Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2865
26.2.15 06:14

@jitukka ty odlitky jsou rychlovka zasádrují nožičky nechají trošku zatvrdnout a hned rozřežou jenom to chce mít sebou nějakou utěrku na umytí nožiček a Bára byla bez sádry než dlahy vyrobili trvalo to cca měsíc a v pohodě nožka držela jenom jsme protahovaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
26.2.15 09:31

@dagvi máme ty samé dlahy akorát bez tyče…
@Doxa áááá, gratuluju k chůzi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
26.2.15 10:43

@Doxa gratuluji k prvním krůčkům :potlesk:
@Shari81 jojo já vím jsme to řešili pár stránek dřív, vy tam máte ale nějaký jazýček vevnitř co tlačí na nožku myslím že? to mi ne proto máme tyč Báře to nevadí ona s tím neměla nikdy problém je naprosto v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.2.15 10:59

@Shari81 My protahovali co 2h podle knížky co jsem stáhla na internetu a super. za tři týdny jsme rozcvičili. Minulo nás to :-) Teď nám ale hrozí ta kompletní operace a drátování.. zatím se rozhoduje. Malý stojí hezky rovně, na celé ploše, patu má rovnou.. takže snad nás to mine..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
26.2.15 18:27

@Niki323 nemohla bys prosim kdyztak hodit odkaz na tu knizku podle ktery cvicite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.2.15 23:29

@dagvi děkuji
@Shari81 Děkuji k prvním krůčkům, chtěla jsem Tě poprosit, zda by jsi mi nenafotila ty vaše dlahy jak vypadají vevnitř. Jelikož náš malý nesnáší tu tyč, tak budu muset na další kontrole říct, že chceme zhotovit jen jednu tu dlahu na postiženou nožku, já mu vlastně dávám jen tu botičku z té tyče, ale holky tady píší, že tvá holčička tam má nějaký jazýček, který ji tu nožičku vybočuje. Chci to ukázat doktorce jak to vypadá a zeptat se na protetice, zda by mi to taky tak udělali. Jestli budeš tak hodná, tak mi pošly fotky na email axa81@seznam.cz. Nespěchá to, ale budu Ti moc vděčná. Ono všichni tady píší jak protahují ty nožičky, ale prý pokud je ta vada opravdu hodně špatná, tak se to ani cvičením nespraví. Já teda taky malému protahuji, ale na rhb nikam nechodíme, jen mi to jedenkrát ukázaly a tak protahuji jen co vím a umím. Hold někdy se člověk té operaci nevyvaruje. Spíš mě zaráží, že se s tímto postižením rodí více a více dětí. Má mamka mi říkala, že v životě o tomto neslyšela a ani žádné dítě neviděla a dokonce má dětská doktorka má za celý život jen dva případy s tímto postižením a to jsme my a jeden 15letý kluk, který už má za sebou 4 operace. Naposledy dělanou ve 14 letech. Takže tak. Držím všem palečky i sobě, ať máme čupr dětičky a vše se nám daří, tak jak si jen přejeme. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
26.2.15 23:35

@Doxa jasně, zítra ti to detailně nafotím a pošlu.
Na fotce je vidět u vnitřní hrany (u palce) taková bílá hmota-jazýček, to je právě to, co vybočuje nožičku do správného postavení…já jsem s nima max spokojená, malá je snáší dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.2.15 23:40

@Shari81 No, vypadá to úžasně, malý právě tu botičku taky snáší docela ok, protože se může převalovat a nemá nohy od sebe ve vzduchu, ale je to jako by měl na spaní pevné boty. Nevím, proč to tady v Brně nedělají, přitom je to stejná metoda, ale bez týrání dětí, které ty dlahy s tyčí nesnáší. Budu moc ráda a jsi moc hodná, díky moc :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.02.15 v 23:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.2.15 23:41

@Shari81 A ta bílá hmota je taky z plastu nebo je to nějaký jiný materiál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
27.2.15 12:36

@Doxa nevím z čeho je, ale je to měkké, né teda úplně, ale normálně to jde zmáčknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.2.15 18:17

Macawi: můžu poslat do mailu :-) tak kdyžtak napiš svůj mail..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
27.2.15 21:07

Ahoj holky. pro ty, co maji jeste kojence - my nemame polohovou vadu, ale tu tezsi a obe nozky. malej zacal kolem 13teho mesice chodit, ted je mu 14mes a 17dni a poprve dnes chodil venku. takze doufejme, ze vse deobre dopadne. ve ct jdeme na kontrolu, tak dam vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
1.3.15 12:31

@Doxa ahoj holky, tak my ted mame aktualne po operaci..
dorzalni proximomedialni uvolneni…je to uz jedna z tech vetsich. Musim rict, ze malej (21 mes) to zvlada uzasne…on si vubec nepripousti, ze by ho sadra a draty v noze mely nejak omezovat, treti den po operaci se prvne postavil a ted po trech tydnech tu lita jak torpedo :twisted: spis se ho snazim omezovat
no ale proc pisu…kvuli cviceni a protahovani…protahujem a cvicime vojtovku a ja myslim, ze to smysl ma ALE neni to vsespasne. V prosinci docent rozhodl o operaci, cvicili jsme dal a kdyz jsme 10.2. sli na operaci, tak mi na vizite dve hodiny pred operaci rekl „koukam, ze se vam ta nozka nejak zlepsila“…no smiseny pocity…hned mne napadlo, ze bysme na tu operaci nemuseli, ale fakt zbyvaly jen dve hodiny, tak jsem to nechala byt a rekla si, ze alespon nebude muset byt tak radikalni. Po operaci mi ale ukazoval rtg pred operaci a po ni…kudy vedou draty a proc…jde o postaveni kosticek…pri PEC jsou nejaky dve paralelne, ale spravne maji svirat urcitej uhel, aby byla mozna dorzalni flexe tj ohnuti kotnicku. A to se muselo operovat a zafixovat tema dratama. Dost mne to uklidnilo, protoze rhb je super na protahovani slach, ale postaveni kosti se podle mne rozcvicit neda, takze jsem rada, ze mame operaci za sebou kosticky srovnany a hned po sundani sader jedeme do lazni a vrhneme se zase na cviceni :palec:
takze za mne…cvicte a doufejte, ze operace potreba nebude, ale kdyz uz to nedopadne, tak to neberte jako osobni selhani, ze jste napr malo cvicily, ale spis ze to holt v ty nozicce je potreba srovnat a ne vsechno jde ucvicit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
1.3.15 12:41

@Shari81 hele ty dlahy dela Marik nejak u sebe nebo kam vas posila? Nam je delaji dle sadrovych odlitku v Metisu na Proseku. Taky mame podobne plastove, ale az do pulky stehen. Mela bych dva dotazy 1. Proc vam tam davaji ty bile plastove „vlozky“ kdyz pokud to delaji dle odlitku, tak muzou vytocit rovnou to plastove korytko? 2. Jak zduvodni Marik dlazky jen pod kolinko? Mne na Bulovce vzdycky rikaji, ze pod kolinko je to o nicem :nevim: ty vase se mi libi, tak by mne zajimalo cim pripadne argumentovat, kdybych ty dalsi chtela kratsi jako vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
1.3.15 23:38

@macawi Prvně blahopřeji, že malý zvládnul operaci i sádry dobře, měla bych z toho strach, je šikula. Jinak k těm dlahám, náš malý má právě DB dlahy s tyčí na pevno a nesnáší je. Takže mu teď dávám odšroubovanou botičku z tyče a ta je vlastně taky jen po lýtko, paní doktorka mi řekla, že je to pořád lepší než nic, ale chci právě jít na kontrolu a ukázat tam dlahy jaké má @Shari81, moc se mi líbí, taky jsem si říkala, proč zrovna podle odlitku neudělali botičku přímo na míru a jsou tam tam vyztužení, ale asi to mají takto zavedené. Nicméně jsem zvědavá jak u paní doktorky pochodím a zda mi danou botku v protetice vyrobí. Tímto chci znovu poprosit @Shari81, aby mi botky nafotila důkladně a poslala na email axa81@seznam.cz, chci totiž kontrolu uspíšit, aby malý měl botku co nejdřív na nožce. Dám vám pak všem vědět, jak jsem pochodila. Hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí