Pološero - Česko - odpadkový koš Evropy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
4.9.14 23:33

Ve všech zemích jsou lidé bohatí a lidé chudí. A ti chudí nakupují levné věci. A přesto má Kaufland i ostatní řetězce v Německu kvalitnější výrobky, než dováží do svých obchodů v Čechách. A je to proto, že prostě může. Protože je pro to politická vůle. Kdyby tu někdo z našich představitelů měl zájem na tom, abychom tady nekupovali a nejedli podřadné potraviny, určitě bychom mohli mít alespoň takovou kvalitu, jako mají v Německu. A vím to dobře, protože do Německa jezdím nakupovat potraviny běžně a některé vyjdou i levněji, než u nás. Kvalita se srovnat opravdu nedá. A to mají Němci větší platy než my. Našim politikům jsme ukradení a volby taky nic nezmůžou, protože přijdou jiní a taky si potřebují nahrabat.

• Citovat
  • Upravit
12921
4.9.14 23:36

@Kobliha51 V německu kromě masa je v kauflandu všechno levnější a lepší kvalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.9.14 23:38
@annaei píše:
@Kobliha51 V německu kromě masa je v kauflandu všechno levnější a lepší kvalita

Já tam už kupuju i maso. Raději zaplatím víc a budeme ho mít méně častěji, než tady kupovat to barvené, vodou nacucané, špatně opracované.

• Citovat
  • Upravit
1986
5.9.14 00:31

:poblion: Jsem zvědavá, co na to naši europoslanci. Nejvíc mě „baví“ neustále omílané tvrzení soukromých firem, že nám to takhle vlastně chutná víc, než totéž prodávané v Německu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.9.14 01:59
@Rolin píše: :poblion: Jsem zvědavá, co na to naši europoslanci. Nejvíc mě „baví“ neustále omílané tvrzení soukromých firem, že nám to takhle vlastně chutná víc, než totéž prodávané v Německu :poblion:

Ano. A oni jsou dokonce tak úžasní, že nám vlastně plní naše přání a berou ohled na česká specifika. Jako ta prasata z východu sežerou všechno. A ti naši připosr… politici berou přes lobisty provize od řetězců. Alespoň si to tak myslím, protože jinak to není snad ani možné.

• Citovat
  • Upravit
15995
5.9.14 03:39
@Paradise píše:
Je to hnus. Nejhorší je, když jsem během pořadu přemýšlela, kde nakupovat kvalitně. U nás supermarket, vietnamci, kteří to tahají ze supermarketu a coop, který má ty samé výrobky jako supermarket, ale dražší. Žádná pořádná prodejna a pak pro ty, co nemají čas si vše připravovat doma ze základním surovin jsou to otevřené dveře na hřbitov :poblion:

Vareni ze zakladnich surovin neni nutne dlouhe a slozite, jen to chce si zvyknout na jina jidla. Ja se tak nejak o to snazim, zatim se stridavymi uspechy, ale tak nejak postupne se k tomu snad dopracuji ;) Obcas trochu trpi chutove bunky, protoze jsou zblble z ochucovadel a zvyraznovacu chuti a podobnych nesmyslu, ale je to fakt otazka zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.9.14 03:42
@Rolin píše: :poblion: Jsem zvědavá, co na to naši europoslanci. Nejvíc mě „baví“ neustále omílané tvrzení soukromých firem, že nám to takhle vlastně chutná víc, než totéž prodávané v Německu :poblion:

Chutna, protoze uz nevime, jak maji potraviny chutnat. Mne to docvaklo pred par lety, na Islandu, kde jsme se dali nalakat na vybornou mistni domaci zmrzku a prisla mi hrozne nevyrazna, bez poradne chuti…a pak mi doslo, ze takhle asi chutna zmrazena smetana s ovocem, coz bylo asi vicemene vsechno, co v tom bylo, bez vsech tech chemickych nesmyslu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
5.9.14 06:49

Ja zasadne kupuju jen ceske produkty a kdyz vidim zeme puvodu Polsko, tak to vubec nechci v kosiku ani videt. V Lidlu maji hodne zeme puvodu Nemecko a to take nevim jestli je zrovna kvalitni. Vzdyt konkretne piskoty Opavia jsou o 14 kc dražší nez ty nemecke plne cukru. Spis bych ocenila diskuzi o tom, ktery konkretni produkt kupovat proto, ze je nezavadny a kvalitni ;-)

Příspěvek upraven 05.09.14 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
5.9.14 08:53
@beruska9 píše:
Vareni ze zakladnich surovin neni nutne dlouhe a slozite, jen to chce si zvyknout na jina jidla. Ja se tak nejak o to snazim, zatim se stridavymi uspechy, ale tak nejak postupne se k tomu snad dopracuji ;) Obcas trochu trpi chutove bunky, protoze jsou zblble z ochucovadel a zvyraznovacu chuti a podobnych nesmyslu, ale je to fakt otazka zvyku

Doma vařím jedině bez dochucovadel, používám jenom základní koření - pepř, sůl, kmín, papriku a bylinky, co mám na zahrádce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
5.9.14 08:55
@mamkasl píše:
Ja zasadne kupuju jen ceske produkty a kdyz vidim zeme puvodu Polsko, tak to vubec nechci v kosiku ani videt. V Lidlu maji hodne zeme puvodu Nemecko a to take nevim jestli je zrovna kvalitni. Vzdyt konkretne piskoty Opavia jsou o 14 kc levnejsi nez ty nemecke plne cukru. Spis bych ocenila diskuzi o tom, ktery konkretni produkt kupovat proto, ze je nezavadny a kvalitni ;-)

Jo, to by bylo nejlepší a psát je na nástěnku v nějaké otevřené skupině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.9.14 08:56

@MUFICE : ja jsem jeste tak daleko nedospela, ale postupne se ucim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
5.9.14 09:15

Holky ale nabidku cini poptavka…cesky lidi nechtej kvalitu, neni to az tak jen o Tom, ze berou mene nez v zapadni evrope…cesi chtej denne vysocinu, maso a s prominutim srackama narvanou lednici…ty napechovany nakupni kose tehle svinstev mluvi za vse…
ted jsem byla v cechach a mela rano chut na chlebicek s debrecinkou a vlasakem, strasne je miluju, tak jsem v devet rano zavitala do mlicnaku. vedle mne u stolu sedela rodinka-tata, mama a babicka a „snidali“ plnenou pariku s knedlikem, mama davala holandskej rizek s brkasi a babi segedin :mrgreen: :roll:…kdyby mi to nekdo vypravel, tak tomu neuverim…jsme sami takova prasatka s temito stravovacimi navyky, priznejme si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
5.9.14 09:19

@MUFICE kdyz ja se obavam ze i na tech etiketach krmej a kecaj, ze se nemuzes spolehnout na to co uvadej…jak to chces zkontrolovart? nezbyva nez doufat, ze nekecaj…to co driv bylo bio je pry schit, musis kupovat bio bio atd…neverim v cechach co se jidla tyce pomalu nicemu…mysleno tem potravinam ze stodol typu Kaufland, Tesco aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.9.14 09:21

@lajovka : treba meli za sebou tezkou noc :mrgreen: Ale ja teda musim rict, ze kdyz jsem po temer 2 letech v zahranici zavitala do CR/SR a vsichni se mi snazili vynahradit, co mi urcite „muselo“ chybet, tak jsem po par dnech mela brutalni zaludecni problemy. Takze dal ziju bez knedliku, uzenin a smazaku a je mi lepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
5.9.14 09:24

Hele parba to je prvni co me napadlo, pac taky byly doby, kdy jsem tahla rovnou z knajpy na veprovy vypecky s bramborovejma, ale ne ne, rodinka byla vymydlena a vypadalo, ze vyjeli rannim autobusem do „mesta“na nakupy…tak se bylo treba nalezite posilnit…splachli to kazdej malym pivkem a slo se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.