Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@macawi Ahoj, souhlasím s Tebou. Já jen, když měl malý období, že dlahy fakt ne a budil se a řval třeba 10× za noc, do toho imobilní babí třeba 5× za noc, tak člověk už sáhne po všem…S Chomiakem držím palce - jen se nenech přesvědčit, že u nás ještě nejsou, protože to mi řekl, když jsem se ho na ADM ptala. Dej vědět, jak jsi je z něj dostala…já se asi pokusím vydržet i když po té operaci nebudu mít sílu mu je na tu operovanou nohu cpát, takže budeme mít chvíli pauzu, aspoň než se ta jizva trochu vyhojí. Na netu Prodirectu mají 3 stupně tvrdosti pružiny do 2 stran, takže podle mě bude hlavní, aby se s nima seznámili ortopedi a protetikové. Nevěřím, že by přišli na trh s něčím, co by nefungovalo a zkazili si tak jméno. Ale je fakt, že to bude asi sofistikovanější, navíc ty suché zipy na lýtkové části moc důvěry nevzbuzují. Ten kolegův syn si o ni prý říká večer sám, což je naprosto úžasný a pokud by to takhle fungovalo u větších dětí, tak by bylo vyhráno.
@milu79 to ja vim, ze u nas jsou, i vim jak se k nim dostat…je to trosku necista cesta, ale jde to normalne na pojistovnu. Uz je tu i maminka, ktera ma takove ty chodici ADM normalne na pojistovnu…a mmch o tech se vyjadrovala Frydrychova hezky, ale ty se zase pro zmenu nelibi moc mne…mam subjektivni laicky pocit, ze by noha mela alespon nekdy opustit dlahu a byt nucena makat ![]()
zname Chomiaka…nedelam si moc iluze, ale zkusime to, jdeme koncem cervna. Mluvila jsem i se sefkou protetiky z Kosumberku a te se moc libi (ADM ne Chomiak
). Nejvtipnejsi mi prislo kdyz Frydrychova porovnavala ceny dlah…JM, DB, Dobbs, alfa-flex a ADM se pohybovaly dle typu v cenach 10-15 tis a pak dlouho nic a nad tim KAFO za 23 tis…takze ani argument ze by to pojistovna neproplatila protoze jsou drahy neni pravdivy ![]()
@milu79 jeste mne napada jestli by vam na dobu rekonvalescence po operaci nevyrobili alespon KAFO nebo AFO dlahy (nemam je rada ale asi lepsi nez nic) pripadne v krajnim pripade nezasadrovali tu druhou nozku…nevybavuju si ted kolik je malymu, ale treba nam to tak udelali kdyz byl syn ve spice kvuli kycli na 4 tydny, tak mu k tomu zasadrovali i tu druhou nozku jako kdyz se sadruje PEC na zacatku aby nedoslo k recidive…stejne nemohl lezt ani sedet, tak uz to bylo jedno…v te dobe mu byl rok. Taky nevim na jak dlouho budete mit sadru…jestli vubec
Holky, syn chodi teda od 13ti mesicu. ted 2,5 roku. ale je proste videt, ze chodi a beha jinak nez ostatni deti. ja nevim, zacinam se bat, aby to nemelo dusledky nebo vliv i na kycle, drzeni patere - je hodne prohlej, kolena… mate nekdo dobreho, ale vazne dobreho fyzioterapeuta? v praze, prosim. diky za pripadne tipy
@z1908 ahoj ono je problem, ze vetsina PECkaru ma problem s celkovou hypotonii a hlavne slabym brichem a zadama…nevim, ale asi i vas pripad podle popisu. My vyzkouseli uz ledacos, ale nejlepsi jsou proste v Motole
a zkuste lazne…malymu vzdycky strasne pomuzou a cvici se v podstate jen bricho a zada, ale jakmile proste neni silny stred tela, tak si decko hleda nahradni pohybove vzorce
@macawi KAFO dlahy stojí 14000kč-řešila jsem nedávno s pojišťovnou. Můžu se zeptat, proč jsi ptori těmto dlahám? Malá je má od začátku a já si teda nemůžu stěžovat a i malá je s nima v pohodě…
@macawi dekuji za info. a to se s nim mam objednat na ortopedii do motola nabo jak to mam udelat? nam se o nohy stara bulovka - mudr. frydrychova
@Shari81 a vy mate KAFO az k trislum nebo jen AFO tj. pod kolena? O AFO dost ortopedu a rhb tvrdi, ze jsou v podstate k nicemu, KAFO jsou zase sileny v tom, ze fixuji celou nohu i koleno. Ale ono je to jedno, snowboard je zase prasarna na kolena a kycle kvuli te rotaci…je to proste vyhaneni certa dablem…bohuzel neexistuje idealni varianta…ted ty ADM vypadaji slibne, ale to ukaze az cas ![]()
jinak podotykam, ze my zacinali se snowboardem a ted mame oficialne KAFO ale realne jsme je museli zkratit na AFO protoze uz je malej nesnesl, takze myslet si muzu co chci, ale nejaky dlahy samozrejme nosit musime ![]()
@z1908 to jsme si nerozumely…my chodime na ortopedii k Chomiakovi na Bulovku a do Motola chodime k rehabilitacni doktorce…takze zkusit detskou rehabilitaci v Motole a je uplne jedno kde se lecite na ortopedii nemeli s tim, ze jsme z Bulovky nikdy sebemensi problem, naopak Chomiaka uznavaji a u Frydrychove jste v nejlepsich rukach od te bych nikam neodchazela ![]()
@macawi Veru má AFO dlahy..jako nic není dokonalé bohužel…my teď řešíme, že se jí u kloubu palce dělají z dlah šílené otlaky. Viděl to doktor, viděli to v ortotice, ale dlaha prý jinak upravit nejde. Takže pár dnů má dlahy a jak je otlak už příliš velký, tak dlahy nedávám…
Tuto nemoc mam i ja. Poprve me operovali, kdyz mi byl rok takze to bylo v roce 1975. Podruhe v roce 1981. Skoro porad jsem mel sadru, mamka s nohou cvicila. Na noc jsem mel specialni botu a na chozeni taky. Vyhoda byla ta, ze jsem nemusel na vojnu. Problemy mam az ted - arthroza, bolesti pri namaze, zanet.
Doufam, ze medicina za tech 40 let sla dopredu a je to jine.
Ahoj holky,
tak nám „Anonymní“ moc radosti nepřidal, co?
Mám dotaz - hodně tady diskutujete všechny možné boty ale nikdo nezmínil, že nejdoporučovanější je chůze venku naboso. Teď -celkem pozdě na to že je babí léto - mi to řekl kolega, že prý je to Frdrychové pomalu zaklínadlo a že i ortoped odjinud mu toto doporučil. Jinak my máme operaci prstíku úpěšně za sebou. Mátík se rozchodil už v nemocnici, takže fajn. Dlahy jsme nějaký čas z důvodu hojící se nožky nedávali, 1.9. zase začínáme, tak doufám, že se z toho nezjančí jak on, tak my. Dlahy mám na protetice opravené - prošoupal se prostřední pásek, nakonec to opravili tak, že na něj přišili nový- výměna celková nejde protože cvoček je na nepřístupném místě…taky fajn…tk se mějte krásně Milada
Ahoj holky, kdybyste tu byla některá nová a mimčo teprve čekala, nabízím upletené návleky na botky dlah- botky musí být sundavací( Mitchelovy). Dávala jsem celou zimu do autosedačky i do fusaku, protože slabá ponožka v dlahách není nic moc. Pletené babičkou, slaboučce béžové. Extra moderna a top design to není ale funkce skvělá. Za poštovné. Mám 2 páry. Konečně likviduju věci po mimi…
Jinak - Máťa snáší dlahy po dlouhé odmlce moc dobře /lépe než čištění zubů ![]()
Byla jsem dost v šoku, kolik mimin s PEC jsme na Bulovce potkali ![]()
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jaké kupujete papučky do školky? Uvažuji, že bych mu i dala sandálky z léta. Máme jednostranný pec a zdravá nožka je trochu plochá. Uvažovala jsem, že bych mu koupila papuče superfit nebo ciciban, ale u těch je již tvarovaná stélka. Možná by nám to i na tu plochou nožku trochu pomohlo. Má úzkou nožičku. Děkuji všem za rady.
@Doxa koupila jsem malé sandálky v Deichmannu a ortoped nám napsal vložky do bot na míru, důležitý je, aby botka měla pevnou patu kolem kotníku a měkkou špičku