Pes v bytě a dítě

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9262
19.3.10 07:29

Jen mám potřebu se ohradit k tomu venčení bez vodítka.

Víš máme tu na sídlišti shodou okolností taky dogu pohybující se bez vodítka (je to ke všemu ještě štěně tudíž má takový ty nekoordinované pohyby, skáče všema čtyřma, chce si hrát). Na jednu stranu paní chápu že chce aby se pořádně proběhla a když jí bere tady kousek za sídliště na takový volný plac neřeknu slovo a jen jdeme s holkama jinam.

Ale teď si vem mě. Dvě holky (malá se velkých psů bojí), velká to taky nemiluje. Pes (ano ten dle vás zákeřný - nikdy nebýval, bohužel po něm asi před třemi lety vyjel Rotvík a to tak že mu šlo o život - má to zakódované a jak vidí velkého, tmavého psa normálně se počurává strachy, klepe se ještě kolikráte doma, na venek však vrčí což není úplně super).
Tudíž najednou mám malou na rukách ječící, vlekou u nohy máááámííííí pééééééééééééés a na vodítku třepající se chundelaté, vystresované ale zároveň vrčící pomatlo. K tomu mi tam hopsá čtyřicetikilové, mnou neovladatelné štěně co to tak úplně nechápe, ovšem je natolik rozlítané že jen ocasem by holky zhodila obě šmahem. NO super situace.
A já si můžu na paní křičet jak chci ať si psa zavolá. Proto říkám NA vodítko a basta. Já toho svýho prcka (maltézák) vodím na vodítku taky pořád.

Vím žes psala že chodí s tebou a už to není rozjívené štěně, ale stejně když jde stejně u tebe tak proč nemá vodítko? S tím že na volné ploše ho (po kotrole zda tam nikdo není kdo by se třeba mohl bát) odepneš, hodíš třeba klacek. :nevim: :nevim:

On je hodný mi pán tvrdil taky - nakonec Viki (asi jako dvouletá) letěla na zem a odřela si bradu. Protože pes se otočil na cizí písknutí a holku shodil. :nevim: Pes za to chudák nemoh, ale kdyby byl na tom vodítku nestalo by se to. :think:

Je to o soužití vždycky a když můžu udělat něco pro to aby se lidi kolem cítili lépe (třeba se zrovna bojí psů a to třeba tak panicky, že jim je až zle - těm těžko vysvětlíš že on nic neudělá). Tak to udělám a budu mít psa na vodítku.

Tohle mi příjde jako alibismus - nechce se mi ho zapínat a odepínat - on je hodný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Karin
20.3.10 23:42

Já mám pejsky sice ráda, ale taky bych vrazila páníčkům pár facek, když vidím, jak nechají své pejsky volně pobíhat bez vodítka. Vím, že se to nemá, ale instiktivně beru malou do náručí,když k nám přiběhne nějaký pes. Může mi ten páníček tisíckrát tvrdit, že pes je hodny, ale jak může vědět, že mu nerupne v kouli a někoho nepokouše. On mu do hlavy nevidí.

• Citovat
  • Upravit
101504
22.3.10 15:46

Ono je to vždycky o lidech, já třeba taky vodím psa jen na vodítku a je to fakt minipes - čivava, ale nikdy člověk neví, kdy uvidí třeba ptáka a vyrazí za ním, při své velikosti asi nikoho neohrozí, ale co kdyby…

Ale tím, že je fakt minipes a ještě s nevinným kukučem, tak zase spousta dětí přiběhne, jééé pejsek a jde ho hladit a to se přiznám, že bych zase vraždila já - ty rodiče.

PS: Karin já beru do náruče v tomhle případě i našeho psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
22.3.10 15:51
Anna.x píše:
Nerozhodla, zatím je sice u rodičů, ale je zvyklá tam být na pár dnů už od štěňátka. Má tam svojí smečku, které jako správná bordinka šéfuje a rodiče miluje. Naopak když jsem tam dnes byla a viděla mě, že otvírám auto, začala se dekovat abych ji náhodou neodvezla. Bude tam ještě asi týden než dolíná, to byly fakt chomáče chlupů. Můj pocit viny snižuje to, že jí tam vidím šťastnou. Uvidím jak to dopadne, ale snad to zvládnu, když to tady zvládáte i vy..... :potlesk:

Tak podle tohohle bych řekla, že tam spokojená opravdu bude, my zas měli pocit že je hrozné nechat psa přes den samotného doma, už od štěněte s náma všude jezdila, i do práce… No a teď (budou jí 3 roky) jak byl ty hnusné mrazy, tak se prostě ráno odmítla zvednout z pelíšku, že nikam nejde - prostě dost jasně dala najevo, že bude raději v klidu spát doma, a bylo. A od té doby se to (samozřejmě krom případů kam nesmí) řídí podle toho zda jde ke dveřím nebo ne. Jen nechápu podle čeho pozná, kdy jedeme na návštěvu, kde bude něco dobrého… to stojí u dveří vždycky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
8.4.10 22:27

Ahoj holky, my žijeme v domečku se zahradou. Máme kocoura a psa (výmarského ohaře). Oba s námi žijí doma. Od jara do podzimu je pes teda převážně přes den venku a kocoura vypouštíme také ráno, ale večer se oba vrací dovnitř na svůj pelíšek. Přes zimu se jde pejsek jen vyvenčit a je doma skoro celou zimu. Měli jsme ho dřív než dítě, tak byl takové naše miminko. Musím říct, že když jsme si ho pořizovali, tak jsem ho chtěla jen venku, protože jsem alergik. A to skoro na všechno (pyly, chlupy, roztoče, prach…) Ale neměla jsem to srdce nechat to malé štěně venku kňučet. Kupodivu mi ale psí ani kočičí chlupy nic s alergií nedělali. Musím teda říct, že luxuju a stírám každý den. Věděla jsem, že až se nám narodí mimi, budou muset oba ven, protože mě už doktor upozorňoval na to, že já jako alergik budu mít 100% alergické dítě. A pak se Pája narodil a my stejně nechávali oba doma. Uklízela jsem jako dřív a jelikož má pejsek svůj pelíšek, kde tráví nejvíc z celého času, tak s tím problém nebyl. A pak u nás nastali testy na alergologii. A světe div se, náš prcek není naprosto na nic alergický. Říkala jsem to doktorovi a on potvrdil, že je to tím, že byl od malička s těmi zvířátky a tak si jeho tělo vytvořilo protilátky a tím u něj alergie skončila. Musím říct, že to mi za těch několik chlupů stojí. Vím z vlastní zkušenosti, jak je alergie otravná a to, že jí nebudou trpět mé děti, to mě uspokojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.4.10 15:42

Tak čtu tady co psala Habebe a my to měli přesně jak píše.Kočka,pes přez den ven,na noc domů.Taky jsem vytírala,uklízela.Dům máme bez koberců,záclon.Já ani manžel žádná alergie.Starší dcera se narodila do tohoto prostředí a ani mě nenapadlo nějakou alergii řešit!!!!A taky,že ej v pohodě.Mladší dcera se narodila do stejných podmínek a od čtyř měsíců se začal objevovat ekzém a testy ukázali alerie mléčná bílkovina ,kočka,pes 8-o .
Obě vyrůstali stejně a ve stejném prostředí…takže kde je ta pravda??????
A obě zvířatka museli ven na zahradu a to i na noc!!! teda do sklepa,do teploučkých kotců. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
12.4.10 10:30

Eli, tak to jsi mě teda docela postrašila. :-? Já už se radovala, dle rad doktora, že alergie u našich dětí bude pasé. Teď čekáme druhého prcka, má se narodit v září, tak uvidíme, jak to všechno dopadne. Doufám, že bude vše v pořádku. Stejně je to zvláštní. Holt každý organismus reaguje na něco jiného. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
12.4.10 10:58

Prosím tě nepsala jsem to,že jsem tě chtěla postrašit!!!Víš,co já jsmem to spíš myslela,že ti alergologové kolikrát sami neví :?: a ani kolikrát sami neví co mluví…Jsem milovnicí zvířat a nikdy jsem si nepřipouštěla nějakou alergii,ale bohužel mě to ted donutilo!!!!
Takže promin,já jsem to myslela na alergologa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.4.10 11:15

Vždyť je to jedno, alergii může kdokoliv dostat kdykoliv… :lol: :lol:

ať máte doma psa nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.4.10 11:33
RyBANA píše:
Vždyť je to jedno, alergii může kdokoliv dostat kdykoliv… :lol: :lol:ať máte doma psa nebo ne…

Teď jsem to chtěla napsat. :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.10 11:43

My měli psa dřív než malou a ještě pořád se bojím, co budeme dělat, jestli se u ní nějaká alergie projeví. Máme dlouhosrstého psa (výmarský ohař), takže neustále všude spousta chlupů. Bydlíme v bytě, v týdnu si ji manžel bere s sebou do práce do výběhu, takže je doma cca 5 hodin denně a stejně to u nás vypadá děsně. Teď máme štěňata, takže jsme se s nima přestěhovali na chalupu, kde můžou být v teploučku v kotelně a nemají tak skoro co zničit (později pomažou do chlívku, až trochu vyrostou a bude tepleji). U dcery se začala loni na jaře projevovat nějaká alergie, ale na testech jsme nebyli a přešlo to samo. Pravděpodobně to bylo na léky.
Jinak se psem si od malička hraje, skáče po ní, tahá ji za všechny vyčnívající části těla a nikdy jí neublížila. Jen teď jak má ty štěňata, ji od ní musím držet trochu dál, protože už malé 3× vyhrožovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.10 11:47
habebe píše:
Ahoj holky, my žijeme v domečku se zahradou. Máme kocoura a psa (výmarského ohaře). Oba s námi žijí doma. Od jara do podzimu je pes teda převážně přes den venku a kocoura vypouštíme také ráno, ale večer se oba vrací dovnitř na svůj pelíšek. Přes zimu se jde pejsek jen vyvenčit a je doma skoro celou zimu. Měli jsme ho dřív než dítě, tak byl takové naše miminko. Musím říct, že když jsme si ho pořizovali, tak jsem ho chtěla jen venku, protože jsem alergik. A to skoro na všechno (pyly, chlupy, roztoče, prach…) Ale neměla jsem to srdce nechat to malé štěně venku kňučet. Kupodivu mi ale psí ani kočičí chlupy nic s alergií nedělali. Musím teda říct, že luxuju a stírám každý den. Věděla jsem, že až se nám narodí mimi, budou muset oba ven, protože mě už doktor upozorňoval na to, že já jako alergik budu mít 100% alergické dítě. A pak se Pája narodil a my stejně nechávali oba doma. Uklízela jsem jako dřív a jelikož má pejsek svůj pelíšek, kde tráví nejvíc z celého času, tak s tím problém nebyl. A pak u nás nastali testy na alergologii. A světe div se, náš prcek není naprosto na nic alergický. Říkala jsem to doktorovi a on potvrdil, že je to tím, že byl od malička s těmi zvířátky a tak si jeho tělo vytvořilo protilátky a tím u něj alergie skončila. Musím říct, že to mi za těch několik chlupů stojí. Vím z vlastní zkušenosti, jak je alergie otravná a to, že jí nebudou trpět mé děti, to mě uspokojuje.

jé, taky výmaráček :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
12.4.10 14:08

Eli, je to tak, oni doktoři občas něco plácnou, aby tě utěšili a ve skutečnosti to může být všechno jinak. No uvidíme. Přesně jak to psala Rybana. Alergii můžeš chytit kdekoliv a kdykoliv. :-( Holt se nebude dát nic dělat, když by druhý prcek byl alergický. To by si náš psí drahoušek musel chtě nechtě zvyknout venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
12.4.10 14:14

Filletko, jj, taky máme výmaráčka akorát krátkosrstého. A i něj je kupa chlupů. Hlavně takové ty malé štětinky, které se všude zapíchají. :cry: Někdy docela hrůza. 8-o Kolik je vaší psí slečně? Našemu byli v únoru 4 roky, ale chová se pořád jako kdyby mu nebyl ani rok. Prostě blázínek. :-D A s malým se teda taky vyblbne. Musím říct, že kolikrát koukám, co si od něj nechá všechno líbit. Ale on ví, že mu pořád dává nějaké pamlsky. Nerozlučná dvojka. Přikládám fotečku, abys mohla juknout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.10 19:27
habebe píše:
Filletko, jj, taky máme výmaráčka akorát krátkosrstého. A i něj je kupa chlupů. Hlavně takové ty malé štětinky, které se všude zapíchají. :cry: Někdy docela hrůza. 8-o Kolik je vaší psí slečně? Našemu byli v únoru 4 roky, ale chová se pořád jako kdyby mu nebyl ani rok. Prostě blázínek. :-D A s malým se teda taky vyblbne. Musím říct, že kolikrát koukám, co si od něj nechá všechno líbit. Ale on ví, že mu pořád dává nějaké pamlsky. Nerozlučná dvojka. Přikládám fotečku, abys mohla juknout :lol:

krasavec :palec:
naší bude v červnu pět..jako štěně už se nechová od prvního rodičovství. Vlastně proto jsme ji nechávali připustit. Když byla na výcviku, pán povídal, že má energie za 10 psů. A jelikož bydlíme v bytě, tak jsme ji potřebovali nějak zklidnit. A vyšlo to. I když, občas má ještě slabé chvilky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný