Pomáhat kamarádce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
23.1.19 17:33

@osvc jo aha, to jsem nevěděla. Já čekala, že třeba člověk musí uvést nějaký nový kontakt nebo adresu, kam zaslat finální účet. Ale spíš to bylo obrazně řečeno, že dobrý detektiv by tyto kontakty mohl mít (když je občas má i úplně obyčejný člověk). Nebo mě ještě napadá zdravotní pojištění, jestli jí roste dluh, nebo to za ní někdo platí. Úřad ti to samozřejmě neřekne, ale kdo ví, jestli by se k tomu nedostal. Ono někdy opravdu stačí tam znát úplně řadového člověka, který má přístup do systému. Pokud to tedy už nějak nezpřísnili. Ale uvidíš. Jinak ještě mě napadla možnost, že se třeba kamarádka stydí tě kontaktovat, protože jí přijde, že selhala. Čas od času bych zkusila kontaktovat někoho, kdo ji třeba letmo znal (kolega atd), jestli se neobjevila.

• Citovat
  • Upravit
19790
23.1.19 18:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
23.1.19 20:11

@Lalelale Je to ještě z dob Pegasu, Eurotelu a tak, simka byla na kredit, takže po vyčerpání se už nedalo volat, jen na tísňové volání a operátora, ale jak je to dnes, to nevím. Obhlížela jsem ty detektivy a mají většinou první konzultaci zdarma, takže to zkusím a uvidím, co mi na to řekne. Muž mi radil Poštu pro tebe, ale úplně nevím, jak by to v tomhle případě fungovalo. Sítě jsem rozhodila snad všude, aby se mi ozvali, kdyby o sobě dala někomu vědět, ale zatím bezvýsledně. Moc děkuji za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
23.1.19 20:14
@eumedon píše:
https://www.mvcr.cz/…-411838.aspx

Děkuji za tip, vůbec jsem nevěděla, že něco takového jde, zítra se na to v klidu podívám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
23.1.19 21:14
@osvc píše:
Děkuji za tip, vůbec jsem nevěděla, že něco takového jde, zítra se na to v klidu podívám ;)

Ovšem - oni pošlou žádost o kontaktování zřejmě na adresu trvalého pobytu, má-li ji uvedenou v ČR. Nebo do datové schránky. Pokud je na té adrese nekontaktní, tak asi sorry, detektivně po ní pátrat nebudou. A zrovna tak, nebudou ti sdělovat její adresu, pokud si to ona nebude přát. Čili to probíhá pouze tak, že oni jí pošlou dopis, že ty máš zájem o kontakt a ať se ti ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová