Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
28.2.10 20:44

Nádherné dorty…dinosaurus, puk, kytice a ten šicí stroj… 8-o Fakt paráda…

Holky, jak to, že máte tak krásné barvy, jaké používáte? Já to mám pořád mramorované. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.2.10 20:46

A tady je dortik kometackej v ramci akce Dortiada s Kometou. Pochopitelne jsem nevyhrala, ale chtela jsem to proste zkusit, co kdyby. Manzel na me byl pysnej, coz me potesilo. Dorty tam byly nadherny (kolem 70 dortu - 3 kategorie),tak jsem si je nafotila a mam aspon inspiraci na dalsi rok 8-) Pohar je nakrivo, pak jsem jo rovnala :wink: Jo a na vahu mel 6kg :roll:

Příspěvek upraven 28.02.10 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.2.10 20:50

A tady je pohled zeshora :wink: Je to tam blbe vydet, je tam napsano cast z hymny CESTA ZPATKY NA VYSLUNNI BYVA CASTO ZDLOUHAVA, o patro vys jsou titulove roky a ? namisto roku budouciho… Neter se me ptala co jsou ty provazky..no konfety :wink: Jeste ji nikdo nevzal na hokej no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.2.10 20:54

Judycum a jakou znacku pouzivas? Zrovna na tebe jsem si vzpomnela ted, kdyz jsem patlala tu modrou. Chtela jsem teda namornickou modr, tu si asi budu muset koupit ve specialce, protoze ta za tech 6Kc tmavsi proste nebude. Kazdopadne jsem si koupila ne od Detechy, ale Kovandovi a musim rict, ze to bylo podstatne horsi, skoro uz jsem to videla na mramor taky. Ale od Detechy mi zas nesly umyt ruce a nehty… A diky za chvalu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
28.2.10 21:00

Alenko, supr dorty! :palec: Šicí stroj je jak živej :potlesk:. Já bych ho dělala naležato :oops:. A trojpatrovej pro Kometu, ještě s pohárem a hokejistou! 8O No, jaktože jsi nevyhrála! :nevim: Jsi fakt dobrá! :kytka:

Judy, já používám barvy Kovandovi. Jsou práškový v takových papírových pytlíkách (o něco větší než prdopeč). Barvím to podle toho návodu, který jsi myslím dávala ty, že se udělá důlek, nasype se tam ta barva a zakápne vodou. Je ale potřeba to hodně dobře propracovat, aby se to těsto obarvilo rovnoměrně. S jinýma barvama zkušenost nemám, ale myslím, že to bude podobné :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.2.10 21:43

Helus ooo diky :hug: No nevyhrala jsem zcela opravnene, nemela jsem to tak propracovany a hlavne napad a provedeni vitezneho dortu bylo 100%. Ostatne koho zajimaji hokejove dortiky, zde se muzete podivat http://hc-kometa.cz/clanek.asp?…
A jinak jsem ten dort mela modre mramorovany, ale to se zjistilo az pri krajeni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
28.2.10 22:35

Tak jsem to zkoukla, a musím říct, že rozhodně tvůj dort patřil mezi amatéry na přední místa! :palec: Supr, jak se tam pak všichni ládují :lol:. Hodnotili i chuť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.3.10 10:21

Alenko :potlesk: … parádní, jak šicí stroj, tak ostatní dortíky - a rozhodně teda si myslím, a ne, že bych ti chtěla pochlebovat - ale Tvůj dortík mi připadal propracovanější, než ten vítězný mezi amatéry :kytka:

Heluso … taky úžasné dortíky - jsi psala, že ti pomáhá manžel? … jste mooooooc šikovní :pankac:

Judy … já teda používám na barvení ty obyč práškové barvy, co koupíš snad v každé drogérce. Ale taky jsem někdy nespokojená - viz mé pokusy o hnědou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
1.3.10 20:20

Noni, jj MM mi pomáhal :lol:. Třeba šlehat bílky, míchat krém a zpracovávat a barvit marcipán :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.3.10 16:25

Heluso … to máš super, že Ti manžílek pomáhá … já se snažím toho mého ušetřit :lol: - pečení mu smrdí a pak je nervozní, chichichi

A můj zatím největší výtvor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
5.3.10 16:52

Noni, supeeer!!! :potlesk: :potlesk: To je panecku mega dortik, ale urcite se po nem zaprasi… Vazila jsi ho? Ten muj kometackej mel 6kg..na noseni strasny…obzvlast po lede jsem mela strach prenaset :-D

Heluso, manzel je teda kabrnak, to ten muj jen cuci :lol:

A tady je moje vcerejsi dilko, darek pro manzela. Do dortiku jsem do jedne vrstvy umistila vstupenky na muzikal, tak to byl zaroven obal na darek :lol: Puvodne jsem chtela udelat dres, ale musela bych udelat dortik vetsi a to bychom nepojedli.. I tak se manzelovi libil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
5.3.10 17:02

Holky, děkuju moc za informace ohledně barvy, měla jsem nějakou gelovou z internetu a pak tekutou z drogerie a práškovou taky úplně obyč…a pořádně obarvený marcipán se mi nepovedl nikdy.Asi to bude spíš rukama. :zed:

Alenko ten tvůj soutěžní dort je teda fakt parádní. 8-o Rozhodně tam ostudu neudělal.Ten vítězný se mi líbil tím nápadem, to bylo vtipné…ale provedení přinejmenším ve srovnatelné kvalitě jako ten tvůj.Ten pro manžela taky pěkný a navíc skvělý nápad s dárkem.

Nonino paráda…ale je to fakt veledílo, u nás by nicméně určitě nebyl problém ho sníst na posezení (zejména pokud bych se účastnila já :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
5.3.10 17:32

Judycum diky :wink: Ptala jsem se, jak jsem se umistila, tak pry na 10-13 miste, coz je pro me celkem uspech ze 31 dortu, kdyz jsem fakt tezky amater (byl to muj treti dortik). Pristi rok to vypiluju a snad dostanu ty permice :lol: Chtela jsem se zeptat ty gelove barvy, zkousela jsi s nima malovat na marcipan? Jeste me napadlo, ze ja ty barvicky rozpoustim ve vode a nedavam do marcipanu ty barvici krystalky, tak jestli ty ti tam nedelaji v praskove neplechu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.3.10 18:29

Ali, Judy … díky moc za pochvalu … no, nevážila jsem ho, ale je z třičtvrtě kila mouky, stejné množství cukru - 12 vajec a plno dalších věcí. A jenom marcipánu je na něm 1200g.

Ali … nevím, jeslti jsi dostala mou SZ :oops: … jenom napiš, jeslti jo,jo? … dortík je taky naprosto úžasný a s těma vstupenkama super nápad :pankac: :palec: :potlesk:

Judycum … no, taky mne napadlo, jeslti Ti nedělá v marcipánu paseku ta sůl s práškových barev (taky to rozpouštím bokem a pak barvím už jenom tou vodou - solné krystaly tam nedávám) ale psalas, že i gelovky, hmmmmm … tak to nevím, já se ke gelovkám zatím nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
5.3.10 19:03

Šikulky mohu k vám na radu? Děla jsem svůj první potahovaný dort, potahovala jsme z marsmalow, ale chtěla jsem zkusit i jiné potahové hmoty. mylela jsem recept z MMB od paní Zdenky R. (aero-orion) nemáte s ním některá zkušenosti jak je to chuťově a jak se s tím pracuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny