Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sandrik, Ruberrbear, uzasny!!!
Jste obe sikulky.
Ja tento tyden taky spacham jeden dortik pro tchyni, namyslela jsem si zahradku
Hmotu si zajedu koupit White icing, tak jsem zvedava. Spocitala jsem si, ze to vyjde i levneji a nebudu se s tim patlat.. nemate nekdo zkusenost, v nabidce maji i K2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
K2 mi švagrová doporučovala více. Ale vlastní zkušenost nemám - já budu zase matlat - ve črvrtek večer - to zas budou nervy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojík všem, kopíruji dotaz z diskuse. Ani jsem tu o vás nevěděla…snad mi prosím někdo poradí - docela to ale spěchá.
Chystám se dělat na sobotní oslavu 2 dorty. Dceři mám vymyšlený dort myší – z mramorového korpusu, našla jsem i krém z pomazánkového másla a chci to potáhnout hmotou z marshmallows. Mám koupené ty bonbony od Jo-jo růžovo bílé. Jenže potřebuji dostat barvu žlutou jako sýr. Takže mám koupené i žluté barvivo. Jen mě napadlo, když dám do těch růžovobílých bonbonů žluté barvivo, nevznikne z toho nějaká jiná barva – díky růžové barvě bonbonů? Nebo budu muset bonbony rozpůlit podle barev a dát barvivo jen do té bílé?
A dál by mě zajímalo…naše rodina má hodně oblíbený medovník. Tak jsem si říkala, že ten druhý dort udělám medovník, ale chtěla bych ho také potáhnout tou hmotou a ozdobit. Myslíte, že to bude mít pak nějakou chuť nebo to raději nedělat? ![]()
Díky moc za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pett1 … ahojky a vítej v diskuzi … ke Tvým dotazům …
- barvení - ano, pokud chceš jinou barvu, tak ty bonbony rozstříhej na bílé a růžové - bílé pak obarvi

- pod potahovku můžeš použít všechny možné druhy korpusů - třebas i ten medovník - důležitý je spíš krém, ale marschmalow hmota není tak náchylná na roztečení, jako marcipán

Co se týká chutě, tak potah z bonbonů je výrazně sladký - už podle receptu - dáváš bonbonky a ještě cukr - zkoušela jsem ji v začátcích a nechutnala nám, ale každý má jinou chuť - jestli máš pochybnosti, tak si zkus udělat na vyzkoušení pidimnožství a ochutnej Ty i rodinka a rozhodni se podle toho ![]()
Přeju Ti, aby se Ti dortík povedl a pak se nezapomeň přijít pochlubit i nám fotečkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
HOlky tak jste mě dortama nadchly. Za chvíli nás čekají první narozky, budu teda péct klasický dort, teď na rychlo si netroufám na ten potahovaný ale možná bych zkusila na to udělat nějakou figurku nebo ozdobu nebo něco.
Diskusi jsem ještě nečetla celou, recept na hmotu jsem našla (asi taky budu hledat ten sirup
) ale můžete mi někdo poradit jak z toho modelovat. To když mám hmotu vytvarovanou aměkkou tak něco vymodeluju a copak s tím dál? a jak třeba děláte růžičky? Omlouvám se, ale v rychlosti jsem návod na toto nenašla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Panuško …
tak návod na jednoduché růžičky jsem dneska objevila tady http://www.make-fabulous-cakes.com/…n-roses.html
a ptomo malinko složitější
tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Když si něco vymodeluješ, tak to pak necháš stvrdnout - nejlépe jeden, dva dny. Pracuješ podobně jako s modelínou, případně moduritem - prostě vymodeluješ , co je potřeba vypodložíš, aby to drželo tak jak potřebuješ a necháš vytvrdnout - i ty růžičky jsou nejlepší udělat aspoň den dopředu.
Ať se Ti dortík podaří a přijď se pochlubit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nonino díky už jsem něco pohledala i na dortomanii, ingredience mám nakoupené i sušený mlíko a pšeničnej sirup jsem sehnala, tak zkusím něco malinkého zkušebního a když se povede tak pak i na ty narozeniny. No a když se nepovede tak upeču klasiku.
Hele a ty ozdoby se pak dají sníst nebo jsou tvrdé?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuško … dá se to sníst - ono jak se to strčí do pusy, tak to pomalu změkne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čaute Holky,
tak jsem domatlala svou druhou hmotu! A ejhle podařilo se na první pokus! ![]()
Pro začátečníky - vodou se opravdu šetří (myslím,že v tom jsem udělala poprvé chybu) - dneska jsem dala z tekutin: 3,5 lžíce sirupu, 2 lžíce oleje,1 lžičku mandlové tresti a 4 odměrky vody- odměrky od domácí pekárny - ty velké! a SUER!!!! Tak už vím jak na to!
Budu péct ségře - nejspíš myšky na sýru ![]()
Příspěvek upraven 06.05.10 v 21:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenko no vidis a ja jsem tou vodou zas opravdu SETRILA a mela jsem to tvrde jak sutr, takze jsem se posleze zas rozvasnila s davkami… Nicmene jsem si dneska koupila White icing, ptala jsem se velmi zkusene cukrarky a pry se K2 vic trha, tak jsem dala na jeji rady, ma napeceno hooodne dortu a po vikendu se pochlubim..Jo a taky mi v prodejne rikali, ze gelovy barvy jsou mnohem lepsi nez praskovy, tak asi postupne skoupim gelovky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky tak já se dnes projevila jako tipický beran když se pro něco nadchnu tak to musí být teď hned. Takže po cestě z plavča s malou jsem koupila sušený mlíko, sirup a vše ostatní. Jak šla malá spát tak jsem se do toho pustila a mám hotovo ![]()
Potahovou hmotu jsem měla taky docela tvrdou takže jsem přidávala vodu (jen namočené ruce) nebo olej (taky tak) pak jsem to lupla ještě na chvíli do mikrošky a šlo to pěkně, snad to nebude zítra jak kámen
Na figurky jsem použila z dortománie hmotu ze salka a taky super. Barvila jsem práškovými barvami, to šlo hůř ale dalo se.
Ještě se zeptám, kde se dá koupit ta hmota co o ní píšete? Bylo by to „bez“ práce. Každý týden bych se s tím teda nematlala, ale jednou za rok pro děti k narozkám naprosto super. Dostat jako malá takový dort tak si učůrnu. Tak konec chválení a tady jsou fotky. Pekla jsem teda jen malinký piškot aby bylo co zdobit na zkoušku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a ještě jsem zkoušela žirafu, tam s mi moc nepovedly ty fleky, ale příště už bych věděla jak nato
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Zlomenina krčku bez operace a domácí péče
- 3.6.26 11:48
- Lucq
- 1
Konečně ovulace?
- 3.6.26 10:21
- ALIPELI
- 2
IVF a dlouhá menstruace
- 3.6.26 09:50
- anyx
- 1
Do kolika let by měla zacit puberta?
- 3.6.26 11:51
- blabla01
- 24
Bolesti hlavy, když ležím (a při předklonu)
- 3.6.26 08:40
- Ester17
- 1
Extrémně svéhlavé dítě (4 roky)
- 3.6.26 09:25
- Weia
- 4
Jak zaujmout makléře při koupi bytu
- 3.6.26 12:03
- Lucy75
- 55
Soutěž-porodnice roku.
- 3.6.26 07:54
- Marie244
- 1
Vlastivěda čtvrtá třída
- 3.6.26 11:42
- Lilian1980
- 109
Chronické problémy močových cest
- 2.6.26 21:33
- Amassakoul
- 2
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 3.6.26 12:10
- Mkmkz
- 109588
Jak zaujmout makléře při koupi bytu
- 3.6.26 12:09
- Tarena
- 56
Tipy na výlety s puberťákem
- Lisa19
- 9
Stalo se vám někdy, že se partner citově...
- Anonymní
- 175
Chybí kondomy- nevěra?
- 3.6.26 12:08
- Anonymní
- 364
Do kolika let by měla zacit puberta?
- 3.6.26 12:06
- Hibou
- 25
Co dnes vaříte?