Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@milada987 píše:
@stock Právě, že ne. Samozřejmě jsou tam často znásilňováni i nezletilí chlapci. Vždycky může pachatel tvrdit, že oběť verbální souhlas dala nebo že její chování na základě své kultury interpretoval jako fyzický souhlas. Pokud nebude menšina, soudce do toho šťourat nebude, aby nebyl rasista.
V Británii takový zákon platí a teď nedávno byla kauza iráckého lékaře, který hrubě obtěžoval kolegyně, ale pustili ho, protože se vymluvit na kulturní odlišnosti. Přitom by si tohle k irácké ženě v Iráku nikdy nemohl dovolit.
Ano, tvrdí to skoro vždycky, jenže ted se to, díky zákonu, da zpochybnit bez toho, aby byl člověk nazýván rasistou. Interpretace je jednoznacna, kultura nekultura, ne je ne a ano je ano. Nic mezi tím. Uvidíme, co to tady vyvede.
@stock Interpretace je bohužel velmi vágní, stačí, když se do toho vloží schopní právníci. Bylo by velmi naivní, že nějaký zákon něco vyřeší. Spousta zákonů se dá ohnout, jak u nás, tak jinde. Jen si počkejte a uvidíte, i když tedy pokud to projde švédskou mediální cenzurou.
@Burj Chalifa píše:
Svět, resp. Švédsko se zbláznilo. Tohle by Češi teda nevymyslelihttps://www.parlamentnilisty.cz/…edsku-537296
Verejne se priznat, ze za hodnoverny zdroj informaci povazuji Parlamentni listy, to chce vskutku odvahu!
Jak je videt, ani odvaha nemusi byt vzdy zrovna pozitivni vlastnosti.
@stock píše:
Ano, tvrdí to skoro vždycky, jenže ted se to, díky zákonu, da zpochybnit bez toho, aby byl člověk nazýván rasistou. Interpretace je jednoznacna, kultura nekultura, ne je ne a ano je ano. Nic mezi tím. Uvidíme, co to tady vyvede.
Kravina… víš jak se mimochodem projevoval postupný zánik Římské říše… přespřílišný/detailní popis skutků v trestním právu. Tam kde začíná chybět zdravý rozum, který se projevuje i v neodvaze soudů rozumně aplikovat právo, tam nastupuje snaha všechno detailně popisovat. A to je smrt práva, trestní zákon pak bude mít tisíce a tisíce stran. Tohle je klasickej populistickej výkřik pro ovce, kterej nic nezlepší a dosavadní norma všechno řešila dostatečně.
Takový zákon je důkaz úpadku švédský společnosti, která neví, co si sama se sebou počít.
@Anonymní píše:
Vzor
Hrube genderove nevyvazene! Prcanym objektem prece nemusi byt nutne jen zena a prcajicim subjektem jen chlap. Chtelo by to nejak zneutralnit.
@Anonymní píše:
Vzor
V zásadě OK, jen bych to zformuloval jako žádost o prcá. ní, případně by se to mohlo využít expost, když souhlas byl jen ústní, jako důkaz o vysloveném souhlasu a pro poněkud analytičtější typy by to byl i vhodnej dokument pro statistiku.
Samozřejmě ideál by byla nějaká mobilní aplikace, nejlepe součást Tinderu, místo podpisu by byl otisk prstu nebo kočky ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Kravina… víš jak se mimochodem projevoval postupný zánik Římské říše… přespřílišný/detailní popis skutků v trestním právu. Tam kde začíná chybět zdravý rozum, který se projevuje i v neodvaze soudů rozumně aplikovat právo, tam nastupuje snaha všechno detailně popisovat. A to je smrt práva, trestní zákon pak bude mít tisíce a tisíce stran. Tohle je klasickej populistickej výkřik pro ovce, kterej nic nezlepší a dosavadní norma všechno řešila dostatečně.Takový zákon je důkaz úpadku švédský společnosti, která neví, co si sama se sebou počít.
Pravda, žiju tady a taky pravda, ze jim zdaleka ve všem nefandim. A protože tu žiju, tak to tu znám a o tom „populistickym vykriku“ jsem se taky všude možně dočetla. Naopak tvrdím, že zdravy rozum se konecne začíná klubat z temnot zapomneni. Letos budou volby a já silné pochybuju, že tenhle „populistický výkřik“ty ovce nějak omámí. Jinak vy tři, čtyři si docela určíte vystačíte v pokračování tehle diskuze. ![]()
@stock píše:
Pravda, žiju tady a taky pravda, ze jim zdaleka ve všem nefandim. A protože tu žiju, tak to tu znám a o tom „populistickym vykriku“ jsem se taky všude možně dočetla. Naopak tvrdím, že zdravy rozum se konecne začíná klubat z temnot zapomneni. Letos budou volby a já silné pochybuju, že tenhle „populistický výkřik“ty ovce nějak omámí. Jinak vy tři, čtyři si docela určíte vystačíte v pokračování tehle diskuze.
Nedá mi to a ačkoli nevím, nakolik je původní informace důvěryhodná. Rozumím tomu dobře, že ty vážně schvaluješ případný zákon o tom, že žalovaný za nějaký skutek má dokázat svou nevinu ačkoli do teď se trestní zákoník řídil jakž takž zdravým rozumem a ukládal trest po prokázání viny? Netvrdím, že je to vždy spravedlivé, ale vážně bys po manželovi požadovala třeba důkaz o tom, že Ti nebyl nevěrný. Fakt si někdo se špetkou zdravého rozumu, myslím teď dotyčné zákonodárce, může myslet, že to povede k větší spravedlnosti?
@takymanžel píše:
Nedá mi to a ačkoli nevím, nakolik je původní informace důvěryhodná. Rozumím tomu dobře, že ty vážně schvaluješ případný zákon o tom, že žalovaný za nějaký skutek má dokázat svou nevinu ačkoli do teď se trestní zákoník řídil jakž takž zdravým rozumem a ukládal trest po prokázání viny? Netvrdím, že je to vždy spravedlivé, ale vážně bys po manželovi požadovala třeba důkaz o tom, že Ti nebyl nevěrný. Fakt si někdo se špetkou zdravého rozumu, myslím teď dotyčné zákonodárce, může myslet, že to povede k větší spravedlnosti?
Ne, neziju v trestním řízení.
Ne, opatrnosti,2× meř… ![]()
Ono je to na jednu stranu dobre, na tu druhou to nekdo muze zkusit zneuzit pro falesne obvineni. Takovych pripadu take par bylo.
@stock píše:
Ne, neziju v trestním řízení.
Ne, opatrnosti,2× meř…
@Emimin7 píše:
Ono je to na jednu stranu dobre, na tu druhou to nekdo muze zkusit zneuzit pro falesne obvineni. Takovych pripadu take par bylo.
Může zkusit? To by sloužilo převážně pro falešná obvinění. Nikdo normální to nemůže použít. Jedině: „no jo, já jsem se sice nebránila, ale vnitřně jsem s tím nesouhlasila. Vždyť jsem proboha vdaná.“ Nebo:„je pravda, že jsem s ní měl nechráněný styk, ale ona mě úplně omámila a já něvěděl co dělám a výslovný souhlas jsem taky nedal.“ ![]()
@takymanžel píše:Optrnosti? Jako že si v případě schválení něčeho tak absurdního bude každý nosit v kapse formulář a v případě potřeby si ho před sexem s partnerem necháme podepsat. Uvědomuješ si vůbec, že takové zákony nahrávají jen vyčůránkům aby mohli žalovat kohokoli pro cokoli? V současné době je jediný problém a to neschopnost nebo nechuť patřičných úřadů konat. Myslíš, že to změní zákon? Mě to může být fuk, ale lituju naše děti, protože to může skonči jako ve filmu Demolition Man. „Co je špatný je zakázaný. Maso je špatný, sex je špatný,…“
Rozumim, ale valna většina lidi je normální. Nikdo se tu neohani/neschvaluje formularem a podpisem. To měla zrejme být nadsázka někoho z tech novin, který to uveřejnily. Asi pro větší ctivost. Nebo to byl blb a neumí to přeložit. A ze je špatný na nekoho bez jeho svolení nasilne hupsnout, na tom se, doufám, shodneme. Takže v tomto pripade ano, co je špatný je zakázaný.
Edit, ještě dodám, že jsem záměrně použila slovo opatrnost. Protoze o rozumu se v pudove situaci nedá mluvit.