Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavla 46 píše:
A myslíte, že to tak mají i chlapi? Nebo je tohle poblouznění a nekritičnost specialitou žen?
Já teda taky zažila pobláznění, ale rozhodně jsem nebyla nekritická. Já si sakra dobře uvědomovala, že mám doma mnohem lepšího chlapa a že bych vážně nechtěla o něj přijít, svoje děti vystavit rozvodu a už vůbec bych nechtěla chlapa, kterej by se nechal odtáhnout jinou (byť mnou) z manželství s dvěma malýma dětma. Nehledě na to, že ty jeho děti mě taky nelákaly. Prostě jsem stála pořád na nohách a věděla, že tohle fakt ne a taky jsem se podle toho chovala.
Moje rada je, pokud to lze, přeruš kontakt. Zmizí z očí, zmizí z mysli, fakt funguje.
@Psssssst píše:S tou nekritičností jsem se asi špatně vyjádřila. Tohle všechno si dokážu asi racionálně vysvětlit s tím druhým to ale není jen o chtíči, prostě stejná vlna. S manželem je to ale prostě dlouholetý budovaný vztah. Nejde to porovnávat a není to o volbě jeden nebo druhý. Přerušit kontakt nemůžu. Pracujeme spolu, oba na celkem vysokém postu a tu práci mám fakt ráda. Takže prostě jednou to přejde, nebo prostě jednoho dne pán odejde do důchodu
Já teda taky zažila pobláznění, ale rozhodně jsem nebyla nekritická. Já si sakra dobře uvědomovala, že mám doma mnohem lepšího chlapa a že bych vážně nechtěla o něj přijít, svoje děti vystavit rozvodu a už vůbec bych nechtěla chlapa, kterej by se nechal odtáhnout jinou (byť mnou) z manželství s dvěma malýma dětma. Nehledě na to, že ty jeho děti mě taky nelákaly. Prostě jsem stála pořád na nohách a věděla, že tohle fakt ne a taky jsem se podle toho chovala.
Moje rada je, pokud to lze, přeruš kontakt. Zmizí z očí, zmizí z mysli, fakt funguje.
@Pavla 46 Mě by zajímalo, za jak dlouho to přejde u mě, když s ním udržuji milostný poměr
![]()
@Pavla 46 píše:
S tou nekritičností jsem se asi špatně vyjádřila. Tohle všechno si dokážu asi racionálně vysvětlit s tím druhým to ale není jen o chtíči, prostě stejná vlna. S manželem je to ale prostě dlouholetý budovaný vztah. Nejde to porovnávat a není to o volbě jeden nebo druhý. Přerušit kontakt nemůžu. Pracujeme spolu, oba na celkem vysokém postu a tu práci mám fakt ráda. Takže prostě jednou to přejde, nebo prostě jednoho dne pán odejde do důchodu
Hm, tak potom zbývá jenom vydržet a jak říkáš, buď to přejde nebo prostě on jednoho dne odejde do důchodu. Přeju, ať to přejde a máš klid. ![]()
@Anonymní píše:
@Pavla 46 Mě by zajímalo, za jak dlouho to přejde u mě, když s ním udržuji milostný poměr![]()
![]()
Až zjistíš že jsi v jiném stavu
@Anonymní píše:Řekla bych že ve chvíli, kdy na to někdo z partnerů přijde
@Pavla 46 Mě by zajímalo, za jak dlouho to přejde u mě, když s ním udržuji milostný poměr![]()
![]()
Snad mě tu nikdo neukamenuje.
ale já mám takovou platonickou lásku, ještě před tím, než jsme si našla manžela.
s platonickou láskou, je to prostě jiné.. potřebujeme se, ale spolu být nemůžeme, ani nechceme.
manžel je ta největší výhra co jsem mohla vyhrát.. ale bez platonické lásky, už si to neumím představit. Stejně jako bez manžela.. prostě každý má to své místo ![]()
@Pavla 46 píše: Řekla bych že ve chvíli, kdy na to někdo z partnerů přijde
Můj to ví, jeho partnerka ne a pravděpodobně na to ani nepřijde.
@Anonymní píše:
Snad mě tu nikdo neukamenuje.ale já mám takovou platonickou lásku, ještě před tím, než jsme si našla manžela.
s platonickou láskou, je to prostě jiné.. potřebujeme se, ale spolu být nemůžeme, ani nechceme.
manžel je ta největší výhra co jsem mohla vyhrát.. ale bez platonické lásky, už si to neumím představit. Stejně jako bez manžela.. prostě každý má to své místo
Díky. Já to mám vlastně stejně. Nechci přijít ani o jednoho. Tedy hlavně ne o manžela. Ten druhý je pro mě ale taková hořící kometa co letí kolem, jen už letí sakra dlouho
a já je prostě miluju oba.
Ano, zrovna taky prožívám platonickou lásku z dovolené. Chvíli jsme si i psali a byla jsem z toho hotová. Naštěstí on asi objevil novou dívku někde na pláži a přestal se ozývat, tak už to není tak intenzivní
jinak před spaním mi k němu zabloudí myšlenky a představuji si jak by se tvářil kdybych se tam znova objevila
nebo jak bychom se tajně líbali někde za rohem
chvíli jsem přemýšlela jestli je něco ve vztahu s manželem špatně, ale řekla bych že ne a tak si jen užívám tu hormonální jízdu ![]()
@Anonymní píše:
Můj to ví, jeho partnerka ne a pravděpodobně na to ani nepřijde.
A proč nejste spolu?
@Anonymní píše:
Ano, zrovna taky prožívám platonickou lásku z dovolené. Chvíli jsme si i psali a byla jsem z toho hotová. Naštěstí on asi objevil novou dívku někde na pláži a přestal se ozývat, tak už to není tak intenzivníjinak před spaním mi k němu zabloudí myšlenky a představuji si jak by se tvářil kdybych se tam znova objevila
nebo jak bychom se tajně líbali někde za rohem
![]()
chvíli jsem přemýšlela jestli je něco ve vztahu s manželem špatně, ale řekla bych že ne a tak si jen užívám tu hormonální jízdu
Kéž by se tahle hormonální jízda dala vydávat na recept ![]()
@Pavla 46 píše:
A proč nejste spolu?
Nemyslím, že ke mně cítí totéž, takže ani nemám v plánu se mu vyznat. A i kdyby to cítil stejně, na obou stranách jsou děti a majetek…
@Pavla 46 Jasně, můžou to tak mít i chlapi, ale asi to není tak časté jako u žen…