Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17180
13.5.10 19:36

Alenko na to praskání nevím, asi je to o hmotě. Já měla dortík asi 4 dny v lednici a hmota byla pořád měkká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
13.5.10 19:54

Ale jo v lednici problem neni, ale jak s tim sibuju, podlozka je trochu pruzna, tak to zacne praskat v slabinach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.5.10 21:40

Praskání též nevím, nepřevážela jsem…

A štve mě, že nemají ty potahované u nás moc úspěch, brblají, že je to hrozně sladké. Není nějaká třeba čoko varianta? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.5.10 08:36

Angu tak to je přesně důvod proč to nikdo nejí u nás, je to moc sladké a lepí se to na zuby :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.5.10 10:47

Panuško, přitom to vypadá tak hezky, že? :cert: Tak jsem právě uvažovala, že bych přešla na čokoládu a vyráběla holt dorty hnědobílé :lol: :lol: :lol:

A ještě jsem teď jedla u drahého kolegyně dort, byl potahovaný, ale ta hmota byla úúúplně teňoulinká, snad ani milimetr to nebylo a nebylo to tam právě nijak cítit… By mě zajímalo, co to měla :think: Jsem se, blbec nezeptala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.5.10 11:35

Anguo - já měla hodně tenoulinkou potahovku z žužu, měla snad 2mm víc ne, ale třeba sestru odradila už modrá barva, takže to stejně sloupla a ani neochutnala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.5.10 12:01

Angu přesně, já se pro to nadchla, dítě se figurek bojí, manžel se přiznal, že mu to nechutná a je to moc sladky a tchána s tchýní znám takže tam to bude to samý. :zed: :zed: No co snad aspoň příští rok u dcery se zadaří a jestli jo tak ať si všichni našťouchaj, dort bude pro ní tak bude marcipánovej.

Jinak brácha miluje marcipán alee ten je zase takovej flegmouš, že to sice sní ale že by mi u toho líbal nohy tak to ani náhodou. :mrgreen:

tudíž mě bude muset asi těšit uspokojení z mé vlastní práce :mrgreen:

Hele s tou čokoládou to určitě půjde, ale mě se líbily ty figurky a to neudělám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.5.10 14:18

Alenko - odkázek na dinosaura je boží! Má to Lacenka moc krásný - jestli toho dinosaura teda dělala ona. A to ta potahovka jde ještě i nějak stínovat nebo jak se to dělá, že má to tělo ze dvou zelených barev?
A napadá mě, jde na tu potahovku i třeba nějak malovat příp. čím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.5.10 18:44

Pett1 - jj dá se malovat. Já malovala Glorii (str.21) potravinářskýma barvama, rozmíchala jsem je v plastový krabičce od vajec.

Odstíny barev jsem si zkoušela vedle na paíře, protože barva tekutiny neodpovídá výsledný barvě (ta vínová je v tekutým stavu jak černá apod)

jsem si nakreslila obrázek tužkou na papír, pak propíchala tlustou jehlou obrys, položila na dort a přetřela světle žlutou barvou. Barva dírkama protekla, pak jsem to obtáhla a vybarvila
(potahovka byla lehce do žluta, tak proto žlutá, aby případný chyby nebyly tak vidět a ta světlounká šla i dobře přemalovat jinýma barvama)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
16.5.10 10:25

Sandrik - tak to máš moc krásný dortík - to je nádhera! :palec: :palec: :palec: :palec:
Tak to budu muset také vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
17.5.10 19:50

Muj prvni krivy dortik. Dal mi teda praci snad vetsi nez ta zahradka. Na ty kulicky mi manzel zapomnel koupit dratek, tak jsem holt pouzila paratka. Oslavenkyne byly nadsene, coz byl zamer… Jen moje hmota od Ariell byla pry mnohem lepsi - chutove nez WI :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
17.5.10 21:19

Ty jo Alenko ten je úžasný, hned bych se zakousla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
18.5.10 20:21
Pett1 píše:
Alenko - odkázek na dinosaura je boží! Má to Lacenka moc krásný - jestli toho dinosaura teda dělala ona. A to ta potahovka jde ještě i nějak stínovat nebo jak se to dělá, že má to tělo ze dvou zelených barev?
A napadá mě, jde na tu potahovku i třeba nějak malovat příp. čím?
:pankac: :pankac: kujííí sama sama si dělám všechno sama :wink: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: jde do tuhýho bo za 3 neděle má narozky náš prvorozený objednal si draka :zed: s 5ti hlavama :zed: :zed: :lol: :lol: holky to bude mazec :roll:
ADD marcipán - manžel ho nesnýáší a tak ho jím já neb zas nemůžu ten piškot mi se nějak podělíme :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
18.5.10 20:27

všechno špatně teď jsem rozklikla ten odkaz co ti Alenka dala to jsem samo nepekla já :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: to nějaká šikovná paní cukrářka, já jsme oproti ní úplný žabař :oops:
Pardon za zmatení :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
19.5.10 13:27

Proletela jsem vas rychlo a mam asi uplne pitomej dotaz.
Ty dorty co vypadaji jako auto atd, to ten korpus upecete normalne ve forme a pak vykrajujete? Ja bych chtela udelat Anezce vilu Amalku a moc nevim jak na to… Dik za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny