Pomáhat kamarádce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1957
24.7.18 21:17

@osvc vyborne, patrej dal. Ta medializace je super nápad. Nemohl by to byt tenhle blázen? Říkala ti někdy o něm neco? Ani iniciály? Projdi jeste jednou všechny zprávy. http://www.miroslav-zelenka.cz/…a/spoluprace
Nedá se nějak zjistit, jestli si platí zdravotní pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
24.7.18 21:26
@Maui52 píše:
@osvc vyborne, patrej dal. Ta medializace je super nápad. Nemohl by to byt tenhle blázen? Říkala ti někdy o něm neco? Ani iniciály? Projdi jeste jednou všechny zprávy. http://www.miroslav-zelenka.cz/…a/spoluprace
Nedá se nějak zjistit, jestli si platí zdravotní pojištění?

Jméno nikdy žádné nepadlo, pořád jenom „guru“. Jestli to je jeho fotka v těch brýlích, tak ten to není, tamten má tmavé vlasy i vousy a řekla bych věkově 35-40 let. Platbu zdravotního nemám šanci zjistit, jednou jsem tohle řešila za manžela a musela jsem mít jeho plnou moc.
Zatím budu skládat střípky, hledat informace a medializaci bych viděla jako poslední záchranné stéblo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
24.7.18 21:58

@osvc ta stránka je super napad, ty by mohli vedet, ale jestli to opravdu není na vysočině bude to o to těžší a z čeho tak usuzuje, že by to tam nemuselo být ? A co manžel? Nevymyslel nejaky nápad ? Každopádně moc držím pěsti a dej vedet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
24.7.18 22:27
@Pepinda10 píše:
@osvc ta stránka je super napad, ty by mohli vedet, ale jestli to opravdu není na vysočině bude to o to těžší a z čeho tak usuzuje, že by to tam nemuselo být ? A co manžel? Nevymyslel nejaky nápad ? Každopádně moc držím pěsti a dej vedet. :kytka:

Napadlo mě to, že třeba jsou jinde a ona to ani nevěděla, kam pojedou, nebo záměrně lhala, ta smska mě zpanikařila :oops: Manžel navrhuje guruovi rozbít hubu :lol: Jenže to bychom ho museli nejdřív najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
24.7.18 22:48

@osvc : a nikdo z rodiny o ní fakt nic neví? nebo nějaké její další kamarádky? napadá mě, možná blbost - zubař, gynda… chodí na preventivky? nebo už je fakt úplně odříznutá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.7.18 22:55

A nevzala si ho třeba ? A proto není k dohledání :nevim: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.7.18 23:06

https://jihlavsky.denik.cz/…ni-deti.html

nemuze to byt ono? podle fotky by se to mozna dalo najit a ocihnout, i kdyz je to starsi prispevek ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
24.7.18 23:09

ty jo :think: přes fajs bych to neřešila asi :think: beztak maj přístup na net a sjížděj jestli je někdo nehledá :nevim: nebo zkusit napsat, že se bys měla taky zájem :think: se přidat. nebo aspoň se dozvědět víc. :think: boha dyť ji tam múžou drogovat, to se dělá pro lepší výgum a stav rauše a pocit osvícení. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.18 03:15

Jestli se dostala do sekty, je možná dobře, že zná ten svět před tím. To, že taky může být svobodná a rozhodovat sama za sebe. Třeba pomůže čas. A vše se uvědomí. Teď asi vidí jak je to super, věří tomu, že má pravdu a že to tak chce bůh. Vše co se tam stane je přeci mezi nimi. Ona Guru a bůh. Tohle oni vidí, nic ti neřekne až se uvidíte, bude přesvědčovat tebe aby si se přidala.. Vždy se musí bydlet v areálu kde sekta sídlí, nejspíš to tak bude.. vše je v rukou boha, jestli je tam nová, vidí všechny jak jsou šťastní, povídají si, ale pravda je po čase jiná.. . vše na to sedí, odříznou vás od všeho, mají nad vámi moc, nesmíte komunikovat ani s příbuznými, číst noviny, sledovat TV. Vztahy udržujete jen s lidmi vevnitř..oni jí neřeknou hned že nesmí, to je to, kdy má být v klidu sama nechce komunikovat.. časem nebude moc.. Dala bych od toho ruce pryč. Když bude opravdu chtít, dostane se z toho..když bude mít štěstí dostane tam vyšší postavení.. ale vždy jste bud s nimi nebo proti nim..a když odejdete určitě skončíte v pekle.. je to vymývárna mozku na kterou si zvyknete a posloucháte vše :( doufám, že tohle dopadne šťastně.. :srdce: omlouvám se za anonym…

• Citovat
  • Upravit
25.7.18 06:21

Souhlasím s předchozím příspěvkem. Hlavně je to sekta jak vyšitá. :(
Návštěvu zřejmě posunuli protože Guru poznal, že je tam nějaké procento, že bys jí třeba mohla dostat zpět, návštěvu povolí, až si bude 100% jistý ( a to už na tom bude holka psychicky hodně špatně). Na návštěvě půjde vážně jen o to tě přetáhnout, hlavně bych nepočítala s tím, že rozhovor zůstane jen mezi vámi. V sektách se dějou hrůzný věci, musí to být pro tebe hrozné jako kamarádku. Sexuální otrokyně atd., nejvíc bych se asi bála těch drog. Málokdo se ze sekty dostane a bohužel zákony jsou v tomhle hrozné a pokud nebude chtít odejít sama, tak se odtamtud nedostane a piš si, že až jí povolí návštěvu, tak bude v takovém stavu, že jí odtamtud nedostaneš.
Ona je bohužel naprosto vhodný adept bez závazků/rodiny. Myslím si, že nemá smysl pátrat, zda si platí pojištění, je jasné, že neplatí, další věc, čím jí za pár let může lámat, že je zadlužená. K doktorovi také určitě chodit nebudou.
Co se týče, toho pobytu, tak pochybuji, že nějaký byl, možná jen tam u nich a tak to nazvali.
Skvělá rada je obrátit se na novináře!!! Tam bych viděla tu šanci se dopátrat. Zkus se předně obrátit na Krimi Revue, tam sice řeší, co už se stalo, ale tímhle by taky nemuseli pohrdnout a mají zkušenosti. Jinak je spustu organizací, koukala jsem, že ti někdo už dával tip. Obrať se na ně, nech si od nich dát tipy na další org. za práva lidí a tak.
Moc, moc ti držím palce, jsi skvělá kamarádka! Nezapomeň ale opatrovat i sama sebe. Nedělej nic na vlastní pěst, pamatuj, že můžeš zmizet stejně tak, jako kamarádka.
Ještě ti napíšu do SZ tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
25.7.18 08:50

Všem moc díky za zájem, dnes mám spoustu práce, tak si to trochu utřídím, co mám dělat. Nechci to nechat být, minimálně na tu policii zajdu, řeknu jim tam všechno po pravdě a jestli ji můžu ohlásit jako pohřešovanou. Už hodně pochybuju, že jsou opravdu na té Vysočině, můžou být kdekoliv, možná jí to řekli schválně, aby nikdo nevěděl, kde to fakt je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
26.7.18 18:36

Na policii nic moc, sepsali jsme protokol, ale říkali, že beztak to odloží, nebyli nijak sdílní, evidentně jsem je otravovala :roll: Nemají pravomoc, aby jen tak zjišťovali, polohu mobilního čísla, bylo mi doporučeno, ať méně sleduju kriminálky :roll: A po tom co ode mě slyšeli, nemají důvod ji vést jako pohřešovanou osobu, udělali ze mě hysterku a trapku, která se nemá motat do věcí, do kterých jí nic není, jsem v koncích, odradili mě od čehokoliv dalšího :roll:
Na mail z poradny zatím nikdo nereagoval, ale jsou prázdniny, tak to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
26.7.18 18:48
@osvc píše:
Na policii nic moc, sepsali jsme protokol, ale říkali, že beztak to odloží, nebyli nijak sdílní, evidentně jsem je otravovala :roll: Nemají pravomoc, aby jen tak zjišťovali, polohu mobilního čísla, bylo mi doporučeno, ať méně sleduju kriminálky :roll: A po tom co ode mě slyšeli, nemají důvod ji vést jako pohřešovanou osobu, udělali ze mě hysterku a trapku, která se nemá motat do věcí, do kterých jí nic není, jsem v koncích, odradili mě od čehokoliv dalšího :roll:
Na mail z poradny zatím nikdo nereagoval, ale jsou prázdniny, tak to chápu.

Nejsi ani hysterka,ani trapka. :hug: Udělala jsi v danou chvíli, co jsi mohla.Když nic, tak je to pro klid tvého svědomí. Pokud by se kamarádce/nedej Bože/ něco stalo, nebudeš si muset vyčítat, že jsi to nenahlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
26.7.18 20:56
@nostress píše:
Nejsi ani hysterka,ani trapka. :hug: Udělala jsi v danou chvíli, co jsi mohla.Když nic, tak je to pro klid tvého svědomí. Pokud by se kamarádce/nedej Bože/ něco stalo, nebudeš si muset vyčítat, že jsi to nenahlásila.

Připadám si, jako bych neudělala nic, zřejmě s tím nic nezmůžu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
31.7.18 21:38
@osvc píše:
Na mail z poradny zatím nikdo nereagoval, ale jsou prázdniny, tak to chápu.

To je hrozný, ale nejsem z jednání policie překvapená. Klasika. Nějaký vzdálený příbuzný by ve hře nebyl? Kdybys o to hodně stála, mohla bys ho ukecat, ať ji jako pohřešovanou nahlásí on. Zároveň jsi pro ni už teď udělala hodně. Ať měla kamarádka život jakýkoli, svéprávná je a odříznout se od světa byla její volba. Má nějaký email? Ještě bych zkusila ji naposled kontaktovat, že se o ni bojíš. Nic si nevyčítej, dělala jsi, co jsi mohla. Kdo si nechce nechat pomoci, tomu nepomůžeš, i kdyby ses na hlavě točila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová