba nebo ne, už se stalo.
Jestli je tak hrdý, tak toho možná lituje a nepřizná to, možná to tehdy obrečel, možná ne.
Možná to odpovídalo tehdejší situaci, možná to opravdu byla jen uraženost, kdo ví.
Zníš dost rozumně na to, abych ti nemusel vykládat, že nic není jen černobílé.
@agus121 to je prostě šílený. Tohle jeho syn nepochopí. Prostě se na něj táta vykašlal
To dítě přece nemůže za něco co udělala ona a trestá jen to dítě. Jí to může být fuk,ale jak asi tomu malému dítěti vysvětlila když se kluk ptal kdy přijde táta a o už nepřišel. Jen že se urazil
. Nikde není záruka že vztah vydrží takže Tě tohle taky může potkat? Nebudete úplná rodina tak nezájem?
@agus121 Jeho dite jiste neco potrebuje, kazdy den, ale on to nevi, protoze dobrovolne, a to bychpodtrhla, se teto role vzdal. Ted vesi buliky na nos mlade holce, ktera uvnitr citi, jak moc to cele smrdi a je to smyslene, ale z lasky chce verit, ze to co rika, ma logiku a ze jeji partner je milujici tatinek, kteremu bylo prilis ublizeno.
@agus121 píše:
Věřím tomu, že když s ním byl, udělal pro něj všechno. Kdyby i teď něco potřeboval, pomohl by mu jak by věděl. Jen má problém zasahovat do nějaké nové rodiny, která podle něj funguje. Podle něj zůstane už jen tím, kdo platí. Každopádně, nějak by se se synem setkávat měl. Pokud se to do roku nezmění, vztah s ním asi nemá smysl.
Proč do roku? Jsou to 3 roky co na něho kašle, kvůli svoji hrdosti trestá SVEHO syna nezajmem, to ostatní jsou jen výmluvy.. Že tichý sponzor? Co je to za přístup prosím tě? Neposíla peníze na učební pomůcky do Afriky.
@Markéta80 píše:
@agus121 to je prostě šílený. Tohle jeho syn nepochopí. Prostě se na něj táta vykašlalTo dítě přece nemůže za něco co udělala ona a trestá jen to dítě. Jí to může být fuk,ale jak asi tomu malému dítěti vysvětlila když se kluk ptal kdy přijde táta a o už nepřišel. Jen že se urazil
. Nikde není záruka že vztah vydrží takže Tě tohle taky může potkat? Nebudete úplná rodina tak nezájem?
Já nevím. Jde dost i o to, jak se k němu bývalá zachovala. Jako svině podle jeho slov. Toto by já nedokázala udělat. Já neříkám, že ho v životě nepodvedu, stát se může cokoli, ale určitě jsem člověk schopen o problémech mluvit a chovat se korektně. A pak si rozmyslím, jestli se vyplatí podvést. Přítel tvrdí, že v případě našeho rozchodu a společného dítěte záleží hodně na tom, jak se k tomu postavím já. Mám prý brát na vědomí, že s každým problémem mám přijít za ním a buď je vyřešíme nebo ne. Pokud ne, aspoň o tom bude vědět a případnou zradu bude brát jinak.
@sucuba píše:
Proč do roku? Jsou to 3 roky co na něho kašle, kvůli svoji hrdosti trestá SVEHO syna nezajmem, to ostatní jsou jen výmluvy.. Že tichý sponzor? Co je to za přístup prosím tě? Neposíla peníze na učební pomůcky do Afriky.
Nechci na něj tlačit. Pokud se ale do roku nic nezmění, pro mně přestane mít vztah smysl.
@agus121 píše:
Já nevím. Jde dost i o to, jak se k němu bývalá zachovala. Jako svině podle jeho slov. Toto by já nedokázala udělat. Já neříkám, že ho v životě nepodvedu, stát se může cokoli, ale určitě jsem člověk schopen o problémech mluvit a chovat se korektně. A pak si rozmyslím, jestli se vyplatí podvést. Přítel tvrdí, žev případě našeho rozchodu a společného dítěte záleží hodně na tom, jak se k tomu postavím já.
Přesně.
Ono to sice na první pohled vypadá, že to se vztahem k dítěti nesouvisí.
Ale když viděl (nebo si myslel), že exka je totální mrcha a očekával proto to nejhorší včetně budoucího odříznutí od syna, tak to mohl vzít jako rychlou bolest teď hned než si to rozložit na dlouho se stejným výsledkem.
Mám prý brát na vědomí, že s každým problémem mám přijít za ním a buď je vyřešíme nebo ne. Pokud ne, aspoň o tom bude vědět a případnou zradu bude brát jinak.
Tak určitě, dokud může doufat, že v protějšku je aspoň trocha slušnosti, tak má smysl se snažit - to by mohl být rozdíl mezi tebou a tou ex.
To si ale musíš posoudit sama, jestli to tak může být nebo jestli jen okecává své selhání.
Místní dámy v tom mají jasno, ale ať tady píše kdo chce co chce, osobně ho znáš jen ty a na konci se rozhoduješ taky jen ty.
@DustInTheWind píše:
Tak určitě, dokud může doufat, že v protějšku je aspoň trocha slušnosti, tak má smysl se snažit - to by mohl být rozdíl mezi tebou a tou ex.To si ale musíš posoudit sama, jestli to tak může být nebo jestli jen okecává své selhání.
Místní dámy v tom mají jasno, ale ať tady píše kdo chce co chce, osobně ho znáš jen ty a na konci se rozhoduješ taky jen ty.
Díky. Přítel mi rozhodně jako bezcharakterní člověk a srab nepřijde jak to na první pohled vypadá. A to nemám pochopitelně ověřené jen z jediné situace. Nějak to snad dopadne. : D
@agus121 píše:
Já nevím. Jde dost i o to, jak se k němu bývalá zachovala. Jako svině podle jeho slov. Toto by já nedokázala udělat. Já neříkám, že ho v životě nepodvedu, stát se může cokoli, ale určitě jsem člověk schopen o problémech mluvit a chovat se korektně. A pak si rozmyslím, jestli se vyplatí podvést. Přítel tvrdí, že v případě našeho rozchodu a společného dítěte záleží hodně na tom, jak se k tomu postavím já. Mám prý brát na vědomí, že s každým problémem mám přijít za ním a buď je vyřešíme nebo ne. Pokud ne, aspoň o tom bude vědět a případnou zradu bude brát jinak.
A myslíš že z jeho strany bylo vše v pořádku? Pokud od něho odešla tak asi měla nějaký důvod, ne? Podle mě se takhle dospělý člověk nechova.. Pokud si našla někoho jiného tak našla, ale proč má za to trpět dítě?
Ona mu ublížila na egu, a on se s tím nedokázal srovnat ani kvůli synovi kterého tak moc miluje a rád na něho vzpomina.. Připadá mi to jako blbost, jen že se ho snažíš omlouvat
@agus121 Ve vztahu se můžou stát různé prasárny, ale když je v rodině (malé) dítě, tak zatnu zuby a jsem tím nejlepším rodičem co dokážu i po rozvodu…
Já bych to pravděpodobně nezvládla a s takovým mužem rodinu nezakládala.