Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to celé podivné. I na vesnicích už nikdo neřeší rozvody, jsou úplně normální a běžné.
Majáles nechápu, proč bys nesla, však muzes jít sama, jsi dospělá, nepotřebuješ doprovod rodiču. Práci bych vzala klidně i ve fabrice. Tvoji rodiče mají pravdu ve dvou věcech - v tom, že je dulezite mít práci. A v tom, že partnera sis vybrala sama, a očividně blbě.
Takže - práci a bydlení nebo spolubydleni.
@Anonymní píše: Více
Mě by zajímal i názor druhé strany, protože z tebe mám pocit, že jsi na všech frontách děsná oběť. Jak si to tedy u těch rodičů představuješ dál? Já se jim nedivím, že jsou rozmrzelí, už mohli mít klid a teď mají ve 3+1 malé dítě a dceru bez práce. Mě by to taky vadilo a hodně. A jestli s VŠ nejsi schopná vyhrát pohovor v knihovně nebo v obchodě na maloměstě, tak jsi asi trochu neschopná, to bude mít nejspíš matka pravdu.
Nevím, no. Na té škole tě měli naučit hlavně trochu analyticky myslet. Jinak nevím, proč by sis neměla najít práci, když máš titul. Pokud umíš anglicky, tak call centrum nebo cokoli, kde jazyk je přidaná hodnota? Je blbý být bez kvalifikace s takovým vzděláním. Na druhou stranu chápu, že se ti s tím nechce do fabriky. Hledej dál
@Liberalissima píše: Více
Já mám školu velmi podobnou, humanitní obor a jako studium bylo dobré, bavilo mě to. Připadala jsem si hrozně intelektuálně ![]()
Ale po škole jsem si říkala, že to rozjímání nad nesmrtelností brouka už by mohlo stačit, že nevím, co nového by mě mohlo v oboru potkat, kromě nekonečného čtení teorií o feminismu (mám na toto téma diplomku).
A chtela jsem začít dělat něco opravdového 😁
Kde jsi pracovala před mateřskou, kde jsi bydlela do teď? Jsi ještě na rodičáku, nebo na pracaku? V našem státě sociálních dávek i samotné ženské s detma zvládnou žít samy v podnájmu. Co třeba práce v bance, tam vemou každého, platy jsou slušné..
@Liberalissima píše: Více
Myslíš, že na maloměstě najde korporaty na každém rohu? Z takového maloměsta pocházím - pár fabrik, Lidl, Penny a Billa, pošta, městský úřad, banky a školství, muzeum a knihovna a nazdar.
Nevěřím, že je toto reálné. To jsi jako pracovala minimálně 10let, ale na mateřskou jsi šla bez smlouvy na dobu neurčitou a za těch 10 let jsi neušetřila nic, co by ti pomohlo nebýt teď v pokojíčku a vybrala sis jako otce dítěte nespolehlivého neplatiče, se kterým jste za dobu manželství taky nenašetřili vůbec nic?
Kdyb mi dcera s VŠ žila stejnym životním stylem jako někdo s pomocnou školou, taky bych neskákala radosti do stropu. Chování rodičů je hrozné, ale tvůj přístup k životu absolutně nechápu.
@inkakřivák píše: Více
Máš svatou pravdu. Co tak u nás je? Jedna ta knihovna teda, městské informační centrum, ale tam nikoho nehledají, obchody a fabriky. A v bance berou spíš lidi z obchodní akademie, vystudovaný politolog není zrovna vhodný kandidát. Tam jsem to zkoušela už dříve hned po škole a nikdy nic. Možná by nebylo úplně na nic vzít klidně i tu fabriku na přechodnou dobu, našetřit si penize stranou. Pak bych si možná mohla dovolit i pronájem a zaplatit kauci, odstěhovat se do většího města, kde je víc možností. A hlavně odejít od rodičů. Já vím, že jsem asi zklamala. Ale s takovým nastavením si tu práci asi neseženu ani ve fabrice. A to bylo řečí, jak rodiče pomůžou po psychické stránce. Zatím jen zadupou. Moje spolužačka se po 13 letech rozvedla se 3 dětma a máma ji pomohla postavit se na nohy za celkem krátkou dobu. To se u nás nestane.
Tyjo, umíš jazyky? Vždyť můžeš jít dělat do korporátu…že ty trolis?
Příspěvek upraven 28.04.24 v 08:58
@Alušáček píše: Více
Ještě budu měsíc na rodicaku, pak mi skončí. Tak asi pracák. Moje situace je o to horší, že se opravdu nemám kam vrátit. Tak musí začít od nuly. Jinak z pracovní minulosti ti byla zmiňovaná hotelová recepce, asistentka v cestovce na centrále, call centrum. Ale to byl trochu jiný kraj.
To jsou práce pro SŠ. K čemu jsi dělala VŠ?
Zase bych to s tím korporátem neidealizovala. Padají tu návrhy na marketing, PR. Ve 35 letech bez praxe, když je plno studentů z oboru, které si můžete zaučit.
Jediné co vidím, že by šlo jsou ta call centra, tam berou furt, velká rotace, tam by šanci měla.
Ono by záleželo, zda je ochotná se učit. Existuje dost junior pozicí v korporátu, ale očekává se, že bude makat. Což nevím, zda to s malým dítětem bez podpory rodičů dá.
@Mango_Lassi píše: Více
Tak já měla pocit, že s VS = větší a lepší možnosti. A ono nic. Ale často byl problém v tom, že pokud jsem chtěla místo, kde by byla dobrá VS, tak málo zkušeností a praxe. A zase, kde stačila střední, tak překvalifikování. A bylo vymalováno. Tu knihovnu jinak nechápu. Bylo mi řečeno, že náhodou se sešlo plno uchazečů s vystudovaným oborem nebo s x let praxe v jiné knihovně. Je možné, že to byl fake a jen hrají divadlo. Ze byla politologie ne vhodná volba, to už vidím. Ale já čekala, že už jen titul pomůže.