Partnerovo dítě z předchozího vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
244
24.1.19 02:05
@sucuba píše:
A myslíš že z jeho strany bylo vše v pořádku? Pokud od něho odešla tak asi měla nějaký důvod, ne? Podle mě se takhle dospělý člověk nechova.. Pokud si našla někoho jiného tak našla, ale proč má za to trpět dítě?
Ona mu ublížila na egu, a on se s tím nedokázal srovnat ani kvůli synovi kterého tak moc miluje a rád na něho vzpomina.. Připadá mi to jako blbost, jen že se ho snažíš omlouvat

Určitě si nemyslím, že z jeho strany bylo vše v pořádku. Přítel má i ‚špatné‘ vlastnosti (které tady rozebírat nebudu), ale který člověk nemá. Uvědomuji si, že jisté skupině žen tyto vlastnosti začnou časem vadit a naruší partnerství, které pak dopadne bůhví jak. Mně právě tyto jeho ‚špatné‘ vlastnosti vyhovují a dokonce mě na něm jako na člověku přitahují. POKUD si člověk najde někoho jiného, ano tak najde, ale když už mám s někým dítě a vychovávám ho s ním, je slušnost alespoň oznámit to, že se hodlám odstěhovat a vezmu s sebou i dítě.
Asi ano, ublížila mu na egu. Já dokážu pochopit to, že když uviděl šťastnou rodinku v složení jeho syn, bývalá a její nový přítel, něco se v něm zlomilo. A jsem přesvědčena o tom, že to nebylo to, že ho přestal milovat. Jen teď se musí zlomit znovu a zkusit napravit co se ještě dá, pokud vůbec …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
24.1.19 04:35
  1. ex ho nepodvedla jen tak pro nic za nic.
  2. je nevyzraly, dite za nic nemuze. A jestli se rozesli v jeho 3 letech, uz si na nej urcite pamatoval a o to je to teda smutnejsi. Jak se mu zije s myslenkou, ze nekde nechal syna, ktery ho miloval, duveroval mu a najednou jeho tata neni? Proste desny. Ted uz je to asi fuk, 3 r ma tatu jineho. A ted uz bych do toho opravdu nezasahovala. Klukovi by se jen pletla hlava. A uprimne bych dost vahala, jestli si s nim to dite poridit. Nevis, kde on ma tu hranici, kdy s nim jak kdo jedna. Pak neco udelas, a on tk vyhodnoti jako nekorektni jednani a odstrihne se? Nevim no.
  • Citovat
  • Upravit
9053
24.1.19 06:34
@agus121 píše:
Ex s ním celkem vymetla, alespoň podle jeho slov. Zranila ho hlavně její nevěra a stěhování k novému příteli spolu se synem ze dne na den. Její verzi samozřejmě neznám. Pak ho ještě urazila soudem kvůli alimentum, nakonec soud rozhodl méně než on sám nabízel. On má syna rád, hezky o něm mluví, vzpomíná na jeho narození a jeho první tři roky života, které s ním byl. Je dost hrdý, pokud nebude vychovávat syna v kompletní rodině, prostě odmítá zasahovat do jeho výchovy jakýmkoli způsobem. Prý by to nebylo dobré pro syna měnit mu prostředí ve kterém vyrůstá. Tvrdí, že když bude starší tak to pochopí. I když já nevím, já pochybuji o tom, že si k němu ještě vybuduje někdy nějaký vztah. Já přítele vnímám jako racionálního a schopného člověka, zatím mě nezklamal, miluji ho. On nenávidí když se k němu někdo zachová nekorektně, což asi bývalá udělala. Chci prostě aby pochopil, že syn za to nemůže a měl by se s ním setkávat (ať to je i třeba jednou za dva měsíce). Do výchovy zasahovat asi nemá smysl, v tom ho chápu.

Hm, takového chlapa bych nechtěla. To svoje dítě nemiloval? či co? Opustit tříleté ze dne na den, je podezřele. Museli mít vybudovaným vztah. S takovým chlapem bych žádnou budoucnost neplánovala. A řeči, že to syn pochopí jsou mimo. Nepochopí. Děti si s ním nedělej, není jich hoden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
24.1.19 07:14

Muj ex je stejnej. Kluka 2roky neviděl. Predtim tak jednou do pul roka. Ve styku mu nebranim. Naopak jsem ho i ukecavala… A nic… Tak at si skubne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.1.19 07:22
@agus121 píše:
Ahoj,

potřebovala bych radu od někoho, kdo byl nebo je v podobné situaci.

Mám přítele asi rok, vše funguje jak má. Ale má dítě s předchozího vztahu. Problém je v tom, že od rozchodu s bývalou přítelkyní své dítě neviděl (3 roky). Nechce ho vidět, nechce s ním komunikovat, bývalá mu v komunikaci se synem nijak nebrání. Platí jen alimenty, to je všechno. Mluvili jsme o tom a říká, že svou bývalou nenávidí tolik (podvedla ho), že mu dělá problém jakákoliv komunikace s ní ohledne společného syna. Syn má nyní 6 let, naposledy ho viděl když mu byly 3. Je to normální?

Mně na něm hodně záleží, v budoucnosti s ním chci dítě. Nedokážu si představit, že v po případném rozchodu (podvést ho tedy fakt nehodlám, ale stát se může cokoliv jiného a rozchod je světě) se zachová stejně. Navíc mně záleží na tom jaký je člověk a můj názor je takový, že ať se stalo cokoliv, je to jeho plánované dítě a měl by se s ním setkávat.

Děkuji za názory,
Agata

Uf, ani omylem. O takovyho šmejda bych si neoprela ani kolo. Fakt mi to přijde jedna z nejhorších věci, co může člověk udělat. To bych spíš zkouška, že chlap seděl za podvod nebo že krade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
24.1.19 07:39
@agus121 píše:
Díky. Přítel mi rozhodně jako bezcharakterní člověk a srab nepřijde jak to na první pohled vypadá. A to nemám pochopitelně ověřené jen z jediné situace. Nějak to snad dopadne. : D

Jsou situace, kde je snadne byt charakter a kde je nutne rovny charakter mit. V te nejtezsi zkousce neobstal. Ja bych se za nej stydela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
24.1.19 10:19

Nemohla bych žít s partnerem, který staví zradu v lásce nad lásku k dítěti. Jeho argumenty kompletní rodinou možná mají něco do sebe, ale nedokážu si představit, jaká moc na světě by mě přiměla nezajímat se a nechtít vidět svoje dítě.

Stejně tak bych (být mužem) nezačínala vztah se ženou, která otci brání vídat své dítě. Protože právě na těchto minulých vztazích vidíme, jak bychom jednou dopadli my, kdybychom se na tento břeh dostali.

Vím, že to bolí vidět dítě s novým mužem, který mi navíc moji rodinu odvedl. Ale lidi by tuhle agresi měli s časem umět překonat, zvlášť pokud žijí v jiném vztahu. To dítě bude žít celý život s vědomím, že i když maminka nebránila, tátovi nestál ani za to, aby ho vzal do ZOO, na koupaliště, na chalupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
24.1.19 10:51
@agus121 píše:
Určitě si nemyslím, že z jeho strany bylo vše v pořádku. Přítel má i ‚špatné‘ vlastnosti (které tady rozebírat nebudu), ale který člověk nemá. Uvědomuji si, že jisté skupině žen tyto vlastnosti začnou časem vadit a naruší partnerství, které pak dopadne bůhví jak. Mně právě tyto jeho ‚špatné‘ vlastnosti vyhovují a dokonce mě na něm jako na člověku přitahují. POKUD si člověk najde někoho jiného, ano tak najde, ale když už mám s někým dítě a vychovávám ho s ním, je slušnost alespoň oznámit to, že se hodlám odstěhovat a vezmu s sebou i dítě.
Asi ano, ublížila mu na egu. Já dokážu pochopit to, že když uviděl šťastnou rodinku v složení jeho syn, bývalá a její nový přítel, něco se v něm zlomilo. A jsem přesvědčena o tom, že to nebylo to, že ho přestal milovat. Jen teď se musí zlomit znovu a zkusit napravit co se ještě dá, pokud vůbec …

Tak pokud máš ty jeho spatne vlastnosti ráda, tak by ses měla smířit s tím, že je tvrdohlavy a sebe staví na první místo před ostatní. I když je dobře, že alimenty platí, ale to tomu malému tátu nedá. Je evidentní, že mu to moc ublížilo, ale snad nemyslíme jen na sebe ale na ty, kteří s počínáním matky nemohli nic udělat. Jako by za to ten malý mohl taky. A myslím že ten odchod z ničeho nic nebyl jen tak 1 - to nepoznal že má někoho jiného, 2 - pokud je výbušný nebo agresivní nebo má nějakou špatnou vlastnost, která by mohla dělat problémy, tak bych tichý odchod volila také. Nevím jak to mezi sebou máte, nebo jak dlouho jste spolu, ale mě by to nedalo, a chtěla bych vědět pravdu. Jinak teda mi to připadá, že je takový lhostejný, a sebe staví na první místo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
24.1.19 13:40

Promluv si s jeho bývalou, ať máš úplnější obrázek. Možná budeš překvapená co se dozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
24.1.19 21:30

Děkuji všem za názory. Dám tomu nějaký čas, buď se to změní (pokud to půjde) nebo prostě ne. Chápu i jeho argumenty a z části se dokážu do toho vžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.19 22:19

Tak já nevím, asi jsem praštěná pádlem, ale už jen to, že na syna normálně platí a nehraje si na mrtvého brouka, mi jako nezájem vůbec nepřijde.
Stejně tak mě fascinuje, jak si jste náramně jisté tím, že nevěra byla jeho vina a že k ní jeho žena měla důvod. I kdyby měla nakrásně důvodů milion, je to pořád chujovina řešit je takto a ne jako dospělý člověk. A ještě s útěkem za milencem i s dítětem. Otce mu vzala sama.
Vůbec se nedivím, že je Agusin přítel zhrzený, naštvaný, zlomený a radši se kontaktu vyhýbá. Myslím, že to pro něj musí být neskutečně těžké vědět, že syna vychovává cizí chlap a stejně tak pro něj musí být těžké, po tolika letech, přiznat že udělal největší blbost svého života a nechal si syna sprostě ukrást, jen aby byl klid.

• Citovat
  • Upravit
81500
24.1.19 22:48
@Anonymní píše:
Tak já nevím, asi jsem praštěná pádlem, ale už jen to, že na syna normálně platí a nehraje si na mrtvého brouka, mi jako nezájem vůbec nepřijde.
Stejně tak mě fascinuje, jak si jste náramně jisté tím, že nevěra byla jeho vina a že k ní jeho žena měla důvod. I kdyby měla nakrásně důvodů milion, je to pořád chujovina řešit je takto a ne jako dospělý člověk. A ještě s útěkem za milencem i s dítětem. Otce mu vzala sama.
Vůbec se nedivím, že je Agusin přítel zhrzený, naštvaný, zlomený a radši se kontaktu vyhýbá. Myslím, že to pro něj musí být neskutečně těžké vědět, že syna vychovává cizí chlap a stejně tak pro něj musí být těžké, po tolika letech, přiznat že udělal největší blbost svého života a nechal si syna sprostě ukrást, jen aby byl klid.

Tak v tom případě nemáš co řešit, ne?… Pokud jsi si jistá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
24.1.19 22:58
@Lama Lama píše:
Tak v tom případě nemáš co řešit, ne?… Pokud jsi si jistá..

Jistá si nejsem. Potřebovala jsem slyšet názory. A tajně jsem doufala, že se najde někdo, komu to nepřijde až tak nenormální a alespoň z části to chápe stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.1.19 23:07
@agus121 píše:
Jistá si nejsem. Potřebovala jsem slyšet názory. A tajně jsem doufala, že se najde někdo, komu to nepřijde až tak nenormální a alespoň z části to chápe stejně jako já.

Hele, fakt si nedovedu představit sílu, která by mi odpoutala od vlastních děti. Ex mi taky podvedl. A nenapadlo mi to teda ani na půl vteřiny. Naopak, kvůli nim s ním vycházím dobře stále. Jako aby nějaká nenávist mi stala za to přijít o děti? Mě to fakt přijde extrémně nevyzrale, hnusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
24.1.19 23:19
@Lama Lama píše:
Hele, fakt si nedovedu představit sílu, která by mi odpoutala od vlastních děti. Ex mi taky podvedl. A nenapadlo mi to teda ani na půl vteřiny. Naopak, kvůli nim s ním vycházím dobře stále. Jako aby nějaká nenávist mi stala za to přijít o děti? Mě to fakt přijde extrémně nevyzrale, hnusne.

Tak to já se svým bývalým partnerem také vycházím dobře a to ani s ním nemám děti. Myslím že jako lidé se máme rádi i po rozchodu. Já dokážu akceptovat i to že se někdo může rozejít kriticky, odnést dítě. Jsem asi divná ale také dokážu pochopit to, že člověk se prostě rozhodne nezasahovat do výchovy dítěte v nové rodině. Jednoduše plánoval všechno jinak a nevyšlo to. Časem malého prý kontaktovat chce. Dobré to už asi nebude. Rozumím tomu, že z jistého hlediska potřeboval čas ať se vzpamatuje on sám a také syn z nového prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí