Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Kobliha51 V německu kromě masa je v kauflandu všechno levnější a lepší kvalita
@annaei píše:
@Kobliha51 V německu kromě masa je v kauflandu všechno levnější a lepší kvalita
Já tam už kupuju i maso. Raději zaplatím víc a budeme ho mít méně častěji, než tady kupovat to barvené, vodou nacucané, špatně opracované.
Jsem zvědavá, co na to naši europoslanci. Nejvíc mě „baví“ neustále omílané tvrzení soukromých firem, že nám to takhle vlastně chutná víc, než totéž prodávané v Německu ![]()
@Rolin píše:Jsem zvědavá, co na to naši europoslanci. Nejvíc mě „baví“ neustále omílané tvrzení soukromých firem, že nám to takhle vlastně chutná víc, než totéž prodávané v Německu
Ano. A oni jsou dokonce tak úžasní, že nám vlastně plní naše přání a berou ohled na česká specifika. Jako ta prasata z východu sežerou všechno. A ti naši připosr… politici berou přes lobisty provize od řetězců. Alespoň si to tak myslím, protože jinak to není snad ani možné.
@Paradise píše:
Je to hnus. Nejhorší je, když jsem během pořadu přemýšlela, kde nakupovat kvalitně. U nás supermarket, vietnamci, kteří to tahají ze supermarketu a coop, který má ty samé výrobky jako supermarket, ale dražší. Žádná pořádná prodejna a pak pro ty, co nemají čas si vše připravovat doma ze základním surovin jsou to otevřené dveře na hřbitov
Vareni ze zakladnich surovin neni nutne dlouhe a slozite, jen to chce si zvyknout na jina jidla. Ja se tak nejak o to snazim, zatim se stridavymi uspechy, ale tak nejak postupne se k tomu snad dopracuji
Obcas trochu trpi chutove bunky, protoze jsou zblble z ochucovadel a zvyraznovacu chuti a podobnych nesmyslu, ale je to fakt otazka zvyku
@Rolin píše:Jsem zvědavá, co na to naši europoslanci. Nejvíc mě „baví“ neustále omílané tvrzení soukromých firem, že nám to takhle vlastně chutná víc, než totéž prodávané v Německu
Chutna, protoze uz nevime, jak maji potraviny chutnat. Mne to docvaklo pred par lety, na Islandu, kde jsme se dali nalakat na vybornou mistni domaci zmrzku a prisla mi hrozne nevyrazna, bez poradne chuti…a pak mi doslo, ze takhle asi chutna zmrazena smetana s ovocem, coz bylo asi vicemene vsechno, co v tom bylo, bez vsech tech chemickych nesmyslu
Ja zasadne kupuju jen ceske produkty a kdyz vidim zeme puvodu Polsko, tak to vubec nechci v kosiku ani videt. V Lidlu maji hodne zeme puvodu Nemecko a to take nevim jestli je zrovna kvalitni. Vzdyt konkretne piskoty Opavia jsou o 14 kc dražší nez ty nemecke plne cukru. Spis bych ocenila diskuzi o tom, ktery konkretni produkt kupovat proto, ze je nezavadny a kvalitni ![]()
Příspěvek upraven 05.09.14 v 12:22
@beruska9 píše:
Vareni ze zakladnich surovin neni nutne dlouhe a slozite, jen to chce si zvyknout na jina jidla. Ja se tak nejak o to snazim, zatim se stridavymi uspechy, ale tak nejak postupne se k tomu snad dopracujiObcas trochu trpi chutove bunky, protoze jsou zblble z ochucovadel a zvyraznovacu chuti a podobnych nesmyslu, ale je to fakt otazka zvyku
Doma vařím jedině bez dochucovadel, používám jenom základní koření - pepř, sůl, kmín, papriku a bylinky, co mám na zahrádce ![]()
@mamkasl píše:
Ja zasadne kupuju jen ceske produkty a kdyz vidim zeme puvodu Polsko, tak to vubec nechci v kosiku ani videt. V Lidlu maji hodne zeme puvodu Nemecko a to take nevim jestli je zrovna kvalitni. Vzdyt konkretne piskoty Opavia jsou o 14 kc levnejsi nez ty nemecke plne cukru. Spis bych ocenila diskuzi o tom, ktery konkretni produkt kupovat proto, ze je nezavadny a kvalitni
Jo, to by bylo nejlepší a psát je na nástěnku v nějaké otevřené skupině.
@MUFICE : ja jsem jeste tak daleko nedospela, ale postupne se ucim ![]()
Holky ale nabidku cini poptavka…cesky lidi nechtej kvalitu, neni to az tak jen o Tom, ze berou mene nez v zapadni evrope…cesi chtej denne vysocinu, maso a s prominutim srackama narvanou lednici…ty napechovany nakupni kose tehle svinstev mluvi za vse…
ted jsem byla v cechach a mela rano chut na chlebicek s debrecinkou a vlasakem, strasne je miluju, tak jsem v devet rano zavitala do mlicnaku. vedle mne u stolu sedela rodinka-tata, mama a babicka a „snidali“ plnenou pariku s knedlikem, mama davala holandskej rizek s brkasi a babi segedin
…kdyby mi to nekdo vypravel, tak tomu neuverim…jsme sami takova prasatka s temito stravovacimi navyky, priznejme si…
@MUFICE kdyz ja se obavam ze i na tech etiketach krmej a kecaj, ze se nemuzes spolehnout na to co uvadej…jak to chces zkontrolovart? nezbyva nez doufat, ze nekecaj…to co driv bylo bio je pry schit, musis kupovat bio bio atd…neverim v cechach co se jidla tyce pomalu nicemu…mysleno tem potravinam ze stodol typu Kaufland, Tesco aj.
@lajovka : treba meli za sebou tezkou noc
Ale ja teda musim rict, ze kdyz jsem po temer 2 letech v zahranici zavitala do CR/SR a vsichni se mi snazili vynahradit, co mi urcite „muselo“ chybet, tak jsem po par dnech mela brutalni zaludecni problemy. Takze dal ziju bez knedliku, uzenin a smazaku a je mi lepe
Hele parba to je prvni co me napadlo, pac taky byly doby, kdy jsem tahla rovnou z knajpy na veprovy vypecky s bramborovejma, ale ne ne, rodinka byla vymydlena a vypadalo, ze vyjeli rannim autobusem do „mesta“na nakupy…tak se bylo treba nalezite posilnit…splachli to kazdej malym pivkem a slo se ![]()
Ve všech zemích jsou lidé bohatí a lidé chudí. A ti chudí nakupují levné věci. A přesto má Kaufland i ostatní řetězce v Německu kvalitnější výrobky, než dováží do svých obchodů v Čechách. A je to proto, že prostě může. Protože je pro to politická vůle. Kdyby tu někdo z našich představitelů měl zájem na tom, abychom tady nekupovali a nejedli podřadné potraviny, určitě bychom mohli mít alespoň takovou kvalitu, jako mají v Německu. A vím to dobře, protože do Německa jezdím nakupovat potraviny běžně a některé vyjdou i levněji, než u nás. Kvalita se srovnat opravdu nedá. A to mají Němci větší platy než my. Našim politikům jsme ukradení a volby taky nic nezmůžou, protože přijdou jiní a taky si potřebují nahrabat.