Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
10.6.10 21:34

Holky díky za chválu. :oops: Když jsem to dělala, tak bylo sakra teplo a krém se mi rozpouštěl pod rukama a to i ve zdobícím sáčku, tak jsem to dělala na etapy a pořád zchlazovala, aby se mi to nerozteklo. Bydlíme v podkrovce a nyní tu máme 28C. 8-o 8-o :zed: :zed:

Jinak drak je boží, jsem hrozně zvědavá na výsledky. Držím palečky, aby se vám všem, kdo něco vytváříte dílka povedly.

My jdeme příští týden na oslavu kulatin kámošce a chtěla jsem jí udělat dort mužského přirození :oops: :oops: jako srandu, jenže nejen že nevím jak na to, ale je to 1,5 hod cesty do místa jejich oslavy a dort by se mi asi po cestě rozpustil. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 08:23

jak jsme hledala toho draka tak jsem narazila na různé doty ale tenhle mě teda dostal :oops: :oops: :oops:
 http://m-kocurek.webgarden.cz/…comment.html

Jinak drakouš už má ošupinkovanej ocas a vypadá to dobře, jdu pokračovat taky sem zvědavá jak to dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 11:42

foto drakouše pro drahouše :wink:

víc se rozepíšu jindy, bo Lidka pláče :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 11:43
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
11.6.10 14:43

No super!!! :palec: Kazdopadne te obdivuju, ze v tom vedru se ti s tim chtelo delat…a ze to takhle super dopadlo!!! :potlesk: A to jazycisko zdlabnou kluci myslim jako prvni :lol: Vylozene si o to koleduje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 20:44

První padly bodliny :pankac: :lol:

Jako vedro byl můj úhlavní nepřítel, ale zvládla jsem to…krém jsem udělala už ve středu,korpus jsme upekla včera dopo, včera odpoledne jsem vykrájela kolečka na šupinky a večer to spojila a vytvarovala k sobě aby se to přes noc naleželo a hezky mi držel marcipán. No a dnes dopo už jsem jen obkládala šupinkama a zdobila.

Moc děkuji Pett za tip s černým uhlím, dělala jsme jím drakovi „patinu“

a ještě jeden tip jsem vysurfovala, aby marcipán v lednici nesjížděl z dortu je potřeba dozadu dát karton aby vsákl vodu co se kondenzuje na zadní straně lednice, protože když to neudělá karton, má tendenci to dělat marcipán a pak teče :pankac:

Jenom ty obličeje mi prostě nějak nejdou, pokaždý se mi zdá že mají takový divný výraz :think:

Jo a problém s figukama je na příště taky vyřešen… Po přidání cukru a mlíka byl marcoš mnohem stabilnější a bodliny fakt držely, takže příště bude možná i nějaká figurka. (Taky tuším tip Pett - zdatná to cukrářka :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
11.6.10 21:55

Hmm :think: tak bodliny..kdo by to byl cekal :lol:
Lacenko, zajimavy vychytavky, s tim kartonem mi chvili trvalo, nez mi to doslo, zatim se mi to nestalo, ale aspon vim predem, az bude nejhur.. Cerny uhli?? To mi nejak uniklo? Jako cerny uhli na prujem??? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 22:20

Jj černý uhlí máme doma v zásobě bo Tom na průjmy dost trpí a náš táta koneckonců taky :mrgreen: Je to zdravotně nezávadný a fakt pěkně barví do černa :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
11.6.10 23:03

Lacenko - tedy klobouk dolů, musela to být pěkná piplačka, ale výsledek - super! :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: Moc se ti drak povedl. :palec:

Jinak jsem ráda, že ti rady pomohly. :pankac: Ale zdaleka se o mně nedá mluvit jako o cukrářce. Já jsem teprve začátečník :lol: :lol: - vše jsem vyčetla a nastudovala, tak jsem ráda, že jsem nalezené znalosti mohla poslat dál a byly k užitku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.6.10 14:52

Lacenko tedy drak super, dortík z přirození no mazec, tohle dostat tak nevím jak bych se tvářila :lol: :lol:

My už máme první oslavy za sebou tak vám jdu taky přihodit dortík. Za 14 dní dělám druhý, teď už komplet sama (korpus a krém dělala teď mamka) tak přemýšlím jestli neudělat nějaké jiné figurky :nevim:

http://img5.rajce.idnes.cz/…IMG_9358.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
15.6.10 20:16

Panusko 8-o Bomba, figurky fakt super!! Lacenko, tady mas adeptku na figurky, kam jaa se hrabu :lol: Hele a delala jsi to podle nejakeho manualu, nebo jsi proste takhle sikovna od prirody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
15.6.10 20:23

foto „zbytkového“ dortíku do Mš – uhňácala jsem moooc marcipánu a tak jsem upekla i dortík do školičky, děti i pí učitelka byli nadšení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
15.6.10 21:56

Lacenko, vedro odeznelo, tak mas roupy co? :mrgreen: Verim, ze byla cela MS nadsena!! Heled a ten dynous, to je tvoje dilko nebo je to gumovej? Honzik musel byl celej blazenej, ze je mamka takova sikula :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny