Pes equinovarus - vrozená vada nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
7.6.16 13:39

@macawi Ahoj, souhlasím s Tebou. Já jen, když měl malý období, že dlahy fakt ne a budil se a řval třeba 10× za noc, do toho imobilní babí třeba 5× za noc, tak člověk už sáhne po všem…S Chomiakem držím palce - jen se nenech přesvědčit, že u nás ještě nejsou, protože to mi řekl, když jsem se ho na ADM ptala. Dej vědět, jak jsi je z něj dostala…já se asi pokusím vydržet i když po té operaci nebudu mít sílu mu je na tu operovanou nohu cpát, takže budeme mít chvíli pauzu, aspoň než se ta jizva trochu vyhojí. Na netu Prodirectu mají 3 stupně tvrdosti pružiny do 2 stran, takže podle mě bude hlavní, aby se s nima seznámili ortopedi a protetikové. Nevěřím, že by přišli na trh s něčím, co by nefungovalo a zkazili si tak jméno. Ale je fakt, že to bude asi sofistikovanější, navíc ty suché zipy na lýtkové části moc důvěry nevzbuzují. Ten kolegův syn si o ni prý říká večer sám, což je naprosto úžasný a pokud by to takhle fungovalo u větších dětí, tak by bylo vyhráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.6.16 19:57

@milu79 to ja vim, ze u nas jsou, i vim jak se k nim dostat…je to trosku necista cesta, ale jde to normalne na pojistovnu. Uz je tu i maminka, ktera ma takove ty chodici ADM normalne na pojistovnu…a mmch o tech se vyjadrovala Frydrychova hezky, ale ty se zase pro zmenu nelibi moc mne…mam subjektivni laicky pocit, ze by noha mela alespon nekdy opustit dlahu a byt nucena makat :jazyk:
zname Chomiaka…nedelam si moc iluze, ale zkusime to, jdeme koncem cervna. Mluvila jsem i se sefkou protetiky z Kosumberku a te se moc libi (ADM ne Chomiak :jazyk: ). Nejvtipnejsi mi prislo kdyz Frydrychova porovnavala ceny dlah…JM, DB, Dobbs, alfa-flex a ADM se pohybovaly dle typu v cenach 10-15 tis a pak dlouho nic a nad tim KAFO za 23 tis…takze ani argument ze by to pojistovna neproplatila protoze jsou drahy neni pravdivy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.6.16 20:06

@milu79 jeste mne napada jestli by vam na dobu rekonvalescence po operaci nevyrobili alespon KAFO nebo AFO dlahy (nemam je rada ale asi lepsi nez nic) pripadne v krajnim pripade nezasadrovali tu druhou nozku…nevybavuju si ted kolik je malymu, ale treba nam to tak udelali kdyz byl syn ve spice kvuli kycli na 4 tydny, tak mu k tomu zasadrovali i tu druhou nozku jako kdyz se sadruje PEC na zacatku aby nedoslo k recidive…stejne nemohl lezt ani sedet, tak uz to bylo jedno…v te dobe mu byl rok. Taky nevim na jak dlouho budete mit sadru…jestli vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
12.6.16 15:42

Holky, syn chodi teda od 13ti mesicu. ted 2,5 roku. ale je proste videt, ze chodi a beha jinak nez ostatni deti. ja nevim, zacinam se bat, aby to nemelo dusledky nebo vliv i na kycle, drzeni patere - je hodne prohlej, kolena… mate nekdo dobreho, ale vazne dobreho fyzioterapeuta? v praze, prosim. diky za pripadne tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
16.6.16 20:38

@z1908 ahoj ono je problem, ze vetsina PECkaru ma problem s celkovou hypotonii a hlavne slabym brichem a zadama…nevim, ale asi i vas pripad podle popisu. My vyzkouseli uz ledacos, ale nejlepsi jsou proste v Motole :think: a zkuste lazne…malymu vzdycky strasne pomuzou a cvici se v podstate jen bricho a zada, ale jakmile proste neni silny stred tela, tak si decko hleda nahradni pohybove vzorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
16.6.16 23:30

@macawi KAFO dlahy stojí 14000kč-řešila jsem nedávno s pojišťovnou. Můžu se zeptat, proč jsi ptori těmto dlahám? Malá je má od začátku a já si teda nemůžu stěžovat a i malá je s nima v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
17.6.16 11:33

@macawi dekuji za info. a to se s nim mam objednat na ortopedii do motola nabo jak to mam udelat? nam se o nohy stara bulovka - mudr. frydrychova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
22.6.16 20:20

@Shari81 a vy mate KAFO az k trislum nebo jen AFO tj. pod kolena? O AFO dost ortopedu a rhb tvrdi, ze jsou v podstate k nicemu, KAFO jsou zase sileny v tom, ze fixuji celou nohu i koleno. Ale ono je to jedno, snowboard je zase prasarna na kolena a kycle kvuli te rotaci…je to proste vyhaneni certa dablem…bohuzel neexistuje idealni varianta…ted ty ADM vypadaji slibne, ale to ukaze az cas :kytka:
jinak podotykam, ze my zacinali se snowboardem a ted mame oficialne KAFO ale realne jsme je museli zkratit na AFO protoze uz je malej nesnesl, takze myslet si muzu co chci, ale nejaky dlahy samozrejme nosit musime :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
22.6.16 20:22

@z1908 to jsme si nerozumely…my chodime na ortopedii k Chomiakovi na Bulovku a do Motola chodime k rehabilitacni doktorce…takze zkusit detskou rehabilitaci v Motole a je uplne jedno kde se lecite na ortopedii nemeli s tim, ze jsme z Bulovky nikdy sebemensi problem, naopak Chomiaka uznavaji a u Frydrychove jste v nejlepsich rukach od te bych nikam neodchazela :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
23.6.16 07:52

@macawi Veru má AFO dlahy..jako nic není dokonalé bohužel…my teď řešíme, že se jí u kloubu palce dělají z dlah šílené otlaky. Viděl to doktor, viděli to v ortotice, ale dlaha prý jinak upravit nejde. Takže pár dnů má dlahy a jak je otlak už příliš velký, tak dlahy nedávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.16 12:47

Tuto nemoc mam i ja. Poprve me operovali, kdyz mi byl rok takze to bylo v roce 1975. Podruhe v roce 1981. Skoro porad jsem mel sadru, mamka s nohou cvicila. Na noc jsem mel specialni botu a na chozeni taky. Vyhoda byla ta, ze jsem nemusel na vojnu. Problemy mam az ted - arthroza, bolesti pri namaze, zanet.
Doufam, ze medicina za tech 40 let sla dopredu a je to jine.

• Citovat
  • Upravit
64
31.8.16 13:48

Ahoj holky,
tak nám „Anonymní“ moc radosti nepřidal, co?
Mám dotaz - hodně tady diskutujete všechny možné boty ale nikdo nezmínil, že nejdoporučovanější je chůze venku naboso. Teď -celkem pozdě na to že je babí léto - mi to řekl kolega, že prý je to Frdrychové pomalu zaklínadlo a že i ortoped odjinud mu toto doporučil. Jinak my máme operaci prstíku úpěšně za sebou. Mátík se rozchodil už v nemocnici, takže fajn. Dlahy jsme nějaký čas z důvodu hojící se nožky nedávali, 1.9. zase začínáme, tak doufám, že se z toho nezjančí jak on, tak my. Dlahy mám na protetice opravené - prošoupal se prostřední pásek, nakonec to opravili tak, že na něj přišili nový- výměna celková nejde protože cvoček je na nepřístupném místě…taky fajn…tk se mějte krásně Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.9.16 09:52

Ahoj holky, kdybyste tu byla některá nová a mimčo teprve čekala, nabízím upletené návleky na botky dlah- botky musí být sundavací( Mitchelovy). Dávala jsem celou zimu do autosedačky i do fusaku, protože slabá ponožka v dlahách není nic moc. Pletené babičkou, slaboučce béžové. Extra moderna a top design to není ale funkce skvělá. Za poštovné. Mám 2 páry. Konečně likviduju věci po mimi…
Jinak - Máťa snáší dlahy po dlouhé odmlce moc dobře /lépe než čištění zubů :D
Byla jsem dost v šoku, kolik mimin s PEC jsme na Bulovce potkali 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
22.9.16 12:50

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jaké kupujete papučky do školky? Uvažuji, že bych mu i dala sandálky z léta. Máme jednostranný pec a zdravá nožka je trochu plochá. Uvažovala jsem, že bych mu koupila papuče superfit nebo ciciban, ale u těch je již tvarovaná stélka. Možná by nám to i na tu plochou nožku trochu pomohlo. Má úzkou nožičku. Děkuji všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
22.9.16 15:02

@Doxa koupila jsem malé sandálky v Deichmannu a ortoped nám napsal vložky do bot na míru, důležitý je, aby botka měla pevnou patu kolem kotníku a měkkou špičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí