Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@matkabagristy píše:
@Anna766 já jsem se teda otřásla z představy, že bych zimní vybavení měla kupovat 5×. Méje děcka jsou rozežrané, pod stromkem by byly zklamané
To si právě malákdo uvědomí. Pětkrat a hned, ona ta zima(léto…)nepočká.
@PetraJ Tak on už snad dva roky marodí ze zády a ona měla tu kýlu…
@maminka189 píše:
@PetraJ Tak on už snad dva roky marodí ze zády a ona měla tu kýlu…
Marodit se může jenom rok, pak musí člověk na invalidní důchod nebo zpět do práce. On pak šel místo Saši na rodičovskou.
@Aletheia píše:
Marodit se může jenom rok, pak musí člověk na invalidní důchod nebo zpět do práce. On pak šel místo Saši na rodičovskou.
Nebo se chodi tuším kazdyho čtvrt nebo půl roku před komisi co tu neschopenku prodlužuje, ale jde se k posudkovemu lékaři
@medunka23 píše:
Nebo se chodi tuším kazdyho čtvrt nebo půl roku před komisi co tu neschopenku prodlužuje, ale jde se k posudkovemu lékaři
Ne, rok je maximum. Pak je posudek a ten rozhodne jestli důchod nebo zpátky do práce
Opravdu to tak je, mám čerstvou zkušenost. Většinou to končí důchodem, protože je to chronický stav.
@Aletheia může se i déla, když je předpoklad, že to už bude jen „chvíli“. Kolegyně tak marodila rok a půl.
@vokishka No tak snad nastoupí děti do školky a maminka pěkně do práce…i když pokud bude jako její maminka, která přímo na kameru řekla, že by se jí pracovat nevyplatilo…
@Aletheia píše:
Ne, rok je maximum. Pak je posudek a ten rozhodne jestli důchod nebo zpátky do práceOpravdu to tak je, mám čerstvou zkušenost. Většinou to končí důchodem, protože je to chronický stav.
Pak jsou i nemoci, ktery opravdu na ID nejsou a je tam prognóza na vyleceni, ale léčba se protáhne, takže tam slouží to protoženi neschopenky, takhle to měla máma s boreliozou.
@Anna766 píše:
To si právě malákdo uvědomí. Pětkrat a hned, ona ta zima(léto…)nepočká.
To je ono, vše 5× + 1. Musí to být šílené…
Jee no uz sem si rikala ze sem tady tuhle diskuzi dlouho nevidela
uz nekdo cetl jejich vanocni seznam
cetla sem na netu ze bude brzy vystaven seznam prani ![]()
@martina82 Jo jo a docela to jde. Paní Kiňová se dost uskromnila
@kopejka píše:
@martina82 tady
no teda ziram, kurna zda se mi to nebo v necem malo se uskromnila? uz ji ani nevadi mit neco z bazaru, tehdy vyzadovala vse znackove, kazdopadne pekny seznam taky by se mi hodilo neco z lekarny ![]()
Ten seznam mi příjde zajímavý. Dle mě tam mají zbytečně věci které stojí pár korun, ale to co je fakt drahé moc ne. Třeba zimní kombinézy (i když ty už asi mají, tak třeba na další rok),nebo zimní boty
Případně peřiny nebo postele, protože do malých se asi už dlouho nevlezou. Prostě věci za víc peněz, autíčka se prodávájí v řádu desetikorun, stejně jako nůžky za 15 korun. Škoda jen že nechtějí nějaké knížky, asi se tam nečte.
Ale nohy mají teda obří
O rok starší syn má nohu 26. A to jsem si myslela jak ju má velkou ![]()
Postele mají už koupený. Jinak mají transparentní účet, kam lidi pravidelně přispívají, je je určený na potřeby dětí a taky z něho čerpají. Je na něm cca 240 tis. Nyní v listopadu proběhne soud o peníze z první sbírky, na účtu je cca 650 tis. - a nemůže to dopadnout jinak, než že nějakou formou budou peníze určeny pro děti.
Matka měla 2 operace kýly, poslední v prosinci 2015. To na ID fakt není.
Mají k dětem stále ještě státem placené pomocnice, mají prarodiče, tak že by otec šel třeba do práce? Bylo by i na autíčka..