Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
23.7.10 20:59

Panuško - tak udělej zavřený. Potáhneš šedou a doprostředka plácneš malé jabko :mrgreen: .
Chtěla jsem dát odkaz na Dortománii, ale na tom MMB je jich přece jen podstatně více.

Ten otevřený noťas bych převezla na dva kusy, v monitoru zespoda napíchané špejle, a připíchla to až na místě. Ale jsem teoretik.

A třeba tu je jeden postup:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…
(visím dneska mezi dorty, blíží se mi oslava)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.7.10 23:52
Len-til-kah píše:
Už jsem to viděla, ale není mi úplně jasné, kdo by to pak jedl :think: . Já třeba když už do sebe cpu kalorie, tak bych si na tom chtěla taky pochutnat. Podobně mi nejsou jasné přebytky marc. hmoty - nerada plýtvám, tak už teď uvažuju, jak udělat synovi na narozeniny dort s dinosaury, aby se to pak taky všechno snědlo a nic neletělo do koše (děcka by to jedly po kilech, ale nenechám je).

Tak přesně z tohohle důvodu musím umatlat další dort :mrgreen:
Pekla jsem dva potahované a z obou mi nějaká hmota zbyla. Naštěstí má manžel narozeniny, tak to bude vypadat, že jsem na něj hodná :mrgreen: Jenže mi zbyly dost divný barvy - hlavně černá, zelená a bílá, trochu modré 8-o a samo od každý kousek, málem se mi hlava zavařila, než jsem vymyslela motiv pro manžela, kam by se tyhle barvy hodily a přitom to bylo nenáročný na další zdobení - nechce se mi přidělávat další marcipán. Nakonec udělám manželův ideální svět - černá bude podzemí, zelená tráva, bílou smíchám s modrou, takže obloha a ze zbytečků nadělám láhve /jakože s alkoholem/. Jen si nejsem jistá, jak mi výjde napojení barev :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.7.10 00:20

Aha, tak mě napadl hnedka fotbal.

Já přemýšlím, že tam vrznu zas jenom marc. placku nahoru, jako jsem dělala tady. Návštěva nebude tak žbrblat a je to míň práce, můžu si obrázek udělat dopředu a nenerovat se, že se mi rozteče dort, než ho nazdobím. Ale ještě nevím.

Příspěvek upraven 21.06.12 v 23:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
26.7.10 00:11

Jé ten je pěkný.
Pro mě je zas marcipán zárukou nejkvalitnějšího vzhledu - třeba tak hezky uhlazené boky se mi asi nikdy nepovedou :wink:

Fotbal je dobrý nápad, jenže manžela nějak sporty neberou, on na žádný v TV nekouká. Kluka doma taky nemá, to vím, že by ho pak bavilo kopat merunou. Ale momentálně by na mě asi koukal, že jsem spadla z višně :mrgreen:
Chtěla jsem něco, co by byla i sranda, tak nakonec vyšlo tohle, ale byla to krapet rychlovka, s provedením jsem se moc necrcala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.7.10 14:55

Fajný, ještě jsi to mohla upéct jako věnec a doprostřed píchnout opravdovou flašku 8-) .

Kulatý uhladím na otočném podnose z IKEA, zato hranatý budu mít určitě úplně křivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.7.10 11:19

Holky, obracím se na vás zase s dotazem. Když dělám krém máslový nadstavovaný pudinkem a potřebuji ho tmavý, tak se barví klasicky kakaem nebo se dává místo vanilkového pudinku kakaový nebo čokoládový pudink?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
27.7.10 21:24

Pett já bych dala kakao. Jednou jsem to zkoušela s čokoládovým pudinkem a chuťově dobrý, ale nitky másla tam byly pořád vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.7.10 21:56

Kadlino - díky moc za info. Zkusím to teda s kakaem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.8.10 11:09

Tak já jenom jak dopadl náš narozeninový dort. Zadání jsem splnila, dítě bylo spokojené, nikdo nežbrblal, to je hlavní :lol: .
 http://i.mimibazar.cz/…/l123183.jpg

Z barev mi stačila oranžová, fialová a kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.8.10 11:29
Len-til-kah píše:
Tak já jenom jak dopadl náš narozeninový dort. Zadání jsem splnila, dítě bylo spokojené, nikdo nežbrblal, to je hlavní :lol: .
http://i.mimibazar.cz/…/l123183.jpgZ barev mi stačila oranžová, fialová a kakao.

Tos jako dělala ty ten vrch? Úplně sama? To teda čumím a smekám :potlesk: Je to nádherné :palec: Ještě aby brblali :lol: :lol: :lol:

Jsem si říkala, že se zas zajdu mrknout (po půl roce mi přišlo upozornění :nevim: ) a hned taková krása :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.8.10 11:54

:pankac: :pankac: :pankac: tak to je nádhera, Lentiko smekám a tleskám!!!! :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.8.10 21:30

Tak vidím žádné tématicky hodnotné příspěvky :lol: , tu to nějak chcípe.

Jinak děkuji a Anguo - ano, sama, v noci, potmě… :lol: , a krucinálfagot nepotřebovala jsem na to vůbec nic spešl, a to mám různých udělátek doma krabici :oops: . Ovšem už jsem se vetřela holkám z diskuse, tak snad zase brzy budu mít pro koho péct (rodina už mě s tím sladkým posílá do háje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.8.10 21:44

No počkej a ty dinosaury a tak, to jsi jako vykrajovala jak? Nožem „na koleně“? :lol: Jsem doufala, žes měla nějaké vykrajovátka aspoň nebo co 8-o Jako fakt parádní, já bych byla ráda, kdybych dostala takový dort :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.8.10 06:52

Dortik je uplne super, taky mi padla celist a jeste jako bez udelatek jo :roll: ? No to me teda podrz 8-o Neuveritelny :potlesk:

Ja mam za 14 dnu odevzdat detsky dortik, tak to tu ozivym. Kdyby mi mohl nekdo poradit krem pod marcos, ale aby byl treba tvarohovy..proste krem pro dite.. :roll: No a v tu stejnou dobu mam narozky, ale odbudu se medovnikem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.8.10 14:11

Ahoj, taky mě dortování nějak chytlo a snažím se dorty vylepšovat a vychytávat nedostatky, protože jsem začátečník. Chtěla bych se Vás zeptat jestli někdo nevíte o nějaké hmotě ze které se dá krásně tvarovat aniž by v rukou tekla. Z marcipánu se mi moc dobře netvaruje, přijde mi takový, že se hodně láme. Modelovat jsem zkoušela i z hmoty z Marschmallow, ale růžičky mi po delší době držení v ruce začaly téct, nejlépe se mi tvarovalo z kupovaného fondánu, ale nějak mě chuťově neoslnil, chutnal jak přeslazená umělotina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny