Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Magdicko, tady se prodavaji barvicky vetsinou v prasku ci v krystalkach. Micham je na lzicce s trochou vody, ve tvem pripade bych to zkusila asi stejne a vyzkouset na malem mnosztvi. Jinak muzes zkusit napsat vyrobci, ja to taky obcas delam, kdyz si nejsem jista, co jsem si to vlastne koupila. A pak rozhodne prihod foto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda!
Díky za pochvaly „koňské hlavy“ ![]()
Magdi … jsem ráda, že jsi tady s náma - hele já okoukla ten postup na dina a jestli můžu mluvit za lacenku, tak si myslím, že tím kolem myslela to, že nejprve si vyřezala dvakrát spodek dina a nakonec prdelku s bříškem (to je to kolo) … tady to máš postupně krok za krokem http://dorty.artmama.cz/…na-dinosaura Jinak s rýžovým sirupem nemám zkušenosti - pokud to má konzistenci tekutějšího medu, tak je to jak ten pšeničný sirup.
A receptíky na krémy najdeš na dortománii, ale jestli chceš, tak ti napíšu receptík na jednoduchý pudinkovo máslový.
1 pudink
1/4 l vody
250 g másla
cukr podle chuti
Pudink uvaříš ve vodě - je to hustější než obvykle, protože normálně je pudink na 1/2 l mléka - necháš to schladnout na pokojovou teplotu (aby se ti neudělal škraloup, tak ho horký zakryj potravinářskou folií) . Vyšleháš máslo s práškovým cukrem do pěny - je důležité mít máslo taky v pokojové teplotě - cukru dej jenom trochu - přisladit můžeš vždycky podle chuti .
Až budeš mít schladlý pudink, tak ho po lžících zašleháš do máslové pěny .
Ochutit ho můžeš i nějakým aroma, nebo rumem .
Snad ti to pomůže.
Jo a ty barvy v tubách - nejsou to takové ty, co se s tím píše na dorty? - já bych tomu na barvení marcipánu moc nevěřila
ale osobní zkušenost nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Echo z cukrarske prodejny Brně: maji vsechno, nac si vzpomenete, moc mily personal, ochotne poradil. Koupila jsem tam spesl barvicky, michaji se jen s alkoholem, s vodou ne, no nebudu to vsechno vypisovat, bylo tam vic veci nez na netu maji. Jsem spokojena, ted jen udelat ty dortiky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noni dik, no prskla jsem to tam tak jak to bylo, ale hrozne me ty barvy zklamaly. Zelena mi nestacila na celou hmotu tak je to takove razici svetle zelene
a oranzova taky strasne moc oranzova. dala jsem jen trochu ale nebylo to ono tak jsem pridala no.
a jak dlouho potahovka vydrzi v lednici? Tubu na psani jsem si koupila taky, ruzovou
tak jsem zvedava jake to bude. Noni dik za recept, vyzkusam. k tomu postupu, no prave tam jsou dva platy dina na sobe a pak uz jen hlavicka a hrbet ne? to kolo je tam napsane jeste zvlast. asi jsem debil ale nechapu to
ale to neva udelam to jak na obrazku.
Alenko dik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baru … moc hezký dortík, vypadá to jako sýr a myšky
- povedl se ti!!!
Holky, jestli sem nakukujete některé severomoravačky - poraďte mi, jestli je nějaká prodejna cukrářských potřeb někde v okolí - Ostrava, F-M, Val. Meziříčí???
Magdi … ta potahovka vydrží tak dlouho, dokud mělo dobu spotřeby to sušené mléko … a krém vyzkoušej - já ho teď taky budu dělat o patrového dortíku - což mi připomíná, že se s Vámi za týden podělím s fotečkou - dortík pro roční holčičku - a rovnou dvakrát (oba stejné - akortá týden po sobě
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvík, dortík s myškama super! ![]()
My jsme teď s manželem dopatlali 2 dorty, zítra budeme ještě potahovat
. Snad pak budu moct hodit foto
. Mám toho celkem plný brejle, tak jsem se ještě přišla odreagovat na emimi
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Helus, to jsem moc zvedava na ty tvoje dortiky, obzvlast ten spartansky
A manzel je teda borec, kdyz coby slavista pomaha se spartanskym dortem. To by me manza poslal se slavistickym dortem dopryc
A plny brejle toho celkem chapu, ted jsem delala dva dortiky od ST, kometackej a ten sici stroj a jsem rada, ze je hotovo. A to ma manza pristi tyden narozky, tak mu jeste taky neco mensiho udelam. Jak bude cas, hodim sem foto.
Jizvikova, dortik peknej
Je jasne syrovej
Super!!
![]()
Noni a to mas uz objednavky na dortiky jo? No aspon ze takhle po sobe a ne zaraz.. No za chvili se moje zabava taky proflakne, takze se tesim. Noni, napadlo me, ze pokud bys nenasla prodejnu ve svem okoli a vybrala si veci v te brnenske, muzu ti tam zabehnout a pak poslat.
No a moje poznatky s pomuckama z cukr.prodejny. Naprosto nedam dopustit na kostice a hejblatka. Koupila jsem si sadu za 65Kc, je tam 6 oboustrannych kostic a fakt bomba, bezvadny pomucky. Koupila jsem si fixy a bohuzel jsem teda dost zklamana, vubec mi to nechtelo psat. Musela jsem teckovat, pak to vypadalo blbe, takze dost zklamani. Mate s nimi nekdo zkusenost? Profi barvicky taky spokojenost, v alkoholu se to krasne rozpoustelo, jen zlata mi nechtela obarvit marcos, tak jsem to pak natrela stetcem. Taky jsem si koupila profi podlozky pod dortik. Musim rict, ze i pod tim sestikilovym mackem celkem drzi a vypada to lip, nez potazena lepenka papirem. Je zeshora omyvatelna, takze super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jsem tady s dortama. Měly úspěch, oslavenci byli moc spokojení a všem to chutnalo
.
Tady je ten sparťanskej puk. (Ta jednička je rébus, schválně, kdo na to přijde
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A protože to byl dort s překvapením, tak ještě posílám, jak vypadal v řezu. (Manžel si neodpustil udělat těsto ve slávistickejch barvách
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Helus, pekny
Spartan musel byt nadsenej, zvlast pokud nic necekal. Kytka je moc pekna, zaujala me ty okvetni listky, pekne vymysleny!!
Tady mate ten sici stroj, je to trochu takova domaci patlanina, zadnej uzasnej dortik, dost jsem uz spechala, marcipan se trhal-trochu mi preschl.. Ale mamce se libil, byla nadsena a prekvapena, o coz slo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Připadám si ošklivější ve vztahu
- 8.6.26 18:53
- Aries6
- 2
Autoškola Nobe dotaz
- 8.6.26 18:36
- blablabla944
- 1
IUI zkusenosti ?
- 8.6.26 18:31
- Andy 006
- 1
Je to zatím ok?
- 8.6.26 18:51
- Milka664
- 9
Zahradní bazar oblečení v Praze
- 8.6.26 17:38
- Min-seo
- 3
Vinted odměna
- 8.6.26 16:33
- vokishka
- 2
Jezdila jsem bez platné dálniční známky –...
- 8.6.26 18:35
- izabe
- 10
Vulvodynie a přetížené svaly pánevního...
- 8.6.26 16:05
- Anonymní
- 2
Foto: Bradavice na ruce?
- 8.6.26 17:33
- nozu
- 2
Příplatky za svátek a víkendové přesčasy
- 8.6.26 13:58
- Cenarius
- 2
Nové příspěvky