Pološero - Česko - odpadkový koš Evropy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3549
5.9.14 21:14
@beruska9 píše:
Vareni ze zakladnich surovin neni nutne dlouhe a slozite, jen to chce si zvyknout na jina jidla. Ja se tak nejak o to snazim, zatim se stridavymi uspechy, ale tak nejak postupne se k tomu snad dopracuji ;) Obcas trochu trpi chutove bunky, protoze jsou zblble z ochucovadel a zvyraznovacu chuti a podobnych nesmyslu, ale je to fakt otazka zvyku

No tak pokud chceš zdravé pečivo, šťávu, džusy, jogurty, máslo, koření, apod. tak ti nezbude než si to dělat doma ze základních surovin bez sraček a to vážně stojí čas. Já se o to již druhým rokem snažím, ale nebýt doma, tak to všechno asi nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.9.14 23:42

@Paradise : jo takhle, to jo, a jeste idealne osobne vypestovat. Ja spis myslela nepouzivat polotovary, to jsem se sekla v definici ;) jako maslo a jogurt beru jako zakladni potravinu, az tak „radikalni“ nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.9.14 09:01

@beruska9 tak jasné chápu jak to myslíš, ale na druhou stranu máslo ze smetany (čerstvé) je neporovnatelné s kupovaným a jogurty ty sehnat „čisté“ ve smyslu bez různých přídavků je občas taky práce pro sherlocka holmese. Zvláště pro ty, kteří nebydlí ve městech. Například u nás je jen penny a coop (větnamci, ale ty to stejně tahají z penny),takže nějaký velký výběr není. Já třeba občas koupím bílý jogurt, stejně si to pak dle chutí mícháme doma, ale taky se snažím dělat i domácí. Pečivo je jasně nejlepší domácí, atp. Snažím se toho dělat maximum, abysme věděli, co jíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
7.9.14 16:44
@Kobliha51 píše:
@Špageta

tak to si objednávají firmy, které to chtějí mít co nejlevnější. Přijdou k dodavateli na jednání s požadavkem, že chtějí salám, který od něj nakoupí za cenu např. 20,– Kč a holt to složení tomu pak odpovídá.

To si objednávají řetězce a napálí si tam větší marži, než na dražší a kvalitnější výrobek. Nic jiného v tom není. Kdybychom znali jejich marže, asi bychom se divily. A pak opět je k tomu nutná politická vůle. A ta tu je. Oni v řetězcích nenakupují a když, tak ne v Čechách.

Ano, myslela jsem řetězce. A i ten vzorec - nejnižší výrobní náklady (tj. příšerné složení, ani pes by to nežral) a na to pěkná marže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.