Pološero - Česko - odpadkový koš Evropy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1381
5.9.14 09:52
@MUFICE píše:
Hlavně dávám pozor, abych si domů nedonesla něco polského. Hlavně v Tescu mají toho dost - maso, vejce :zed: Dokonce jsem viděla na českých arašídech Bohemia, že je vyrábí v Polsku 8o Pak Danone hodně vyrábí v Polsku, třeba to kulaté Gervé. A i některé druhy Lučiny jsou vyráběny v Polsku.V Lidlu mají některé polské jogurty a ryby.

polsko ma pry kvalitni potraviny, ale cesi chteji tu druhou jakost, byl o Tom nejaky porad a v nejake diskuzi tady jsem cetla prispevky jedne holciny, ktera popisovala prave situaci potravin na polskem trhu a tez to, ze do Ceska se vozi ta horsi kvalita…kruci tak kde je jadro pudla, ze i z vychodu k nam jde to horsi, kdo to urcuje, sned ne zakaznik?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.9.14 09:54

@lajovka samozřejmě že zákazník, tím že je ochotný to kupovat, kdyby jim to v krámě zůstalo ležet tak by to přestali dovážet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
5.9.14 09:55
@lajovka píše:
polsko ma pry kvalitni potraviny, ale cesi chteji tu druhou jakost, byl o Tom nejaky porad a v nejake diskuzi tady jsem cetla prispevky jedne holciny, ktera popisovala prave situaci potravin na polskem trhu a tez to, ze do Ceska se vozi ta horsi kvalita…kruci tak kde je jadro pudla, ze i z vychodu k nam jde to horsi, kdo to urcuje, sned ne zakaznik?? :think:

No, tak to by mě taky zajímalo. Podle mě si to tam objednávají ty firmy, pt jsou tam zřejmě levnější náklady.

Taky nechápu, proč se dováží ovoce a zeleninu z celé Evropy a ty naše české skončí bůhví kde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.9.14 09:59
@anickadomnik píše:
@lajovka samozřejmě že zákazník, tím že je ochotný to kupovat, kdyby jim to v krámě zůstalo ležet tak by to přestali dovážet

No jo, jenže já bych chtěla vidět tu babičku, která bude VIDĚT na pidi písmenka ve složení výrobku, natož aby rozuměla tomu, co je tam napsáno…
Navíc zákazník prostě asi věří tomu, že když se to prodává v obchodě, tak na tom nemůže být nic špatného. Taky věří etiketám… slovům jako FIT, Řezníkova volba, Česká kvalita, Zdravá snídaně a podobné hovadiny, které zákazníka zavádějí.
A taky třeba nevím, jak si mám koupit jiný nanuk, když jiný v lepší kvalitě se prostě u nás VůBEC neprodává… Já jako zákazník prostě často nemám možnost volby. Mám na výběr jen koupit nebo nekoupit a to mě dost štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
5.9.14 10:00
@MUFICE píše:
Ta klasická v kostce ne, ale takové ty našlehané s příchutí.

Díky za upozornění :kytka:, zrovna u Lučiny jsem nikdy neřešila, kde se vyrábí, brala jsem tak nějak za samozřejmost, že u nás.

Btw., nedávno jsme s manželem vedli debatu na téma kuřecí maso, někde se doslechl, že třeba „vodňanské“ porcované kuřecí maso je dovážené z Polska a pouze u nás přebaleno (ve výsledku tedy „český“ produkt - CZ), zatímco „vodňanská“ kuřata, která se prodávají v celku, jsou ryze českého původu. Nemůžu nikde najít, jestli je to pravda nebo hoax :nevim:. Asi napíšu do Vodňan… :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
5.9.14 10:01

@anickadomnik u tech potravin je to celkem jasny, zakaznik…ale proc jsou u nas praci prasky znackove v daleko horsi kvalite nez na zapade, to samy treba hracky duplo, to je nesrovnatelny, kdyz drzis hracku koupenou v cz a ve svycarsku-je to tensi, mensi, min hezky nebo jak to rict a u obou hracek jde o stejnou znacku…proboha jak to :nevim:…tuhle nekvalitu a osizenost si preci cech jako zakaznik neovlivnuje…nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.9.14 10:04
@Black Cat píše:
No jo, jenže já bych chtěla vidět tu babičku, která bude VIDĚT na pidi písmenka ve složení výrobku, natož aby rozuměla tomu, co je tam napsáno…
Navíc zákazník prostě asi věří tomu, že když se to prodává v obchodě, tak na tom nemůže být nic špatného. Taky věří etiketám… slovům jako FIT, Řezníkova volba, Česká kvalita, Zdravá snídaně a podobné hovadiny, které zákazníka zavádějí.
A taky třeba nevím, jak si mám koupit jiný nanuk, když jiný v lepší kvalitě se prostě u nás VůBEC neprodává… Já jako zákazník prostě často nemám možnost volby. Mám na výběr jen koupit nebo nekoupit a to mě dost štve.

no vidíš já třeba ten nanuk nekoupím vůbec, nikdo mě nenutí kupovat hnusy, hoouby že zákazník věří, ta větší část zákazníků vůbec neřeší co v čem je, hele i kdyby bylo na obale napsáno že je v tom jed na krysy tak většina lidí to koupí protože v životě nečetli co na tom obale vlastně píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.9.14 10:06

@Black Cat a když po prodavačce v uzeninách chci složení výrobků, ne jen procento masa tak na mě všichni koukají jak na zjev a ještě se rozčilují proč zdržuji když to není důležité, tak asi takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.9.14 10:06

@lajovka nevím jestli se to dá říct o všem, ale v Polsku skutečně můžete nakoupit kvalitní potraviny od malých dodavatelů, pěstitelů a chovatelů. Pamatuji, že ještě před pár lety se v malých městech (nemyslím ty příhraniční nákupní) dalo nakoupit výborné maso a uzeniny.
Nemám ráda takové to obecné „fuj polské potraviny“.
To co tu kupujeme, tak to si objednávají firmy, které to chtějí mít co nejlevnější. Přijdou k dodavateli na jednání s požadavkem, že chtějí salám, který od něj nakoupí za cenu např. 20,– Kč a holt to složení tomu pak odpovídá.
Takže nenadávejme na „polské potraviny“, když to vlastně chceme kupovat. Chceme aby to bylo co NEJLEVNĚJŠÍ a hlavně aby toho bylo HODNĚ. A tak máme to co chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
5.9.14 10:08
@Black Cat píše:
A taky třeba nevím, jak si mám koupit jiný nanuk, když jiný v lepší kvalitě se prostě u nás VůBEC neprodává… Já jako zákazník prostě často nemám možnost volby. Mám na výběr jen koupit nebo nekoupit a to mě dost štve.

No, třeba ten nanuk Míša, že s kvalitou taky do kélu. Dokud měl značku Czech Made a vlastnila ho Alima, tak byl dobrý. Co ho koupil Unilever, tak má hnusnou čokoládu. A ten vaničkový má v sobě i dost rostlinného tuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
5.9.14 10:09
@Rolin píše:
Díky za upozornění :kytka:, zrovna u Lučiny jsem nikdy neřešila, kde se vyrábí, brala jsem tak nějak za samozřejmost, že u nás.Btw., nedávno jsme s manželem vedli debatu na téma kuřecí maso, někde se doslechl, že třeba „vodňanské“ porcované kuřecí maso je dovážené z Polska a pouze u nás přebaleno (ve výsledku tedy „český“ produkt - CZ), zatímco „vodňanská“ kuřata, která se prodávají v celku, jsou ryze českého původu. Nemůžu nikde najít, jestli je to pravda nebo hoax :nevim:. Asi napíšu do Vodňan… :).

No, taky už jsem to někde četla, tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
5.9.14 10:10

@Špageta jojo,je to o kvantite, proste lednice bude praskat ve svech, kdyz zu se nemame dobre, tak se „aspon poradne nazerem“-caste to vyroky u piva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.9.14 10:11

@lajovka : taky jsem slysela, ze polske potraviny prodavane v Polsku jsou naprosto v poradku. Jinak pro pobaveni - potraviny Made in Poland se vozi dokonce i do Australie, zjevne jsou retezce schopne diky nakupni sile stlacit naklady tak dolu, ze se to vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
5.9.14 10:11
@lajovka píše:
@anickadomnik u tech potravin je to celkem jasny, zakaznik…ale proc jsou u nas praci prasky znackove v daleko horsi kvalite nez na zapade, to samy treba hracky duplo, to je nesrovnatelny, kdyz drzis hracku koupenou v cz a ve svycarsku-je to tensi, mensi, min hezky nebo jak to rict a u obou hracek jde o stejnou znacku…proboha jak to :nevim:…tuhle nekvalitu a osizenost si preci cech jako zakaznik neovlivnuje…nebo?

Máš pravdu, ty německé prací prášky a aviváže voní úplně jinak a lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.9.14 10:13

Resp. nevim, zda je to moc na pobaveni, me to docela vydesilo a to mam vystudovany mezinarodni obchod a logistiku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.