Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@lajovka Heh, no on ten chlebicek s „vlasakem“ a „debrecinkou“ na snidani je taky bomba… ![]()
@lajovka píše:
@MUFICE kdyz ja se obavam ze i na tech etiketach krmej a kecaj, ze se nemuzes spolehnout na to co uvadej…jak to chces zkontrolovart? nezbyva nez doufat, ze nekecaj…to co driv bylo bio je pry schit, musis kupovat bio bio atd…neverim v cechach co se jidla tyce pomalu nicemu…mysleno tem potravinam ze stodol typu Kaufland, Tesco aj.
Bio potraviny nekupuju, kupuju ty ověřené. Jo, to složení je ve hvězdách ![]()
@MUFICE holky já bych to tak nehrotila, složení podle mých informací z velké většiny sedí
@lajovka píše:
Holky ale nabidku cini poptavka…cesky lidi nechtej kvalitu, neni to az tak jen o Tom, ze berou mene nez v zapadni evrope…cesi chtej denne vysocinu, maso a s prominutim srackama narvanou lednici…ty napechovany nakupni kose tehle svinstev mluvi za vse…
ted jsem byla v cechach a mela rano chut na chlebicek s debrecinkou a vlasakem, strasne je miluju, tak jsem v devet rano zavitala do mlicnaku. vedle mne u stolu sedela rodinka-tata, mama a babicka a „snidali“ plnenou pariku s knedlikem, mama davala holandskej rizek s brkasi a babi segedin![]()
…kdyby mi to nekdo vypravel, tak tomu neuverim…jsme sami takova prasatka s temito stravovacimi navyky, priznejme si…
Né všichni, ale je jich min. polovina. U nás uzeniny nenajdeš, max šunku, která má víc jak 90% masa. Snažíme se brát kvalitní potraviny, ale taky to dost stojí ![]()
Tak to by se mi zvednul žaludek, mít tohle ke snídani ![]()
@Black Cat píše:
@lajovka Heh, no on ten chlebicek s „vlasakem“ a „debrecinkou“ na snidani je taky bomba…
tak o Tom zadna, ale ja to mam jednou za rok a tesim se na to uuuplne siiilene
to bych si neudelala si to nedat!
@MUFICE píše:
Né všichni, ale je jich min. polovina. U nás uzeniny nenajdeš, max šunku, která má víc jak 90% masa. Snažíme se brát kvalitní potraviny, ale taky to dost stojíTak to by se mi zvednul žaludek, mít tohle ke snídani
určitě víc než polovina, já jídlo hodně řeším a ještě se mi nestalo že bych v krámě potkala někoho kdo by měl naplněný košík alespoň z polovny takovými věcmi jako já
@anickadomnik píše:
@MUFICE holky já bych to tak nehrotila, složení podle mých informací z velké většiny sedí
co si mam pod pojmem „mych informaci“ predstavit? bez Ironie, ale tahle info me nejak neuspokojuje ![]()
@lajovka ok tedy ségra je potravinářský chemik, testuje nebo ještě donedávna testovala složení potravin ![]()
@anickadomnik píše:
určitě víc než polovina, já jídlo hodně řeším a ještě se mi nestalo že bych v krámě potkala někoho kdo by měl naplněný košík alespoň z polovny takovými věcmi jako já
No, když koukám na ty nákupy zákazníků, co stojí přede mnou, tak se kolikrát taky nestačím divit.
Hlavně dávám pozor, abych si domů nedonesla něco polského. Hlavně v Tescu mají toho dost - maso, vejce
Dokonce jsem viděla na českých arašídech Bohemia, že je vyrábí v Polsku
Pak Danone hodně vyrábí v Polsku, třeba to kulaté Gervé. A i některé druhy Lučiny jsou vyráběny v Polsku.
V Lidlu mají některé polské jogurty a ryby.
@MUFICE píše:
A i některé druhy Lučiny jsou vyráběny v Polsku.
Už i Lučina? Probůh, kam jsme to dospěli… ![]()
@anickadomnik ..o.k…nevis tedy jaky je rozdil mezi bio a biobio potravinami?? prijel s tim pritel z cech, ze to je nejaka Nova kampan na biobio vyrobky…zni to dost absurdne ![]()
@MUFICE tak já se přiznám že některé potraviny jsem přímo od polského výrobce objednávala
@Rolin píše:
Už i Lučina? Probůh, kam jsme to dospěli…
Ta klasická v kostce ne, ale takové ty našlehané s příchutí.
@lajovka to fakt netuším přesto že ačkoliv jídlo dost řeším tak značka bio pro mě není podstatná, ani jsem to nezaregistrovala, ale pořeším to ![]()