Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkuju vám všem moc ![]()
Opravdu má síla spinká v postýlce a teď zrovna vstává.Strašně mě to nabíjí energii.
Dneska jsem mu normálně připravila svačinu do práce, vstala jsem na půl šestou a on chvilku po mně.jen koukal a pak tiše poděkoval.Já prosím a jdu si lehnout.
Prostě v klidu.
Na slzy čas není, mám přeci můj poklad:-)
Jo a holky, zítra jdu k holiči,ale nejen na stříhání, ale radikální změna.Jsem blond, budu tmavá
elenka12 píše:
Děkuju vám všem moc
Opravdu má síla spinká v postýlce a teď zrovna vstává.Strašně mě to nabíjí energii.
Dneska jsem mu normálně připravila svačinu do práce, vstala jsem na půl šestou a on chvilku po mně.jen koukal a pak tiše poděkoval.Já prosím a jdu si lehnout.
Prostě v klidu.
Na slzy čas není, mám přeci můj poklad:-)
Jo a holky, zítra jdu k holiči,ale nejen na stříhání, ale radikální změna.Jsem blond, budu tmavá
No tak to bude šok a dost nezvyk. Tak pak písni, jak se ti to líbí
![]()
Elenko, já sem chodím především pozdravit Lesinku a tak si přečtu občas nějaké to téma. Tvá situace mě zaujala, chtěl jsem říci, že tě nesmírně obdivuji. Ačkoliv to bude znít ode mě divně, tak přesto nechápu, že si chlap neváží tak skvělé ženy!
Držím ti palce a ať se vše obrátí k lepšímu.
B.
Elenko, já sem chodím především pozdravit Lesinku a tak si přečtu občas nějaké to téma. Tvá situace mě zaujala, chtěl jsem říci, že tě nesmírně obdivuji. Ačkoliv to bude znít ode mě divně, tak přesto nechápu, že si chlap neváží tak skvělé ženy!
Držím ti palce a ať se vše obrátí k lepšímu.
B.
Ahoj. Nenapsalas moc konkrétních informací, takže těžko radit. Jak dlouhou plánuješ být s malým doma? Nechci moc konkrétně sondovat u vzdělání, ale jsi na pracáku, protože jsi ztratila práci v blbou dobu, nebo máš se svojí kvalifikací dlouhodobý problém s hledáním práce?
Jak to máš s podporou rodiny. Nemůžou podporovat? Nemáte dobré vztahy?
Přijde mi, že si tě chlap vůbec neváží. Z tvého popisu mi to přijde skoro jako setrvalý stav, ale nechci soudit, ono to někdy může být dost zlé a nakonec se to dá dopořádku.
Musíš se rozmyslet, co chceš. Pokud dojdeš k tomu, že s ním chceš zůstat, nebo s ním musíš zůstat (finance), tak bych ho požádala, aby se choval tak, že dlouho pracuje a říkal, že jde do práce-kvůli dítěti. Jinak bych normálně v domácnosti fungovala. Tedy pokud ti to samozřejmě takhle volné a „upřímné“, jaké to je teď, nevyhovuje. Ale to bys sem asi nepsala. Máš ještě malé dítě, ale ony to mršky vycítí a jestli se k tobě přítel chová jako k onuci, tak to nebude mít zrovna dobrý vliv na malého.
Mně přijde, že si těmi komentáři dělá alibi, že všechno víš a on je z obliga.
V každém případě bych mu nevěřila vůbec nic a dělala si finanční rezervu. On se může jednou rozhodnout, že s tebou nechce ani žít a pak by to nemuselo být vůbec hezké-bez jakékoli finančí rezervy. Někdo ti dal rady. Já bych ještě dodala. Až budou příkrmy, tak si zkus od nějaké kamarádky sehnat staré skleničky od příkrmů, udělat si vlastní příkrmy (když partner není doma), sehnat si od kamarádky účtenku a dávat mu to proplatit. Věř mi, že to budou částky hezky narůstat. Vzhledem k tomu, že nejste svoji, tak si účet klidně založ na svoje jméno, ale nenechávej si výpisy posílat domů ani na mail. A maž historii včetně přihlašovacích jmen!
A ještě jedna věc mě teď napadla. Jestli platíš veškeré výdaje na byt z rodičáku a jestli nemáte nějaký vyjímečně levný byt, tak bych tam v případě, že nebudeš chtít, tak dlouho nezůstávala. Nepíšeš, jak to má partner s platem, ale kdybys dostala slušné alimenty, tak s 5000 na jidlo, oblečení a jiné věci se ve dvou s miminem žít rozhodně dá.
Ahojky, tak Aty radí moc dobře, ale už jsem psala, že já bych tohle nezvládala. Nastřádej prasátko a pryč od něho. Jak tady někdo psal - děti vzorce chování obkoukávají od rodičů a to bys nechtěla, aby tohle udělal jednou on své ženě.
Na druhou stranu „oceňuji“, že ti chlap nemaže med kolem pusy a šel na rovinu. Znám spoustu lidí, co mají dvě tváře a to je fakt na
Hodně štěstíčka a síly do dalších dní. ![]()
určitě napíšu, jak dopadl účes ![]()
Doma chci zůstat tři roky, ale jestli budu sama?Kd ví, jaik t všechno dopadne.
Ale vím jedno, že díky prcikovi a vám, to bud o hodně snažší ![]()
Kamarádka taky odcházela od mužskýho … dlouho se k tomu odhpdlávala, i když to bylo ze zcela jiných důvodů než ty. Oni se prostě přestali mít rádi … měla taky malou dcerku … pořád ji obdivuju, jak to zvládá - žije sama s malou, a z peněz od státu a alimentů docela slušně vyžije. Když od muže odešla, malá byla ještě tak malá, že si to neuvědomovala a teď, ve třech letech, jí vůbec nepřijde divný, že si jí taˇ%tka bere na víkendys. Prostě to tak je a zatim nic neřeší
Přeju i tobě,aby vše dobře dopadlo ![]()
kozisek píše:¨
Ahojky, tak Aty radí moc dobře, ale už jsem psala, že já bych tohle nezvládala. Nastřádej prasátko a pryč od něho. Jak tady někdo psal - děti vzorce chování obkoukávají od rodičů a to bys nechtěla, aby tohle udělal jednou on své ženě.Na druhou stranu „oceňuji“, že ti chlap nemaže med kolem pusy a šel na rovinu. Znám spoustu lidí, co mají dvě tváře a to je fakt na
Hodně štěstíčka a síly do dalších dní.
Kožíšku, zase další otázka je, že šel s pravdou ven proto, že chtěl mít čisté svědomí… Takže taky nic k pochválení, když to vlastně hodí na druhého a on zůstane z obliga
mizera je to…
elenka12 píše:
určitě napíšu, jak dopadl účes
Ale vím jedno, že díky prcikovi a vám, to bud o hodně snažší
Elenko, to víš, že to zvládneš
Tady najdeš dobré rady, viď Aty ![]()
Shílenka píše:elenka12 píše:Elenko, to víš, že to zvládneš
Ale vím jedno, že díky prcikovi a vám, to bud o hodně snažšíTady najdeš dobré rady, viď Aty
milhaus píše:Shílenka píše:elenka12 píše:Elenko, to víš, že to zvládneš
Ale vím jedno, že díky prcikovi a vám, to bud o hodně snažšíTady najdeš dobré rady, viď Aty
![]()
![]()
Ahoj Milhaus ![]()
Ahoj Shílenko,tak teď jsi mě fakt potěšila a normálně dojala.Jsem asi blbá,ale netušila jsem,že by jsi mě někdo pamatoval
![]()
milhaus píše:
Ahoj Shílenko,tak teď jsi mě fakt potěšila a normálně dojala.Jsem asi blbá,ale netušila jsem,že by jsi mě někdo pamatoval![]()
![]()
Jo jo vím, psala jsi že jsi odněkud z Ústí a já ti psala, že to máme k sobě daleko
![]()
No do Ústí to mám asi 30km,ale to neřeš.Jojo,máme to k sobě daleko,ale tohle je fakt bomba. ![]()