Pes v bytě a dítě

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anna.x
17.3.10 20:25
nelaa píše:
V podstatě je mi jedno co si o mém vyjadřování myslíte, pokud někoho pohuršuje slova fakan, …no já prostě nejsem tak zaujatej mimiňák, takže mě to nechává chladnou.
Důležité pro mě je, že si můj přispěvek aspoň někdo přečte a moooooožná se nad jeho obsahem (né nad stylem jaký je psaný, to je nepodstatné) zamyslí.

Ano, teď vím, že už si jiného pejska nepořídím,ani kvůli fakanovi. I já jsem byla naštvaná na takové lidi, ale stal se ze mě zaujatý mimiňák. Nejsem bohužel tak skvělá a bezchybná jako ty. A ještě jsem taková mrcha, že se tady zdržuji a snažím se nechat si poradit od ostatních maminek, místo abych toho psa vzala a uvázala ho někde v lese. :evil:

• Citovat
  • Upravit
9454
17.3.10 20:32
mikitaa píše:
anni: ja byt tebou zkusim poridit tu susicku na pradlo..uvidis ze tim doma ty chlupy eliminujes minimalne na polovinu…alespon me se to povedlo..mame taky dogy..jen nemecke… ale chlupy stejny…ty zapichovaci :)deky i psi i lidsky..pocleceni a obleceni je bez chlupu..podlahu vysaju a je tu cisto…
Já vysávám několikrát denně, jenže když se čuba projde a tu a tam si lehne, tak je zase vidím. Přijde mi to jako marná práce, jen dovytřu už zase někde nějaké vidím. A pak když vidím dcerku jak si na té zemi drobí jídlo a zase ho strká ze země do pusinky je mi do breku.

anni musis to brat jako posileni imunity pro malou :lol: nic jinyho ti proste nezbyva…dogy jsou straaasne citlivy plemeno..bude jismutno…a myslim ze by brzo bylo smutno i tobe :)

Příspěvek upraven 17.03.10 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.3.10 20:34

Tak já mám taky pejska a řeším to samý…Taky máme všude chlupy, sice je krátkosrstý, ale chlupy z něj jsou. Taky nadávám a vysávám každý den, ale nikdy bych svého psa nedala pryč. Nepořídíla jsem si ho z rozmaru, je to člen naší rodiny. Mi taky padají vlasy a taky je nacházím všude. Pes za to nemůže a přijde mi divné ho vystěhovat pryč kvůli jeho srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
17.3.10 20:36
TýnkaK píše:
To bylo malému pár týdnů.

Musim komentovat. Nadhernej pes, fakt jo. Jsem z nej naprosto unesena. :lol: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
17.3.10 20:49
Pethul píše:
Tak já mám taky pejska a řeším to samý…Taky máme všude chlupy, sice je krátkosrstý, ale chlupy z něj jsou. Taky nadávám a vysávám každý den, ale nikdy bych svého psa nedala pryč. Nepořídíla jsem si ho z rozmaru, je to člen naší rodiny. Mi taky padají vlasy a taky je nacházím všude. Pes za to nemůže a přijde mi divné ho vystěhovat pryč kvůli jeho srsti.

Mě přijde, že ta krátkosrstá plemena jsou ještě horší. Ty jehličky se tak krásně všude zapichují a nejdou vyndat.
My plánujeme pejska s delší srstí, takže úpravy srsti si ještě užiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
17.3.10 20:51

Taky se pridam, akorat nemame pejska ale 16-letou kocicku. Za mesic se nam ma narodit prvni mimisek,moc se tesime. Vubec jsem nepremyslela o tom,ze dam kocku pryc. Jedine co ji odnaucujem je spat s nami v loznici. Budeme tam mit postylku,a mam starch aby do ni nelezla a nezalehla mimiska. Obcas zaskrabe na dvere,ze chce za nami, si rikam ze musime byt silni. Je mi ji lito,ale je to jen pres noc,ve dne ji ohlidam. My mame vsude koberce, ale kdyz jsme meli plovoucku,tak byly taky vsude chlupy,a hlavne viditelny. Na koberci je to lepsi,svagrova jsem chodi s malinkou ktera leze a zadne chlupy na sobe nema. Ja bych ani pejska nemohla dat pryc,az bude detatko chodit tak uz ty chlupy sbirat nebude. Chce to jen trpelivost! Az jednou kocka nebude chceme dalsi zviratko. A hlavn ty deti se pak nauci chovat ke zviratum, napr.muj synovec je na zviratka zly,chce jim ublizovat. Nemaji zvire a tak k nim nema cit. Omlouvam se za roman :-D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6415
17.3.10 20:54

Taky máme psa, každý den musím luxovat a vytírat, ale myslím, že globálně vzato máme doma možná čistěji než lidé, co psa sice nemají, ale luxují a vytírají sotva jednou týdně.:-) Samozřejmě chlupy tu sem tam jsou, ale nepřijdou mi nějak nebezpečné.:-) Možná jsou lehce alergenní, ale myslím, že i díky tomu nemá dcera žádné alergie a ekzémy, posiluje si tím imunitu. Psa bych pryč určitě nedala, není mi sympatické, že se někdo zvířete zbaví hned jak se mu přestane hodit. A je celkem fuk, jestli ho dá jiným lidem, zavře do kotce nebo do sklepa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.3.10 21:05

Aspera - přesně tak, ty krátké chlupy se všude zapichují, jsou jako štětiny. Ten batolící věk je stejně krátkodobý, takže jde o to zatnout zuby a vydržet. Ve finále by to pak člověka s odstupem času mrzelo. Jediný v čem jsem psa omezila bylo, že přestal spát s náma v posteli. On totiž nejraději spal tak, že si doslova lehl na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
17.3.10 21:09

Prijde mi,ze se zakladatelka podle vyse psaneho prispevku uz rozhodla,ze da pejska pryc. Nebo se pletu? :nevim: Ja doufam,ze jo! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna.x
17.3.10 21:44

Nerozhodla, zatím je sice u rodičů, ale je zvyklá tam být na pár dnů už od štěňátka. Má tam svojí smečku, které jako správná bordinka šéfuje a rodiče miluje. Naopak když jsem tam dnes byla a viděla mě, že otvírám auto, začala se dekovat abych ji náhodou neodvezla. Bude tam ještě asi týden než dolíná, to byly fakt chomáče chlupů. Můj pocit viny snižuje to, že jí tam vidím šťastnou. Uvidím jak to dopadne, ale snad to zvládnu, když to tady zvládáte i vy..... :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
2081
17.3.10 21:57

Necetla jsem diskuzi, takze nevim, zda se na me nesesypou „psi matky“ :-), ale my jsme meli retrievera, 7 leteho a loni na podzim jsme ho odstehovali od nas z panelaku ke zname na zahradu. Opravdu to ve 2+1 s ditetem na urovni neslo.
Ja vim, ze on se ma lepe nez v byte, beha po zahrade, ma nove milujici panicky a co si budem povidat…aspon nas pes byl takova devka prodejna…kdo mu dal nazrat, toho mel rad, takze OPRAVDU netrpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
18.3.10 07:06

ahojky, holky jen vás chci ještě vyvést z omylu. Tím že děti začnou chodit neodpadají starosti s chlupy. Můj starší miluje, že je rukama opřený o gauč a nohama šmrdlá zem a pak se začne válet po gauči. Takže z toho vyplívá, že ty chlupy má všude a je plný i gauč. Takže jak začnou chodit je to lepší, ale ale chlupy všude nevymizí :cert:

A taky mě mrzí, Dřív jsem měla čas jen na Rona a věnovala jsem mu veškerý čas a co přišli děti tak je na zadní koleji :cry: , ale prostě ten čas už není a děti jsou přeci jen přednější. Tak jsem ráda že jsem to alespoň tak dobře naplánovala, že nyní už je starej a vlastně už vyžaduje jen ten svůj klid :mrgreen: Ale nezahálíme a na cvičák ho pořád beru ať má pocit důležitosti a že se nic nezměnilo 8-)
A tak už předem mám výčitky, že až bude to štěnátko tak se mu nebudu tak věnovat jako Ronovi :-( , ale psa chci a děti už budou starší tak to snad půjde. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
18.3.10 07:44

ANNO X co kdybys pejska při línání česala, po každé ho krásně vyčešeš a chlupy nejsou. Já ty své češu pořád a koupu atd.. Máme dva dlouhosrtsté a opravdu to strašně pomáhá. Mám doma šarplaninského pasteveckého psa a samojeda. Naučila jsem je, že když nechci aby chodily do nějaké místnosti, tak prostě nejdou a chodí jen tam kde mohou. Je pravda, že jsme je měli i dřív než děti, tak jsem se jim strašně věnovala a poslouchají na slovo. Možná by to pomohlo s těmi chlupy. Sice stejně padají, ale je fakt, že doma se čistota udržuje lépe. Nech pejska chodit jen doma na určité místo, to také pomáhá.
Jinak na druhou stranu si myslím, jestli mu není lépe na zahrádce s ostatními psi než v bytě. To však záleží na tobě zda ho chceš doma a nebo se za ním stavit na zahrádce. tak přeji dobrou vůli při rozhodování. Přiznám se, že já nevím,cobych dělala já ne tvém místě. Po psech by se mi stýskalo, ale na druhou stranu bych věděla, že na zahrádce by mu bylo také velice dobře, možná lépe než v bytě.

• Citovat
  • Upravit
Anna.x
18.3.10 08:11

No právě já vidím, že tam šťastná je. Tady musí být na vodítku po ulicích, jinak se hádám s nepejskařema, podle nich je doga bojové plemeno, které patří na vodítko a musí mít košík. Ale já jí stejně pouštěla, nebo jsem s ní chodila na prochajdy kde není tolik lidí, ale i tam jsem občas narazila na vola. A do lesa či někam na pole se bohužel s kočárem nedostanu. Jinak jsem už psala, že chlupy vyčesáváme 2× denně a stejnak jsou. Bohužel fenka má zlozvyk, že po čůrání to musí zahrabat , takže neustále tahá domu k tomu všemu hlínu :-D :-D Škoda, že nemluví a nemůže říct kde jí je lépe. Ale opravdu zatím tam netrpí, žere tam jak protržená (doma jí musíme prosit aby se milostivě napapala) lítá po zahradě, hlídá k radosti mamky hrabe ďoury…prostě tam je furt co na práci :lol: No už aby přešlo aspoň to línání…

• Citovat
  • Upravit
Anna.x
18.3.10 08:13

ditiska:****
Proto my jsme si koupili sedačku z kůže, chlupy se jenom smetou a je to :lol: :lol: :lol: A taky proto, že tu látkovou jsme měli pořád samej ,,kemr'' :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný