Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
já to mám teda jinak než většina lidí tady…nemám problém orgasmu dosáhnout sama
s muži jsem to měla tak, že jsem spala celkem se 3 (zcela prvního nepořítám, to bylo krátké)
1. s prvním, to byl dvouapul letý vztah, jsem orgasmus měla často, uměl velmi mocně dráždit penisem a měla jsem ráda rychlý sex, takže orgasmus byl
2. s druhým jsem chodila jen chvilu, asi jen půl roku, a orgasmus byl také.
3. pak jsem pokala manžela. zamilovala se něžn, a hluboce. to, co bylo dřív jen mechanická záležitost a nebavilo mě mazlení, to s manželem začalo být nádherné. ale bohužel jsme spolu už 5 let a ještě nikdy jsem s ním neprožila orgasmus při styku. má to rád pomalu, nepřiráží „správně“, prostě nejde to. Mezitím opadla zamilovanost, takže počáteční vzrušení navodit, o také trvá delší dobu. Miluju ho, ale zde je vidě, že to může být i v muži. ve zpusobu, , jaký on miluje, ve velikosti, tvaru, tempu, v čemkoli. Prostě vám nezvládne zahrá do noty a s láskou to moc společného nemá, toho svého prvního, s nímž jsem byla dva roky,j jsem ve skutečnosti nemilovala, byl to aková kámoš z vysoké…
takže tak
souhlasim a pisu tu vzdy , ze si proste musi sednout , jinak to nefunguje
@Venetia presne . ja si proste myslim, ze s jinym muzem by orgasmu dosahla. ja jsem stastna a zvolila jsem si variantu lasky pred orgasmem. nelituju. ale jak říkám - po 5 letech nic, arotože vím, že s jinými muži mi to šlo, tak i vím, že chyba je v tom, že mnžel neumí SÁM OD SEBE ty pohyby, které potřebuju já. a těžko se ho to učí, to si bud sednete, nebo ne. já, když mu řeknu, že potřebuju rychleji, tak o bolí, jelikož ho má užšího a delšího. Navíc on to stejně v rychlém tempu nemá rád a tak to ani nevydrží.
Kdybych předtím neměa skutečně dva chlapy, jednoho jsem milovala, jednoho ne, a s oběma to šlo, a ted hluboká láska a sex je krásný i jen tak, ale nejde to, tak neuvěřím:)
technika, která se asi moc naučit nedá, to je alfa omega.
ale s tím omezením vlastní msturbace bych to také nezatraacovala - jenže to sám člověk z vůle nedokáže. když musíš, musíš. Já v pbertě jsem měla k dosažení orgasmu (poprvé jsem ho zažila náhodou, jako panna, třením se o polštář) . no a pak jsem tedy měla k dosažení orgasmu takovou pomůcku… s tou pomůckou jsem do 3 minut byla.
Jenže pak jsem ji nemla, žádná náhražka nepomáhala, nedokázala jsem sehnat náhradu. nešlo to. a tak jsem to začala zkoušet prsty. dalo to šílenou práci, ale po nějakém čase se mi podařilo o. dosáhnout i těmi prsty, a od té doby už tu pomůcku nepoužívám ![]()
takže i to lze , ale je nutno to vydržet dlouhodobě.
na vyvolání orgasmu od manžela ale vynechání zcela masturbace nebude fungovat, protože tam, i přes to jak ho miluju, přesně cítím, že on to „dělá jinak než chci“, ale neumí to jinak. prostě to nedá…
@Mausche píše:
Dekuji za popisy. Vyplyva z toho, ze se tomu clovek musi oddat a na nic nemyslet. To je jak meditaceS myslenkami na sex pres den nemam problem, vzdyt se mi o tom casto i zda
![]()
naladeni na sex by bylo, spis pri tom misto any to narustalo a vedlo k orgasmu to bud stagnuje nebo klesa
nene, muj první partner mi dokázal při styku navodit orgasmus i když jsem u toho myslela na to, jestli mi zítra zmokne prádlo. dokonce se mi ani moc nelíbil vzhledově. manžela miluji, přitahuje mě, obdivuji ho, mazlení si nádherně užívám, a přesto orgasmus s ním za pět let ještě nebyl. s tím bývalým co jsem ho nemilovala a ani mě moc nepřitahoval, byl orgasmus u mě snad po každém sexu
@Anonymní píše:
@Venetia presne . ja si proste myslim, ze s jinym muzem by orgasmu dosahla. ja jsem stastna a zvolila jsem si variantu lasky pred orgasmem. nelituju. ale jak říkám - po 5 letech nic, arotože vím, že s jinými muži mi to šlo, tak i vím, že chyba je v tom, že mnžel neumí SÁM OD SEBE ty pohyby, které potřebuju já. a těžko se ho to učí, to si bud sednete, nebo ne. já, když mu řeknu, že potřebuju rychleji, tak o bolí, jelikož ho má užšího a delšího. Navíc on to stejně v rychlém tempu nemá rád a tak to ani nevydrží.Kdybych předtím neměa skutečně dva chlapy, jednoho jsem milovala, jednoho ne, a s oběma to šlo, a ted hluboká láska a sex je krásný i jen tak, ale nejde to, tak neuvěřím:)
ale s tím omezením vlastní msturbace bych to také nezatraacovala - jenže to sám člověk z vůle nedokáže. když musíš, musíš. Já v pbertě jsem měla k dosažení orgasmu (poprvé jsem ho zažila náhodou, jako panna, třením se o polštář) . no a pak jsem tedy měla k dosažení orgasmu takovou pomůcku… s tou pomůckou jsem do 3 minut byla.
Jenže pak jsem ji nemla, žádná náhražka nepomáhala, nedokázala jsem sehnat náhradu. nešlo to. a tak jsem to začala zkoušet prsty. dalo to šílenou práci, ale po nějakém čase se mi podařilo o. dosáhnout i těmi prsty, a od té doby už tu pomůcku nepoužívám
na vyvolání orgasmu od manžela ale vynechání zcela masturbace nebude fungovat, protože tam, i přes to jak ho miluju, přesně cítím, že on to „dělá jinak než chci“, ale neumí to jinak. prostě to nedá…
Já to mám podobné, až na to, že jednou za čas se to podaří… první rok jsem to hodně řešila, ale časem jsem si zvykla a už mi je to nějak jedno… taky jsem starší, může to být i věkem, ale taky si myslím, že to je v pohybech a polohách.
Ty michas dohromady dve temata, ktera spolu az tak moc nesouvisi.
Tim jednim je dilema klitoridalni vs. vaginalni orgasmus, a tim druhym (daleko podstatnejsim) je neschopnost dosahnout orgasmu v pritomnosti manzela.
Ten prvni problem prozatim vubec neres. Ten je naprosto nepodstatnej. Neni az tak dulezity, jestli pri sexu budes dosahovat orgasmu klitoridalniho anebo vaginalniho. Nektera to ma tak, jina zase jinak, nektere maji oba typy, znam dokonce zenu, ktera je celkem bez problemu schopna dosahovat obou typu orgasmu, ale jednoznacne uprednostnuje ten klidoridalni, protoze ten je u ni MNOHEM intenzivnejsi.
Mnohem horsi je ten tvuj druhej problem: neschopnost dosahovat orgasmu pred manzelem (chlapem).
Ja jsem tu diskusi neprojizdel celou - pred jinejma chlapama jsi pri sexu orgasmu dosahovala? Anebo taky ne? Pokud ano, tak to neni beznadejny, pokud ne, tak to taky jeste neni beznadejny. Bud to muzes zkusit resit sama - cestou je urcite masturbace pred manzelem. Pomalu a postupne to trenovat. Nejdriv muze treba jenom byt v mistnosti, ty si dej na usi sluchatka s nejakou hudbou a treba satek na oci, abys ho vubec nevnimala. A postupne ten kontakt prohlubovat. Uvidis, jestli se to nekam pohne. Pokud ne, tak to musis nechat odblokovat nejakym psychologem. Je to evidentne jen ve tvoji hlave, ze pred nim nedokazes dosahnout orgasmu. Taky by mohly pomoct nejaky lehky drogy (a fakt to nemyslim jako vtip). Ale spis neco jinyho nez alkohol. Ale i ten by mozna mohl trochu pomoct (v mensim mnozstvi).
Jinak poloh, kdy partnerka dosahne BEHEM souloze orgasmu prostrednictvim stimulace klitorisu (at uz prstem, anebo nejakou pomuckou) je spousta, v tom problem urcite neni.
Jo a ta abstinence, to je uplna hloupost, na to rovnou zapomen.
Tak když se tě u toho dělání rukou různě ptá a tebe to rozčiluje, tak co zkusit ať ti tam položí ruku, ty dej svoji na jeho a veď ho, bez mluvení. Případně mu to řekni předem ať nemluví, že tě to ruší, ať tu ruku co nejvíc uvolní a nechá se vést tou tvojí. A ty když si to sama udělat umíš, tak takhle společně by se to taky mohlo povést. A třeba se pak bude dařit víc i při klasickém sexu.
@Anonymní píše:
já to mám teda jinak než většina lidí tady…nemám problém orgasmu dosáhnout sama
s muži jsem to měla tak, že jsem spala celkem se 3 (zcela prvního nepořítám, to bylo krátké)
1. s prvním, to byl dvouapul letý vztah, jsem orgasmus měla často, uměl velmi mocně dráždit penisem a měla jsem ráda rychlý sex, takže orgasmus byl
3. pak jsem pokala manžela. zamilovala se něžn, a hluboce. to, co bylo dřív jen mechanická záležitost a nebavilo mě mazlení, to s manželem začalo být nádherné. ale bohužel jsme spolu už 5 let a ještě nikdy jsem s ním neprožila orgasmus při styku. má to rád pomalu, nepřiráží „správně“, prostě nejde to. Mezitím opadla zamilovanost, takže počáteční vzrušení navodit, o také trvá delší dobu. Miluju ho, ale zde je vidě, že to může být i v muži. ve zpusobu, , jaký on miluje, ve velikosti, tvaru, tempu, v čemkoli. Prostě vám nezvládne zahrá do noty a s láskou to moc společného nemá, toho svého prvního, s nímž jsem byla dva roky,j jsem ve skutečnosti nemilovala, byl to aková kámoš z vysoké…
takže tak
Dekuji za sdileni. Je to zajimave, jak to ma kazdy jinak. Ja jsem nezazila nikdy s zadnym muzem, a pritel je muj ctvrty sexualni partner. Ale nevzdavam to. Citim, ze to nekdy nejak pujde.
@Anonymní píše:
@Venetia presne . ja si proste myslim, ze s jinym muzem by orgasmu dosahla. ja jsem stastna a zvolila jsem si variantu lasky pred orgasmem. nelituju. ale jak říkám - po 5 letech nic, arotože vím, že s jinými muži mi to šlo, tak i vím, že chyba je v tom, že mnžel neumí SÁM OD SEBE ty pohyby, které potřebuju já. a těžko se ho to učí, to si bud sednete, nebo ne. já, když mu řeknu, že potřebuju rychleji, tak o bolí, jelikož ho má užšího a delšího. Navíc on to stejně v rychlém tempu nemá rád a tak to ani nevydrží.Kdybych předtím neměa skutečně dva chlapy, jednoho jsem milovala, jednoho ne, a s oběma to šlo, a ted hluboká láska a sex je krásný i jen tak, ale nejde to, tak neuvěřím:)
Jenže pak jsem ji nemla, žádná náhražka nepomáhala, nedokázala jsem sehnat náhradu. nešlo to. a tak jsem to začala zkoušet prsty. dalo to šílenou práci, ale po nějakém čase se mi podařilo o. dosáhnout i těmi prsty, a od té doby už tu pomůcku nepoužívám
Dneska jsme spolu spali asi po 2,5 tydnu. A samozrejme nic
ALE osmelila jsem se a trochu si pomahala rukou. To pritele tak nazhavilo, ze se udelal drive.. ale kdybychom hupsali dele, kdo vi? Vetsinou ma vydrz az az a fakt se moc snazi. Ale ta novota a pauza ho trochu rozhavila
no nevadi, ze orgasmus nebyl, bylo to fajn. Ani jsem nemela potrebu se pak dodelat. Zatim. ![]()
@Cosmopol píše:
@MauscheTy michas dohromady dve temata, ktera spolu az tak moc nesouvisi.
Tim jednim je dilema klitoridalni vs. vaginalni orgasmus, a tim druhym (daleko podstatnejsim) je neschopnost dosahnout orgasmu v pritomnosti manzela.
Ten prvni problem prozatim vubec neres. Ten je naprosto nepodstatnej. Neni az tak dulezity, jestli pri sexu budes dosahovat orgasmu klitoridalniho anebo vaginalniho. Nektera to ma tak, jina zase jinak, nektere maji oba typy, znam dokonce zenu, ktera je celkem bez problemu schopna dosahovat obou typu orgasmu, ale jednoznacne uprednostnuje ten klidoridalni, protoze ten je u ni MNOHEM intenzivnejsi.
Mnohem horsi je ten tvuj druhej problem: neschopnost dosahovat orgasmu pred manzelem (chlapem).
Ja jsem tu diskusi neprojizdel celou - pred jinejma chlapama jsi pri sexu orgasmu dosahovala? Anebo taky ne? Pokud ano, tak to neni beznadejny, pokud ne, tak to taky jeste neni beznadejny. Bud to muzes zkusit resit sama - cestou je urcite masturbace pred manzelem. Pomalu a postupne to trenovat. Nejdriv muze treba jenom byt v mistnosti, ty si dej na usi sluchatka s nejakou hudbou a treba satek na oci, abys ho vubec nevnimala. A postupne ten kontakt prohlubovat. Uvidis, jestli se to nekam pohne. Pokud ne, tak to musis nechat odblokovat nejakym psychologem. Je to evidentne jen ve tvoji hlave, ze pred nim nedokazes dosahnout orgasmu. Taky by mohly pomoct nejaky lehky drogy (a fakt to nemyslim jako vtip). Ale spis neco jinyho nez alkohol. Ale i ten by mozna mohl trochu pomoct (v mensim mnozstvi).
Jinak poloh, kdy partnerka dosahne BEHEM souloze orgasmu prostrednictvim stimulace klitorisu (at uz prstem, anebo nejakou pomuckou) je spousta, v tom problem urcite neni.
Jo a ta abstinence, to je uplna hloupost, na to rovnou zapomen.
Diky, s tvou analyzou souhlasim. On kdyz se v tom clovek place sam, tak se to blbe tridi, co je co a proc.
Ne, s zadnym muzem jsem nikdy nedosahla orgasmu. Pritel je ctvrtym partnerem, ale taky jediny vaznejsi. Predtim to bylo bud na jednu noc nebo kratkodobe. Tak mi to bylo fuk. Ale priteli bych rada svuj orgasmus „darovala“, protoze je to krasny pocit.. a prozit to spolu by bylo urcite uzasne. Zboznuju, kdyz citim ten jeho
A kdyby to melo zaviset jen na tom, jak se snazi on, uz bych go byla musela mit aspon 50×. ![]()
Abstinence podle me neni slepa ulicka.Nebo jinak receno hledani alternativni stimulace, ktera by me taky uspokojila. Trvalo mi treba, naucit se udelat si to sprchou.. tak ostatni stimulace mozna taky potrva, nez to dotahnu k orgasmu jinak. Ale mohlo by to jit. Dnes vecer objednam vibrator na stimulaci bodu g a budu trenovat.
![]()
@IvaX píše:
Tak když se tě u toho dělání rukou různě ptá a tebe to rozčiluje, tak co zkusit ať ti tam položí ruku, ty dej svoji na jeho a veď ho, bez mluvení. Případně mu to řekni předem ať nemluví, že tě to ruší, ať tu ruku co nejvíc uvolní a nechá se vést tou tvojí. A ty když si to sama udělat umíš, tak takhle společně by se to taky mohlo povést. A třeba se pak bude dařit víc i při klasickém sexu.
Zkouseli jsme. Ta sama stimulace, co me dovede k orgasmu samotnou, mi byla v jeho pritomnosti neprijemna a nikam nevedla. Mozna musime byt trpelivi a zkouset znovu. ![]()
@Mausche píše:
Diky, s tvou analyzou souhlasim. On kdyz se v tom clovek place sam, tak se to blbe tridi, co je co a proc.Ne, s zadnym muzem jsem nikdy nedosahla orgasmu. Pritel je ctvrtym partnerem, ale taky jediny vaznejsi. Predtim to bylo bud na jednu noc nebo kratkodobe. Tak mi to bylo fuk. Ale priteli bych rada svuj orgasmus „darovala“, protoze je to krasny pocit.. a prozit to spolu by bylo urcite uzasne. Zboznuju, kdyz citim ten jeho
Abstinence podle me neni slepa ulicka.Nebo jinak receno hledani alternativni stimulace, ktera by me taky uspokojila. Trvalo mi treba, naucit se udelat si to sprchou.. tak ostatni stimulace mozna taky potrva, nez to dotahnu k orgasmu jinak. Ale mohlo by to jit. Dnes vecer objednam vibrator na stimulaci bodu g a budu trenovat.A kdyby to melo zaviset jen na tom, jak se snazi on, uz bych go byla musela mit aspon 50×.
![]()
Já bych to moc nedoporučovala, zvyknes si na vibrátor a chlap nebude mít šanci, jeho dotyky nikdy nemůžou být tak intenzivní jako vibrace
Je to v hlavě. Taky se obvykle zablokuju, stačí jeden špatný pohyb nebo myšlenka. Zkušenosti mám přitom bohaté s předchozími partnery, s nikým se to nepodařilo úplně, nanejvýš jsem se přiblížila. Se současným se to občas povede - po 20 letech oboustranně láskyplného vztahu. Ale už jsem přišla na to, že je pro mne velice těžké se oddat a poddat.
@Venetia píše:
Já bych to moc nedoporučovala, zvyknes si na vibrátor a chlap nebude mít šanci, jeho dotyky nikdy nemůžou být tak intenzivní jako vibrace
No ale presne to mam ted prece s rukou a klitorisem
musim si odvyknout a zkusit na to jit jinak. Za pokus to stoji. A pokud si moc zvyknu, budu pak zase abstinovat a odvykat. ![]()
Aspon chci zjistit jestli a kde mam bod g.
já to mám teda jinak než většina lidí tady…
nemám problém orgasmu dosáhnout sama
takže tak