"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
9.4.19 21:44

To si nevyberes. Já byla jako dítě poloviční kluk, jako rodina se věnujeme outdoorovým sportům, bydlíme na vsi, než bych šla ke kadernikovi, raději pojedeme do hor a budeme spát pod širákem. Mám dvě dcery, jedna je divoženka, nemá problém se ušpinit, jezdit na kole se starsima klukama, lítat po lese… Druhá je úplný opak, od malinka chtěla růžové věci, česat copánky, sedává s přehozenou nohou, při rozcilovani vystrčí zadek do boku a má velice ženská gesta. Namalované a vystajlovane dospělé známé si hned oblíbí. Vůbec netuším, kde to vzala. Ale věřím, že k nám do rodiny spadla z jiného vesmíru, aby nás něco naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
9.4.19 21:46

@Lynette ale to u svojí holčičky vůbec neuvidíš :mrgreen: :mrgreen: Ta Tě přijde že je ta rozumná, chytrá :mrgreen: . I logopedka hned z vyprávění spolužáka věděla o koho jde :mrgreen: . Jeho máma mne pak druhý den v šatně říkala že chodí ke stejné logopedce jak Vali :mrgreen: a poznala ještě než řekl její jméno :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.19 21:47
@Russet píše:
Vidím takové ty holčičky velitelky, ty další, co ji následují, kluky raubíře i tiché jednotlivce trpělivě si hrající na hřišti. Nevidím pipkoidní individua a milky. Vidím děti. Příčí se mi je takhle odsuzovat.

pěkně shrnuto…

@Russet píše:
No, ale máš je ráda všechny stejně, že? Geny kolikrát přeskočí generaci.

ano, většinou když člověk rozdýchá při počítání do deseti (dvaceti, třiceti…) nějakou tu šílenost, co vyvedli, tak je zase vidí těma milujícíma mateřskýma očima… ten pocit „roztrhnutějakhadapřerazímtěvejpůlseřežutějakpsa“ vyprchá… stoprocentně když pak vidím, jak sladce spí a vypadají jako neviňátka… zlatý syn, to byl takový medvídek… teda až na pubertu… ale to se v tom věku dá očekávat… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.19 21:48
@pe-terka píše:
ty bys jí měla dát především svobodu, aby byla sama sebou :think: Samozřejmě v rámci mezí slušného chování, respektu k sobě i k ostatním! Jen to jí umožní se vyvinout ve zdravou a sebevědomou osobnost :think:
:potlesk: lépe bych to nenapsala… ale je to docela těžké provádět to pak v praxi…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.19 21:51
@Knihomyš píše:
Cítím s tebou, znám to. Vyroste z toho a bude vymýšlet ještě větší koniny :) Naše aktuálně růžovou barvu formálně nesnáší (reálně normálně nosí) a nehty si tajně nalakovala mým průsvitným lakem - jiný doma není. Taky počítej s tím, že se pravděpodobně někdy v průběhu dcera podomácku ostříhá školníma nůžkama… jo, a těma fixama si nalíčí i oči.

taky u té nejmladší znám velmi dobře fixou nalakované nehty… a tetování na rukou a nohou se fixami dělá taky skvěle… a bacha, fixy z Ikey drží na kůži jak čert… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 21:52
@Knihomyš píše:
No počkej, dominance je nějaká dědičná dispozice, takže pokud je více a více dominantních žen (velitelek), tak to logicky znamená, že se úspěšně rozmnožují a předávají své geny, potažmo memy.
Druhá věc je to, že hledání muže je jejich problém, pochybuji, že by ti nějaká šéfová dala úkolem, abys jí našel partnera.
No a třetí věc je, že to, co si kolikrát najde nějaké hodné nevelitelské submisivní stvoření, sice může mít penis, ale do muže to má dost daleko… soudě podle některých diskusí na epipi například.
:palec:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.4.19 21:58
@Regina Hero píše: :potlesk: lépe bych to nenapsala… ale je to docela těžké provádět to pak v praxi…

tak ona obecně výchova dětí není nic jednoduchýho :think: Ale přijde mi, že základní osobnostní rysy děcka je potřeba respektovat, navíc nic není černobílé :think: Když budu například melancholicky založenou dceru cpát do polohy extrovertní ranařky, výsledkem bude její frustrace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 21:59
@pe-terka píše:
tak ona obecně výchova dětí není nic jednoduchýho :think: Ale přijde mi, že základní osobnostní rysy děcka je potřeba respektovat, navíc nic není černobílé :think: Když budu například melancholicky založenou dceru cpát do polohy extrovertní ranařky, výsledkem bude její frustrace :nevim:

Vedoucí k depresím, které bude řešit tutaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 22:01
@Lenka_Hal píše:
A sourozenci. Ja takhle jednou sedela na hristi a litala tam takova jedna „divozenka“ a vlitla hlavou primo na nejaky sloup…ja vylitla, ze to musi bolet a jeji mama vedle mne: to je dobry, ona ma tri bratry.....no a mala vazne vyskocila, zatrepala hlavou a utikala se smichem dal. Udelalo to na me vazne dojem :lol:

Dojem v čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 22:02
@Markéta80 píše:
@Lynette nenaděláš nic. Já na sobě nikdy růžovou neměla a vali už v roce si vybrala vždy růžové oblečení :lol: . V šatně ve školce mne zase přijde že kluci kolem ní se chovají jako úplní pitomci :roll: @Lenka_Hal to nevím po kom Vali vše odkoukala, v 18m dostala svojí první kabelku a hned věděla jak se nosí :mrgreen: Manžel když nám řekli že bude holčička tak manžel že růžovka to nebude :lol: a jako první podlehnul :mrgreen: a před týdnem jdeme na zápis a Vali říká tatínkovi at se na ní koukne jak je celá růžová :mrgreen: a to má po kom?

Prostě žena s Ž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 22:03
@pikola píše:
Co myslíš, kdo kupuje 5 letému děcku oblečení?

Babička? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 22:04
@Trojlístek píše:
@Průzkumník Ječení, pištění. Řešení s kým se kdo baví, nebaví, popřípadě bavit nesmí. Namyšlená gesta, nadřazené chování, ofrkování. Dnes se s tebou bavím, zítra uvidím… asi podle toho jak se vyspím.

Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.4.19 22:05
@Valerie83 píše:
chudák tvoje holčička, ještě se ani nenarodila a už máš vůči ní předsudky.
Přečti si tohle:
https://cs.wikipedia.org/…%C4%9B%C4%8F

Tohohle bych se nebála. Já když jsem zjistila že budu mít kluka tak jsem se bála že si s ním nebudu umět hrát. U holčičky jsem měla jasnou představu trávení volného času. No a pak se ukázalo že mého syna baví nejenom házení kamenů do potoka a střílení z klacíků, ale že ho baví i kreslení, pečení, zdobení vajíček a všechno to co bych dělala s holčičkou mužu delat i s ním. Má rád stejně filmy a stejnou hudbu jako já A co mě těší nejvíc je to že je v kolektivu opravdu oblíbený. Takže mám pocit že jsem v jeho výchově velmi úspěšná - je to šikovný, všestranný, šťastný a oblíbený kluk. Teď čekám holčičku a zase mám obavy abych v její výchově neudělala nějakou chybu. Nedej bože aby byla po mě - v kolektivu holek vyloženě neoblibená. Ovšem když sama jsem si s tím nedokázala poradit u sebe budu schopná předejít tomu stejnému u ní? Z toho plynou mé obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
9.4.19 22:07
@Markéta80 píše:
@Lenka_Hal jenže naší není jedno co má na sobě, manžel z ní vždy roste než si vybere i spodní prádlo a manžel jí říká že je to snad jedno přece se nikde nebude svlékat a řekla mu že je kluk a vůbec tomu nerozumí :mrgreen: To říkala ředitelka že děti mají volno a tak si hrají a najednou šílený řev a Vali stojí na koberci a ječí 8o a je to jen proto že si kluci nechtějí hrát jako ona :mrgreen: takže jak slyší jekot jen kouknou a řeknou to je Valinka a nechají ne přestane. Vysvětlujeme že místo ječení at za nimi jde a domluví se tak vždy slíbí že ječet nebude :lol: a po obědě jdu pro ní a kluci v šatně že Vali zase ječela :jazyk: Jsem jí říkala že kluci se nechtějí učit malovat a at si jde hrát s nimi a prý si hrajou s vojáčky a to ona nechce :lol: , ale s holkama si taky nehraje. Dle mého je bere jako konkurenci :jazyk: Takže má kolem sebe kluky kteří jsou víc jak o hlavu menší a je to Valinko sem, Valinko tam :mrgreen: Holky prostě mají jiné myšlení než kluci :lol:

Tvoje Valinka stopro. :lol:

Sem si představil až jí bude 30 a klukům 28. To bude hukot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.19 22:08
@Lynette píše:
Tohohle bych se nebála. Já když jsem zjistila že budu mít kluka tak jsem se bála že si s ním nebudu umět hrát. U holčičky jsem měla jasnou představu trávení volného času. No a pak se ukázalo že mého syna baví nejenom házení kamenů do potoka a střílení z klacíků, ale že ho baví i kreslení, pečení, zdobení vajíček a všechno to co bych dělala s holčičkou mužu delat i s ním. Má rád stejně filmy a stejnou hudbu jako já A co mě těší nejvíc je to že je v kolektivu opravdu oblíbený. Takže mám pocit že jsem v jeho výchově velmi úspěšná - je to šikovný, všestranný, šťastný a oblíbený kluk. Teď čekám holčičku a zase mám obavy abych v její výchově neudělala nějakou chybu. Nedej bože aby byla po mě - v kolektivu holek vyloženě neoblibená. Ovšem když sama jsem si s tím nedokázala poradit u sebe budu schopná předejít tomu stejnému u ní? Z toho plynou mé obavy.

nech to na ni… nesnaž se ji předělat už dopředu, to nefunguje… věř jí… uvidíš, že tě překvapí… chovej se k ní úplně stejně jako k synovi, s láskou spolu dělejte to, co vás bude bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí