Pes v bytě a dítě

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2513
17.3.10 11:58

Jo a to ještě dodávám, že k tomu psovi máme doma ještě čtyři kočky. 8-) A želvu. Ta ovšem jako jediná nepelichá! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
17.3.10 12:01

Lasicko, nevím jak u ostatních, ale u nás separace není možná. Dítka si vyžadují kontaktu se psem a to jim přeci nemůžu zakazovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.3.10 12:07

Ditisko, tak to bude tím, že váš pes není zvyklý na zahradu. Naše foxice je domácí pes, ale když je nad nulou, chce být celej den venku. Lítá tam a sem, občas něco vyhrabe, prohání ptáky, kočky, štěká na kola… Jinak spí doma a když odcházíme, tak ji zavíráme domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
17.3.10 12:13

Ahoj,když jsme měli první dítko,společně s ním se po koberci válel náš Afgánský chrt…nikdy mě ani nenapadlo,že by to mělo být jinak..Když malej začal chodit a už byl šikovnější tak on a náš pejsánek stáli na bobíkovi u okna a vyhlíželi kdy přijede táta/páníček..byla to nádhera.Pak nám ho přejelo auto :cry: No a ted mám 3 Pražské krysaříky a o mimi se snažíme o 106 a opět se těším jak se spolu budou válet v naší posteli apod. Je to jen o přístupu..Nikoho nesoudím když mu chlupy na dítku vadí,prostě každý jsme jiný.Švagrovka měla tehdy o rok starší mimi a s ním 2 Novofunlandy..ta to neřešila vůbec..chlupy mají dodnes i v jídle,ale z obou našich klučíků vyrostli chlapi s úžasným vztahem ke zvířatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
17.3.10 12:18

pesan

ahoj,
tak já jsem zastánce toho, že pokud doma néní viditelná alergie a problémy s tím spojené (dušení, exzém..) tak chlupy, sliny apod. vůbec nevadí…mimčo,si zvykne…a je pro mě nepochopitelné, jak si lidi pořídí kočku, psa,.. a jak se narodí mimčo, hned to sunou jinam…zvíře se pořizuje nejméně na deset let a tak by se s tím mělo počítat…než se malý narodil, měla jsem stafordku anešku, papoucha a kočku cornish rex Olinku, bohužel nám zůstala jenom Olča a nikdy bych ji nedala pryč, jen kdyby měl malý problémy…sice denně musím vytírat, všude jsou drobky z wc..jediné štěstí je, že je vyšelchtěná pro alergiky, srst má bez pesíků a vypadá jako po trvalé, takže nelíná…stojí to určitě za to, malý už jí začíná vnímat a myslím, že časem budou velcí kamarádi…je to myslím, to nejlepší, co jim můžeme dát, lásku ke zvířatům, naučit je, se o ně starat a taky chovat…sice jsem tady měla včera spolužačku s malým ročním chlapečkem a řekla mi, že mě obdivuje, že ona by nic takového, jako kočku v bytě nesnesla a mnozí taky řešili, že ji máme dát pryč, ale nechápu, proč tak domácnosti sterilizovat…
jo a mám známou, má tři novofunlanďáky a má dvě děti, mám po nich nějaké věci a pokaždé, když je peru, najdu na nich chlup :lol: , a ti žijí v baráku a děcka jsou zvyklé, na sliny, chlupy v puse a jsou zdravější, než třeba děti od mé sestry, která zvířata nemá ráda, doma pořád uklízí, mají sterilno a obě její děti mají astma a nevím, co ještě :-? …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
17.3.10 12:30
mabit píše:
ahoj mám dva psíky ,jeden je velekj a chlupatej,jakmile je venku trochu teplo jde na stříhání,tříháme na 1mm a musím říct,že je to teda znát :palec: chlupů ubylo hodně,lína doopravdy míň,já teda bydlím v paneláku a první mimi čekáme v září,ale nedokážu si předtavit dát psíka pryč :nevim:

jakyho mate psa?? my mame na zahrade jeste krizence nalezence sarplanince hlidaciho…taky jsem mockrat uvazovala ze by na leto sel na kratko a nejak se k tomu nemuzu odhodlat (celej dvur je pak v lete chlupatej) tak me zajima co strihas ty??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
17.3.10 12:38

Mi mame doma take pejska, sice maleho, mopse, ale ty celorocne hodne linaji, takze proste treba dvakrat denne vyluxuji. Hodne nam na linani pomahaji vytaminy na srst od Giomu, Agata nam lina az o trictvrte mene.
Jak tu uz nekdo psal, neprijde mi moc fer, kdyz si nekdo poridi pejska, pak miminko a pak premysli, ze by pejska odsunul. Presne, s tim, ze je po pejskovi doma neporadek, se pocitalo. Jinak az ti bude doma ditko poradne radit, stejne se nedouklizis. :lol:
Ja bych Agusku dala s tezkym srdcem pryc jen v pripade alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
17.3.10 12:47

Ahojky, my máme fenku československého vlčáka, je tak na půl doma, na půl venku, jak se ji zrovna chce, chlupů plno, protože se mi zdá že liná celoročne.
Zainvestovali jsme do kvalitního kartáče - tak ji češu 1× za týden, vytírám každý den, ale ne k vuli psa, ale manžela, který se furt hrabe v počítačích a neumí si na šroubky dát pozor (strašně mne tím s..e), dnes jsem našla na zemi kus drátu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
17.3.10 12:51

Jo a ještě na radu chovatelky dáváme do žrádla lososový olej, zlepšuje kvalitu srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.x
17.3.10 12:54

Díky moc za názory, aspoň trochu mi pomáhá, když vím, že nejsem jediná kdo trpí s chlupama. Máme bordeauxskou dogu, takže nejde ostříhat, ani separovat naše malá má způsob lezení po zadku a stejně by to z chodby roznesla všude.

• Citovat
  • Upravit
719
17.3.10 13:00

Krásná!!! Jde vůbec kartáčovat?? My máme kartáč furminátor a jde to krásně, kdyby pes v klidu stál, šlo by to ještě líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
17.3.10 13:10

Anicko, obe holky jsou krasne. :wink: Jak jsem uz psala, stejne az ti mala bude chodit, tak uz nebude uklizeno jak driv. Tu drobek, tu kapanec od caje, kdyz na nej tapne psisko, hned tam bude flek. Ja kdyz uklidim, zachvili je to ve stavu jako pred uklidem, uz jsem si zvykla a nehrotim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
17.3.10 13:10

Já tě úplně chápu, že ti chlupy vadí. My tedy měli dvě kočky a psa. Už jsme se nějak smířili s tím, že dítě nebude. No a taky jsem nechápala, že lidi pak dávají zvířata pryč, ale já bohužel kočky dala. Už jsem to prostě psychicky nevydržela. Vadilo mi, že rovnou z WC jdou na stůl, sedí malé na stolečku u jídelní židličky, jakmile jsem malé vařila a potřebovala odběhnout, hned byly na kuchyňské lice a vše ožíraly, taky malá stále leze po zemi a všechny smeťky sbírá, všude byl jíl z kočičího WC. Jinak chlupy mi nevydily, pořídili jsme si vysávací robůtek. Neříkám, že jsme doma chlupy neměli, ale ty mi fakt ze všeho vadily nejméně. S manželem jsme to dost těžce nesli, že jsme je dali pryč, ale shodli jsme se na tom, že se nedá žít ani s nimi ani bez nich. Pak pro ně dokonce chtěl jet zpět, ale rychle si je vzali noví majitelé. Nejhorší je ten pocit, že nevíme kde jsou a jak se mají. Zkoušela jsem sama najít nějaké lidi, co by si je vzali, ale bohužel jsem je nenašla. :-( Pesana máme a ten je v poho. Myjeme mu tlapky, když přijde z venku a ten hlavně jen tak někam nevleze.

Příspěvek upraven 17.03.10 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101497
17.3.10 13:11

A můžu se zeptat, fakt to nemyslím špatně, co je špatného na psích chlupech na dítěti? Pokud nemá alergii, tak bych to neřešila, spíš bych měla obavu aby ho omylem nezašlápla nebo nějak blbě neporazila. Já bych se na chlupy vykašla, luxovala tak nějak rozumně často, stejně tam budou, tak proč se z toho zbláznit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.x
17.3.10 13:13
j.s. píše:
ahoj,
tak já jsem zastánce toho, že pokud doma néní viditelná alergie a problémy s tím spojené (dušení, exzém..) tak chlupy, sliny apod. vůbec nevadí…mimčo,si zvykne…a je pro mě nepochopitelné, jak si lidi pořídí kočku, psa,.. a jak se narodí mimčo, hned to sunou jinam…zvíře se pořizuje nejméně na deset let a tak by se s tím mělo počítat…

Já jsem se také vždy rozhorlovala nad tím, že si pořídí zvíře a pak ho kvůli mimču odsunou. Ještě než se malá narodila, jsem byla 100% přesvědčená, že je fenka moje prvorozený dítě, každý mi to vymlouval, já na to nedala, naopak mě to uráželo. Jěště v poho to bylo když malá nelezla. Strašně se snažím to nevidět a nevšímat si toho jako manžel. Kdyby aspoň ten pes byl mrcha, nebo na malou vrčel, to by potom bylo rozhodnuto, ale ona je opravdu hrozně trpělivá, malá do ní buší a čuba spí a nevšímá si jí a když jí to začne vadit, prostě se jenom odsune, mezi ostatníma psema úplně nekonfliktní (konflikty mám jenom já s lidma, co na mě už z dálky řvou ať si tu bojovou bestii chytnu, co kdyby jim pokousala na půl kilometru děti atd…) Je to prostě takový dobrosrdečný přitroublý tele.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný