Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky jsem říkala, že člověk se s tim patlá takovou dobu a sní se to během chviličky!!! Já se s dortem pro přítele sr.la cca 10 hodin! Naštěstí se líbil, ale snědený byl skoro hned. Foto dávat nebudu, protože by to mohlo někoho pobouřit. Jinak jsem tvarovala z fondánu, ale vůbec mi to nechutnalo, bylo to jak umělotina, fuj. Chtěla bych někdy vyzkoušet tu K2 nebo WI. Zkoušela jsem hmotu z marschmallow a bylo to taky celkem dobrý, ale růžičky mi po delší době a tvarování v ruce tekly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
smazala jsem si komentář
tak znovu
Pettulle - když se mi po dlouhém patlání v ruce začaly rozpouštět kola (nemohla jsem trefit velikost), tak jsem to šoupla na minutku do lednice a bylo to pak ok
Alenko - recept na pudink: množství +/-, dělám vše od oka
2× pudink (použila jsem vanilkový a banánový), půl litru mléka + 1/2 hrnku mléka na rozmíchání, 2 vrch. lžíce cukru, kostka másla
udělat pudink, přikrýt fólií (neudělá se škraloup) a nechat vychladnout. Když spěchám, dám za okno (pokud je venku zima) a co chvilku vymíchám, aby nebyl škraloup . Přidat máslo. Rozmačkám nejdřív viličkou, pak použiju mixér s „hříbkem“ pro tření.
čistýho času (od pečení o finále) mi dort trval cca 9hod a vím, že tam je ještě pár věcí, co chtěly dotáhnout líp, ale už jsem na to neměla čas ani sílu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sandrik
. Já toho potvoráka taky dostala za úkol. Dělala jsem to přes noc a do tří do rána jsem se s tím mastila
, ač jsem konec flákala už neskutečně, jak jsem byla ospalá.
A musím se podělit o super video pro ty, kdo se chtějí naučit růžičky.
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…
Právě jsem dopatlala dort s první svojí růží, co fakt vypadá jako růže.
Příspěvek upraven 21.06.12 v 23:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lentilko, ta je nááádherná!! Taky bych takový chtěla umět a videí s postupem růží jsem viděla tolik, ale asi budu muset ještě hoooodně trénovat.
sandrik, já to pořád dávala do lednice aby to ztuhlo, myslim že nachvilku dokonce i do mrazáku, ale stejně se mi to rychle rozehřálo a zas to teklo. Nemluvim ani o přepravě toho dortu, bohužel přežil jen tak tak s pár modřinama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sandrik diky..nejak to splichtim… ![]()
Lentilko, teda Blesk se ti povedl neuveritelny!!!
A ruze taky… jsi teda extratrida!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju. Mám ještě hodně co zlepšovat.
Na tom videu jsou růžičky z White Icingu (mám ho doma, ale dávám jen, když potřebuju něco bílého, jinak se mi s mléčným marcipánem pracuje o hodně líp, i když to je asi o zvyku) a je to hodně poučné, taky už jsem viděla návodů hafo, ale až z tohohle jsem si něco pořádného vzala. Proti těm zdechlákům, nad kterými jsem si zoufala předtím, je to fakt výrazný posun.
Blesk byl veselý, protože mi kamarádka den před psala dotaz, kolik mi má přivézt za suroviny, a já jí v deset večer odpovídala, že fakt ještě nevím a hlavně nevím, jestli ho dám dohromady (a už jsem tu trošku začínala před manželem panikařit, že z toho teda nic nebude a co já budu dělat
).
A málem jsem zapomněla - něco z dortového alba paní na tom videu (mazec): http://forum.dortomanie.cz/…ry/album.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lentilko - parádní jak Blesk, tak růžičky
smekám
a k odkazu - spadla mi čelist
ty její výtvory jsou neuvěřitelný
Pettulle - tak to nevím, možná to chtělo přidat víc cukru ![]()
a děkuju vám všem za pochvaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sandrik tak to nevim kolik bych tam toho cukru musela nacpat, bylo to dost „nenažraný“!!
Lentilko prosim tě, z jakýho receptu/poměru jsi dělala tu růži? Já když dělam marcipan tak ty okraje mam takový okousaný, jakoby rozpraskaný. Teď asi ve čtvrtek budu dělat kočku, tak jsem na to zvědavá, snad se marcipán povede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pettulle - ten, co jsem uvedla na minulé straně. Ale nějak jsem to přelila, tak jsem musela dosypávat… hňácám to tak dlouho, dokud to nemá ty vlastnosti, které potřebuju. Třepit se to právě nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže tam je ten „nějaký“ sirup, my tady nikde žádnej obchod se zdravou výživou nemáme, takže sirup nikde neseženu a glukozu jsem zkoušela sehnat a taky bez výsledku, všude jsem četla, že se dá udělat, ale jaksi recept jsem na to nikde nenašla a z toho medu počítam, že by se mi to nepovedlo, ach jo, mě se snad nepovede udělat dobrý marcipán ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějaká domácí glukóza je tady
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…,
plus jakási diskuse tady
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…
koupit se dá třeba tady
http://www.cukrarskepotreby.cz/…moty-glukoza
a ten med jsem nezkoušela, kupované medy jsou prý na tom kvalitativně tak špatně, že je třeba dát mnohem víc lžic. Ale fakt jsem na to neměla odvahu (a je třeba počítat s tím, že hmota bude víc zabarvená).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, taky nemam odvahu to zkusit, stačí jak jsem pohořela s tím salkovým, takže si ho asi zkusím udělat už zítra, abych věděla na čem budu a jestli se mi nepodaří udělat tu glukozu, asi nepodaří, protože mam 100% málo glukopuru. Moc ti děkuju a uvidíme co vytvořim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak se mi to podařilo, tak že se mi to nepovedlo. Myslela jsem, že krabička Glukopuru má jen 100 g, naštěstí měla 250g, tak jsem si udělala z těch cca 200g, ale nikde nepsali,jak dlouho se to má vařit a asi v tom byl ten kámen úrazu, při chladnutí mi to začalo cukernatět a betonovat, takže jsem to dala trochu vlažný a zbytek aby se nevyhodil, tak jsem ho zamíchala do medu, třeba na příští použití. Teď se marcipán chladí, tak jsem zvědavá jak bude reagovat na rozpracování a následný potah, ale byl docela měkej. A pro příště zkusim někde sehnat tu glukozu, nebo sirup kupovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky…můžu se k vám přidat? Dortíky mě docela zajímají, i když jsem jich ještě moc nedělala (tak nějak nebyl čas). Svůj první pokus mám ve fotoalbu (autíčko Ferrari) tak kdo chcete můžete mrknout.
Vidím že tu popisujete potahovačky…já si vždy marcipán nechala upatlat od kamarádky cukrářky a pak si ho jen dle potřeby dobarvila. Ale chtěla jsem vyzkoušet i nějakou „domácí“ potahovačku a zatím jsem neměla štěstí. Máte nějaký osvědčený receptík???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Katynko, pokud mas tuhle moznost, ze to to upatle kamaradka cukrarka a potahovaka chutna, tak bych se toho drzela i dal. Mne sice potahovka od Ariell, kterou jsem delala chutna, ale moje nervy!!!! A koukam, ze za chvilku budes mit taky jine starosti
Auticko mas hezky, jen tak dal. A prosim te mimo tema, ten venec z mechu jsi delala taky ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Prosba za kamaráda a jeho pejska ?
- 5.6.26 02:16
- Petr154
- 1
Jsem těhotnáaaa?
- 5.6.26 00:56
- Natalie488
- 1
Nový vztah po špatných zkušenostech
- 5.6.26 00:36
- Natyaja
- 7
Fimóza, bolí zákrok a půjde to vyřešit?
- 4.6.26 22:39
- Anonymní
- 1
Mám dost mléka nebo
- 4.6.26 22:47
- ugluk
- 7
Má někdo známého v nemocnici?
- 4.6.26 21:32
- Serpentini
- 5
Plod neroste 9+2 tt
- 4.6.26 22:56
- ugluk
- 6
Nejlepší autosedačka pro 4leťaka
- 4.6.26 22:00
- Anonymní
- 7
Foto: Je tohle ještě Ovitrelle, i když mi...
- 4.6.26 21:37
- Zula1
- 6
Antikoncepce Kelzy – zkušenosti v prvních...
- 4.6.26 17:29
- Maymax
- 1
Nové příspěvky
Kdy se vám povedlo otěhotnět po prvním...
- 5.6.26 03:12
- Betty MacDonald
- 18
Znáte dobrý vtip? Sem s ním!
- 5.6.26 02:54
- Betty MacDonald
- 43190
Prosba za kamaráda a jeho pejska ?
- 5.6.26 02:16
- Petr154
- 1
Odmítnutí povinného očkování