Pomáhat kamarádce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
2.9.18 14:32
@osvc píše:
@Pepinda10 @Andymo Nepohnulo se nic nikam :roll: Ještě mi neodepsali a navíc to číslo, ze kterého mi přišla sms, je už přes týden nedostupné :roll: Teď jsem ve fázi, že se pokouším zkontaktovat její tetu, ta jediná se k ní chovala normálně, že by ji mohla jako pohřešovanou ohlásit ona.

Oznámit to policii můžeš i ty. Nesmíš samozřejmě lhát, musíš říct, oč jde.
Jestli s tím mohou něco dělat, to fakt nevím, ale ty pak aspoň budeš mít pocit, že jsi nic nezanedbala a udělala jsi maximum.

Možná by to chtělo třeba kontaktovat někoho, kdo pomáhá příbuzným (a přátelům?) těch, co se ocitli ve spárech sekt.

Edit: Tady jsem něco našel: http://sekty.cz/poradna/

Ale primárně je to poradna pro odpadlíky. Když ona nechce, nikdo ji nepřinutí. Svoboda je spojena s odpovědností a odpovědnost bolí. Ono je tak sladké nerozhodovat a nenést za své rozhodování odpovědnost… Přenést ji na gurua.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
3.9.18 09:59
@eumedon píše:
Oznámit to policii můžeš i ty. Nesmíš samozřejmě lhát, musíš říct, oč jde.
Jestli s tím mohou něco dělat, to fakt nevím, ale ty pak aspoň budeš mít pocit, že jsi nic nezanedbala a udělala jsi maximum.

Možná by to chtělo třeba kontaktovat někoho, kdo pomáhá příbuzným (a přátelům?) těch, co se ocitli ve spárech sekt.

Edit: Tady jsem něco našel: http://sekty.cz/poradna/

Ale primárně je to poradna pro odpadlíky. Když ona nechce, nikdo ji nepřinutí. Svoboda je spojena s odpovědností a odpovědnost bolí. Ono je tak sladké nerozhodovat a nenést za své rozhodování odpovědnost… Přenést ji na gurua.

Na polici jsem už byla, víc v příspěvku tady :roll:

@osvc píše:
Na policii nic moc, sepsali jsme protokol, ale říkali, že beztak to odloží, nebyli nijak sdílní, evidentně jsem je otravovala :roll: Nemají pravomoc, aby jen tak zjišťovali, polohu mobilního čísla, bylo mi doporučeno, ať méně sleduju kriminálky :roll: A po tom co ode mě slyšeli, nemají důvod ji vést jako pohřešovanou osobu, udělali ze mě hysterku a trapku, která se nemá motat do věcí, do kterých jí nic není, jsem v koncích, odradili mě od čehokoliv dalšího :roll:
Na mail z poradny zatím nikdo nereagoval, ale jsou prázdniny, tak to chápu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
3.9.18 10:09
@Lalelale píše:
Kamarádka má koukám fakt milující rodinu k pohledání. Napadá mě poslední možnost a to pod jiným jménem a z jiného čísla za pár týdnů té tetě napsat, že tu kamarádku jsi hrozně dlouho neviděla a že má odpojený mobil a ze dne na den se vypařila, jestli o ní něco neví. Prostě nezminovat toho guru. Teta by pak mohla pojmout podezření a zapátrat. Já tě odsud znám jako aktivní uživatelku, co nemá důvod si vymýšlet, ale kdyby to tu psal anonym, tak taky dost uvažuju, jestli to celé není jen troll nebo něčí fantazie, on ten guru zní hrozně fantaskně, a kdo vás dvě dobře nezná, tě nejspíš nebude brát vážně. Ale opět,držím palce, obdivuhodně za tu kamarádku bojuješ

Taky si připadám jak v blbým filmu :roll: Ještě mám v záloze jednu možnost, sehnala jsem si kontakt na její sestřenku, dceru té tety, ony se takhle občas spolu vídaly i v dospělosti, ta teta jí prý neviděla přes 10 let, tak se tím asi nechce ani zabývat. A máš pravdu, ona ta situace je hodně zvláštní, když jsem se na to dívala z pohledu té tety, tak jsem asi vypadala jako vyšinutý cvok :oops: Jenže jsem jí to chtěla říct všechno popravdě, žádné vymýšlení, protože kdyby na tu policii pak šla, tak aby to nebylo divný, že ona říká něco, co tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.9.18 13:16
@osvc píše:
Taky si připadám jak v blbým filmu :roll: Ještě mám v záloze jednu možnost, sehnala jsem si kontakt na její sestřenku, dceru té tety, ony se takhle občas spolu vídaly i v dospělosti, ta teta jí prý neviděla přes 10 let, tak se tím asi nechce ani zabývat.

Tak se moc nedivím, že ji nechce hlásit jako pohřešovanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
3.9.18 18:09
@eumedon píše:
Tak se moc nedivím, že ji nechce hlásit jako pohřešovanou.

Já taky, nevěděla jsem, že se tak dlouho neviděly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
18.1.19 01:46

@osvc
Ahoj, zajímalo by mě, jestli se kamarádka ozvala nebo jestli je od září něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
22.1.19 15:14
@Dulii píše:
@osvc
Ahoj, zajímalo by mě, jestli se kamarádka ozvala nebo jestli je od září něco nového.

Nového není vůbec nic, jen to číslo, ze kterého mi přišly sms, už neexistuje. Z poradny se mi nikdo neozval, zkoušela jsem tam i volat, tak ať jim pošlu mail, řekla jsem, že jsem ho už psala, tak že se na to podívají, neozval se nikdo, po dalším telefonátu jsem se dozvěděla, že mají dost svojí práce a tím to skončilo :roll: Na výzvu přes Facebook se nikdo neozval a já už ani nevěřím, že místo jejich pobytu byla pravdivá informace, nemám se čeho chytit :roll: V koutku duše jsem doufala ve vánoční zázrak, že se třeba ozve, nebo dokonce přijede, ale to je jen ve filmech :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
22.1.19 21:59

@osvc Tak to mě moc mrzí. ☹️️ Taky jsem doufala, že když se zeptám po takové době a navíc po Vánocích, že budeš mít dobré zprávy. Je mi to líto. ☹️️ Snad jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
23.1.19 14:30

@Dulii Taky pořád doufám, že jednou snad… Nic jiného už mi nezbylo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.1.19 14:33

@osvc čistě ze zvědavosti, ta poradna, co tě takhle vyfu*kovala, to je zároveň charita, co vybírá od lidí peníze? Je mi to líto, ale podle mě jsi udělala víc, než většina lidí a mnohem víc, nže kdy pro ni udělala vlastní rodina. Kamarádka se, nejspíš pod tíhou špatného života, rozhodla vydat pro nás nepochopitelnou cestou. Třeba jí to jednou dojde, třeba ne. Ale ty můžeš mít čisté svědomí.

• Citovat
  • Upravit
5585
23.1.19 14:42

@Lalelale Nerada bych někoho poškodila, nevím, jestli vybírají peníze, ale je to Společnost pro studium sekt a náboženství, webovka sekty.cz, je to ono, jak mi tu někdo radil. Děkuji za útěchu, blíží se její narozeniny, tak to nebude moc příjemné a zase doufám v zázrak, protože jsme je vždy slavily společně takovým zvláštním způsobem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.1.19 14:57

@osvc aha, spadají pod husitskou fakultu UK. Si říkám, jestli ten spolek nebude nějaká zašívárna pro pár PhD, kteří chtějí vypadat důležitě :nevim: webovky mají totiž opravdu honosné a jeden by čekal, že pomůžou i holubovi na cestě, realita je ale zdá se hodně jinde. Neexistuje něco vyloženě vedené lidmi, kteří si něco takového zažili? Mohli by mít kontakty atd. Kamarádka ti asi byla opravdu hodně blízká, viď?

• Citovat
  • Upravit
5585
23.1.19 15:36

@Lalelale Našla jsem ještě 1 organizaci, kterou jsem oslovila, ale bohužel se nemají čeho chytit :? Jediné, co jsem měla pravdivé, bylo to tel. číslo, které už neexistuje, jinak to jsou všechno nepodložené informace, že je na Vysočině, že je to na okraji vesnice, prostě jedno velké nic :nevim: Oslovila jsem i ty pořadatele toho kurzu, kde se potkali a odepsali mi, že takové informace nemůžou sdělit, že ani nemají klasické přihlášky, jen se tam budoucí účastník zaregistruje a zaplatí potom hotově přímo na kurzu, takže tam je třeba jen Martin-placeno hotově. V její bývalé práci o ní taky nikdo nic neví, ani si nevyzvedla zápočtový list, jakoby neexistovala :,( Hodně jsem zvažovala oslovit nějakého novináře, jenže jsem se zamyslela, co bych jim řekla a ono není co, nemám žádné vodítko, jen ten kurz, kde se potkali, potom ten pobyt, ale o něm vlastně taky nic nevím, nikoho by to nezajímalo, protože reportáž/článek z toho neudělají :nevim:
Jako ona mi nebyl nikdo tak blízko, později pak jenom můj manžel. Vyrostly jsme spolu, jsme jako sestry, v opravdu těžké chvíli mi pomohla, neodvrátila se od naší rodiny a mě, když to udělalo celé okolí včetně širší rodiny. Já trpím výčitkami svědomí, že jsem ji nechala odjet na ten pobyt, že jsem měla jet s ní, nebo ji nepouštět samotnou na ten statek, nebo kde to vlastně je, měla jsem možnost jí oplatit, co udělala ona pro mě a já zklamala :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.1.19 15:41

@osvc ty se vážně nevzdas :hug: napadá mě, nechceš zkusit soukromého detektiva? Netuším, kolik to může stát, ale policie je někdy schopna najít i lidi, co zmizeli pred 20 lety. Dobrý detektiv by to třeba zvládl také. Pokud číslo neexistuje, někdo ho zrušil, o tom je záznam. A pokud máš dobré kontakty, tak se k těm datům dostaneš. Máma třeba znala chlapa, co dělal řadovou pozici na úřadě, ale mohl si vytáhnout ze systému neskutečné věci. No přála bych ti štěstí.

• Citovat
  • Upravit
5585
23.1.19 15:52

@Lalelale Výborný nápad, soukromý detektiv mě ani nenapadl, podívám se, jak by to vycházelo finančně, to by nemusela být marná snaha, moc děkuji za tip :palec: Na úřadech takhle známé nemáme, takže to nevím. Ale vím, že tel. číslo se dá zrušit i telefonicky, teda už je to pár let, simka koupená v trafice a rušená hovorem, takže nikdo nevěděl, kdo ji měl, ale třeba je to teď jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová