Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A opět, jak je možné, že sis nastavila rodicak do května, když nemáš pro dítě školku (to bys musela už loni na zápis)? Přemýšlela jsi u toho? Já tomu fakt nevěřím, že absolvent VŠ nepřemýšlí, neanalyzuje, nedomýšlí důsledky. Posledních patnáct let žiješ z ruky do huby a manžel byl taky takový? Já neznám vůbec nikoho s VŠ, kdo by měl ve 35 letech tak holou řiť a čekal by pomoc od rodičů. Bez rozvodu bys prostě oznámila manželovi, že končí rodicak a školku nemáte, takže to táhne celé sám a od září se uvidí? ![]()
A jakou praci si tedy dělala doted, resp. pred materskou?
@zrcadlo píše: Více
No ex do toho tahat nechci. To by byla voda na jeho mlýn, že pokud nemám peníze, tak ať podám návrh na svěření syna do jeho péče. Ale možná jen dělá ramena. Na léto se pokusím aspoň brigádu. Že bych šla třeba prodávat zmrzlinu, na kasu na koupak, někde do cestovky na výpomoc v plné sezoně, i rodiče uvidí snahu a dítě by nebylo s nimi celý den. Taky můžou jít s ním ven, tam se dá podnikat hodně věcí.
@Konnny píše: Více
Psala jsem výš, recepce, cestovka na centrále, call centrum, průzkumy veřejného mínění.
@zrcadlo píše: Více
Vzdyt si ho muze zmenit do 4 let, minimum je 50 Kc mesicne. Ale to ji nevyresi to, ze potrebuje penize.
@Sany80s No, co tak zakladatelku čtu, tak mama neni krava, ze ji nechce doporucit praci, ale naopak je to soudna osoba.
@Mango_Lassi píše: Více
Vždyť jo, s tímhle oborem jakýkoli korporát, klidně do IT třeba nejdřív na support a pak dál, má AJ, má titul, svět je její ústřice ![]()
Blbé to je s malým dítětem a vyzvedáváním atd, ale třeba avast má firemní školku, hodila bych si je do sledování, kdyby nabírají na juniorní pozice.
Ona ani ta fabrika není špatná, konec ve dvě…ale je potřeba, aby zas někdo odvedl dítě ráno ![]()
Jinak podle mojí zkušenosti v Konice hodně vycházejí vstříc lidem s dětmi a já se tam celé dny kopala do zadku, byl to i jeden z důvodů, proč jsem šla jinam (ačkoli po dítěti by se mi to možná hodilo, byla to možná chyba
).
Jestli ti otec dítěte nebude dělat problémy, přestěhuj se. Fakt můžeš mít luxusní práci, s HO, flexi dobou atd.
Tvoje rodiče narozdíl od ostatních moc nechápu. Teda chápu, že je nebaví to spolubydlení, to by mi taky vadilo. Spíš bych se dceři snažila pomoct sehnat pronájem. Ale ty řeči o zklamání atd - popravdě, spíš oni zklamali jako rodiče. Tvůj život není k tomu, aby se jím rodičem chlubili, ten je prostě tvůj. Takže nějaké řeči o zklamání atd nejsou na místě. Buď ti chtějí pomoct, nebo ne, obojí je jejich právo. Ale tyhle řeči jsou kontraproduktivní a mě kdyby jako mámě něco takového ulítlo, tak bych se pak za sebe hodně styděla.
@Liberalissima píše: Více
Fabrika s jednou směnou je něco jako jednorožec. Jsou, ale minimálně. Na maloměstě se vůbec taková nemusí najít.
@Sany80s píše: Více
Njn, tak holt když nic nejde, tak bydlet u rodičů, a poslouchat ponižující řeči no ![]()
jak jí můžou pomoc shánět bydlení to jí ho mají i platit? Je bez práce a bez peněz
Od juniorů chtějí výsledky a to dá jen pokud jí budou rodiče významně podporovat. Tím myslím vyzvednout, pohlídat atd.
V korporátu může dělat třeba logistiku, project management apod. Ale to je něco jiného, než běžná administrativa. Tam nestačí jen umět anglicky. To bude chtít excel, nebo jiný tool. Ale obecně je to hodně o učení se nových věcí. A k tomu musí mít člověk ochotu a ambice.
To je jednouché říct někomu, že něco nejde, když ze sebe vypotím teroretické řeči bez souvislosti s realitou.
To jsou pak takové šlechtické návrhy, aby si člověk mohl honit triko.
Bydlím ve velkém městě, o kterém se zaměstnavatelce může jen zdát. Místo ve fabrice na jednu směnu tu člověk sežene tak v deseti firmách. A výrobních firem jsou tu dost možná vyšší stovky. A je o ně rvačka, i když tam platí minimum, ze kterého tu člověk nezaplatí ani 1+1 a jídlo.
V obchodech jsou tu tak z 80% místa na dvanáctky. Takže bez pomoci někoho jiného to není možné s dětmi realizovat.
Mám známou, která má tedy střední školu, praxi, je komunikativní a slušnou práci po rodičáku sehnala až bylo mladšímu dítěti 10 let. Ano, byla do 10 let těch dětí zaměstnaná porůznu na nic moc místech, ale jen proto, že má manžela, jinak by kromě nabízení finančních produktů nesehnala časově skoro nic. Do rodičáku byla zaměstnaná trvale v obchodech.
A těch 10 let je taková zajímavá hranice, čím to asi bude, že…
@Trojlístek píše: Více
Pokud si hraješ na chytrolínku a podceňuješ zdejší uživatelky, které dle tebe mají hloupé uvažování a neví o čem je vysoká škola zakladatelky, tak si po sobě svůj příspěvek nejdřív přečti a oprav si ty chyby. Evidentně čeština tě NEŽIVÝ ![]()
No přehnaně věřící ani ne. Modlit se umí, do kostela ale nechodí. A ten nápad nabalit si honem chlapa, tak jsou toho názoru, že škoda času. Stejně nejsem vhodný typ do manželství, jednou snad stačilo, už nikdy žádný chlap, tam mám dítě, to mi zůstalo. A najít si práci a pořešit školku a hlídání. Pomůžou, ale dělat chůvy na plný úvazek nebudou. Ale je pravda, že lovit chlapa se mi chce že všeho nejmíň, myslím zrovna teď. Možná se to změní až budu trochu víc za vodou. A čím, že rozvedená ženská bez práce s děckem na krku není právě ta, na kterou stojí fronta. I když moji spolužačce se třemi to právě vyšlo